Minne tällä viikolla? 30.4.-6.5.2018

Vappuviikon menoja

Päivitetty 6.5.2018

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä pienten lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat alle kouluikäiset lapset ja lapsiperheet.

Pienten Helsingin Minne tällä viikolla -jutut ilmestyvät viimeistään maanantaisin ja vinkkaavat mitä kaikkea kaupungissa tapahtuu lapsiperheille. Vuoden 2018 kahdeksastoista Minne tällä viikolla -juttu vie tietenkin vappurientoihin, linturetkelle, katsomaan lehmien laitumellelaskua ja luontoretkille Nuuksioon sekä Sipoonkorpeen.

Uutta Pienten Helsingissä: Kesäteatterit ovat ihan pian ajankohtaisia, katso vinkit lasten teatterikesään Pienten Helsingin jutusta.

Haluaisitko tehdä Pienten Helsingin kanssa (kaupallista) yhteistyötä tai onko sinulle joku projekti tai työ, jossa voisin olla avuksi? Kaikki ideat otan ilolla vastaan. Ota rohkeasti yhteyttä (mari@pientenhelsinki.fi) niin jutellaan lisää uusista mahdollisuuksista! Lue ajatuksesta tarkemmin täältä.

TULOSSA pian! Pienten Suomi vie matkalle ympäri Suomen ja vinkkaa kivoja paikkoja pienten kanssa matkailuun. Pysy kuulolla!

TOIVERisuja, ruusuja, kommentteja ja toiveita: kerro mitä mieltä olet Pienten Helsingistä!

Jutun kansikuva: Bosgårdin tilan lehmät kirmaavat kesälautumelle Porvoossa Bosgårdin tilalla toukokuussa.


 Tiistai »Keskiviikko »Torstai »Perjantai »Lauantai »Sunnuntai »

MAANANTAI 30.4.2018

Vappuaatto

Kirjastoissa tapahtuu:

Satutunti Puistolan kirjastossa klo 10.
Taaperotuokio Maunulan kirjastossa klo 9.30.

VAUVOILLE: Vauvalorutusta Maunulan kirjastossa klo 10.30.

Muut tapahtumat:

Vappu! Minne mennä ja mitä tehdä vappuaattona perheen kanssa Helsingissä ja lähiseudulla? Pienten Helsingin vappuvinkit suomeksi ja englanniksi auttavat!

MLL:n perhekahvila maanantaisin Itäkadun perhekeskuksen ensimmäisen kerroksen aulatiloiss klo 9.30-11.30. Kaikille lapsiperheille avoimeen perhekahvilaan voi tulla oman aikataulun mukaan leikkimään, viettämään aikaa ja tutustumaan muihin samassa elämäntilanteessa oleviin perheisiin. Lue lisää Itäkadun perhekahvilan fb-sivuilta. Vinkki! Voit myös toivoa ohjelmaa tai esitystä perhekahvilaan. Sopii myös vauvaperheille.
VINKKI: Pienten Helsingin ja Uudenmaan MLL:n yhteistyössä syntynyt päivitetty lista Helsingissä toimivista MLL:n perhekahviloista löytyy nyt Pienten Helsingin sivuilta. Perhekahviloita on lähes jokaisena viikonpäivänä ympäri Helsinkiä!

Viljelytalkoot kutsuvat viljelemään Kanneltaloon maanantaisin klo 17-19.30 ja myöhemmin toukokuussa Antinniityn yhteisöniityn puutarhaan. Talkoot on kaikille avoin viikottainen tapahtuma, jossa puutarhatöitä voi harjoitella myös lapsi oman aikuisen seurassa. Lue lisää Kanneltalon sivuilta.

Vappuaaton yhteislaulua Kanneltalossa maanantaina klo 18. Lue lisää Kanneltalon sivuilta.

VINKKIHelsingin paikat on lapsimyönteisiä Helsingin helmiä, paljon hiljaista tietoa ja alku Helsingin paikkojen hakemistolle.


TIISTAI 1.5.2018

Vappupäivä. Hauskaa vappua!

Kirjastoissa tapahtuu:

Vappupäivänä 1.5. kirjastot ovat suljettuina.

Muut tapahtumat:

Vappu! Minne mennä ja mitä tehdä vappupäivänä perheen kanssa Helsingissä ja lähiseudulla? Pienten Helsingin vappuvinkit suomeksi ja englanniksi auttavat!

Mitä jos vappuna sataa? Pikavinkit vappupäivään sateen varalta.

TOIVERisuja, ruusuja, kommentteja ja toiveita: kerro mitä mieltä olet Pienten Helsingistä!


KESKIVIIKKO 2.5.2018

Kirjastoissa tapahtuu:

Satutuokio Kontulan kirjastossa klo 9.30.
Satutuokio Oulunkylän kirjastossa klo 10.
Satutuokio Arabianrannan kirjastossa klo 9.30.
Satutuokio Pukinmäen kirjastossa klo 10.15.
På svenska: KvällssagostundBerghälls bibliotek kl. 18.

Ugu Ugu ja Hiljaisuuden kaupunki -kirjan satutunti ja askartelutuokio Jätkäsaaren kirjastossa klo 10.
Laulutuokio Terttu Paijan johdolla Tapulinkaupungin kirjastossa klo 10.
Venäjänkielinen lastenkerho Malmin kirjastossa keskiviikkoisin klo 10-11.30.

VAUVOILLE ja vanhemmille: BabyKino Kallion kirjastossa. Elokuviin vauvan kanssa pääsee keskiviikkoisin klo 12 ja klo 14.30. BabyKinon oma ryhmä Facebookista löytyy täältä, ryhmässä esimerkiksi julkaistaan viikon elokuva ja äänestetään tulevasta ohjelmistosta.
VAUVOILLE: Vauvojen lorutuokio Kannelmäen kirjastossa klo 13.30.

VINKKI Espooseen VAUVOILLE ja vanhemmille: Babykino Ison Omenan kirjastossa keskiviikkona klo 10.30. Kirjaston sivuilta selviää, mikä oikein on Babykino.

Muut tapahtumat:

VINKKILastentarhamuseo on avoinna aina keskiviikkona klo 12-18.

Keskiviikon kiireetön galleriatyöpajassa luodaan kolmiulotteisia kortteja arkkitehtuurisemmalla Vuotalon galleriassa klo 16. Lue lisää kaikenikäsille sopivasta työpajasta Vuotalon sivuilta.

VINKKI: Tiesitkö, että Luonnontieteellinen museo aukeaa talvikaudella (myös toukokuussa) tiistaista perjantaihin jo klo 9.


TORSTAI 3.5.2018

Kirjastoissa tapahtuu:

Satutuokio Paloheinän kirjastossa klo 9.30.
Satutuokio Tapulinkaupungin kirjastossa klo 9.30.
Iltasatutuokio Vallilan kirjastossa klo 18.

Taaperotuokio Kallion kirjaston Satulinnassa klo 10.
Taaperotuokio Paloheinän kirjastossa klo 10.30.

Muut tapahtumat:

Keskiviikon kiireetön galleriatyöpajassa tehdään unisieppareita Vuotalon galleriassa klo 16. Lue lisää kaikenikäsille sopivasta työpajasta Vuotalon sivuilta.

Lasten ja perheiden linturetki Kivinokkaan torstaina klo 17.30-19. Reitti on esteetön, joten lintuja voi lähteä bongailemaan myös rattaissa istuvan kanssa. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

VINKKI: Päivälehden museo ja Pelle Peloton -näyttely on avoinna joka päivä klo 11-17.


PERJANTAI 4.5.2018

Kirjastoissa tapahtuu:

På svenska: SagostundBerghälls bibliotek kl. 10.
Herkutellen-satutuokio Liisa Viialan johdolla Kannelmäen kirjastossa klo 10.

Taaperotuokio Malmin kirjastossa klo 10.

VAUVOILLE: Vauvalorutuokio Malmin kirjastossa klo 11.

Kirjastovinkki Vantaalle: Vantaalla Tikkurilan kirjastossa Lauletaan yhdessä lasten kanssa -tuokio perjantaina klo 10. Mukaanvoi ottaa myös oman soittimen tai lainata kirjastosta. Lue lisää hauskasta yhteislauluhetkestä kirjaston sivuilta.

Kirjastovinkki Espooseen: Kansainvälistä Star Wars päivää juhlistetaan Ison Omenan ja Sellon kirjastossa, katso lisätietoja Ison Omenen Star Wars pajasta ja Sellon kirjaston suuresta Star Wars illasta.

Muut tapahtumat:

MLL:n perhekahvila perjantaisin Itäkadun perhekeskuksen ensimmäisen kerroksen aulatiloissa klo 9.30-11.30. Kaikille pienten lasten perheille avoimeen perhekahvilaan voi tulla oman aikataulun mukaan leikkimään, viettämään aikaa ja tutustumaan muihin samassa elämäntilanteessa oleviin perheisiin. Lue lisää Itäkadun perhekahvilan fb-sivuilta. Sopii myös vauvaperheille.
Kaikki Helsingin MLL:n perhekahvilat ympäri kaupunkia löydät täältä.

Naperokino Annantalossa perjantaisin klo 10-12. Viikon aiheena rohkeus ja auttaminen. Lue lisää Naperokinosta Annantalon sivuilta.

Vinkki Espooseen: Siinan ja Taikaradio Laulubussin matkassa -konsetti Espoon Karatalolla perjantaina klo 10.15. Liput 4 €. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet tapahtuma fb-sivulla.

VINKKI: Hoitohuoneet kartalle! Pienten Helsingin Vauvan Helsinki -sarjan uusin artikkeli listaa toimiviksi havaitut lastenhoitohuoneet ympäri pääkaupunkiseutua.


LAUANTAI 5.5.2018

Kirjastoissa tapahtuu:

Perheiden peli- ja leikkipäivä Kontulan kirjastossa klo 10-13.

Salapoliisiseikkailu Herttoniemen kirjastossa klo 10.

Satutuokio Vuosaaren kirjastossa klo 10.30.

Satutuokio Munkkiniemen kirjastossa klo 11.

Askartelulauantai Arabianrannan kirjastossa klo 11-13.

Ilmailupäivä Puistolan kirjastossa klo 11-14.

Muut tapahtumat:

Tornien taisto, leikkimielinen lintujen bongailukilpailu käydään lauantaina klo 5-13 lintutorneissa ympäri Suomen. Myös esimerkiksi Korkeasaaren eläintarha on mukana kisassa ensimmäistä kertaa. Lue lisää Birdlife Suomen sivuilta.

Laitumellelasku Viikin opetus- ja tutkimustilalla. Kevään riemua on iloa seurata, kun Viikin opetustilan lehmät kirmaavat kesälaitumelle n. klo 11.10. Koko perheen tapahtumassa lauantaina klo 10-13 lehmien lisäksi isoja koneita, traktorirata ja leikkilypsylehmiä. Katso tarkka tapahtumapaikka täältä. Huom! Parkkitilaa erittäin rajallisesti, joten saavuthan julkisilla tai vaikka polkupyörällä. Lisätietoja tapahtuman fb-sivulta.

Lastenfestari Ateneumin taidemuseossa lauantaina ja sunnuntaina klo 10-17. Ohjelmaa kaikenikäisille. Museon sisäänpääsymaksu viikonlopun ajan kaksi yhden hinnalla (yht 15 €), alle 18-vuotiaat aina maksutta. Lue lisää viikonlopun ohjelmasta Ateneumin sivuilta.

Perhekino Maunula-talon Metsäpuro-salissa lauantaina klo 10.15. Elokuvana Tenavat (S). Elokuviin vapaa pääsy, herkkuja myy MLL Pakilan ja Oulunkylän yhdistys. Lue lisää Perhekinosta täältä. Maunula-talossa samaan aikaan myös suuri kevätkirpputori-tapaphtuma.

Avoimet ovet Eduskuntataloon klo 11-15.30. Lue lisää Eduskunnan sivuilta.

Varjoteatterityöpaja Nukketeatteri Sampossa lauantaina klo 12. Liput 15 €. Lue lisää Sampon sivuilta.

Karkumatkalla -teatterikomedia lapsille Musiikkiteatteri Kapsäkissa lauantaina klo 13. Liput 12,50 €/22,50 €. Lue lisää ja varaa liput Kapsäkin sivuilta.

Vuosaaren musiikkikoulun Näppärit esiintyy G Livelabin toukokuun hilpeässä lastenkonsertissa lauantaina klo 13. Orkesteri kutsuu myös yleisön ottamaan osaa konserttiin, joten oman soittimen voi ottaa mukaan ja osallistua hauskanpitoon. Liput 18 € / 12 €. Lue lisää G Livelabin sivuilta.

På svenska: Lördagsgodis – Konst, skoj och B.O.B i LillaLuckan kl 13. Läs mera på dessa fb-sidor.

Harakka huttua keittää -esitys Nukketeatteri Sampossa lauantaina klo 15. Liput 12 €. Lue lisää Sampon sivuilta.

Luontoretkivinkki: Kulkaa korpemme kuiskintaa – Sipoonkorpipäivä Susirajalla. Lähimetsätapahtuma Sipoonkorven kansallispuistossa lauantaina klo 14-18. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Vinkki Espooseen: Lasten luontolauantai Luontokeskus Haltiassa Nuuksion upeissa maisemissa ja Luontokeskuksessa lauantaina klo 10-18. Tutustu todella runsaaseen ohjelmatarjontaan Haltian sivuilla. Osa ohjelmasta maksullista.

Vinkki Espooseen: Lastenkulttuurikeskus Pikku-Auroran lauantaissa Onnitellaan! -korttipaja Bubble paint -tekniikalla (yli 5-vuotiaille) klo 10-14 sekä Kiinalaiset leijat -paja klo 10-14.

Vinkki Espooseen: Nöykkiö-päivä kirjaston ja nuorisotilan ympäristössä lauantaina klo 10-14. Lue päivän ohjelmasta kirjaston sivuilta.

Vinkki Vantaalle: M.Y.Fest ja Taaperodisco valtaavat Myyrmäen. Diskoilemaan ja pallomereen pääsee lauantaina klo 11-14 osoitteessa Rajatorpantie 8. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

VINKKILinnanmäen huvipuisto on avannut kesäkauden 2018. Katso huhti-toukokuun tarkemmat aukioloajat huvipuiston omilta sivuilta.

TOIVERisuja, ruusuja, kommentteja ja toiveita: kerro mitä mieltä olet Pienten Helsingistä!


SUNNUNTAI 6.5.2018

Muut tapahtumat:

Päiväkoti Mörrintuvan Puuhahulinat sunnuntaina klo 11-14. Kivaa tekemistä ja herkkuja koko perheelle Mörrintuvan päiväkodin pihapiirissä. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Puhtia perheeseen -tapahtuma Kasinonrannan Merikylpylän puistossa Lauttasaaressa sunnuntaina klo 11-15. Liikunnallista ohjelmaa koko perheelle. Liput 10 €/perhe tai 5€/henkilö. Tapahtuman järjestää Lions Club Lauttasaari. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Taidehallin perhepäivä sunnuntaina klo 12-16. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta. Lue lisää Taidehallin sivuilta.

Närpiäiset-musiikkinäytelmän Musiikkiteatteri Kapsäkissa sunnuntaina klo 13. Liput 13,50 €/22,50 €. Lisätietoja Kapsäkin sivuilta.

På svenska: Barnsöndagar på Kino Engel. Lastenelokuvanäytöksiä Kino Engelissä ruotsiksi. Liput 10,50 €. Lue lisää ja katso ohjelmisto Kino Engelin sivuilta.

Hatunvaihtoa lastenkamarissa on Näkövammaisteatterin H.C. Andersenin satuihin pohjautuva teatteriesitys. Esitys nähdään Iiris-keskuksen näyttämötilassa sunnuntaina klo 14. Liput 12€/ 8 €. Lue lisää Iiriksen sivuilta.

VINKKIHaltialan kotieläintilaon avoinna ympäri vuoden ja esimerkiksi lehmät ulkoilevat myös kylminä kuukausina. Haltialassa kannattaa vierailla siis ainakin lehmiä katsomassa, pääsiäisen jälkeen lampolaankin pääsee ihailemaan pieniä karitsoja, pihalla leikkimään mainiossa leikkipaikassa ja ulkoilemaan hienoissa maisemissa. Haltialan lähellä on myös Niskalan arboretum. Myös tilan yhteydessä toimiva ravintola Wanha Pehtoori palvelee ympäri vuoden.

VINKKI Espooseen: Mäyrän metsän satuhetki Villa Elfvikissä sunnuntaina klo 11. Lue lisää Villa Elfvikin sivuilta.

VINKKIUutelan kota on avoinna sunnuntaina klo 12-18. Kodan aukioloajat löytyvät sen fb-sivulta.

VINKKILinnanmäen huvipuisto on avannut kesäkauden 2018. Katso huhti-toukokuun tarkemmat aukioloajat huvipuiston omilta sivuilta.


Muista myös nämä:

Linnanmäen huvipuisto on avannut kesäkauden 2018. Katso huhti-toukokuun tarkemmat aukioloajat huvipuiston omilta sivuilta.

Kirjasto 10:ssä nähdään kahdeksas lasten oma taidenäyttely, kun näyttelytilan valtaa päiväkoti Riikan esikoululaisten runot ja vesivärimaalaukset kirjaimista. Näyttelyn nimi on ”Kaikki alkaa aakkosista” ja sitä pääsee ihailemaan kirjaston aukioloaikoina 23.4-6.4.2018. Lasten oma taidenäyttelytoiminta on lajissaan tiettävästi ainutlaatuinen konsepti Suomessa ja näyttelyn voi pitää kuka lapsi vain. Lisätietoja tapahtumasta ja Kirjasto 10:n näyttelytoiminnasta.

Barbie – The Icon -näyttely Kansallismuseossa, lisätietoa näyttelystä Kansallismuseon sivuilta.

Ajankohtaisia museovinkkejä Pienten Helsingin museokuulumisia -jutusta.


SEURAA PIENTEN HELSINKIÄ

Pienten Helsinki Facebookissa

Pienten Helsinki Instagramissa

Pienten Helsinki Twitterissä

Mitä Helsingissä ja lähiseudulla tapahtuu keväällä ja kesällä 2018?
Tapahtumia pienille Helsingin kattojen alla keväällä 2018

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.