Museokuulumisia

Museoon lasten kanssa? Pienten Helsingin museokuulumiset kertoo ajankohtaisia vinkkejä Helsingin museoihin perheiden näkökulmasta. Juttua päivitetään, joten se tarjoaa aina ajankohtaisia vinkkejä museovierailuille.

Päivitetty 9.5.2018

Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki vastaavat asiakkaiden toiveisiin ja kesäkuukausina (4.6.–31.8.2018 )museo avaa ovensa arkisin jo klo 9. Lisätietoa museon sivuilta.
Helsingin kaupunginmuseo ja sen Lasten kaupunki on aina varma valinta pienten museovierailuun. Myös täällä leikitään historialla! Museo muistaa pieniä vieraita myös Helsinki-päivänä, tapahtumasta on tulossa lisätietoa pian! Aina vapaa pääsy.

HAM Helsinki esittelee parhaillaan esimerkiksi Graffiti-taidetta ja Tove Janssonin tuotantoa, mukaan lukien myös muumeja.
Lapsille HAM tarjoaa museokäynnin ajaksi repun lainaksi, jossa on tekemistä  3–9-vuotiaille museovieraille. Graffiti-näyttelyn ajan repusta löytyy piirustusvihko ja puukynät, pieni puujuna sekä kuva junavaunusta, johon voi suunnitella oman graffitin. Kysy lisää lainarepusta museon kassalta. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta
Lisätietoa Lasten HAM:sta, Graffiti-näyttelystä ja HAM Helsingistä yleisesti.

Barbie – The Icon -näyttely Kansallismuseossa, lisätietoa näyttelystä Kansallismuseon sivuilta.

Ateneumin taidemuseoAteneumin ja Tammen Lastenfestari 5.-6.5.2018 klo 10-17. Ohjelmassa ainakin tunnettuja lastenkirjailijoita ja kuvittajia Supermarsun, Mur-karhun, Muumien ja Paten takaa, tutustumista Suomen taiteen tarina -näyttelyyn ja tee itse -työpajoja. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Palomuseo Erottajan pelastusaseman kyljessä on mahtava kohde jo pelkän sijaintinsa vuoksi. Sisäänpääsymaksu

Päivälehdenmuseossa voi esimerkiksi ihmetelle kirjoituskoneita, faxeja ja muita vanhoja lehtimiestin työvälineitä, selata vanhoja päivälehtiä ja tutustua sanomalehtityöhön monipuolisesti. Museon Pelle Peloton -näyttely sopii mainiosti lapsille. Vapaa pääsy.

Lastentarhamuseo on avoinna keskiviikkoisin klo 12-18. Pieni sisäänpääsymaksu.


Taidenäyttelyyn lasten kanssa? Lue Pienten Helsingin ajankohtaiset näyttelyvinkit täältä.

Lähde taidenäyttelyyn lasten kanssa.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *