Mitä jos vappuna sataa?

Vinkkejä sateiseen vappuun Helsingissä

Vappupäivän 2018 sääennuste Helsingissä näyttää lohduttomalta piknik-suunnitelmien suhteen. Mitä keksiä lasten kanssa, jos kurahousu-piknik ei tule kyseeseen tai vapputorin ja Lintsin hulina sateessa ei kiinnosta? Mikä pelastaa sateisen vappupäivän ja mitä tehdä lasten kanssa?

Pienten Helsinki yritti keksiä nopealla aikataululla vappupäivän pelastuksia. Jaa sinäkin parhaat vinkkisi ja pelasta muidenkin perheiden vappusuunnitelmat. Kommentoi alle tai Pienten Helsingin facebook-sivulle.

Monet kahvilat ja ravintolat palvelevat myös vappupäivänä, joten vappubrunssien peruutuspaikkoja kannatta kysellä ainakin keskustan ulkopuolelta. Kahviloista ainakin Cafe Monami Rastilan kartanolla sekä kahvila Kampela Vuosaaren Aurinkolahdessa ovat avoinna myös ilman pöytävarausta.

Korkeasaaren eläintarhan voi kokea myös toisesta näkökulmasta ja tutkia eläintarhan sisätiloissa asuvat eläimet tarkasti ajan kanssa. Piknik-eväitä voi nauttia esimerkiksi kodassa, myös saaren ravintolat palvelevat. Vappupäivänä Korkeasaareen voi matkustaa myös lautalla Kauppatorin rannasta. Lue lisää Korkeasaaren vapusta täältä. Sisäänpääsymaksu.

Fallkullan kotieläintila on avoinna vappupäivänä klo 10-15. Kahvila kilikuppila palvelee klo 10.30-14. Lue lisää Fallkullan fb-sivuilta. Tilalle on vapaa pääsy.

Haltialan tila on aina auki, mutta lampolan aukioloaikoja ei ainakaan äkkiseltään vapun osalta löytynyt. Lähde munkille (vegaaninen) ravintola Wanhaan Pehtooriin Haltialan pihapiiriin säätä uhmaten kurahousuissa ja muissa ulkoiluvermeissä, moikkaa lehmiä ja leiki mainiossa Haltialan leikkipaikassa? Tilalle on vapaa pääsy.

Sealife merimaailma on avoinna klo 10-19. Sisäänpääsymaksu.

Suomen luontokeskus Haltia Nuuksiossa Espoossa on avoinna vappupäivänä klo 10-18. Pihan kodassa voi paistaa omia eväitä vappupiknikin muodossa. Sisäänpääsymaksu, museokorttikin käy!

Tiedekeskus Heureka Vantaan puolella on avoinna klo 10-18. Sisäänpääsymaksu.

Kotona piknikin voi kattaa vaikka olohuoneen lattialle tai rakentaa majan ja syödä eväitä siellä.

Tai uhmata rohkeasti säätä ja kokea erilainen vappu kuralätäköissä hyppien? Todellisessa tylsyydessä kauppakeskus Kaaren Prisma on avoinna 24h/vuorokaudessa ja myynnissä on vappupalloja joka lähtöön…

Vappupäivän 2018 tapahtumista voisi veikata seuraavien olevan ainakin osin sisätiloissa:

  • Lasten vappushokkelo 2018 Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa vappupäivänä tiistaina klo 10-17. Lapsille suunnatussa Vappushokkelossa tutustutaan tänä vuonna dinojen maailmaan. Liput 4 €/ 2 €. Lue lisää tapahtuman sivuilta. Varmistettu: tekemistä myös sisätiloissa!
  • MLL Vuosaaren koko perheen vapputapahtuman leikkipuisto Haruspuistossa tiistaina klo 9.30-13.30. Tapahtumassa esiintyy myös VimmaRalli. Lisätietoja löytyy ainakin täältä.
  • Vapputapahtuma perheille Roihuvuoren kirkolla klo 12-15. Lisätietoa tapahtumasta tulee seurakunnan fb-sivulle.
  • Koko perheen vappujuhla Munkkiniemen kirkolla tiistaina klo 13 alkaen. Tapahtumassa esiintyy klovni Lilli Pii. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.
  • Espoo: MLL Soukan VappaKarkelot Soukan asukaspuistossa tiistaina klo 11-14. Lue lisää karkeloiden ohjelmasta tapahtuman fb-sivulta.

Vappu!

Minne mennä ja mitä tehdä vappupäivänä perheen kanssa Helsingissä ja lähiseudulla?

Pienten Helsingin vappuvinkit suomeksi ja englanniksi auttavat!

Pienten Helsinki logo

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.