Mainos

Minne tällä viikolla? 28.8.-3.9.2017

Elokuun viimeisen viikon menot

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä pienten lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat alle kouluikäiset lapset.

Elokuun loppu ja syyskuun alku ovat tapahtumien näkökulmasta monipuolisen vaihtelevia: Tarjolla on tällä viikolla kulttuuria, kaupunginosa-tapahtumia, liikuntaa, luontoretkiä kuin satutunteja ja seikkailuja pimeneviin iltoihin.

Leikkipuistojen tapahtumatiedot ovat olleet viime viikkoina hankalasti kerättävissä, joten Pienten Helsinki tutkii ja selvittää miten leikkipuistojen tulevat tapahtumat saataisiin järkevämmin saavutettavaksi. Tästä johtuen viikkonostoissa on näiden osalta pieni katko.


MAANANTAI 28.8.2017

Tapahtuma: Opperan Taaperoiden taidetuokiossa nähdään ja kuullaan iki-ihana Sevillan Parturi -pienoisooppera maanantaina klo 14.30 ja klo 15.30. Esityksen luvataan viihdyttävän niin taaperoa kuin vanhempaakin. Liput 10€. Lue lisää pienoisoopperasta täältä.

Vinkki: Pikku Kakkosen juhlanäyttely on esillä Annantalossa vielä muutaman päivän eli keskiviikkoon 30.8.2017 asti. Näyttelyyn pääsee tutustumaan Annantalon aukioloaikojen mukaan, eli arkisin klo 8-20. Lue lisää näyttelystä täältä.

Pikku Kakkosen juhlanäyttely on viimeisiä päiviä auki Annantalolla.

TIISTAI 29.8.2017

Tapahtumat:

Satutunti Malmin kirjastossa klo 9.30.

SAMPO2017 kansainvälinen nukketeatterifestivaali alkaa, lue lisää alta ”Muista myös nämä” osiosta.

Opperan Taaperoiden taidetuokiossa nähdään ja kuullaan iki-ihana Sevillan Parturi -pienoisooppera tiistaina klo 14.30 ja klo 15.30. Esityksen luvataan viihdyttävän niin taaperoa kuin vanhempaakin. Liput 10€. Lue lisää pienoisoopperasta täältä.

Vinkki: Ateneumissa esillä oleva Alvar Aallon näyttely tarjoaa myös pienen paikan luovuudelle ja tästä syystä näyttelyä kannattaa harkita myös lasten kanssa. Hyvänä vinkkinä mainittakoon Ateneumin ylätasanteet, jotka tarjoavat hyvän päiväunipaikan rattaissa nukkujalle ja vanhemmalle hengähdyshetken kulttuurin keskellä. Yläaulassa myös olohuonemainen tila, jossa voi lukea Aallon julkaisuja tai vain hetken hengähtää. Jutun artikkelikuva Ateneumin Alvar Aalto-näyttelyn Hands on, leiki ja tutki -nurkkauksesta.
Ateneumissa saa liikkua rattaiden kanssa ja lapset ovat tervetulleita, teoksiin ei kuitenkin pääosin saa koskea, joten tämä on hyvä huomioida ;). Museossa on toimiva lastenhoitotila ja tilava kahvila.

Ateneumin taidemuseon ylätasanne on hyvä paikka päiväunille museovierailun yhteydessä.

KESKIVIIKKO 30.8.2017

Tapahtumat:

Mainos

Satutunti Arabianrannan Kirjastossa klo 9.30.

Satutunti Kontulan kirjastossa klo 9.30.

Satutunti Käpylän kirjastossa klo 10.

Satutunti Tapanilan kirjastossa klo 9.30.

Sagostund på svenska i Bocksbacka bibliotek kl. 10.15.

Kallion kirjaston Remonttijuhlissa on muistettu myös kirjaston tärkeää asiakaskuntaa: lapsia. Maukan ja Väykän matka -esitys klo 10 on vuorovaikutteinen seikkailu, johon lapset pääsevät osallistumaan. Esitys sopii parhaiten yli 3-vuotiaille. Lue lisää Kallion kirjaston Remonttijuhlista täältä. Vapaa pääsy.

Kallion kirjasto sulkee ovensa remontin vuoksi ja viettää Remonttijuhlia keskiviikkona.

 

Ruotsinkielinen Työväenopisto Arbiksen Dagmarinkadun toimipiste Etu-Töölössä juhlii remonti valmistumista ja kutsuu kaikki tupaantulijaisiin. Ohjelmaa myös lapsille! Lue lisää tupaantulijaisten ohjelmasta täältä. Vapaa pääsy.

TORSTAI 31.8.2017

Tapahtumat:  

Satutunti Jakomäen kirjastossa 10.

Satutunti Suutarilan kirjastossa klo 9.30.

RööperiFest 2017 valtaa Fredrikintorin torin ympäristön Punavuoressa torstaina klo 15-22. Ohjelmassa musiikkia, työpajoja, tapahtumapisteitä ja herkkuja sekä letkeää tunnelmaa. Lähellä mm. Sepän leikkipuisto. Lue lisää RööperiFestistä täältä.

 

Alakivenpuiston avajaisia Myllypuron Alakivetiellä vietetään torstaina klo 16-20. Ohjelmaa koko perheelle: musiikkia, juhlapuheita, hevoskärryajelua sekä muita yllätyksiä. Lue lisää avajaisista täältä.

PERJANTAI 1.9.2017

Tapahtumat:

Vauvojen satutuokio eli vauvalorutusta Itäkeskuksen kirjastossa klo 10.30. Lue lisää täältä.

Annantalon Naperokino alkaa taas ja tarjoaa pienille (0-3-vuotta) ikioman elokuvateatterin. Lyhytelokuvia pääsee katsomaan perjantaisin koko syksyn ajan klo 10-12. Lue lisää Naperokinosta täältä.

Kissojen yö valtaa Korkeasaaren klo 16-24 ja päästää seikkailemaan pimenevään iltaan. Saaren omien seikkailuiden lisäksi tarjolla on monipuolista ohjelmaa. Tapahtuma on maksullinen.  Lisätietoa Kissojen yöstä täältä.

Vinkki: Perjantai on kirjastopäivä! Oletko jo käynyt iki-ihanassa Pohjoismaisessa kirjastossa ja erityisesti sen lastenosastolla? Täällä voi leikkiä, lukea ja piirtää lasten omassa maailmassa. Kirjaston kirjojen lainaus onnistuu Pohjoismaisen kirjaston omalla kortilla, jonka voi hakea samalla käynnillä. Lasten sekä aikuisten valikoima kirjojen, elokuvien kuin lehtienkin suhteen on erittäin hyvä ja laadukas! Tarjolla kirjoja ja muuta materiaalia kaikilla pohjoismaisilla kielillä.
Kirjasto sijaitsee Kaisaniemenkadulla, aivan Helsingin yliopiston metroaseman yläpuolella.

Pohjoismaisen kirjaston lastenosasto.

LAUANTAI 2.9.2017

Tapahtumat:

Satutunti Munkkiniemen kirjastossa klo 11.

Satutunti Vuosaaren kirjasto klo 10.30.

Ota Faija koppi -liikuntatapahtumassa Myllypuron Liikuntamyllyssä klo 10-13 on tarjolla erittäin monipuolista tekemistä ja touhua lapsille aikuisen seurassa. Tapahtuman nimestä huolimatta myös äidit, mummit ja kummit ovat tervetulleita liikkumaan yhdessä lasten kanssa. Lajikokeiluiden lisäksi Liikuntamyllyssä on eri toimijoiden esittelypisteitä. Sisäliikuntavaatteet ja -jalkineet sekä oma lukko kannattaa pakata mukaan. Tänne kannattaa matkustaa pidemmältäkin! Vapaa pääsy. Lue lisää tapahtumasta PH:n liikuntajutusta.

Faija ota koppi -tapahtuma kutsuu Liikuntamyllyyn.

Lauttasaari-päivän katujuhlaa vietetään lauantaina ensimmäistä kertaa uudessa paikassa, kun Tallbergin Puistotie täyttyy ohjelmasta päivän ajan klo 12-20. Kaupunginosatapahtumassa esiintyy esimerkiksi Benny Törnroos ja Muumit klo 12.45. Lisäksi mm. poniratsastusta ja keppihevosrata sekä erilaisia toimintapisteitä. Tapahtumapaikan välittömässä läheisyydessä kaksi leikkipuistoa lapsille. Lue lisää Lauttasaaren katujuhlasta täältä.

Puu-Vallilan Katubileet 2017 valtaa puutalokorttelin kujia ja pihoja ja kutsuu kaikki viettämään leppoisaa kaupuginosatapahtumaa klo 13 alkaen. Tapahtuma ei ole varsinainen lastentapahtua, mutta tekemistä ja kokemista löytyy myös lapsille. Lue lisää tapahtumasta täältä.

Mainos

Espoossa, Luontokeskus Haltiassa järjestetään lapsiperheille suunnattu Punaisen sulan metsäseikkailu ja tapahtumapäivä klo 10-14. Tapahtuma on maksuton, Luontokeskus Haltiaan sisäänpääsymaksu (Vinkki: Museokortti käy!). Lue lisää metsäseikkailupäivästä täältä.

Espoossa Villa Elfvikissä Mäyrän metsän satuhetki yli kolmevuotiaille klo 11. Lue lisää täältä.

Vinkki: Pikku Papun orkesteri esiintyy Järvenpää-talossa klo 15 ja klo 17. Liput 12€. Lue lisää täältä.

SUNNUNTAI 3.9.2017

Tapahtumat:

Sadonkorjuujuhlia Puotilan Kartanolla vietetään sunnuntaina klo 11-15. Ohjelmassa mm. musiikkia, herkkuja ja omaa ohjelmaa lapsille. Lue lisää Sadonkorjuujuhlasta täältä.

Syyskuussa vietetään monen kaupunginosan nimikkojuhlia.

 

Pakilan, Paloheinän ja Torpparinmäen kylätapahtumassa on paljon ohjelmaa koko perheelle klo 11-15. Esimerkiksi Muumipeikko, koiravaljakkoajelua, hevoskärryajelua, Laula lelut laatikkoon -muskari ja paljon muuta. Lue lisää tapahtumasta täältä.

Harakan saaren opastettu saarikierros sunnuntaina klo 14 – 15 tarjoaa retken saaren rikkaaseen luontoon, historiaan ja nykypäivään. Sopii koko perheelle, reitti ei tosin ole esteetön. Harakan saareen kulkee yhteysvene Kaivopuiston Ullanlinnan laiturista (Ehrenströmintie 3). Meno-paluulippu lautalle maksaa 5 € aikuisilta, 2 € lapsilta ja eläkeläisiltä. Harakan saareen ja retkille vapaa pääsy. Lue lisää Harakan saaresta täältä.

Kosteikko elää – koko perheen kosteikkoretki Villa Elfvikissä Espoossa sunnuntaina klo 10.30-12.30 johdattelee Laajalahden kosteikkoihin ja kosteikkojen eläimiin. Retki sopii koko perhelle, mukaan kannattaa ottaa pienet eväät sekä säänmukainen vaatetus. Vapaa pääsy. Lue lisää täältä.

 

Vinkki: Retki Suomenlinnaan alkusyksyllä kannattaa, sillä tunnelma on kuin ulkomailla: Turisteja vaeltelee pitkin saarta ja tunnelma on usein seesteinen, kun kesän ruuhkasta on vain muisto. Kauniilla säällä täällä on kiva retkeillä, leikkiä, seikkailla tai vaikka tehdä museokierros sekä pistäytyä kirjastossa.  Leikkipaikkakin löytyy!

Suomenlinnasta löytyy myös kaupunginkirjasto.

Muista myös nämä:

Sampo 2017 kansainvälinen nukketeatterifestivaali valtaa Helsingin tiistaista sunnuntaihin 29.8-3.9.2017. Esityksiä Sampon tiloissa Erottajankadulla kuin ympäri kaupunkia. Esityksiä eri ikäisille, myös vauvoille. Pääosin maksullinen. Lue lisää ja tutustu ohjelmistoon täällä.

Linnanmäen huvipuistossa vietetään Iik!Week -viikkoja 2.9.-17.9.2017. Lue lisää täältä.

Pikku Kakkosen juhlanäyttely Annantalossa jatkuu keskiviikkoon 30.8.2017. Avoinna päivittäin Annantalon aukioloaikojen mukaan. Katso miltä näyttelyssä näyttää täältä.


Pienten Helsingin elo-lokakuun tulevien tapahtumien lista:
Tapahtumia pienille Helsingin kattojen alla, syksy 2017

Tulossa lähiaikoina Pienten Helsingin sivuille:
Pienet ravintolassa – vinkkejä lapsiystävällisiin ravintoloihin sekä Vauvan Helsinki, joka kokoaa vauvavuoden vinkit yhteen paikkaan!

Pienten Helsingin Pienet ravintolassa -juttusarjan ensimmäinen osa tulee esittelemään uuden ihanan Cafe Monamin Rastilassa.

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin