Mainos

Minne tällä viikolla? 21.8.-27.8.2017

Elokuinen suurten tapahtumien viikko

Päivitetty 24.8.2017, jutussa ollut väärä aukioloaika korjattu

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä pienten lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat alle kouluikäiset lapset.

Elokuun loppu ja monet kesän päättävät tapahtumat lähestyvät. Tällä viikolla Helsingissä tapahtuu monenlaista: Taiteiden yö valtaa koko Helsingin torstaina 24.8. ja viikonloppuna juhlitaan näyttävästi esimerkiksi Herttoniemi Block Partyissa sekä Vuosaaren Venetsialaisia. Ei ole syytä myöskään unohtaa upeaa Suomen luonnon päivää sekä Espoo-päivää, joka on tänä vuonna venähtänyt kolmen päivän mittaiseksi. Tapahtumarikas viikko tarjoilee myös satutunteja sekä mahdollisuuden päästä kurkistamaan Kumpulan koulukasvitarhaan.

Leikkipuistoissa on nyt erittäin hyvä hetki käydä kertomassa omia toiveita syksyn ohjelman suhteen. Rohkeasti nykimään hihasta ohjaajia, sillä leikkipuistoissa tehdään töitä lasten vuoksi. Puistojen viikko-ohjelmat alkavat pikku hiljaa ja puistoissa on loppukesän hulinaa. Ohjelmanostot leikkipuistojen osalta  päivittyvät alkuviikon aikana, kun puistot ovat päivittäneet ohjelmatietonsa.

Taiteiden yötä vietetään torstaina Helsingissä.

MAANANTAI 21.8.2017

Tapahtuma: Satutunti Puistolan kirjastossa klo 10.

Vinkki: Oletko jo bongannut Helsingistä sukellusveneen? Tai hävittäjän? Entä missä on poliisiveneiden satamapaikka? Nämä ja paljon muita bongailuvinkkejä löydät täältä.

TIISTAI 22.8.2017

Tapahtuma:

Kesäinen liikuntatapahtuma perheille valtaa Vanhankaupunginkosken ympäristön (Pornaistenniemi) klo 18-20 ja tarjoaa lapsille ja aikuisille liikunnallisen illan näytösten ja lajikokeilujen parissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tapahtuman järjestää urheiluseura Helsingin Jyry ja kulttuuri- ja kaupunginosayhdistys Artova. Lue lisää liikuntapahtumasta täältä.

Liikuntatapahtuma järjestetään Vanhankaupunginkosken ympäristössä.

Vinkki: Leikkipuistoon? Pienten Helsingin urakka kuvata kaikki Helsingin leikkipaikat ja -puistot etenee hitaasti mutta varmasti. Kurkkaa vaikka täältä!

KESKIVIIKKO 23.8.2017

Tapahtumat:

Satutunti Arabianrannan kirjastossa klo 9.30.

Satutunti Kontulan kirjastossa klo 9.30.

Mainos

Satutunti Käpylän kirjastossa klo 10.

Sadonkorjuujuhla kutsuu Kumpulan koulukasvitarhalle keskiviikkona klo 16-20. Lasten ja nuorten puutarhayhdistys kutsuu kaikki tutustumaan kasvitarhaan ja ihailemaan satokauden puutarhaa. Juhlamusiikista vastaa Stadin juhlaorkesteri ja lapsille on tarjolla monenlaisia työpajoja. Myynnissä myös kahvilaherkkuja. Vapaa pääsy. Lisätietoa tapahtumasta täältä.

Vinkki: Jos Päivälähden museo ja Viisi ihmeellistä aarretta -näyttely ei ole vielä tuttu, sinne kannattaa kiirehtiä lähiviikkoina. Upea toiminnallinen näyttely on auki enää syyskuun loppuun. Kurkkaa täältä, mitä näyttelystä löytyy.

Päivälehden museossa on lapsille sopiva näyttely ”Viisi ihmeellistä aarretta”.

TORSTAI 24.8.2017

Tapahtumat:  

Satutunti Pukinmäen kirjastossa klo 10.15

Taiteiden yö!
Taiteiden yön tapahtumia on tänä vuonna ympäri kaupungin. Lapsille suunnattua ohjelmaa järjestetään paljon ja tarjolla on näkemistä ja tekemistä joka makuun. Miltä kuulostaa esimerkiksi disko, muumimuskari, karkkitehtuuri tai Salainen puutarha? Lue kaikki Pienten Helsingin menovinkit Taiteiden yöhön täältä.
Mukana myös tapahtumakartta, joka auttaa suunnistamisessa niin keskustassa kuin keskustan ulkopuolella.

#lastentaiteidenyö #piententaiteidenyö 

Taiteiden yö valtaa kadut ja puistot sekä esimerkiksi Helsingin kaupungin kulttuurikeskukset.

PERJANTAI 25.8.2017

Tapahtumat:

Taiteiden yön nostona mainittakoon Salainen puutarha, joka valtaa Senaatintorin. Torstaina tapahtuma ruuhkautuu varmasti, mutta Salaiseen puutarhaan pääsee tutustumaan myös perjantaina. Siispä suunnaksi Senaatintori! Lue lisää täältä.

Naapurikaupunki Espoo juhlii, lue lisää Espoo-päivästä alta ”Muista myös nämä” -osiosta.

Vinkki: Vallilan kirjastossa on esille Sanna Pelliccionin Onni-poika -kirjoista kertova näyttely lastenosastolla elokuun loppuun asti. Lisätietoa näyttelystä löytyy täältä.

LAUANTAI 26.8.2017

Tapahtumat:

Naapurikaupunki Espoo juhlii, lue lisää Espoo-päivästä alta ”Muista myös nämä” -osiosta.

Suomen luonnon päivää vietetään eri kohteissa ympäri Suomen

Helsingissä esimerkiksi Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa järjestetään Piknik ja piirustus -tapahtuma ja puutarhaan on vapaa pääsy. Lue lisää täältä.

Myös Helsingin kaupungin ulkoilusaarissa juhlitaan Suomen luonnon päivää. Lisätietoa päivän ohjelmasta täältä.

Töölönlahdelle Luonnonsuojeluliitto järjestää Suomen luonnon päivän juhlan klo 12-17. Tapahtuma sopii koko perheelle ja lapsille on omaa ohjelmaa. Lue lisää juhlasta täältä.

Pihlajasaaressa vietetään Suomen Luonnon päivää.

Espoon puolella Luontokeskus Haltiaan ja Nuuksion kansallispuistoon on järjestetty upea elämys Luonnon päivän kunniaksi. Laulava illallinen Nuuksion taivaan alla, Kuorot goes Haukalampi ja monet muut ohjelmat juhlistavat satavuotista Suomea ja Suomen luontoa. Päivän aikana on paljon ohjelmaa myös erityisesti lapsille. Tähän tapahtumaan kannattaa tutustua tarkemmin, lue lisätiedot täältä.

Sipoonkorven kansallispuistossa kuullaan Suomen luonnon päivänä kuoromusiikkia ja nautitaan partiolaisten leiriherkkuja Ponun perinnepostia polun varrella. Reitti on lapsiystävällinen ja siellä voi kulkea jopa rattaiden kanssa. Lue lisää Sipoonkorven ohjelmasta täältä.

 

Lauantaina 26.8. Herttoniemi Block Party valtaa Herttoniemen teollisuusalueen puoleisen osan ja tarjotaa todella monipuolisen kattauksen ohjelmaa moneen makuun. Toista kertaa järjestettävä tapahtuma osoittautui viime vuonna upeasti järjestetyksi, vapaaehtoisvoimin pidetyksi kaupunginosatapahtumaksi, jonka tunnelma oli ikimuistoinen. Myynnissä monipuolinen valikoima esimerkiksi katuruokaa. Lue lisää Herttoniemi Block Partysta täältä. Vapaa pääsy.

Herttoniemi Block Partyssa on ohjelmaa joka makuun!

Herttoniemi Block Partyjen Perhepuistossa on erityisesti lapsille suunnattua ohjelmaa klo 10-15. Ohjelmassa monipuolista musiikkia, esimerkiksi WimmaRalli ja The Bätmäns, työpapoja, askartelua, tanssia, ilmapalloja ja temppurata. Herttoniemen leikkipuiston ympäristössä pidettävä tapahtuma on lasten ehdoilla tehty ja esimerkiksi vaipanvaihtomahdollisuus on järjestetty leikkipuiston sisätiloihin. Paikka sijaitsee kävelymatkan päässä Herttoniemen metroasemalta ja perhepuistosta on lyhyt kävelymatka Block Partyjen teollisuusalueen ohjelmalavoille alikulkutunnelin kautta. Lue lisää Perhepuistosta täältä.
HBP on Pienten Helsingin ehdoton viikon menovinkki!

 

Lasten Runokuun lukuseikkailu -festivaalitapahtuma Annantalolla lauantaina klo 12-15 tarjoaa iki-ihanaa ohjelmaa koko perheelle vauvoista kouluikäisiin. Ohjelma on laidasta laitan, esimerkiksi Pikku Kakkosesta tutun Tuomo Rannankarin konsertti klo 12, Wilson Kirvan satutuokio klo 13, koko perheen satujoogaa, vauvojen lorupajoja, työpajoja ja keppihevosratsastustunteja. Lue lisää Runokuun lukuseikkailusta täältä.

Runokuun lukuseikkailu -festivaali tuo ohjelmaa Annantalolle ja A.lavalle.

 

Vanha kunnon Koskipäivä Vanhankaupunginkoskella vietetään lauantaina klo 12-16. Lapsille suunnatun ongintakilpailun lisäksi paljon muuta ohjelmaa. Lue lisää Koskipäivän ohjelmasta täältä.

Vinkki: Läheltä Vanhankaupunginkosken tapahtumapaikkaa pääsee uusittuja pitkospuita pitkin myös Lammassaareen ja Kuusiluodolle, jotka ovat ehdottoman hienoja retkipaikkoja. Pitkospuilla mahtuu nykyisin kulkemaan hyvin myös rattailla.

Mainos
Lammassaareen pääsee pitkospuita pitkin.

Visit Vuosaari Weekend

Vuosaaren kesäjuhlia vietetään leikkipuisto Mustakivessä lauantaina klo 9-13. Teateriesityksiä, vuoden kaupunginosan palkitseminen, kotieläinpiha ja erilaiset työpajat, lastenmusiikkiyhtye Loiskis sekä jättisaippukuplashow viihdyttävät koko perhettä. Lue lisää kesäjuhlista täältä.

Vuosaaren Satamapäivä lauantaina klo 12-16 tarjoaa satamaseikkailua, koneita, tutustumista ja todella paljon muuta ohjelmaa Vuosaaren Satamassa koko perheelle. Tapahtuma on osa Visit Vuosaari Weekend-tapahtumaviikonloppua. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Helsingin Venetsialaisia vietetään Aurinkolahdessa  Kahvila Kampelan ympäristössä klo 16-22. Lapsille ohjelmassa esimerkiksi poniratsastusta, temppurata, pomppulinna ja saippuakuplapaja. Karnevaali-teemainen tapahtuma huipentuu ilotulitukseen klo 21.45. Vapaa pääsy. Lue lisää tapahtumasta täältä.

SUNNUNTAI 27.8.2017

Tapahtumat:

Naapurikaupunki Espoo juhlii, lue lisää Espoo-päivästä alta ”Muista myös nämä” -osiosta.

Herttoniemen perinteistä kyläjuhlaa vietetään Herttoniemen liikuntapuistossa sunnuntaina klo 10-15. Monipuolista ohjelmaa, esimerkiksi lasten juoksukilpailut ja kirpputori. Ohjelma täydentyy viikolla. Lue lisää tapahtumasta täältä.

Juuri ovensa avannut, täysin remontoitu Kaupunginteatteri kutsuu perheet viettämään teatteripäivää sunnuntaina klo 12-15. Ohjelmassa kaikki pääsevät kokeilemaan, osallistumaan ja tutustumaan tarkemmin teatterimaailmaan. Suurin osa ohjelmasta teatterin lämpiöissä. Vapaa pääsy. Lue lisää koko perheen teatteripäivästä täältä.

Altaan perhesunnuntai valtaa jälleen Altaan Kauppatorin laidalla klo 11-16. Ohjelmaa koko perheelle: perhejoogaa, leikkejä ja pelejä ja esityksiä. Maksullinen. Lue lisää tapahtumasta täältä.

Eläimellistä menoa kartanolla on tarjolla Vantaalla Katrinebergin kartanolla klo 11-15. Laidunkierroksia, poniratsastusta, alpakoita, tietoa mehiläistarhauksesta,  kartanon kotieläinpihan hyvästejä ennen kotiinpaluuta. Tätä ja paljon muuta ihanan kartanon ympäristössä. Lue lisää tapahtumasta täältä.

Katrinebergin kartano Vantaalla.

Muista myös nämä:

Naapurikaupunki Espoo juhlii ja tapahtumia järjestetään ympäri Espoota koko viikonlopun ajan. Varsinaisia lastentapahtumiakin on niin paljon, että on vaikeaa nimetä mitään tiettyä suosikkia. Tapahtua järjestetään esimerkiksi puistoissa, kulttuuritaloissa sekä kauppakeskuksissa ja paloasemilla on avoimien ovien päivä. Tutustu Espoo-päivän lastenohjelmaan täällä, kartta auttaa löytämään perille!
Espoo-päivän oma sivu löytyy täältä.

Luonnontieteellisen museon valtaa Museosafari torstaista lauantaihin 24.-26.8.2017. Uudenlainen tapahtumakonsepti tuo Luonnontieteelliseen museoon monipuolista tekemistä lapsille. Lue lisää Museosafarista täältä. Tapahtuma on maksullinen.

Suomi 100 -juhlavuoden Yhdessä-viikonloppu on tapahtumakokonaisuus, jonka suunnitteluun ja toteutukseen ovat saaneet osallistua kaikki!
Lisätietoa viikonlopun tapahtumista ympäri Suomen ja osin maailman linkin takana.

 

Pikku Kakkosen juhlanäyttely Annantalossa jatkuu elokuun loppuun. Avoinna päivittäin Annantalon aukioloaikojen mukaan. Katso miltä näyttelyssä näyttää täältä.

Pikku Kakkosen juhlanäyttely koko elokuun Annantalossa.

 


Pienten Helsingin elo-syyskuun tulevien tapahtumien lista:
Tapahtumia pienille Helsingin kattojen alla, syksy 2017

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin