Minne tällä viikolla? 23.4.-28.4.2019

Huhtikuun viimeisen viikon tapahtumia

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä pienten lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat alle kouluikäiset lapset ja lapsiperheet.

Minne tällä viikolla -artikkeli jatkaa ilmestymistään hiukan muuttuneella konseptilla. Juttu listaa viikon tapahtumien kohokohtia ja viikon kiinnostavimpia menovinkkejä. Mukana myös nostoja Pienten Helsingin uusista jutuista ja uutisia. Sivun tulevaisuus on yhä avoinna, mutta tällä konseptilla jatketaan kevät.

UUTTA: Perheiden kaupunkipolut
Pienten Helsingissä julkaistaan lähikuukausina uudenlainen kaupunkimatkailukonsepti, kun restonomiopiskelija Heidi Säynätkari luo lopputyönään kaupunkipolkuja perheille Helsingin muutamiin kaupunginosiin. Työtä varten etsitään nyt haastateltavia. Olisitko sinä halukas osallistumaan lyhyeen haastatteluun perhematkailusta ja auttaisit Heidiä työn loppuunsaattamisessa? Lue Heidin terveiset sekä lisätietoa lopputyöstä ja kaupunkipoluista suomeksi ja englanniksi. www.pientenhelsinki.fi/kaupunkipolut

Perheiden Helsinki -ryhmä Facebookissa on paikka keskustelulle lapsiperheiden Helsingistä: päiväkotipaikoista, harrastuksista, liikkumisesta, arkipäivän vinkeistä ja ideoista. Asioista joita perheet kohtaavat arjessa. Ryhmässä saa iloita mutta myös nostaa esille epäkohtia perheasioissa. Ryhmä on myös paikka jakaa perheiden elämään liittyviä uutisia ja tiedotteita. Ryhmään voi liittyä täällä.

Tärkeä kansalaisaloite! Pienten Helsinki nostaa poikkauksellisesti esiin tärkeän kansalaisaloitteen kaikkien pienten päiväkotilasten puolesta. Allekirjoitathan kansalaisaloitteen varhaiskasvatuksen suhdelukujen tarkemmasta määrittelystä. Lue lisää täältä! Linkkiä saa mielellään myös jakaa 🙂

Jutun kansikuva Suomenlinnan kuivatelakalta. Huhtikuun viimeisellä viikolla Suomenlinnan kuivatelakalla on mielenkiintoista nähtävää, kun talven ajan kunnostettavana olleet perinnealukset pääsevät jälleen merille. Tämä kannattaa kokea! Lisätiedot Suomenlinnan hoitokunnan sivuilta.

Suomenlinnan kuivatelakka loppukesällä.

Tiistai »Keskiviikko »Torstai »|
 Perjantai »Lauantai »Sunnuntai »


TIISTAI 23.4.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa tiistain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Tiistain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Viimeinen viikko! Perhepalloilu Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu tiistaisin klo 9.30-11.30 sekä klo 16-18. Aamupäivän palloiluun kaikilta vapaa pääsy, iltapäivän palloilu maksaa aikuisille Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €). Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Talvipuutarhan pääsiäisloistoa pääsee vielä ihailemaan tiistaina klo 9-15. Vapaa pääsy.

Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupunki avaa jälleen ovensa remontin jälkeen.


KESKIVIIKKO 24.4.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa keskiviikon osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Vinkki vauvoille ja vanhemmille: BabyKino Kallion kirjastossa. Elokuviin vauvan kanssa pääsee keskiviikkoisin klo 12 ja klo 14.30. BabyKinon oma ryhmä Facebookista löytyy täältä, ryhmässä esimerkiksi julkaistaan viikon elokuva ja äänestetään tulevasta ohjelmistosta. Lisätietoa löytyy myös BabyKinon fb-sivulta.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Keskiviikon tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Ruutia! Kansainvälinen tanssifestivaali lapsille ja nuorille Kaapelitehtaalla 24.–27.4.2019. Festivaalin ohjelmisto kokonainaisuudessaan Tanssiteatteri Hurjaruthin sivuilla.

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna keskiviikkoisin klo 9.30-15. Paikasta tulossa ihan oma juttu myös Pienten Helsinkiin, sillä PH:n taustatiimi ihastui paikkaan! Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Vantaalla: Pienten taideaamut lastenkulttuurikeskus Toteemissa klo 9.30 alkaen. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle keskiviikkona klo 10-18. Vapaa pääsy.

Helsingin pelastuslaitoksen palomuseo Erottaja pelastusasemalla on avoinna keskiviikkoisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta.

Lastentarhamuseossa leikitään aina keskiviikkoisin klo 12-18. Museon sisäänpääsymaksu 4 €, alle 16-vuotiaat maksutta.

Vapaa pääsy Kaapelitehtaan museoihin keskiviikkona klo 17-20. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.


TORSTAI 25.4.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa torstain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Torstain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Ruutia! Kansainvälinen tanssifestivaali lapsille ja nuorille Kaapelitehtaalla 24.–27.4.2019. Festivaalin ohjelmisto kokonainaisuudessaan Tanssiteatteri Hurjaruthin sivuilla.

Lasten karnevaali Helsingin keskustan Akateemisessa kirjakaupassa torstaista sunnuntaihin 25.–28.4.2019. Torstaina Scarryn touhukas torstai. Lisätiedot ja tarkempi ohjelma tapahtuman fb-sivulta.

Pohjois-Helsingin kuvataidekoulun oppilastöiden kevätnäyttely Malmitalossa 25.4-11.5.2019. Lisätiedot Malmitalon sivulta.

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna torstaina klo 9.30-15. Paikasta tulossa ihan oma juttu myös Pienten Helsinkiin, sillä PH:n taustatiimi ihastui paikkaan! Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle torstaina klo 10-18. Vapaa pääsy.

Viimeinen viikko! Perhepalloilu Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu torstaisin klo 16-17. Iltapäivän palloilu maksaa aikuisille Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €). Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.


PERJANTAI 26.4.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa perjantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Perjantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Ruutia! Kansainvälinen tanssifestivaali lapsille ja nuorille Kaapelitehtaalla 24.–27.4.2019. Festivaalin ohjelmisto kokonainaisuudessaan Tanssiteatteri Hurjaruthin sivuilla.

Lasten karnevaali Helsingin keskustan Akateemisessa kirjakaupassa torstaista sunnuntaihin 25.–28.4.2019. Perjantaina vietetään muumiperjantaita. Lisätiedot ja tarkempi ohjelma tapahtuman fb-sivulta.

Uutta! Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna NYT MYÖS perjantaisin klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Naperokino Annantalossa perjantaisin klo 10. Ikäsuositus: 0–3 v. aikuisen seurassa, myös vanhemmat lapset tervetulleita. Elokuviin on vapaa pääsy. Lisätiedot Annantalon sivuilta.

Värikäs arki -työpajaStoassa perjantaina klo 10-12. Työpaja on kaikille avoin. Lue lisää Stoan sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle perjantaina klo 10-18. Vapaa pääsy.

Pukinmäen taidekoulun Kevätshow Malmitalossa perjantaina klo 17 ja Montaasi -esitys klo 19.30. Liput 7,50 €-13,50 €. Esitys sopii koko perheelle. Liput ja lisätiedot Malmitalon sivulta.

Linnanmäki avaa jälleen ovensa kauteen 2019 perjantaina klo 16. Huvipuistoalueelle on vapaa pääsy ja pienille hurjapäille on maksuttomia huvipuistolaitteita. Avajaiskarnevaalien ajan Lintsillä myös paljon ohjelmaa.


LAUANTAI 27.4.2019L

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa lauantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Tapahtumia ja menovinkkejä

MLL:n perhekahvila ja Tanssitan vauvaa -tuokiot Keskustakirjasto Oodissa lauantaina klo 10-12. Lue lisää kirjaston sivulta.

Lastentarhamuseon lauantaita vietetään taas lauantaina klo 10-13. Tällä kertaa vuorossa on vesi-teema (joka jouduttiin perumaan aiemmin maaliskuussa). Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Vappukarkelot leikkipuisto Intiassa lauantaina klo 10-14. Tarkemmat tiedot tapahtuman fb-sivulta.

Kirppis! Vappukirppis Arabian nuorisotalolla lauantaina klo 10-14. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Espoo: Pikku-Auroran Lauantaipajatuksessa vietetään hurvatonta duunipäivää Supersankarin tyyliin klo 10-14. Lue lisää Auroran sivuilta.

Lasten karnevaali Helsingin keskustan Akateemisessa kirjakaupassa torstaista sunnuntaihin 25.–28.4.2019. Lauantaina vietetään Risto Räppääjän räppilauantaita. Lisätiedot ja tarkempi ohjelma tapahtuman fb-sivulta.

Vanhemmille: Kotimaisten kevät Pop-Up -tapahtuma Kääntöpaikalla (Intiankatu 1) lauantaina klo 11-16. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Maunulan markkinat – satua ja sirkusta Maunula-talossa lauantaina klo 11-17. Päivän ohjelmassa tekemistä ja kokemista koko perheelle. Tarkempi ohjelma ja lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Pukinmäen taidekoulun Kevätshow Malmitalossa lauantaina klo 11 ja klo 14 sekä Montaasi -esitys klo 19.30. Liput 7,50 €-13,50 €. Esitys sopii koko perheelle. Liput ja lisätiedot Malmitalon sivulta.

Kurkista miltä näyttää Päivälehden museon Pekka Töpöhäntä -uutuusnäyttelyssä! Näyttely on avoinna lauantaina klo 11-17.

Puhtia perheeseen -tapahtuma Kasinonrannan Merikylpylän puistossa Lauttasaaressa lauantaina klo 12-14. Liikunnallista ohjelmaa koko perheelle. Liput 10 €/perhe tai 5€/henkilö. Tapahtuman järjestää Lions Club Lauttasaari. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Vappujuhla Leikkipuisto Strömbergissä lauantaina klo 12-16. Lisätiedot leikkipuiston fb-sivulta.

Lasten lauantai Sarjakuvakeskuksessa Porthaninkadulla lauantaina klo 12-16. Lisätiedot Sarjakuvakeskuksen sivuilta.

Learning Day at Oodi -tapahtuma keskustakirjasto Oodissa lauantaina klo 12-17. Lue lisää tapahtuman fb-sivuilta.

DanceAbility-tanssitunti Annantalossa klo 14-15. Tunti sopii kaikille 3-12-vuotiaille oman aikuisen seurassa, vammaan tai vammattomuuteen katsomatta. Lue lisää DanceAbility-tunneista Annantalon sivuilta. Vapaa pääsy.

ToPon Naperokerho Munkkiniemen Yhteiskoulun salissa lauantaina klo 14.30-16. Kaikille avoimessa tapahtumassa luvassa ainakin touhua, leikkejä, temppuratoja ja palloilua. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Linnanmäki avaa jälleen ovensa kauteen 2019 perjantaina 26.4.2019 ja Avajaiskarnevaalit jatkuvat aina 12.5.2019 saakka. Huvipuistoalueelle on vapaa pääsy ja pienille hurjapäille on maksuttomia huvipuistolaitteita. Avajaiskarnevaalien ajan Lintsillä myös paljon ohjelmaa.

Kevään lastenvaate- ja tarvikekirppikset pääkaupunkiseudulla on listattu yhden linkin taakse.


SUNNUNTAI 28.4.2019

Tapahtumia ja menovinkkejä

Kirppis! MLL Lauttasaaren lastenvaate- ja tarvikekirpputori Myllykallion ala-asteella sunnuntaina klo 10-12. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle sunnuntaina klo 10-15. Vapaa pääsy.

Helsinki Farmer’s Market Vanhassa Satamassa sunnuntaina klo 10-16.

Kirppis! Vanhan Herttoniemen pihakirppispäivää vietetään sunnuntaina klo 10 alkaen ympäri Vanhan Herttoniemen pihoja ja puistoja. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta, mukana olevat pihat löytyvät tapahtumakartasta.

Espoo: Avoimet ovet Karhusaaren taidekeskuksessa sunnuntaina klo 10-17. Samalla kannattaa seikkailla mahtavassa Karhusaaressa ja käydä ihmettelemässä esimerkiksi vaakatasossa kasvavaa mäntyä. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta. Huom! taidekeskus ei ole esteetön, joten tämä kannattaa ottaa huomioon ainakin pienimpien vieraiden kanssa.

Lasten karnevaali Helsingin keskustan Akateemisessa kirjakaupassa torstaista sunnuntaihin 25.–28.4.2019. Sunnuntaina vietetään Supermarsun supersunnuntaita. Lisätiedot ja tarkempi ohjelma tapahtuman fb-sivulta.

Päiväkoti Mörrintuvan Puuhahulinat Vanhankaupunginkoskella sunnuntaina klo 11-15. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Luontoretki: Harakan saaren kevään avaus sunnuntaina klo 12-14. Yhteysvene saareen lähtee Ullanlinnan laiturista, Café Ursulan vierestä klo 12. Retkelle vapaa pääsy, yhteysvenematka maksullinen (korttimaksu). Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Helsingin pelastuslaitoksen palomuseo Erottaja pelastusasemalla on avoinna sunnuntaisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta.

Espoo: Kevät-Kutitus -disko Saunalahden koululla sunnuntaina klo 13-15. Diskoon on vapaa pääsy ja sitä suositellaan kaikenikäisille. Lue lisää Kulttuuri Espoon sivulta.

Tapanilan erän balettiryhmien kevätnäytös Malmitalossa sunnuntaina klo 14. Liput 5,50 €. Lisätiedot Malmitalon sivulta.

Espoo: Karakemut Espoon Karatalossa sunnuntaina klo 14 alkaen. Herra Heinämäen lato-orkesteri esiintyy klo 16, liput 6 €. Lue lisää Karatalon sivuilta.

Tanssioppilaitosten BalettiPaletti -esitys Oopperatalon päänäyttämöllä sunnuntaina klo 18. Liput 12,50 € – 25 €. Lisätiedot Oopperan ja baletin sivuilta.

Linnanmäki avaa jälleen ovensa kauteen 2019 perjantaina 26.4.2019 ja Avajaiskarnevaalit jatkuvat aina 12.5.2019 saakka. Huvipuistoalueelle on vapaa pääsy ja pienille hurjapäille on maksuttomia huvipuistolaitteita. Avajaiskarnevaalien ajan Lintsillä myös paljon ohjelmaa.


Muista myös

Pohjois-Helsingin kuvataidekoulun oppilastöiden kevätnäyttely Malmitalossa 25.4-11.5.2019. Lisätiedot Malmitalon sivulta.

Espooossa: Lelumuseo Hevosenkengässä uusi Menopelileikki -erikoisnäyttely. Museon sisäänpääsymaksu.

Näyttely:Kurkista miltä näyttää Päivälehden museon Pekka Töpöhäntä -uutuusnäyttelyssä!

Näyttely: Tulevaisuuslaboratorio Annantalossa 1.3.-31.12.2019. Näyttely on avoinna Annantalon aukioloaikojen mukaan. Lue lisää Annantalon sivuilta.

Terra Tuntematon – savesta rakennettu tutkimaton saari on yhteisöllinen saviteos ja se rakentuu 18.3. lähtien Annantalon kakkoskerroksen eteläiseen lasipäätyyn. Yleisö voi seurata teoksen rakentamista ja katsella valmista vihertävää saarta seuraavasti:
18.3.–5.4. teoksen rakentaminen ja kylvötyöt
8.4.–28.4. teoksen luonto kasvaa ja elää
Lisätiedot Annantalon sivuilta.

Lasten taidefestivaali Kevät-Kutitus Espoossa 17.3.-4.5.2019.

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus lasten kanssa!


Pienten Helsinki -sovelluksena puhelimeen!

Pienten Helsinki toimii nyt myös PWA-sovelluksena. Voit asentaa Pienten Helsingin Android- tai iPhone-puhelimeesi yksinkertaisesti avaamalla sivun Chrome- tai Safari-selaimessa ja valitsemalla jakonapista Lisää aloitusnäytölle (”add to home screen”). PWA-sovellus eroaa perinteisestä sovelluksesta siten, että sitä ei tarvitse erikseen asentaa App Storesta, tai vastaavista. Käytännössä sisältö on täsmälleen sama kuin selaimessa, mutta sivu latautuu nopeammin.
Pienten Helsinki ei vaadi rekisteröintiä toimiakseen nyt, eikä koskaan.


Seuraa Pienten Helsinki:
Pienten Helsinki Facebookissa!
Pienten Helsinki Instagramissa!
Pienten Helsinki Twitterissä!


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.