Mainos

Minne tällä viikolla? 26.6.-2.7.2017

Kesäkuun viimeisen viikon menovinkit Helsingissä lasten kanssa.

Kesäinen Helsinki tarjoaa monipuolista ohjelmaa myös tällä viikolla. Järjestettyjen tapahtumien lisäksi mukana on myös poimintoja vapaammasta kesäohjelmasta Helsingissä pienet huomioiden. 

Päivitetty 1.7.2017
Päivälehden museon Viisi ihmeellistä aarretta -näyttelyssä.


Kesäkuun viimeisellä viikolla osa Helsingin kaupungin leikkipuistoista on jo kesälomalla, mutta avoinna olevia puistoja on ympäri kaupunkia. Lähileikkipuiston aukiolo kannattaa siis tarkistaa leikkipuistotoiminnan sivuilta. Puistoruokailukin jatkuu elokuulle ja viikon ruokalista löytyy täältä

Alkava viikko tuo tullessaan myös vaihtelevaa ohjelmaa puistoihin. Esimerkiksi Leikkipuisto Sepässä vietetään leivontaviikkoa, tiistaina kirjastoauto vierailee leikkipuisto Rudolfissa, keskiviikkona Martti-auto ja perinneleikit valtaavat leikkipuisto Rusthollarin, torstaina Lahnalahden leikkipuistossa on vauvojen värileikki (ennakkoilmoittautuminen) ja perjantaina leikkipuisto Lehdokissa liikunnallinen vikkelät varpaat -tuokio. Leikkipuistojen Facebook- ja internetsivuja kannattaa seurata aktiivisesti, sillä kaikille avointa, ohjattua toimitaa järjestetään paljon.

Tiistaina 27.6. Nukketeatteri Sytkytin kesäsatu Talvipuutarhassa klo 11 ja 13. Esitykseen ja talvipuutarhaan on vapaa pääsy. Talvipuutarhassa ei mahdu liikkumaan rattaiden kanssa, joten kantoreppu on hyvä vaihtoehto pienimmille kävijöille. Lisätietoa Nukketeatteri Sytkyt.

Torikortteleiden kesäpiha.

Keskiviikon retkikohteeksi sopii Torikortteleiden kesäpiha, jossa vapaan oleskelun ja riippumatossa keinumisen lisäksi pääsee leikkimään hiekkalaatikkoleikkejä aivan ydinkeskustaan. Täällä voi myös syödä omia eväitä tai nukkua päiväunia rattaissa poissa kaupungin vilinästä. Hengähdyspaikka ja hyvä määränpää kaupunkiseikkalulle! Kesäpiha löytyy kaupungintalon sisäpihalta, sisäänkäynti Sofiankadulta tai Katariinankadulta. 
Kaupungintalon aulan Virka-galleriassa on nähtävillä mielenkiintoinen Hiekkalaatikolla-näyttely, joka sopii myös pienille. Kaupungintalon aulassa lisäksi hyvä lastenhoitohuone.

Keskiviikkona juhlitaan Meilahden ruusutarhan 10-vuotisjuhlia klo 17 alkaen. Paikalla on ohjelmatietojen mukaan myös Prinsessa Ruusunen, erilaista ohjelmaa ja tietenkin ruusujen loistoa. Tapahtuma sopii kaikenikäisille ja Meilahden Meilahden Arboretum on paikkana upea. Ehkä ruusutarhan synttärit olisivat hyvä paikka prinsessahepeneiden tuuletukseen? 😉
Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä. Vapaa pääsy.

Mainos

Perjantaina 30.6. Mustasaaren toimintakeskuksessa Kesäkissan muskari klo 11.30. Mustasaari on Helsingin seurakuntayhtymän saari Seurasaaren selällä, jonne on lyhyt lauttamatka Taivallahden rannasta. Saareen on vapaa pääsy, mutta lauttamatka on maksullinen. Saaressa hieno uimaranta ja kotieläimiä sekä monenlaista tekemistä pienille. Hyvä ja helppo päiväretkikohde. Lisätietoa Mustasaaresta.

Lasten liikennekaupungin kesässä vietetään perhepäivää aina perjantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16, jolloin oman aikuisen ohjauksessa pääsee kurvailemaan liikennekaupunkiin ja tutustumaan liikennesääntöihin ja polkuautoihin. Vapaa pääsy.

Lauantaina 1.7. klo 14 alkaen Alppipuiston valtaa koko perheelle suunnattu Elephantasy – Funky Family Picnic, jonka mainoksessa lupaillaan musiikkia, sirkusta, työpajoja ja ohjelmaa lapsille. Lisätietoa ja tapahtuman ohjelman löytyy täältä. Vapaa pääsy.

Kanada-päivän juhla valtaa Hernesaaren Rannan lauantaina 1.7. klo 13.30-16.30. Ohjelmassa musiikkia, Kanadan ratsupoliiseja, hyväntekeväisyystempaus ja muuta ohjelmaa koko perheelle. Tilaisuus on osa Kanadan 150- vuotisjuhlallisuuksia. Vapaa pääsy.
Lisätietoa tapahtumasta täältä

Lauantaista maanantaihin Musiikkitalossa pääsee näkemään ja kokemaan kiinalaista akrobatiaa, kun lämpiössä nähdään maistiaisia Akrobatian taikaa-esityksistä. Esitysajat ja tarkemmat tiedot tapahtumasta löytyvät täältä. Vapaa pääsy.

Sunnuntaina 2.7. Hyötykasviyhdistyksen Annalan puutarhassa (Hämeentie 154) vietetään avoimien puutarhojen päivää perhepäivän merkeissä. Ohjelmaa perheille ja Annalan ponitallin ponit ohjaajineen paikalla. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.
Avoimet puutarhat-päivää vietetään ympäri Suomen sunnuntaina, Helsingissä esimerkiksi Herttoniemen kartanolla Stadin puutarhuri kutsuu kyläilemään. Lisätietoa avoimista puutarhoista täältä.

Muista myös nämä

Annantalon kesäpiha on kaikkien kaupunkilaisten käytössä. Annantalon lapsiystävällinen kahvila palvelee kesällä klo 10-14 ja talon ollessa avoinna wc- ja lastenhoitotilat ovat käytössä.

Päivälehden museon Viisi ihmeellista aarretta-näyttely.

Viikon museovinkkinä Päivälehden museon upea visuaalinen Viisi ihmeellistä aarretta -näyttely, jossa sukelletaan seikkailulle oppikirjojen kuviin. Sopii pienille ja suuremmillekin toteutuksensa vuoksi ja on elämys myös aikuiselle. Rattailla mahtuu museoon, mutta Viisi ihmeellistä aarretta-näyttelyyn ei. Museossa erinomainen lastenhoitotila. Vapaa pääsy.

Uimaan? Aurikoisena päivänä voi suunnata Pirkkolan Plotille uimaan. Plotti löytyy Pirkkolan uimahallin ja urheilukenttien läheisyydestä. Vapaa pääsy.

Mainos
                 
Lammassaareen johtavat pitkospuut


Luontoretkikohteeksi sopii Lammassaari, jonne pääsee uusia, leveämpiä pitkospuita pitkin vaikka rattaiden kanssa. Lammassaaressa liikkuminen rattailla voi olla haastavaa, mutta kävellen matka esimerkiksi lintutornille on vain 300 metriä pitkospuiden loputtua. Lintutornista voi lintujen lisäksi bongailla lehmiä ja lampaita. Kiva kohde kaikenikäisille.

Tanssin ystäville: Kikattava Kakkiainen ja Mc City Kani ovat viikon esiintyjät Linnanmäen huvipuistossa. Ei sisäänpääsymaksua.

Seikkailulle? Suomenlinnan lasten seikkailukierrokselle pääsee koko kesäloman ajan. Interaktiivinen esitys sopii yli viisivuotiaille ja on maksullinen. Kierroksia järjestetään suomeksi ja ruotsiksi. Lisätietoa mielenkiintoisesta Suomenlinnasta ja seikkailukierroksesta täältä.

Jos kesäretkeily Helsingin ympäristökunnissa kiinnostaa, kannattaa seurata Pienten Helsinkiä lähipäivinä; tulossa vinkkejä retkikohteista noin tunnin matkan päässä Helsingistä. Kaksi pientä assistenttiä ovat ahkerasti testailleet eri kohteita ja menovinkkejä julkaistaan pian!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ajatus aiheesta “Minne tällä viikolla? 26.6.-2.7.2017”

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin