Juhannus lasten kanssa Helsingissä 2017

Minne mennä juhannuksen lasten kanssa?

Päivitetty 22.6.2017.

Juhannus saaristossa.

Keskikesän juhla Helsingissä tarjoaa yllättävän paljon ohjelmaa, mutta valitettavan monen tapahtuman kohdalla aikataulu on pieniä juhlijoita ajatellen haastava. Seurasaaren juhannusjuhlissa pienet on huomioitu ja lapsille on oma kokko jo aiemmin (sisäänpääsymaksu), Mustasaari on avoinna ja tarjoaa tekemistä pienille (lauttamaksu) ja Kaivopuiston rannassa on perinteinen kokko klo 21.30. Myös Stansvikin kartanopuiston kokko Kruunuvuoressa sytytetään klo 21.30.
Lapinlahden lähteellä järjestetään kiireetön juhannustapahtuma koko perheelle, jossa omaa ohjelmaa myös lapsille. Lisätietoa Lähteen juhannuksesta.
Altaan Juhannustapahtumassa pääsee uimaan ja saunomaan maksutta Kauppatorin laidalla, Allas-tansseihin ja ulkoilmadiskoon. Ainakin mainos lupaa tapahtuman sopivan koko perheelle. Kokko sytytetään Altaan hiekkarannalla klo 19.

Monet siirtolapuutarhat järjestävät avoimia juhannusjuhlia. Esimerkiksi Marjaniemen, Talin, Pakilan ja Kumpalan siirtopuutarhoissa juhlitaan. Kivinokassa järjestetään perinteinen juhannusjuhla erittäin lapsiystävällisen uimarannan lähesiyydessä.
Lauttasaaressa länsirannalla HKL:n kesämajalla järjestetään perinteiset juhannusjuhlat ja lavatanssit. Myös kesäkahvila Puhvetti on avoinna. Lauttasaaren eteläkärjessä Särkiniemen mökkiläisten kokko rantakalliolla syttyy klo 20. Läheisyydessä uusi kahvila on avoinna myös juhannuksena ja kiva leikkipaikka lapsille löytyy kahvilan ja uimarannan läheisyydestä.

Helsingin saaret ovat avoinna ja erinomaisia päiväretkikohteita, vaikka iltaan asti ei jaksaisikaan kokkoa odottaa. Pihlajasaari ja Isosaari mainostavat ainakin juhannustaan. Helsingin kaupungin omistamaan Kaunissaari Sipoossa voi tehdä päiväretken tai viipyä pidempään, vaikka varsinaista juhannusohjelmaa ei olekaan.

Juhannuksena monet matkaavat muualle keskikesän viettoon ja se tuo oman viehätyksensä kaupunkijuhannukseen Helsingissä. Juhannusaaton aamun voi aloittaa Hakaniemen hallissa ja -torilla keskikesän toritunnelmassa (suosittelen!). Hiljainen keskusta on jo itsessään elämys, Suomenlinnassa voi seikkailla rauhassa, Linnanmäki on auki ja uimarannoilla tilaa, jos aurinko lämmittää. Korkeasaari ja Falkulla kotieläintila ovat avoinna niin juhannusaattona kuin juhannuspäivänäkin. Myös uusittuun Kaisaniemen Kasvitieteelliseen ulkopuutarhaan pääsee tutustumaan juhannuspyhinä.

Vantaan puolella esimerkiksi Tiedekeskus Heureka sekä Flamingo Spa-kylpylä ovat avoinna myös juhannuksena.

Visit Helsinki on koonnut kattavasti Juhannuksen aukioloajat yhteen tiedostoon.

Hyvää keskikesän juhlaa!

 
 

Vinkkejä juhannuksen viettoon lasten kanssa? Kerro mielipiteesi tai jaa oma vinkkisi lasten kanssa kommenttina jutun alle tai Pienten Helsingin Facebookissa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.