Minne tällä viikolla? 23.10.-29.10.2017

Lokakuinen lasten kulttuuriviikko

Päivitetty 29.10.2017

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä pienten lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat alle kouluikäiset lapset.

Lokakuu lähenee loppuaan ja viikko tarjoaa monipuolista kulttuuriohjelmaa lapsille: Kirjamessuja, musiikkikasvatusta ja kirjastojen mahtavia tapahtumia. Loppuviikosta myös pehmolelut pääsevät yökyläilemään ja viikon aikana järjestetään hienoja lastenkonsertteja. Myös liikuntahulinat Maunulan liikuntahallissa alkavat.

Pienten Helsingin tulevien tapahtumien listaa on päivitetty. Kurkkaa esimerkiksi Pyhäinpäivän viikonlopun menoja jo etukäteen.

Tiedätkö kotikulmiesi lasten ja perheiden palveluista ja esimerkiksi perhekerhojen aikatauluista? Auta Pienten Helsinkiä toteuttamaan kattava listaus Helsingin eri kaupunginosien perhepalveluista. Lue lisää haasteesta ja auta tekemään Helsingistä entistäkin lapsiystävällinen kaupunki. Tietoja ei käytetä kaupalliseen tarkoitukseen. Suuret kiitokset jo yhteyttä ottaneille, vastaan viesteihin alkuviikon aikana!

Vinkki: Kirjastojen sivuilla on parhaillaan avoinna kysely kirjaston lasten internetsivuista. Voit kertoa mielipiteesi ja esittää toiveesi 15.11.2017 asti. Linkki kyselyyn Helmetin sivuilla.


MAANANTAI 23.10.2017

Tapahtumat:

Satutunti Puistolan kirjastossa klo 10.

Annantalon taideneuvolassa on viikon aiheena Kentaureja ja muita outoja olentoja savesta. Taideneuvola on suunnattu kotihoidossa oleville 3-6 -vuotiaille. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Maanantain neuvolaryhmiä on kaksi, klo 10 ja klo 12.30. Lue lisää Annantalon taideneuvolasta.

MUs!!kK!A! Koulujen musiikinopettajankoulutus 60 vuotta alkaa ja jatkuu lauantaihin. Paljon avointa ohjelmaa Musiikkitalossa päivittäin. Lue lisää Taideyliopiston sivuilta.

Vinkki: Kuulaat syyspäivät ovat erinomaisia syitä lähteä bongailemaan nostureita, työkoneita, poliisiveneitä ja sukellusveneitä! Lue bongailuvinkit Pienten Helsingin sivuilta. 

Helsingin hulinasta voi bongailla monenlaisia koneita!

TIISTAI 24.10.2017

Tapahtumat:
Satutunti Malmin kirjastossa klo 9.30.
Satutuokio Viikin kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Herttoniemen kirjastossa klo 9.45.
Satutuokio Kannelmäen kirjastossa klo 10.
Satutunti Pohjois-Haagan kirjastossa klo 10.
Satutunti Töölön kirjaston kerhohuoneessa klo 10.15.

Halloween-askartelua Suutarilan kirjastossa klo 13-15.
Satuhierontaa Töölön kirjaston kerhohuoneessa klo 18. Ennakkoilmoittautuminen.

Taideneuvolaan pääsee nyt myös Vuotalossa tiistaina klo 10. Viikon aiheena on Roolivaateleikki. Taideneuvola on suunnattu kotihoidossa oleville 3-6 -vuotiaille. Neuvolaan on vapaa pääsy. Lue lisää taideneuvolasta Vuotalon sivuilta. 

Perhepalloilua Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu tiistaisin klo 9.30-11.30 sekä klo 16-18. Aamupäivän palloiluun kaikilta vapaa pääsy, iltapäivän palloilu maksaa aikuisille Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €).

Vinkki: Liikkumaan lasten kanssa? Lue vinkit liikuntaharrastuksiin Pienten Helsingin sivuilta.

KESKIVIIKKO 25.10.2017

Tapahtumat:

Satutunti Arabianrannan Kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Kontulan kirjastossa klo 9.30.
Satutunti 3-6-vuotiaille Rikhardinkadun kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Tapanilan kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Käpylän kirjastossa klo 10.
Satutunti Lauttasaaren kirjastossa klo 10.
Satutunti 1-3-vuotiaille Rikhardinkadun kirjastossa klo 10.30.
Satutunti Oulunkylän kirjastossa klo 17.

Sagostund på svenska i Bocksbacka bibliotek kl. 10.15.

Lukukoira Doris Tapulinkaupungin kirjastossa klo 17.30.

Maukan ja Väykän matka -esitys nähdään Pasilan kirjastossa klo 10. Yli 3-vuotiaille sopiva esitys vuorovaikutteinen seikkailu, johon lapset pääsevät osallistumaan. Vapaa pääsy.  (tieto peräisin kirjaston esitteestä, ei nettisivuilla)

VAUVOILLE ja vanhemmille: BabyKino Töölön kirjastossa klo 12 ja klo 14.30. Lue lisää Töölön kirjastossa evakossa olevasta BabyKinosta kirjaston sivuilta. 

VAUVOILLE (ja vanhemmille) Korjaamo Kinossa Vauvakino ja Yösyöttö-elokuva keskiviikkona klo 10. Liput 7,50 €. Lue lisää Korjaamo kinon sivuilta.

Kani Untuvakerä -teatteriesitys nähdään Kaupunginteatterin Pienen näyttämön lämpiössä keskiviikkona klo 10. Esitys on suunnattu 2-7 -vuotiaille.  Liput 10 €. Lue lisää Kaupunginteatterin sivuilta.

Kirjakeskiviikossa Nukketeatteri Sampossa klo 16.30 on tällä viikolla vieraana Eppu Nuotio. Paikkana Nukketeatteri Sampon kahvila (Erottajankatu 7). Lue lisää Nukketeatteri Sammon sivuilta.

Lastenmusiikkiorkesteri All Stars -konsertit Musiikkitalon Sonore-salissa keskiviikkona klo 17 ja klo 18.30. Liput 6 €/ 11 €. Tämänhetken tiedon mukaan konsertit ovat loppuunvarattu. Konsertit ovat osa MUs!!kK!A! Koulujen musiikinopettajankoulutus 60 vuotta -viikkoa.

TORSTAI 26.10.2017

Tapahtumat:  

Satutuokio Suutarilan kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Laajasalon kirjastossa klo 9.45.
Satutuokio Jakomäen kirjastossa klo 10.

Taaperotuokio Etelä-Haagan kirjastossa klo 10.
Lukukoira Töölön kirjastossa klo 14.
Satuhierontaa Pukinmäen kirjastossa klo 18.

VAUVOILLE: Vauvalorut Puistolan kirjastossa klo 10.
VAUVOILLE: Vauvalorutuokio Roihuvuoren kirjastossa klo 10.

Musiikkisatu prinssi ja kukka Maunula-talon Metsäpuro-salissa klo 10. Musiikkisatu on suunnattu alle 7 -vuotiaille lapsille ja se sopii siis loistavasti myös kaikista pienimmille sekä suomea toisena kielenä puhuville lapsille. Sadun edetessä lapset laulavat, loruttelevat ja liikkuvat (omalla paikallaan) yhdessä prinssin kanssa. Lue lisää kirjaston sivuilta. 

Muksukinon elokuvat valtaavat Myllypuron mediakirjaston ja asukastalo Myllärin salin torstaisin klo 10. Viikon elokuvana nähdään Täältä tulee karhuherra Paddington. Lue lisää muksukinosta kirjaston sivulta.

Kani Untuvakerä -teatteriesitys nähdään Kaupunginteatterin Pienen näyttämön lämpiössä torstaina klo 10. Esitys on suunnattu 2-7 -vuotiaille.  Liput 10 €. Lue lisää Kaupunginteatterin sivuilta.

Linnateatterin Tatu ja Patu työn touhussa -esitys nähdään Kanneltalossa torstaina klo 18. Esitystä suositellaan yli 3-vuotiaille. Liput 6 €. Lue lisää Kanneltalon sivuilta.

Perhepalloilua Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu torstaisin klo 16-17. Lapsilta vapaa pääsy, aikuisilta Pallomyllyn kertamaksu (3,50 €).

Perhepalloilemaan pääsee tiistaisin ja torstaisin.

Helsingin kirjamessut alkavat Messukeskuksessa ja jatkuvat sunnuntaihin saakka. Messut avoinna torstaina klo 10-20. Paljon ohjelmaa myös lapsille. Aikuisten lippu 16 €, alle 7-vuotiaat maksutta. Lue lisää ohjelmasta ja aukioloajoista Kirjamessujen sivuilta.

Vinkki Vantaalle: Vantaalla Tikkurilan kirjastossa Lauletaan yhdessä lasten kanssa -tapahtuma torstaina klo 10. Mukaan voi ottaa myös oman soittimen tai lainata kirjastosta. Lue lisää hauskasta yhteislauluhetkestä täältä.

PERJANTAI 27.10.2017

Satutunti Roihuvuoren kirjastossa klo 9.45.
VAUVOILLE: Vauvalorutusta Itäkeskuksen kirjastossa klo 10.30.

Annantalon Naperokino jatkuu ja tarjoaa pienille (0-3-vuotta) ikioman elokuvateatterin. Lyhytelokuvia pääsee katsomaan perjantaisin koko syksyn ajan klo 10-12. Aiheena tällä kertaa ystävät ja perhe. Lue lisää Naperokinosta Annantalon sivulta.

Pehmojen yökyläily Paloheinän sekä Lauttasaaren kirjastossa. Oman pehmolelun voi tuoda yökylään kirjastoon ja hakea kotiin lauantai-aamuna. Pehmoille tarjolla seikkailuja, satuja, herkuttelua ja kikattelua yölampun varjossa.

Paloheinän ja Lauttasaaren kirjasto kutsuu pehmolelut yökylään!

Helsingin kirjamessut jatkuvat Messukeskuksessa perjantaina klo 10-20. Paljon ohjelmaa myös lapsille. Aikuisten lippu 16 €, alle 7-vuotiaat maksutta. Lue lisää ohjelmasta ja aukioloajoista Kirjamessujen sivuilta.

Lasten kirjamessut järjestetään ensimmäisen kerran perjantaista sunnuntaihin Finlandia-talossa. Messut ovat avoinna perjantaina klo 10-17. Lue lisää ohjelmasta ja aukioloajoista Lasten kirjamessujen sivuilta.

Vinkki: Teatteriin lasten kanssa? Pienille suunnatut teatterivinkit nyt omana artikkelina Pienten Helsingin sivulla.

LAUANTAI 28.10.2017

Tapahtumat:

Satutunti Munkkiniemen kirjastossa klo 11.
Satuhierontaa Vuosaaren kirjaston lastenosastolla klo 10.30.

Satuhierontaan pääsee Vuosaaren kirjastossa.

Lasten puuhalauantai Pitäjänmäen kirjastossa klo 10-16. Ohjelmassa esimerkiksi nukketeatteriesitys. Lue lisää kirjaston sivuilta.

Liikuntahulinat alkavat Maunulan liikuntahallissa lauantaina klo 9-10.30. Lue lisää Helsinki liikkuu sivulta ja Pienten Helsingin lasten liikunta -artikkelista.

Helsingin kirjamessut jatkuvat Messukeskuksessa lauantaina klo 10-20. Paljon ohjelmaa myös lapsille. Aikuisten lippu 16 €, alle 7-vuotiaat maksutta. Lue lisää ohjelmasta ja aukioloajoista Kirjamessujen sivuilta.

Lasten kirjamessut järjestetään ensimmäisen kerran perjantaista sunnuntaihin Finlandia-talossa. Messut ovat avoinna lauantaina klo 10-16. Lue lisää ohjelmasta ja aukioloajoista Lasten kirjamessujen sivuilta.

Halloween: Kirjaverstaan Lasten lauantaissa valmistaudutaan Halloweeniin ja askarrellaan hirmuisia, hassuja tai hulvattomia naamioita klo 12-16. Lue lisää tapahtumasta ja katso tapahtumapaikka kartalta. Vapaa pääsy. 

Musiikkikasvastuspäivien Yleisöpäivässä Musiikkitalossa on tarjolla ohjelmaa koko perheelle klo 9.30-15: esityksiä, työpajoja ja muskareita sekä paljon muuta. Lue lisää ohjelmasta tapahtuman sivuilta. Vapaa pääsy.
Yleisöpäivä on osa MUs!!kK!A! – viikon ohjelmaa.

Rakastettu satuklassikko Onnellinen Prinssi nähdään nukketeatteritulkintana Kansallisteatterin Suuren näyttämän lämpiössä lauantaina klo 10 ja klo 11. Esityksiä myös myöhemmin loka-marraskuussa. Liput 15 €. Esitys on suunnattu 2-7-vuotiaille. Lue lisää Kansallisteatterin sivuilta.  

Mimmit 10 vuotta juhlakonsertti Vuotalossa lauantaina klo 15. Konsertissa kuullaan suosikkeja vuosien varrelta sekä uusia ystävyys-aiheisia lauluja. Liput 6 €. Lue lisää Vuotalon sivuilta.

Vinkki Espooseen: Sellosalin Lasten lauantaissa Loiskis-orkesterin ja Eeva-Leena Pokelan Suomi kun viettää synttäreitä -konsertti klo 15. Konserttia suositellaan yli 4-vuotiaille. Liput 10€, perhelippu 32 €. Lue lisää Sellosalin sivuilta.

Vinkki Espooseen: Lasten Kulttuurikeskus Pikku-Auroran lauantaipajassa tehdään tällä viikolla taideleluja klo 10-14. Lue lisää Pikku-Auroran sivuilta. Vapaa pääsy.

Halloween: Vinkki Espooseen: Teatterimuseo Hevosenkengän Kurpitsajuhlat 2000-luvulta lauantaina klo 12-16. Halloween-henkistä ohjelmaa lapsille Teatterimuseossa sekä Espoon kaupunginmuseo KAMUssa. Lue lisää tapahtumasta Hevosenkengän sivuilta.

Vinkki Vantaalle: Martinlaakson kirjastossa vietetään Satulauantaita koko perheelle klo 10-15. Ohjelmassa esimerkiksi Nukketeatteri Sytkytin Muumilaakson talvi -esitys. Lue lisää kirjaston sivuilta.

SUNNUNTAI 29.10.2017

Tapahtumat:

Upea koko perheen liikuntatapahtuma Liikuntahulinat valtaa sunnuntai-aamuisin Liikuntamyllyn Myllypurossa klo 9-10.45. Vapaata hyvän mielen liikuntaa ja monipuolisia lajikokeiluja. Lapsilta vapaa pääsy, aikuisilta 3,50 € eli Liikuntamyllyn sisäänpääsymaksu. Oma lukko (pukukaappiin) ja sisäliikuntavaatteet mukaan. Rattaat voi jättää Liikuntamyllyn aulaan.
Lisätietoa tapahtumasta Helsingin kaupungin sivulta. Lue myös Pienten Helsingin artikkeli liikuntatapahtumista.  Tämä on ehdottoman kivaa yhdessä tekemistä koko perheelle ja lapsen mielestä parasta tekemistä.

Liikuntahulinat liikuttavat koko perhettä.

Helsingin kirjamessut jatkuvat Messukeskuksessa sunnuntaina klo 10-18. Paljon ohjelmaa myös lapsille. Aikuisten lippu 16 €, alle 7-vuotiaat maksutta. Lue lisää ohjelmasta ja aukioloajoista Kirjamessujen sivuilta.

Lasten kirjamessut järjestetään ensimmäisen kerran perjantaista sunnuntaihin Finlandia-talossa. Messut ovat avoinna sunnuntaina klo 10-14. Lue lisää ohjelmasta ja aukioloajoista Lasten kirjamessujen sivuilta.

MLL Tapaninkylä järjestää Syyskarkelot ja lastentarvikekirppiksen sunnuntauia klo 10-13 Suutarilan ala-asteelta. Ohjelmaa koko perheelle. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Halloween: Kauhua ja kivaa kaikenikäisille -Halloweenjuhla Leikkipuisto Myllynsiivessä Myllypurossa klo 16-19. Tapahtuman järjestää MLL Myllypuron. Tarjoilu nyyttäriperiaatteella, lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Kauhua ja kivaa kaikenikäisille -halloweenjuhla Leikkipuisto Myllynsiivessä.

Sampon sunnuntait! -esityksenä nähdään ja kuullaan Sibeliuksen Satu klo 15. Paikkana Nukketeatteri Sampo. Liput 11 €. Esitys sopii yli 4-vuotiaille sekä aikuisille. Lue lisää nukketeatterin sivuilta.

Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu! juhlii Savoy-teatterissa 10-vuotista taivaltaan juhlakonsertin merkeissä sunnuntaina. Konsertti alkaa klo 16. Liput  10-15 €. Lue lisää Savoy-teatterin sivuilta. X


Muista myös nämä:

MUs!!kK!A! Koulujen musiikinopettajankoulutus 60 vuotta 23.10.–28.10.2017. Paljon avointa ohjelmaa Musiikkitalossa koko viikon ajan. Lue lisää Taideyliopiston sivuilta.

Sirkus Finlandia Kaisaniemen kentällä 29.10.2017 asti. Lue lisää ja katso tarkemmat esitysajat sirkuksen omilta sivuilta.  Maksullinen.

Suomi 100 Kuvitustaiteen klassikot -näyttely saapuu Rikhardinkadun kirjastoon ja esittelee kuvitusoriginaaleja suomalaisen lastenkirjataiteen keskeisimmiltä kuvittajilta 1900-luvun varrelta. Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikojen mukaan. Kuvitustaiteen klassikot Rikhardinkadun kirjastossa 29.10.2017 asti. Lue lisää Suuren lukuseikkailun sivulta. Vapaa pääsy.

Annantalon kahvilassa on  Minka Heinon Pinnalla. Pop -näyttely taideaforiskikirjan kuvituksista. Näyttelyssä myös satumökki, jossa lapset voivat  mökkeillä eli olla ja rentoutua, katsella ja pysähtyä. Näyttely on esillä 12.11.2017 asti. Lue lisää näyttelystä Annantalon sivulta. Vapaa pääsy.

Annantalossa on esillä Unikudelmia -näyttely joulukuun puoleenväliin asti ja sitä pääsee ihmettelemään talon aukioloaikoina maksutta. Lue lisää Annantalon sivuilta  ja kurkkaa kuvat täältä. Vapaa pääsy.

Unikudelmia -näyttely Annantalossa.

Korkeasaaren eläintarha on avoinna ympäri vuoden. Lue lisää aukioloajoista ja kurkkaa esimerkiksi eläinten ruokinta-ajat Korkeasaaren sivuilta. Sisäänpääsymaksu.

Fallkullan maatila on avoinna keskiviikosta perjantaihin klo 10-18 ja sunnuntaisin klo 10-15. Vapaa pääsy.


Pienten Helsingin syksyn tulevien tapahtumien lista:
Tapahtumia pienille Helsingin kattojen alla, syksy 2017

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.