Helatorstain 25.5.2017 menovinkit pienille

Helatorstain 25.5.2017 menovinkit pienille

Helatorstaina lapsille sopivia tapahtumia on edelliseen viikonloppuun verrattuna vain kourallinen, mutta omatoimiseen seikkailuun luvattu kesäinen sää on mitä parhain. Lasten Helsinki listasi helatorstain tapahtumisen lisäksi myös muutaman vinkin keväisen vapaapäivän viettoon, kun esimerkiksi useat museot ovat helatorstain vuoksi suljettu.


Vesiliikennepäivä Stadin ulkosaarissa
Pihlajasaari ja Kaunissaari

Pihlajasaaren kalliot

Vesiliikennepäivänä Pihlajasaaressa sekä Kaunissaaressa järjestetään ohjelmaa kaikenikäisille. Lähes kaikki ohjelma on maksutonta. Saarille voi matkustaa myös vain seikkailemaan tai nauttiakseen lauttamatkasta tai kesäisestä säästä.

Kaunissaaressa luontopolkuja, ongintaa ja herkkuja kahvilassa
Kaunissaaressa on tarjolla kalastusopetusta ja saaren kahvilassa voi nauttia saaristoherkuista. Jokainen osallistuja saa ongen ja syötit kalastusvinkkien lisäksi. Kaunissaaressa menee heilahtaen koko helatorstai, sillä saari on 2 kilometriä pitkä ja 800 metriä leveä saari, jossa on monipuolinen eläin- ja kasvikunta ja hyvät kalastusvedet. Saaressa on myös luontopolku, jonka avulla voi tutustua saaren luontoon tarkemmin.

Pihlajasaari vain 10-15 minuutin vesibussimatkan päässä
Ihastuttavassa Pihlajasaaressa on kahvila, joka tarjoaa herkkuja ja saaressa voi testata omaa luontotietoutta Pihlajasaaren luontopolulla. Uimarannalla on vesiliikennepäivän aikana 30 minuutin rantatreenejä ja beachfutista. Pihlajasaaren Aalto-sauna lämpenee juhlapäivän kunniaksi.

Lisätietoja Vesiliikennepäivästä

Kaunissaaren Vesiliikennepäivä 

Lasten liikunnallinen Haukkarieha klo 10-14
Arena Center, Alakiventie 2

SC Hawks järjestää helatorstaina maksuttoman Haukkariehan. Tapahtuma tarjoaa perheille mahdollisuuden tutustua erilaisiin liikuntamuotoihin ja urheilulajeihin helposti ja vaivattomasti saman katon alla. Tapahtumassa on mahdollista tutustua seuraaviin lajeihin: jalkapallo, kendo, koripallo, itsepuolustus, pesäpallo, salibandy, tanssi, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi mukana sisäliikuntapaikka Leikkiluola pomppulinnoineen!

Lisätietoa tapahtumasta


 

Avoimet voimistelun kokeilupisteet klo 10-15
Töölön Kisahalli

Suomen Voimisteluliitto järjestää Töölön kisahallissa maksuttomat ja avoimet kokeilupisteet kaikenikäisille voimistelusta kiinnostuneille.
Kokeilupisteet soveltuvat kaikille. Tule mukaan viettämään vauhdikasta aikaa kavereiden ja perheesi kanssa!

Lisätietoa tapahtumasta


 

Vinkkejä omatoimiseen seikkailuun helatorstaina

Seikkailulle Uutelaan, Sipoonkorpeen tai Suomenlinnnaan

Luontopoluilla voi bongailla vaikka perhosia.

Keväinen luonto on mitä parhain syy lähteä omatoimiselle luontoretkelle. Uutelan luontopolut Vuosaaressa ovat metromatkan päässä ja täynnä paljon nähvätää. Retken päätteeksi kannattaa piipahtaa Kahvila Kampelaan ja Aurinkorannan leikkipaikoille.

Sipoonkorven kansallispuisto on aivan Helsingin rajalla. Aluelle on myös erityisesti lapsia varten valmis Ponun Perinnepostia-luontopolku (1,4 km), joissa pienet kulkijat on huomioitu reittivalintojen sekä tehtävien avulla. Eväät mukaan reppuun!

Sipoonkorven luontoa

Suomenlinna on aina mielenkiintoinen retkikohde. Linnoitukset, leikkipuistot ja muut nähtävyydet sopivat pienille kuin suuremmillekin. Hyvällä säällä saari tarjoaa paljon koettavaa, vaikkei varsinaista järjestettyä ohjelmaa olisikaan. Jo pelkkä lauttamatka saareen on elämys. Suomenlinnakeskuksessa on muun muassa siisti lastenhoitohuone ja pieni kahvila.

Lisätietoja
Uutelan luontopolut
Kahvila Kampela
Sipoonkorven kansallispuisto
Suomenlinna


 

Korkeasaari

Korkeasaari on mainio retkikohde ennen kesälomien ruuhkia. Eläimet ovat nyt virkeimmillään ja nähtävää ja koettavaa on hyvällä säällä varmasti. Paikka omien eväiden syöntiin, siistejä lastenhoitohuoneita ja erilaisia kahviloita ja ravintoloita. Korkeasaareen pääsee Kauppotorilta tai Hakaniemestä lautalla (erillinen maksu) tai Mustikkamaan sillan kautta.
Sisäänpääsymaksut 12€/6€/alle 4v. ilmaiseksi

Lisätietoja

 


 

Angry Birds-leikkipuistot naapurissa Espooossa

Leppävaara, Oittaa ja Suurpelto

Vapaapäivää voi viettää myös tekemällä retken naapurikaupunkiin Espooseen, jossa sijaisee kolme hienoa Angry Birds-teemapuistoa. Pienten kannalta Oittaan sekä Leppävaaran puistot toimivat parhaiten, Suurpellon puisto on suunnattu selvästi vanhemmille lapsille. Oittaalla myös erinomaiset ulkoilumahdollisuudet, Leppävaarassa puisto sijaitsee keskellä urheilupuistoa.

Lisätietoja


 

Puuttuuko listalta jokin tapahtuma? Vinkkaa siitä muillekin kommenttina tähän tai sähköpostilla helsinginkattojenalla@gmail.com.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.