Mainos

Esittelyssä Helsingin uusimmat leikkipaikat 2021

Julkaistu 9.5.2021

Etsitkö kaupungin parasta leikkipuistoa? Helsingissä on uudistettu tai avattu täysin uusia leikkipaikkoja vuoden sisällä peräti viisi. Pienten Helsingin leikkipuistojuttujen sarja saa jatkoa ja tällä kertaa esittelyssä ovat vielä uutuuttaan hohtavat leikkipaikat: vuonna 2020 avatut uudistetut leikkipuistot Orava, Lampi, Ida ja Laurinniitty sekä vuoden 2021 alussa avattu Vennynpuiston leikkipaikka. Tervetuloa tutustumaan leikkimisen uusiin tuuliin, lupaan että juttu inspiroi leikkipaikkaseikkailuun!

Helsingin kaupunki näyttää kilpailuttaneen leikkipuistovälineiden hankinnan ja tämänkin jutun puistot on rakennettu pääosin Kompan-yhtiön leikkivälineillä. Tämän vuoksi puistoissa nähdään monia uudenlaisia leikkivälineitä vanhempiin puistoihin verrattuna sekä paljon värejä.


Leikkipaikka Vennynpuisto

Oranssikuja / Kuninkaantamnmekierros (autolla saavuttaessa), Kuninkaantammi, Helsinki
Autolla saavuttaessa kannattaa ajaa suosiolla osoitteeseen Kuninkaantamnmekierros, josta löytyy jonkin verran kadunvarsipaikkoja (huomioithan aluepysäköintikiellon ja pysäköit vain merkityille P-paikoille). Kuninkaantammenkierrokselta on lyhyt kävelymatka Vennynpuistoon.

Vennynpuistoon, uuden Kuninkaantammen asuinalueen kylkeen avattiin vuoden 2021 alussa upouusi ja Helsingin mittapuulla erilainen leikkipaikka, jossa pääosassa on kiipeily. Vennynpuistossa erilaisia kiipeilyratoja on useita ja toteutus on hyvin poikkeava. Kiipeilyn lisäksi Vennynpuistossa on myös pienemmille leikkijöille sopiva alue sekä rakennelmista päätellen myös kesäkuukausina vesileikkialue. Leikkipaikan erikoisuutena on ulkogrillauspaikka retkipöytineen, joten tänne voi retkeillä myös omien eväiden kanssa. Tätä puistoa voi suositella myös isommille leikkijöille. Kokonaisuus on varsin onnistunut ja erilainen: näitä toivoisi näkevän Helsingissä enemmänkin!
Vennynpuisto sijaitsee Vantaan rajalla Kuninkaantammessa ja puiston lähellä kulkee runkolinja numero 560. Itse leikkipaikka on valmis, mutta naapurin puistoalue oli ainakin keväällä 2021 hyvin keskeneräinen. Leikkipaikkaa ei ole aidattu.

Kurkkaa täältä lisää kuvia ja tunnelmia leikkipaikka Vennynpuistosta.


Leikkipuisto Orava

Karhutie 11, Länsi-Herttoniemi, Helsinki

Leikkipuisto Orava, entiseltään nimeltään leikkipuisto Herttoniemi Länsi-Herttoniemessä avattiin uudistettuna ulkotilojen osalta vuonna 2020. Remontin yhteydessä puiston leikkialue myös kasvoi: nyt niin sanotulta yläpihalta löytyvät erityisesti pienemmille leikkijöille suunnatut, värikkäät ja erilaiset leikkivälineet. Hiekkakaivureita, pieni kiipeilykaruselli, liukumäkiä, keinuja ja kunnostettu kahluuallas, joka toimii myös hyvin peliareenana. Leikkipuistorakennuksen takana on virkistävä uutuus: erilaisia ulos suunniteltuja soittimia. Oravapuiston alaosassa, mäen alla ja aidan takana on isommille suunattu köysikiipeilyrata, kiipeilyteline sekä karuselli.
Oravapuiston yläpiha on aidattu ja pihaa varjostavat ainakin osin ympäröivät puut ja pensaat. Naapurissa sijaiseva suuri puistoalue sopii eväsretkeilyyn tai rauhallisempaan oleiluun. Oravapuiston sijainti lähellä Herttoniemen metroasemaa on yksi hyvä syy poiketa leikkimässä, sillä matka puistoon metroasemalta kestää vain viitisen minuuttia. Puiston vierestä löytyy usein parkkitilaa.

Kurkkaa täältä lisää kuvia ja tunnelmia leikkipuisto Oravasta.


Leikkipuisto Lampi

Leikkikuja 4, Kontula, Helsinki

Leikkipuisto Lampi Kontulassa vie aivan uudenlaiselle leikkipuistoseikkailulle Helsingissä! Vesiteemaista puistoa hallitsee suuri puinen kiipeilylaiva liukumäkineen sekä muutenkin erilaiset, pääosin puiset leikkivälineet. Lammesta löytyy myös useita muita leikkivälineitä kiipeilyyn ja tasapainoiluun. Leikkipuisto Lampi ei välttämättä ole paras puistovalinta kaikkein pienimpien leikkijöiden kanssa, mutta vähän isommille täältä löytyy paljon tekemistä ja kokemista. Tätä leikkipuistoa ei ole aidattu.
Lammessa on myös suuri vesiallasta muistuttava rakennelma, mutta tätä on käsittääkseni ole vielä rajoitusten vuoksi täytetty kertaakaan, joten sen funktio ja toiminnallisuus on vielä arvoitus. Leikkipuisto Lammen uudistustus on kokonaisuudessaan varsin onnistunut ja erilainen: näitä toivoisi näkevän Helsingissä enemmänkin.

Kurkkaa täältä lisää kuvia ja tunnelmia leikkipuisto Lammesta.


Leikkipuisto Laurinniitty

Laurinniityntie 14, Lassila, Helsinki

Leikkipuisto Laurinniitty Lassilassa, Pohjois-Helsingissä, koki täydellisen piha-remontin ja avattiin uudistettuna leikkijöille vuonna 2020. Linnateemainen, pääosin puisista leikkivälineistä koostuva Kompan-yhtiön leikkivälineiden kokonaisuus on hieno ja inspiroi vanhemmatkin leikkimään. Laurinniitty on leikkialueena laaja ja vain osin aidattu, mutta mahdollistaa erilaisten leikkialueiden ryhmittelyn ikä-ja taitotasojen mukaan. Laurinniityn erikoisuus on suuren kiipeilylinnan lisäksi jättimäinen puukeinu (tähän mahtuu myös aikuinen!), pienemmät leikkilinnat sekä toiminnnallinen hiekkalaatikko. Puiston vierestä löytyy myös erillinen, pienempi ja aidattu leikkipiha, joka on arkisin naapurin päiväkodin käytössä. Piha-alue on vehreä ja kesähelteillä täältä löytyy myös varjoisia leikkipaikkoja.
Laurinniittyyn kannattaa ehdottomasti tehdä leikkipaikkaretki: puistosta löytyy taatusti tekemistä pienemmille ja vähän isommillekin leikkijöille.

Kurkkaa täältä lisää kuvia ja tunnelmia leikkipuisto Laurinniitystä.


Leikkipuisto Ida

Ida Aalbergin tie 8, Pohjois-Haaga, Helsinki

Leikkipuisto Ida Pohjois-Haagassa remontoitiin kokonaisuudessaan ja remontin yhteydessä leikkipuiston piha-alue koki kutistumisen, kun puisto sai kylkeensä uuden päiväkoti Aadan. Tässä yhteydessä myös leikkipuiston sisätilat muuttivat päiväkodin alakertaan. Idan oma piha-alue on nyt pienempi, mutta siltä täältä löytyy jotain mitä harvassa leikkipuistossa Helsingissä on: suuri kiipeilykaruselli! Karusellin lisäksi puiston tarjonta on varsin perinteinen: kiikkuja, keinuja, kiipeilyteline ja hiekkalaatikko. Vanhat kahluualtaat ovat saaneet uuden käyttätarkoituksen, piha on iloisen värikäs asfalttimaalauksineen ja keinujen rivistä löytyy jokaiselle mieluinen keinu. Plussaa aidatusta puistotilasta sekä päiväkodin pihan leikkimahdollisuuksista iltaisin ja viikonloppuisin, sillä päiväkodin piha on erityisesti pienemmille leikkijöille sopiva.

Kurkkaa täältä lisää kuvia ja tunnelmia leikkipuisto Idasta.


Muista myös: Suuri leikkipaikkajuttu

Pienten Helsingin Suuri leikkipaikkajuttu on klassikko ja kokoaa kokemusasiantuntijoiden parhaat leikkipaikkavinkit yhteen!

Suuressa leikkipaikkajutussa seikkaillaan myös kauppakeskus Redin kattoterassilla.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pienten-helsinki-logo.png

Seuraathan jo Pienten Helsinkiä?
Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa
Pienten Helsinki Twitterissä

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin