#pientenpuolella – Helsingin varhaiskasvatuksen kriisi syvenee

Helsingin varhaiskasvatuksen kriisi syvenee ja ulottuu nyt jo kouluikäisiin lapsiin, kun Helsingin kaupunki tiedotti 8.12.2022 jatkavansa leikkipuistojen sulkua ja tammikuusta alkaen 39 kaupungin leikkipuistoa on suljettuna ainakin kesään 2023 saakka. Leikkipuistojen sulun vuoksi sadat 1- ja 2-luokkalaiset lapset jäävät ilman iltapäiväkerhopaikkaa. Samalla Helsinki nostaa myös päiväkotien täyttöastetta (100 % –> 105 %) tavoitteena saada lisää lapsia varhaiskasvatukseen.

Helsingin kaupungin poliittisen tahtotilan tulee muuttua lapsimyönteiseksi ja lasten edun olla ensisijainen kaikissa päätöksissä. Vain me aikuiset voimme olla #pientenpuolella, joten kiitos kun allekirjoitat adressin varhaiskasvatuksen kriisin lapsimyönteisempien ratkaisujen puolesta ja viet osaltasi tätä tärkeää viestiä Helsingin kaupungin johdolle.

Kerrotaan yhdessä Helsingin päättäjille, että lasten edun mukaisia ratkaisuja tarvitaan NYT, pahoittelut eivät enää riitä. Adressin kommetteihin voit jättää myös terveisesi päättäjille.

#pientenpuolella – adressin Helsingin lapsimyönteisemmän politiikan puolesta pääset allekirjoittamaan tämän linkin kautta

Kiitos että välität! ❤️


Päivitys 9.1.2023

STOP VaKava leikki -mielenilmaus Helsingin varhaiskasvatuksen kriisistä Senaatintorille 18.1.2023 klo 17

Huolestuttaako Helsingin varhaiskasvatuksen hälyttävä tilanne? Harmittaako leikkipuistojen kevään mittainen sulku? 

Tule Senaatintorille keskiviikkona 18.1.2023 klo 17 mielenilmaukseen kertomaan Helsingin päättäjille, että puheet eivät enää riitä, nyt viimeistään tarvitaan tekoja! Mielenilmaus järjestetään tuntia ennen Helsingin kaupunginvaltuuston vuoden 2023 ensimmäinen kokousta ja paikalle odotetaan runsaasti tilanteesta huolestuneita vanhempia, vakan henkilökuntaa, mediaa sekä kaikkia vakakriisin vaiktuksista huolestuneita. Paikalle on myös kutsuttu poliittisia päättäjiä kuulemaan vanhempien ja henkilökunnan terveisiä.

Tilaisuudessa luovutetaan myös jo yli 5500 nimeä kerännyt #pientenpuolella -adressi päättäjille.

Tavataanhan Senaatintorilla keskiviikkona 18.1.2023 klo 17!

Lisätiedot tapahtumasivulta:
https://facebook.com/events/s/vanhempien-mielenilmaus-stop-v/876634297086247/


Päivitys 12.12.2022

#pientenpuolella 

Helsingin kaupungin Kasvatus- ja koulutuslautakunta käsittelee huomenna tiistaina 13.12.2022 klo 16 alkavassa kokouksessa myös viranhaltijapäätöksenä tehtyä 39:n leikkipuiston sulkua kevätkaudeksi 2023.

Useat vanhemmat ovat perustaneet ryhmiä eri kaupunginosissa pohtimaan tilannetta erityisesti pienten, ilman iltapäiväkerhoa jäävien koululaisten osalta ja lupaisin välittää eteenpäin toiveen kirjelmöidä lautakunnalle asiasta vielä tänään tai viimeistään huomenna päivällä.

Alla Kaskon lautakunnan jäsenten sähköpostiosoitteet:

nasima.razmyar@hel.fi,
emma.kari@eduskunta.fi,
sini.korpinen@gmail.com,
ted.apter@gmail.com,
mirita@mirita.fi,
veli-pekka.dufva@helsinki.fi,
jussi.chydenius@gmail.com,
ozan.yanar@vihreat.fi,
markku.rantahalvari@gmail.com,
sami.saynevirta@gmail.com,
petra@petramalin.fi,
koprapia@gmail.com,
grotenfelt.nora@gmail.com

Viranhaltijapäätöksestä voi myös tehdä oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimus tulee jättää 28.12.2022 klo 15.59 mennessä kaupungin kirjaamoon esimerkiksi sähköpostilla. Tarkemmat ohjeet löytyvät päätösasiaskirjasta linkin takaa.

Kerrotaan yhdessä Helsingin päättäjille, että lasten edun mukaisia ratkaisuja tarvitaan NYT, pahoittelut eivät enää riitä!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.