Mainos

Minne tällä viikolla? 11.6-17.6.2018

Kesäisen Helsingin synttärit ja puistopiiloilua

Päivitetty 15.6.2018

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä pienten lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat alle kouluikäiset lapset ja lapsiperheet.

Pienten Helsingin Minne tällä viikolla -jutut ilmestyvät viimeistään maanantaisin ja vinkkaavat mitä kaikkea kaupungissa tapahtuu lapsiperheille. Viikon Minne tällä viikolla -jutussa on syytä juhlaan: Helsinki täyttää 468-vuotta tiistaina 12.6. ja syntymäpäivää juhlistetaan lukuisissa Helsinki-päivän tapahtumissa. Pienten Helsingin vinkit Helsinki-päivään löydät täältä. Tiistaina julkaistaan myös historian ensimmäiset Puistopiilot, kun Pienten Helsingin ja Helsingin kaupungin leikkipuistojen kesän mittainen seikkailu leikkipuistoissa ja muissa mielenkiintoisissa paikoissa starttaa. Lähde siis rohkeasti seikkailulle ympäri Helsinkiä ja nauti yhteisestä ajasta vaikka perheen tai ystävien kesken piiloja etsien!

Pienten Helsingin Kesä Helsingissä-sarjassa on jo yli parikymmentä artikkelia kesäiseen Helsinkiin. Oletko jo lukenut, mitä kaikkea kesäpuuhaa lomapäiviin Helsingissä voi keksiä?

TOIVERisuja, ruusuja, kommentteja ja toiveita: kerro mitä mieltä olet Pienten Helsingistä!

Haluaisitko tehdä Pienten Helsingin kanssa (kaupallista) yhteistyötä tai onko sinulle joku projekti tai työ, jossa voisin olla avuksi? Kaikki ideat otan ilolla vastaan. Ota rohkeasti yhteyttä (mari@pientenhelsinki.fi) niin jutellaan lisää uusista mahdollisuuksista! Lue ajatuksesta tarkemmin täältä.


Tiistai »Keskiviikko »Torstai »Perjantai »Lauantai »Sunnuntai »

MAANANTAI 11.6.2018

Kirjastoissa tapahtuu:

Hetken laulut – 1-3 -vuotiaiden perhemuskari Kallion kirjaston Satulinnassa maanantaina klo 10.

Puluboin ja Ponin päivä Suutarilan kirjastossa maanantaina klo 13-15. Päivän ohjelmasta voit lukea lisää kirjaston sivuilta.

Kirjastot palvelevat myös kesäkuukaisina, vaikka varsinaista järjestettyä ohjelmaa ei olisikaan. Lue esimerkiksi mitä kirjasto tarjoaa pienille sekä kirjavinkkejä kesäpuuhiin lasten kanssa.

Leikkipuistoissa tapahtuu:

Helsinki tarjoaa kaikille alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille maksuttoman lounaan leikkipuistoissa arkisin klo 12 koko kesäloman ajan. Mukaan tarvitaan oma lautanen, ruokailuvälineet ja juoma. Maanantaina leikkipuistoruokana on lihakeittoa. Katso koko kesän ruokalista ja allergiatiedot linkin takaa.

Helsingin leikkipuistojen kesäaukioloajat löytyvät täältä

Perinneleikit kesäkiertueella leikkipuistoissa: Maanantaina leikkipuisto Kesanto klo 11-13.

Muut tapahtumat:

Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki avaavat kesäkaudella 4.6.2018 alkaen ovensa jo klo 9. Mainio leikkipaikka aamuvirkuille! Lue lisää museon sivuilta. Lasten kaupungissa on myös esillä 29.5.–31.8. kuvittaja Jenni Isotoffin tarinallinen taidenäyttely Unelma Mäykkynen & Helsinki.
Lasten kaupungissa on kesällä tarjolla tuttuun tapaan joka päivä pientä omatoimista paperiaskartelua lapsiperheille. Kesäkuussa 1.6. alkaen tehdään paperista citykettuketjuja ja muita koristeita, joissa on helsinkiläisiä eläimiä. Lisätiedot kaupunginmuseon sivuilta. Museo on avoinna myös maanantaisin ja sinne on aina vapaa pääsy.

Kaikille avoin MLL:n perhekahvila Itäkadun perhekeskuksessa maanantaisin klo 9.30-11.30.

Kesäperhekerho Käpylän kirkolla maanantaina klo 9.45-11.15. Lisätiedot Oulunkylän seurakunnan sivuilta.

Kesäparkki Malmitalossa ja Ala-Malmin puistossa kesäloman ensimmäisillä viikoilla: kesätekemistä alakouluikäisille, nuorille ja vaikka koko perheelle! Päivittäin vaihtuvaa ohjelmaa klo 12 alkaen sekä mm. pihapelejä ja muuta yllätysohjelmaa. Lisätiedot ja aikataulut löytyvät Malmintalon sivuilta sekä Kesäparkin fb-sivulta. Kesäparkkiin on vapaa pääsy ja vain muutamaan pajaan vaaditaan ennakkoilmoittautuminen.

Kesäteatteriin: Tomppeli Tervasaaren kesäteatterissa maanantaina klo 18. Liput 14 €, alle 2-vuotiaat maksutta, myös perhelippupaketteja. Lue lisää esityksestä teatterin omilta sivuilta.

Muista myös: Espan lavalla nähdään kesällä lähes päivittäin erilaisia konsertteja ja esityksiä. Lue lisää ja katso kesän konsettiohjelmisto Helsingin kulttuuritoimen sivuilta.

Mitä tehdä tänään vinkki: Lähde lomalle kaupunkiin, pakkaa hyvät eväät filtti mukaan ja suuntaa Kivinokkaan! Kulosaaren metroasemalta kävelymatkan päässä oleva Kivinokka on kesäparatiisi ja Kivinokan uimaranta yksi Helsingin parhaimmista lasten kanssa. Uimarannalla on kaikille yhteisiä leluja, matala ranta ja todellinen kesätunnelma! Kivinokassa on myös kiva kävelyreitti, luontopolku ja Maijan kahvila.


TIISTAI 12.6.2018

Helsinki-päivä

Kirjastoissa tapahtuu:

Rikun Kesäpihan avajaiset klo 12-20 Rikhardinkadun kirjaston sisäpihalla. Lue lisää tapahtumasta täältä.

Mainos

Puluboin ja Ponin päivä Itäkeskuksen kirjastossa tiistaina klo 13-15. Päivän ohjelmasta voit lukea lisää kirjaston sivuilta.

Vihkoaskartelua Tapanilan kirjastossa klo 13-15.

Kirjastovinkki Espooseen: Kansainvälinen perhekahvila Sellon kirjastossa tiistaisin klo 10-12.

Kirjastot palvelevat myös kesäkuukaisina, vaikka varsinaista järjestettyä ohjelmaa ei olisikaan. Lue esimerkiksi mitä kirjasto tarjoaa pienille sekä kirjavinkkejä kesäpuuhiin lasten kanssa.

Leikkipuistoissa tapahtuu:

Helsingin leikkipuistojen kesäaukioloajat löytyvät täältä

Helsinki tarjoaa kaikille alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille maksuttoman lounaan leikkipuistoissa arkisin klo 12 koko kesäloman ajan. Mukaan tarvitaan oma lautanen, ruokailuvälineet ja juoma. Tiistaina leikkipuistoruokana on kirkasliemistä kirjolohikeittoa ja ruisleipää. Katso koko kesän ruokalista ja allergiatiedot linkin takaa. Kesäparkkiin on vapaa pääsy ja vain muutamaan pajaan vaaditaan ennakkoilmoittautuminen.

Perinneleikit kesäkiertueella leikkipuistoissa: tiistaina leikkipuisto Hillerissä klo 11-13.

Muut tapahtumat:

Helsinki-päivä tuo tapahtumia ympäri kaupunkia! Tekemistä, kokemista ja näkemistä on ihan jokaiselle. Pienten Helsinki kokosi vinkit Helsinki-päivään alle kouluikäisten kanssa liikkuville. Lue mitä tehdä Helsinki-päivänä pienten kanssa.

Helsinki-päivän ohjelma löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta www.helsinkipaiva.fi. Sivulla päivän menovinkkejä voi selata myös niin lastentapahtumien kuin esimerkiksi kaupunginosan mukaan.

Helsinki-päivän aamuna klo 8 julkistetaan myös ensimmäiset vinkit Puistopiiloille. Mutta mikä oikein on Puistopiilo? Se selviää täältä. Jännitävää seikkailukesää Helsingin taivaan alla voi jatkaa elokuun alkuun asti. Onnistuuko joku löytämään kaupungin kaikki Puistopiilot?

Puistopiiloja etsitään kesällä 2018 ympäri Helsinkiä.
Puistopiiloja etsitään kesällä 2018 ympäri Helsinkiä.

Myös VAUVOILLE: Annantalon A•lavan kesämuskari kutsuu kaikki vauvasta vaariin musisoimaan muskariope Tuuli Paasolaisen johdolla tiistaina klo 10.30. Muskariin on vapaa pääsy. Lue lisää Annantalon sivuilta.

Kesäparkki Malmitalossa ja Ala-Malmin puistossa kesäloman ensimmäisillä viikoilla: kesätekemistä alakouluikäisille, nuorille ja vaikka koko perheelle! Päivittäin vaihtuvaa ohjelmaa sekä mm. pihapelejä. Helsinki-päivänä tekemistä kaikenikäisille klo 15-18. Lisätiedot ja aikataulut löytyvät Malmintalon sivuilta sekä Kesäparkin fb-sivulta. Kesäparkkiin on vapaa pääsy ja vain muutamaan pajaan vaaditaan ennakkoilmoittautuminen.

Jätkäsaari Block Party Jätkäsaaressa Malagankatu 3:ssa musiikkitalo Jallukan sisäpihalla klo 16-20.30. Koko perheen tapatumassa paljon musiikkia, nimekkäitä esiintyjiä, tanssiesityksiä ja maalauspaja lapsille. Vapaa pääsy. Lisätietoa tapahtuman fb-sivulta.

Mitä tehdä tänään vinkki: Helsingin syntymäpäiviä on syytä juhlistaa: kaupungissa on paljon tapahtumia mutta myös pelkkä piipahdus vaikka omassa lempipaikassa Helsingissä, lauttamatka Suomenlinnaan, lokoilu Pihlajasaaren kallioilla tai pormestarin aamukahvit Espalla ovat rauhallisia tapoja viettää Helsinki-päivää


KESKIVIIKKO 13.6.2018

Kirjastoissa tapahtuu:

Puluboin ja Ponin päivä Lauttasaaren kirjastossa keskiviikkona klo 13-15. Päivän ohjelmasta voit lukea lisää kirjaston sivuilta.

Kirjastot palvelevat myös kesäkuukaisina, vaikka varsinaista järjestettyä ohjelmaa ei olisikaan. Lue esimerkiksi mitä kirjasto tarjoaa pienille sekä kirjavinkkejä kesäpuuhiin lasten kanssa.

Leikkipuistoissa tapahtuu:

Helsingin leikkipuistojen kesäaukioloajat löytyvät täältä

Helsinki tarjoaa kaikille alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille maksuttoman lounaan leikkipuistoissa arkisin klo 12 koko kesäloman ajan. Mukaan tarvitaan oma lautanen, ruokailuvälineet ja juoma. Keskiviikkona leikkipuistoruokana on broileri-juureskeittoa. Katso koko kesän ruokalista ja allergiatiedot linkin takaa.

Perinneleikit kesäkiertueella leikkipuistoissa: Keskiviikkona leikkipuisto Tuorinniemessä klo 11-13.

Muut tapahtumat:

A•lava open stage keskiviikkoisin klo 17-19. Tapahtuma on avoin yleisölle ja esiintyjille. Lavalle voi mennä esiintymään tai katsomaan muiden esityksiä. Lisätietoa Annantalon sivuilta.

Kesäparkki Malmitalossa ja Ala-Malmin puistossa kesäloman ensimmäisillä viikoilla: kesätekemistä alakouluikäisille, nuorille ja vaikka koko perheelle! Päivittäin vaihtuvaa ohjelmaa klo 12 alkaen sekä mm. pihapelejä ja muuta yllätysohjelmaa. Lisätiedot ja aikataulut löytyvät Malmintalon sivuilta sekä Kesäparkin fb-sivulta. Kesäparkkiin on vapaa pääsy ja vain muutamaan pajaan vaaditaan ennakkoilmoittautuminen.

Lastentarhamuseo on avoinna kesäkuussa keskiviikkona klo 12-18. Heinäkuussa museo lomailee.

MLL Munkkiniemen kesäperhekahvila leikkipuisto Munkissa keskiviikkoisin 30.5-19.6.2018 klo 14.

Taivallahden kasarmin Kesäkuhinat keskiviikkona klo 14-17. Kasarmialueen toimijoiden avoimissa ovissa ohjelmaa kaikenikäisille. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Kesäteatteriin: Laajasalon Huvilateatteri esittää: Pekka Töpöhäntä. Kylämetsä ry:n kesäteatteri tuo näyttämölle Gösta Knutssonin Pekka Töpöhännän Laajasalossa. Esitys keskiviikkona klo 18. Liput 15 €, alle 2-vuotiaat maksutta. Lue lisää Kylämetsä ry:n fb-sivulta.

Mitä tehdä tänään vinkki: Retki Mustasaareen kuuluu kesään: leirisaareen on lyhyt lauttamatka Taivallahden rannasta, saarella paljon tekemistä ja kokemista pienille ja isoille, kanoja, kaneja ja lampaita rapsuteltavina ja kahvilassa maailman kuuluja jättikorvapuusteja. Voiko parampaa kesäpäivää olla?


TORSTAI 14.6.2018

Kirjastoissa tapahtuu:

Hetken laulut – 1-3 -vuotiaiden perhemuskari Kallion kirjaston Satulinnassa torstaina klo 10.

Puluboin ja Ponin päivä Kallion kirjastossa torstaina klo 13-16. Päivän ohjelmasta voit lukea lisää kirjaston sivuilta.

Kirjastot palvelevat myös kesäkuukaisina, vaikka varsinaista järjestettyä ohjelmaa ei olisikaan. Lue esimerkiksi mitä kirjasto tarjoaa pienille sekä kirjavinkkejä kesäpuuhiin lasten kanssa.

Leikkipuistoissa tapahtuu:

Helsingin leikkipuistojen kesäaukioloajat löytyvät täältä

Helsinki tarjoaa kaikille alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille maksuttoman lounaan leikkipuistoissa arkisin klo 12 koko kesäloman ajan. Mukaan tarvitaan oma lautanen, ruokailuvälineet ja juoma. Torstaina leikkipuistoruokana on jauhelihakeittoa. Katso koko kesän ruokalista ja allergiatiedot linkin takaa.

HDW Lasten Designviikon ennakkotapahtuma Lahnalahden leikkipuistossa torstaina klo 10-11.30 ja klo 13-14.30. Lisätietoa tapahtuman fb-sivulta.

Perinneleikit kesäkiertueella leikkipuistoissa: Torstaina leikkipuisto Lohikäärmepuistossa klo 11-13.

Muut tapahtumat:

Kesäparkki Malmitalossa ja Ala-Malmin puistossa kesäloman ensimmäisillä viikoilla: kesätekemistä alakouluikäisille, nuorille ja vaikka koko perheelle! Päivittäin vaihtuvaa ohjelmaa klo 12 alkaen sekä mm. pihapelejä ja muuta yllätysohjelmaa. Lisätiedot ja aikataulut löytyvät Malmintalon sivuilta sekä Kesäparkin fb-sivulta. Kesäparkkiin on vapaa pääsy ja vain muutamaan pajaan vaaditaan ennakkoilmoittautuminen.

Myös VAUVOILLE: Annantalon A•lavan kesämuskari kutsuu kaikki vauvasta vaariin musisoimaan muskariope Tuuli Paasolaisen johdolla torstaina klo 18. Muskariin on vapaa pääsy. Lue lisää Annantalon sivuilta.

Kesäteatteriin: Laajasalon Huvilateatteri esittää: Pekka Töpöhäntä. Kylämetsä ry:n kesäteatteri tuo näyttämölle Gösta Knutssonin Pekka Töpöhännän Laajasalossa. Esitys torstaina klo 18. Liput 15 €, alle 2-vuotiaat maksutta. Lue lisää Kylämetsä ry:n fb-sivulta.

Kesäteatteriin: Teatteri Tuikkeen Kolme pientä porsasta kesäteatteriesitys nähdään Tapanilan kylätilan pihalla torstaina klo 18. Liput 12 €/ 10 €. Lue lisää teatteri Tuikkeen sivuilta.

Mitä tehdä tänään vinkki: Mustikkamaan Syötävä puisto on saanut kesäasukkaansa ja puistosta asustaa taas kanoja. Syötävä puisto on yhteisöllinen kaupunkiviljely- ja kulttuuritapahtumakeskus, jossa kaikki voivat osallistua viljelyyn ja nauttia valmiita sadosta, tärkeä tehtävä on myös päivittäinen puutarhan kastelu, joka onnistuu vaikka ohikulkumatkalla. Puisto löytyy läheltä Korkeasaaren siltaa ja Mustikkamaalle voi tehdä kivan kesäretken Isoisänsillan kautta ohi Syötävän puiston aina Mustikkamaan rannalle asti. Lue lisää: Syötävä puisto.


PERJANTAI 15.6.2018

Kirjastoissa tapahtuu:

Puluboin ja Ponin päivä Kallion kirjastossa perjantaina klo 13-15. Päivän ohjelmasta voit lukea lisää kirjaston sivuilta.

Vinkki Vantaalle: Lauletaan yhdessä lasten kanssa Tikkurilan kirjastosssa perjantaina klo 10-11. Lue lisää kirjaston sivuilta.

Kirjastot palvelevat myös kesäkuukaisina, vaikka varsinaista järjestettyä ohjelmaa ei olisikaan. Lue esimerkiksi mitä kirjasto tarjoaa pienille sekä kirjavinkkejä kesäpuuhiin lasten kanssa.

Leikkipuistoissa tapahtuu:

Helsingin leikkipuistojen kesäaukioloajat löytyvät täältä

Helsinki tarjoaa kaikille alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille maksuttoman lounaan leikkipuistoissa arkisin klo 12 koko kesäloman ajan. Mukaan tarvitaan oma lautanen, ruokailuvälineet ja juoma. Perjantaina leikkipuistoruokana on Hyvän mielen sosekeittoa. Katso koko kesän ruokalista ja allergiatiedot linkin takaa.

HDW Lasten Designviikon ennakkotapahtuma leikkipuistossa Viirissä perjantaina klo 10-11.30 ja klo 13-14.30. Lisätietoa tapahtuman fb-sivulta.

Poliisien orkesteri Nallekopla esiintyy leikkipuisto Kurranummessa perjantaina klo 11.

Muut tapahtumat:

Kaikille avoin MLL:n perhekahvila Itäkadun perhekeskuksessa perjantaisin klo 9.30-11.30.

Lasten liikennekaupungissa vietetään avointa perhepäivää kesäkaudella perjantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16, jolloin kaikenikäiset harjoittelevat liikennekaupungissa oman aikuisen ohjauksessa. Muina arkipäivinä ohjattua liikenneopetusta vuonna 2013 syntyneille ja sitä vanhemmille. Lue lisää Lasten liikennekaupungin sivuilta. Vapaa pääsy.

Kesäparkki Malmitalossa ja Ala-Malmin puistossa kesäloman ensimmäisillä viikoilla: kesätekemistä alakouluikäisille, nuorille ja vaikka koko perheelle! Päivittäin vaihtuvaa ohjelmaa klo 12 alkaen sekä mm. pihapelejä ja muuta yllätysohjelmaa. Lisätiedot ja aikataulut löytyvät Malmintalon sivuilta sekä Kesäparkin fb-sivulta. Kesäparkkiin on vapaa pääsy ja vain muutamaan pajaan vaaditaan ennakkoilmoittautuminen.

Vartioparaatien perinne jatkuu taas perjantaisin. Vartioparaatikulkue lähtee kello 12.30 Helsingin Senaatintorilta marssien Kauppatorin kautta päävartioon, sekä sieltä takaisin Esplanadia pitkin Kasarmitorille. Vartioparaatin jälkeen Espan lavalla järjestetään viihteellinen MIL-Espa -konsertti kello 14. Perjantaina 15.6. Vartioparaatin musiikista vastaa Kaartin soittokunta. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Mitä tänään tehtäisiin: Fallkullan kotieläintila on avoinna koko kesän ajan päivittäin 26.5.-26.8. klo 10-15. Lue lisää tilan sivuilta. Myös esimerkiksi Linnunradan leikkipuistoon Helsinkiin, talomuseo Glimsiin Espooseen sekä Katrinebergin kartanoon Vantaalle on saatu kesävieraiksi kotieläimiä. 


LAUANTAI 16.6.2018

Kirjastoissa tapahtuu:

Kirjastovinkki Espooseen: Hoopukka-musiikkasatutuokio Sellon kirjaston Lastenmaassa klo 10.30.

Kirjastot palvelevat myös kesäkuukaisina, vaikka varsinaista järjestettyä ohjelmaa ei olisikaan. Lue esimerkiksi mitä kirjasto tarjoaa pienille sekä kirjavinkkejä kesäpuuhiin lasten kanssa.

Muut tapahtumat:

Lasten Lomapäivä! Teurastamolla tarjoaa musiikkia, disco, saippukuplia, tanssituokioita ja paljon muuta lauantaina klo 11-17. Samaan aikaan järjestettävät Lastenkirjafestarit Teurastamon pihan toisella laidalla tarjoavat monipuolista ohjelmaa lastenkirjojen ystäville. Lue mitä kaikkea kivaa on luvassa Lasten lomapäivän fb-tapahtumasivulta.

Mainos

Tulevaisuuden ratikka on täällä! -näyttely Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa 20.6.2018 saakka. Näyttely on avoinna lauantaina klo 12-16. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Jos et ole koskaan käynyt Kivinokassa, nyt on mitä mainioin tilaisuus. Avoimet ovet Kivinokassa kutsuu tutustumaan mökkielämään. Samalla retkellä kannattaa käydä kiertää Kivinokan hieno luontopolku, bongailla lintuja lintutornista. lämpimällä käydä Helsingin lapsiystävällisimmällä uimarannalla ja poiketa Maijan kahvilaan munkille. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Kesäteatteriin: Teatteri Tuikkeen Kolme pientä porsasta kesäteatteriesitys nähdään Tapanilan kylätilan pihalla lauantaina klo 14. Liput 12 €/ 10 €. Lue lisää teatteri Tuikkeen sivuilta.

Vinkki Espooseen: Luontokeskus Haltian auditoriossa tai sään salliessa ulkona nähdään Piip ja Tuut konsertissa -esitys lauantaina klo 11. Esitystä suositellaan yli 3-vuotiaille ja sen kesto on 40 minuuttia. Esitykseen on vapaa pääsy. Lue lisää Haltian sivuilta.

Vinkki Keravalle: Uuteen kansanmusiikkiin keskittyvä TE!Fest järjestetään Keravalla lauantaina. Paasikivenaukion maksuttomissa konserteissa kuullaan mm. Mutaveijareita klo 15. Lue lisää festivaalin ohjelmasta Keravan kaupungin sivuilta.

VINKKI: Kesä Helsingissä sarjan vinkit perheille löydät täältä.

VINKKIHelsingin paikat on lapsimyönteisiä Helsingin helmiä, paljon hiljaista tietoa ja alku Helsingin paikkojen hakemistolle.

Mitä tänään tehtäisiin: Lehmiä kaupungissa! Lehmiä asustaa niin Haltialassa kuin Fallkullassakin sekä kesäisin myös Viikin tutkimustilan pelloilla. Espoon puolella kyytöt ovat kesätöissä maisemanhoitotehtävissä Laajalahden luonnonsuojelualueella. Lue lisää Espoon kyytöistä täältä.


SUNNUNTAI 17.6.2018

Muut tapahtumat:

Muista myös: Puistopiilo-seikkailu jatkuu ympäri kaupunkia!

Lasten liikennekaupungissa vietetään avointa perhepäivää kesäkaudella perjantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16, jolloin kaikenikäiset harjoittelevat liikennekaupungissa oman aikuisen ohjauksessa. Muina arkipäivinä ohjattua liikenneopetusta vuonna 2013 syntyneille ja sitä vanhemmille. Lue lisää Lasten liikennekaupungin sivuilta. Vapaa pääsy.

EastFest Helsinki 2018 Perhesunnuntaissa musiikkia, teatteria ja rentoa oleilua upeassa Puotilan kartanon puistossa sunnuntaina klo 11-17. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta. 

Tulevaisuuden ratikka on täällä! -näyttely Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa 20.6.2018 saakka. Näyttely on avoinna sunnuntaina klo 12-16. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Lasten saariseikkailu Harakan saaressa Kaivopuiston edustalla sunnuntaina klo 13-15. Saariseikkailu on suunnattu 4-10-vuotiaille.Harakan saareen kulkee yhteysvene Kaivopuiston Ullanlinnan laiturista (Ehrenströmintie 3). Meno-paluulippu lautalle maksaa 5 € aikuisilta, 2 € lapsilta ja eläkeläisiltä (vain korttimaksu). Harakan saareen ja saariseikkailulle on vapaa pääsy. Lisätietoa saariseikkailusta löytyy tapahtuman fb-sivulta.

Kesäteatteriin: Teatteri Tuikkeen Kolme pientä porsasta kesäteatteriesitys nähdään Tapanilan kylätilan pihalla sunnuntaina klo 14. Liput 12 €/ 10 €. Lue lisää teatteri Tuikkeen sivuilta.

Vinkki Espooseen: Villa Elfvikin Luonnonkukkien päivän perheretki on koko perheen toiminnallinen luontoretki, jossa kuljetaan lasten ehdoilla. Ota retkelle mukaan pienet eväät ja pukeudu sään mukaan. Retki Elfvikin maisemissa sunnuntaina klo 10.30-12.30. Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista. Lisätiedot Villa Elfvikin sivuilta.

Vinkki Keravalle: Keravapäivää vietetään sunnuntaina klo 10-17. Ohjelmaa kaiken ikäisille, katso tarkemmat ohjelmatiedot tapahtuman esitteestä.

Mitä tänään tehtäisiin: Helsingin pelastuslaitoksen palomuseo jää pian kesälomalle, joten museoon kannattaa suunata nyt! Erottojan pelastuslaitoksen yhteydessä toimiva palomuseo on avoinna keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lisätietoa palomuseon omilta sivuilta

Uutta Pienten Helsingissä: Kesäkahviloita ympäri kaupunkia!


Muista myös nämä:

Mustasaaren kesäsaaren säännöllinen lauttaliikenne alkoi 5.6.2018 ja saareen pääsee retkelle Taivallahden rannasta aina elokuuhun saakka. Lue lisää Mustasaaresta täältä.

Lasten liikennekaupungissa vietetään avointa perhepäivää kesäkaudella perjantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16, jolloin kaikenikäiset harjoittelevat liikennekaupungissa oman aikuisen ohjauksessa. Muina arkipäivinä ohjattua liikenneopetusta vuonna 2013 syntyneille ja sitä vanhemmille. Lue lisää Lasten liikennekaupungin sivuilta. Vapaa pääsy.

Espan lavalla nähdään kesällä lähes päivittäin erilaisia konsertteja ja esityksiä. Lue lisää ja katso kesän konsettiohjelmisto Helsingin kulttuuritoimen sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna koko kesän ajan päivittäin 26.5.-26.8. klo 10-15. Lue lisää tilan sivuilta. Myös Linnunradan leikkipuistoon Helsinkiin, talomuseo Glimsiin Espooseen sekä Katrinebergin kartanoon Vantaalle on saatu kesävieraiksi kotieläimiä!

Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki avaavat kesäkaudella 4.6.2018 alkaen ovensa jo klo 9. Mainio leikkipaikka aamuvirkuille! Lue lisää museon sivuilta. Lasten kaupungissa on myös esillä 29.5.–31.8. kuvittaja Jenni Isotoffin tarinallinen taidenäyttely Unelma Mäykkynen & Helsinki.
Lasten kaupungissa on kesällä tarjolla tuttuun tapaan joka päivä pientä omatoimista paperiaskartelua lapsiperheille. Kesäkuussa 1.6. alkaen tehdään paperista citykettuketjuja ja muita koristeita, joissa on helsinkiläisiä eläimiä. Lisätiedot kaupunginmuseon sivuilta.

Haagan Alppiruusupuiston kukinta jatkuu vielä hetken ja puistossa voi vierailla hyvin myös lasten kanssa. Lähde siis retkelle metsäiseen rodopuistoon ihmettelemään upeaa moniväristä kukintaa. Lue lisää rodopuistosta täältä.

Linnanmäen huvipuisto on avannut kesäkauden 2018. Katso kesäkuun tarkemmat aukioloajat huvipuiston sivuilta.

Ajankohtaisia museovinkkejä Pienten Helsingin museokuulumisia -jutusta.


SEURAA PIENTEN HELSINKIÄ

Pienten Helsinki Facebookissa

Pienten Helsinki Instagramissa

Pienten Helsinki Twitterissä

 

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin