Minne tällä viikolla: Kesä Helsingissä 2021

Mitä tehdä ja minne mennä kesällä 2021 Helsingissä lasten kanssa?
Kesällä 2021 Helsingissä voi tehdä ja kokea kaikenlaista. Pienten Helsinki kokoaa tapahtumia ja menovinkkejä myös erilaiseen kesään 2021. Varsinaisia Minne tällä viikolla -juttuja ei julkaista, mutta kesävinkit kootaan tämän artikkelin alle koko kesän ajalta. Artikkeli päivittyy viikoittain.


KESÄ 2021

Kirjastoon lasten kanssa

Kirjastot ja kirjastojen palvelut palaavat miltei normaaleiksi 1.6.2021 alkaen. Lisätiedot ja kirjastokohtaiset poikkeukset löytyvät Helmetin sivuilta.

Museot lasten kanssa

Museot ovat auki poikkeusjärjestelyin ja museovierailulle pääsee taas myös lasten kanssa. Vierailuja koskeviin erityisohjeisiin kannataa tutustua museoiden sivuilla ja useassa museossa on voimassa ennakkovaraus. Pienten Helsingin Museokaverini ja minä -juttusarjassa kurkistellaan muutamiin lapsiystävällisiin museoihin.

Päivälehden museossa on esillä lapsille suunnattu Lukemisen juhlaa! Aku Ankka lehti Suomessa 70-vuotta -näyttely. Vapaa pääsy, vierailuaika kannattaa varata etukäteen.

Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupunki pysyy edelleen suljettuna rajoitusten vuoksi, myös Lelumuseo Hevosenkenkä Espoossa on suljettu muuton vuoksi vuoteen 2022 saakka.

Uimapaikat lasten kanssa

Pienten Helsingin vinkkejä lapsiystävällisistä uimarannoista löydät Uimaan? -jutusta. Uimapaikkoja hellepäiviin -juttu kokoaa vinkkejä maauimaloista ja muista usein sinilevättöminä pysyvistä uimapaikoista.

Leikkipuistot ja leikkipaikat

Lisätietoja Helsingin kaupungin leikkipuistojen kesästä, aukiolevat leikkipuistot sekä kesän puistoruokailun ruokalista löytyy täältä. Kesäruokailu avoinna olevissa leikkipuistoissa alkaa 7.6.2021 klo 12.

Vinkit parhaisiin leikkipaikoihin sekä uusimpien leikkipaikkojen esittely löytyvät Pienten Helsingistä.

Lasten liikennekaupunki

Lasten liikennekaupunki kesäkausi alkaa 7.6.2021 klo 12. Lisätiedot ja ohjeistus liikennekaupungin sivuilta.

Pienten Suomi

Pienten Suomi on Pienten Helsingin pikkusisko, joka vinkkaa tekemistä ja kokemista koko Suomessa. Mukana myös paljon vinkkejä lähiseudulle ja päiväretkiin sekä suuri parhaiden leikkipaikkojen listaus ympäri Suomen!

Helsingin saaristoreitit

Helsingin merialueilla on useita erilaisia saarikohteita, joihin pääsee reittiliikenteen kyydissä kesäkaudella. Pienten Helsinki kokosi Helsingin saaristoreitit sekä saarihyppelyt yhdelle sivulle ja vinkkaa mitä kaikkea Helsingin meriteitse saavutettavissa saarissa voi kokea.

Mustasaaren kuljetaan saaristolautalla.

Luontoon seikkailemaan

Pienten Helsingin muutamien päiväretkijuttujen ohelle vahva suositus luontovinkeistä menee Luontohetkiblogille ja Miran erinomaisille retkeilyvinkeille. Myös Pienten Helsingin Helsingin paikat -jutusta löytyy esimerkiksi vinkkejä puistoretkikohteista.

Harakan saari Kaivopuiston edustalla on avoinna myös kesällä 2021. Vapaa pääsy, yhteysvenematkasta peritään pieni maksu.

Espoon puolella suosittelemisen arvoinen luontokohde on Villa Elfvik. Elfvikin ympäristössä on helppokulkuisia luontopolkuja, lintotorneja ja rantamaisemissa laiduntavia kyyttöjä.

MUISTA MYÖS:
Pienten Helsingin Kesä Helsingissä -sarja!

Lasten rastit

Lasten rasteja löytyy Pirkkolan, Paloheinän, Laakson ja Riistavuoren maastoista. Kartat ja oheet löytyvät Helsingin suunnistajien sivuilta.

Eläimiä kaupungissa

Pienten Helsigin Eläimiä kaupungissa -jutusta löytyy parhaat vinkit siihen, missä Helsingissä ja naapurikaupungeissa asustaa lampaita, kanoja, lehmiä ja muita kotieläimiä. Kurkkaa myös Pienten Suomen kotieläinpihat vinkkikartalta!

Haltialan tilalla.

Korkeasaari

Korkeasaaren eläintarha on avoinna kesällä 2021. Vierailu vaatii ennakkovarauksen. Sisäänpääsymaksu

Lintsi

Linnanmäen huvipuisto avaa kesäkauden 4.6.2021.


Tapahtumia Helsingissä kesällä 2021

Skettikontit Eläintarhan skeittipuistossa ja Kontulan Kelkkapuistossa 7.6.-30.7.2021 Lainatarvikkeita tarjolla panttia vastaan. Skeittikoulut tiistaina ja torstaina klo 12-14. Vapaa pääsy.

Suomenlinnan seikkailukierros Kuningas Kustaa III:n aarteen jäljille 12.6.-7.8.2021. Maksullinen.

Annantalon kesätapahtumat ja ilmoittautumisohjeet löytyvät talon tapahtumakalenterista. Ohjelmassa mm. muskareita ja viljelytalkoita.

Vantaa: Lasten aikamatka keskiaikaan keskiviikkona 23.6.2021 klo 17.30. Liput 5 €.

Stoan kesäsirkuspajat 3-6-vuotiaille oman aikuisen kanssa torstaisin klo 15.15 ajalla 24.6, 1.7., 8.7.2021. Vapaa pääsy.

Lasten oma kesäteatteri Prinsessa Ruusunen Helsingin kaupungin Talvipuutarhan pihalla kesällä 2021. Omat viltit, sadevaatteet, eväät mukaan. Vapaa pääsy.
Lisätiedot: Nukketeatteri Sytkyt. Esitys on katsottavissa myös virtuaalisesti.
Elävät esitykset talvipuutarhan pihalla kesällä 2021:
15.-17.6.2021 klo 10 ja klo 13
29.6.2021 klo 11 ja klo 13
3.8.2021 klo 11 ja klo 13
10.8.2021 klo 11 ja klo 13

Espoo: Kesä x Kaupunki: Kesäpiha!
Auroran pihalla kesäkeidas ja taide-elämyksiä koko kesän ajalla 7.6.-21.8.202. Pääosin vapaa pääsy. Lue kesän löytyy Auroran sivuilta.
Pienten Helsinki suosittelee lämpimästi tutustumaan Auroran ohjelmatarjontaan ja seikkailemaan sen naapurissa sijaisevassa upeassa Träskandan kartanopuistossa!

Puolustusvoimien vartioparaatikulkue kesäperjantaisin 2.7., 16.7, 30.7., 6.8. ja 20.8.2021. Kesän 2021 vartioparaatit alkavat Senaatintorilta klo 12.20, jossa esitetään viihdemusiikkia, kuviomarssia ja aseotteita. Tämän jälkeen paraati jatkuu marssimusiikin tahdissa Havis Amandan ympäri Esplanadille ja Helsingin päävartion eteen. Päävartiolta vartioparaati kulkee Esplanadin puiston ympäri Kasarminkadun kautta Kasarmintorille, jonne paraati päättyy. Paraatin jälkeen soittokunta esiintyy MIL-Espa -konsertissa Espan-lavalla klo 14.00. Lisätiedot Puolustusvoimien sivuilta.

Vartioparaati Esplanadilla.

Sea Lifen kesäkiertua ja liikuteltava elämysallas Haltialan kotileläintilalla keskiviikkona 21.7.2021.


Kesäretkellä Matosaaressa

MUISTA MYÖS:
Pienten Helsingin Kesä Helsingissä -sarja


Seuraa Pienten Helsinkiä!

Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa
Pienten Helsinki Twitterissä

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pienten-helsinki-logo.png

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.