Miten Pienten Helsingin sisältö syntyy?

Julkaistu 11.11.2019

Sain yhteydenoton, jossa kysyttiin miksi Pienten Helsingissä ei löydy kaikkia Helsingin lastentapahtumia ja mikä erottaa sivuston muista vastaavista tapahtumasivustoista. Tähän lienee syytä vastata myös julkisesti ja avata Pienten Helsingin tausta-ajatusta laajemminkin.

Pienten Helsinki on yhden äidin kotivuosien projekti, joka nykyjään toimii sivutoimisena harrastuksena muiden töiden ohessa. Perheiden kaupunkipolkujen idean ja toteutuksen taustalla on toinen äiti, upea Heidi, joka on tehnyt Pienten Helsingin alle uudenlaista sisältöä lopputyönsä kautta ja auttanut ideoimaan sivuston ideaa eteenpäin kaupunkipolkujen kautta. 

Se, miksi esimerkiksi Minne tällä viikolla-jutuista ei välttämättä löydy kaikkia järjestettäviä (lasten)tapahtumia, johtuu kolmesta syystä:
ensinnäkin teen jokaisen viikon menovinkkilistauksen lähes joka ikinen sunnnuntai käsin ja valitsen hyvin tarkasti mitä tapahtumia teille suosittelen. Listalle pääsevät vain ne tapahtumat, joista saa riittävät taustatiedot tai joiden tiedän omien kokemusten mukaan olevan hyvin toteutettuja. Jokainen listalle päätyvä tapahtuma on sellainen, johon voisin mennä omien lasteni kanssa (3v. ja 6v.).
Haluan myös tuoda uusia ideoita arkipäiviin, siksi mukana on myös mm. Albertin olohuone ja leikkipuistojen juttuja, jotta arkeen olisi helpompi keksiä tekemistä ja menemisen kynnys madaltuisi. Tapahtumalistauksissa on myös sellaisia tapahtumia, jotka eivät ole ensisijaisesti lastentapahtumia, mutta jotka toimivat myös lasten kanssa. Tämä siksi, että ajatus lastentapahtumista laajentuisi ja omalta osaltani toivon edistäväni myös lapsimyönteistä ajattelua (tästä esimerkkinä mm. Öljysäiliö 468:n ja Presidentinlinnnan avoimet ovet).

Toinen syy on Pienten Helsingin rajaus tehdä sivustoa tarkalle kohderyhmälle: perheille, joissa on alle kouluikäisiä lapsia. On toki mahdollista, että kohderyhmä laajenee tulevaisuudessa.

Kolmas syy on se, että etsin kaikki tapahtumatiedot käsin ja saan osasta myös vinkin. Eli voi valitettavasti olla myös niin, että joku hyvä juttu menee vain minulta ohi. Mutta tästäkin huolimatta uskallan väittää sivun tapahtumavinkkien olevan hyvin kattavia. Kaikki tapahtumavinkit ovat myös erittäin tervetulleita, selvästi kaupallisten tapahtumien osalta olen joutunut rajoittamaan mainostusta ja ilmaisen mainostilan käyttöä.

Olen myös intohimoinen lastenkulttuurin ystävä (fanittaisin Pikku Papun Orkesteria myös ilman lapsia) ja suuri yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen kannattaja. Oli yllättävää huomata joitakin vuosia sitten, miten haastavaa lastenkulttuuritapahtumien seuraaminen ja niistä tiedon saaminen oli, joten se oli suuri syy Pienten Helsingin syntyyn.

Pienten Helsinki on pääosin vapaaehtoisprojekti, josta en saa palkkaa. Muutamat kultaakin arvokkaammat kaupalliset yhteistyöt ja mainoskampanjat viime aikoina ovat mahdollistaneet sen, että sivun aiheuttamat kulut on saatu katettua. Kiitos siis myös mainostajille! (Lisääkin mahtuu mukaan edistämään lastenkulttuuria Helsingissä.)
Sivu jatkuu muiden töiden ohella, mutta on tosiaan nykyisellään vain sivutoiminen projekti.

Ja tottakai kiitos kuuluu teille tuhansille sivun lukijoille, jonka vuoksi tätä kaikkea tehdään viikosta toiseen! 

Kysy rohkeasti ja kerro mielipiteesi, jos jokin asia askarruttaa.

Mari / Pienten Helsinki
mari (a)pientenhelsinki.fi

Jutun kansikuva keskustakirjasto Oodista, joka on Pienten Helsingin
toiveesta omistettu myös itse oikeutetusti pienille.
Portaikossa kiemurteleva teos on Otto Karvosen Omistuskirjoitus (2018)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.