Mainos

Pääsiäinen Helsingissä 2023

Mitä tehdä tai minne mennä pääsiäisenä 2023 Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla lasten kanssa? Pääsiäisenä 2023 Helsingissä ja lähiseudulla järjestetään useita lapsille ja perheille sopivia tapahtumia. Pienten Helsingin Pääsiäinen Helsingissä-juttu listaa tekemistä, tapahtumia ja muita vinkkejä pääsiäisen viettoon lasten kanssa. Kurkkaa parhaat vinkit pääsiäisen viettoon pk-seudulle!


Pääsiäisviikon menovinkit

Kaupallinen yhteistyö SEA LIFE Helsingin kanssa.

Pääsiäinen aaltojen alla SEA LIFEssa

Lähde viettämään Pääsiäistä aaltojen alle SEA LIFEen 7.4.-10.4.2023!

Pandakillin pääsiäisrata vie jännittävälle seikkailulle, jossa pääsee ratkomaan pulmia sekä tutustumaan pandakillin ystäviin sekä merten suojeluun SEA LIFEssa. Pääsiäisviikonloppuna on myös luvassa muuta mukavaa pääsiäispuuhaa, esimerkiksi kasvomaalausta. Saatat myös päästä näkemään HALIHAIN näyttelyssä sekä tanssimaan mukaansa tempaavaa HAItanssia! 

SEA LIFE on avoinna pääsiäisen aikaan päivittäin klo 10-18. Liput 22/ 18 €, ennakkoon ostettaessa edullisemmin.


Talvipuutarhan pääsiäinen

Talvipuutarha täyttyy pääsiäiskukkien loistosta sekä pääsiäiskoristeista ja kutsuu kaikki nauttimaan keväisestä tunnelmasta. Myös suihkulähdealtaan karppeja kannattaa käydä moikkaamassa! Talvipuutarha on avoinna maanantaista torstaihin klo 10-16 sekä myös pääsiäispyhinä perjantaista maanantaihin klo 10-16. Puutarhaan on vapaa pääsy.

Talvipuutarhassa ei nähdä tänä pääsiäisenä lasten nukketeatteriesityksiä Nukketeatteri Sytkytin Juha Laukkasen poismenon johdosta. Pienten Helsinki muistaa lastenkulttuurin upeaa vaikuttajaa suurella lämmöllä ja toivoo, että Juhan luoma perinne tuoda lastenkulttuuria Talvipuutarhaan saa tulevaisuudessa jatkoa.

Huom! Puutarhassa ei valitettavasti mahdu kulkemaan rattaiden kanssa, mutta pihan oikeasta reunasta löytyy katettu vaunuparkki. Talvipuutarhassa saa syödä omia eväitä, aiempina vuosina puutarhassa on toiminut myös pieni kahvila tapahtumien yhteydessä (ei tietoa tämän hetken tilanteesta).
Lue lisää Talvipuutarhasta Pienten Helsingin Mitä tehdään -jutusta.


Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhan kasvihuoneissa ja puutarhan ulkopuutarhassa pääsee ihastelemaan kevään heräämistä. Ulkopuutarhaan on vapaa pääsy, kasvihuoneiseen sisääpääsymaksu yli 7-vuotiailta.

Pääsiäispyhinä kasvitieteelisen puutarhan kasvihuoneet ovat avoinna kiirastorstai klo 11–18, pitkäperjantaina suljettu, pääsiäislauantai klo 11–18, pääsiäissunnuntaina klo 11–18 ja 2. pääsiäispäivänä maanantaina suljettu. Ulkopuutarha on avoinna ympäri vuoden joka päivä klo 9–20.


Pääsiäinen Haltialassa

Haltialan kotieläintila on avoinna joka päivä klo 7-22. Lehmiä ulkolaitumella, makkaranpaistomahdollisuus (omat puut mukaan), kiva leikkipaikka sekä tilalla toimiva kahvila-ravintola. Tilalla järjestetään aika ajoin myös maksullista poniratsastusta. Läheltä Haltialaa löytyy myös Niskala arboretum, jossa kevät heräilee hiljalleen. Haltialan tilalle on vapaa pääsy.

Haltialan tilan lampola aukeaa yleisölle vasta pääsiäisen jälkeen 13.4.2023. Lampola on avoinna ulkolaitumelle siirtymiseen saakka tiistaisin ja torstaisin klo 9-12 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 10-13.

Haltialan tilan lampolassa.

Muista myös: Pienten Suomi – yli 700 syytä matkailla Suomessa lasten kanssa!


Fallkullan kotieläintilan pääsiäinen

Fallkullan kotieläintila on avoinna pääsiäisenä perjantaista maanantaihin klo 10-14. Myös kahvila Kilikuppila palvelee samoilla aukioloajoilla.
Fallkullassa pääsee näkemään ja rapsuttelemaan monia eläimiä, ihailemaan tipuja ja lampaita. Fallkullan tilalle on vapaa pääsy.

Huom! Tilan parkkialue on pieni, suurempi parkkialue löytyy Tapanilan juna-asemalla, josta vajaan 10 minuutin kävelymatka Fallkullaan. Paikalle pääsee myös paikallisjunilla P, I ja K (Tapanilan asema).


Korkeasaari on Pääsiäissaari

Pääsiäissaari-tapahtuma Korkeasaaressa 7.-10.4.2023 . Eläintarhan sisäänpääsymaksu.


Seurasaaren pääsiäiskokot

Seurasaaren pääsiäiskokot syttyvät Juhlakentällä lankalauantaina klo 18.30 alkaen. Lapset saavat pukeutua halutessaan trulleiksi. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Huomioi parkkitilan rajallisuus! Paikalle pääsee myös bussilla 24S, joka liikennöi välillä Asema-aukio–Seurasaari 12 minuutin välein alkaen klo 17.42. Viimeinen bussi lähtee Seurasaaresta kohti keskustaa lähtee klo 22.08. Myös raitiovaunu numero 4 ajaa suhteellisen lähelle Seurasaarta. 


Tekemistä pääsiäisen aikaan

Pienten Helsingin Minne tällä viikolla -juttu vinkkaa pääsiäisviikon päiväkohtaiset menovinkit!

Monipuolista pääsiäistekemistä Kalasataman Vapaakaupungissa 7.-10.4.2023. Vapaa pääsy.

Sotamuseossa Suomenlinnassa tarjolla omatoimista tekemistä koko perheelle pääsiäisen aikaan. Työpajat päivittäin 7.4.-10.4.2023 klo 12-14. Sotamuseo on pääsiäisenä avoinna päivittäin klo 11-16.30. Liput 7 €, alle 18-vuotiaat maksutta.

EspooKevään korvilla -taidepaja Lasten kulttuurikeskus Aurorassa lankalauantaina 8.4.2023 klo 10-14. Vapaa pääsy.

Hakaniemen kauppahallin väistötilat ovat viimeistä päivää avoinna ennen muuttoa remontoituun hallirakennukseen.

Kaapelimuseoiden perhepäivä: Piknik! Kaapelitehtaan museoissa lankalauantaina klo 11-15. Liput 15 €, alle 18-vuotiaat maksutta.

Lasten liikennekaupungissa saa kurvailla omalla pyörällä tai potkupyörällä viikonloppuisin ja juhlalpyhinä.

Pääsiäisen muuttolintuja Viikissä maanantaina 10.4.2023 klo 10-12. Retken lähtöpaikkana Panimoravintolan edusta, Viikin Gardenian piha-alue (Koetilantie 1). Vapaa pääsy.

Museovinkit lasten kanssa löydät Pienten Helsingin teemajutusta!
Huomioi kuitenkin museoiden mahdolliset poikkeavat aukioajat pääsiäisenä.

Kaupallinen yhteistyö: BioRex Redi ja Bio Rex Tripla ovat avoinna myös pääsiäisenä ja ohjelmistossa on tällä hetkellä viisi perhe-elokuvaa! Tällä viikolla ensi-iltansa sai The Super Mario Bros. Movie (K-7) sekä Hammaskeiju (K-S). Liput 15 €/ 12,50 €.

Mitä tänään tehtäisiin? Kurkkaa vinkit tylsiin päiviin Pienten Helsingistä!

Vinkit parhaisiin leikkipaikoihin sekä uusimpien leikkipaikkojen esittely löytyvät Pienten Helsingistä.

Vinkkejä päiväretkiin Helsingissä ja lähiseudulla löytyy Pienten Helsingin Päiväretket-sarjasta.

Eläimiä kaupungissa -juttu vinkkaa missä Helsingissä voi nähdä hevosia, lehmiä, kanoja, lampaita…

Muista myös: Pienten Suomi – yli 700 syytä matkailla Suomessa lasten kanssa!


Retkelle pääsiäisenä

Kaivopuiston edustalla sijaitsevaan Uunisaareen pääsee vielä muutaman viikon ponttoonisiltaa pitkin!

Mainos

Retkeillä voi myös pääsiäisenä! Oletko koskaan käynyt Lammassaaressa, Kruunuvuorenlammella, Matosaaressa tai Stansvikin kartanopuistossa? Myös Talosaari, Vartiosaari (jäätilanteen salliessa), Tullisaari, Seurasaari ja Pukkisaari ja vaikka Suomenlinna ovat mahtavia retkipaikkoja myös keväällä. Eväät reppuun ja lämmintä päälle!

Sipoo/ Vantaa: Sipoonkorvesta löytyy esimerkiksi helppokulkuinen Tasakallio – Storträsk reitti sekä ennen Ponun perinnnepostia -reittinä tunnettu Byabäckenin luontopolku, joka vie grillipaikalle ja kodalle lämmittelemään. Vinkki kokemuksen pohjalta: pienten kanssa tämä reitti kannattaa kulkea alusta grillipaikalle ja palata samaa reittiä takaisin, ei siis kiertää reittiä ympäri autotien kautta. Grillipaikalta on löytynyt yleensä hyvin valmiita polttupuita, joten tulitikut ja eväät mukaan. Päivitys: Osa reiteistä voi olla edelleen liukkaita!

Myös Kuusijärveltä Sipoonkorpeen lähtevää reittiä kannattaa kokeilla ja kokea samalla hieno siltayhteys kansallispuistoon. Sipoonkorven reiteillä ei ole talvikunnossapitoa.

Helsingin kaupungin ulkoilualueet löytyvät Helsinki liikkuu -sivulta.

Uusia ja mielenkiintoisia retkipaikkoja löytyy myös Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen kohteista.

Grillaamaan ulkoilun jälkeen pääsee esimerkiksi Uutelan Niemenapajan tulipaikalla ja Seurasaaressa. Omat polttopuut mukaan!

Muista myös: Pienten Suomi – yli 700 syytä matkailla Suomessa lasten kanssa!


Pääsiäistapahtumia lähiseudulla

Porvoo: Pääsiäismarkkinat Pellingin saaristossa lauantaina 8.3.2023 klo 11-14. Retki Pellinkiin on myös lasten mieleen, sillä osa matkasta taittuu lossilla.

Kirkkonummi: Pääsiäinen Rehndahlin kotieläintilalla Kirkkonummella perjantaista maanantaihin 7.4-10.4.2023 klo 11-16 Liput 20 €/ 15 €, alle 2-vuotiaat maksutta. 

Riihimäki: Riihimäen Pääsiäinen 6.-10.4.2023.


#pientenhelsinki

Seuraa Pienten Helsinki
Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.