Mainos

Pulkkamäkiä Helsingissä ja pk-seudullaPulkkamäkeen? Sään salliessa Helsingistä ja lähiseudulta löytyy hienoja paikkoja pulkkailuun. Helsingin ainoa virallinen pulkkamäki löytyy Paloheinän ulkoilualueelta, muiden mäkien arviointi pulkkailutarkoitukseen on aina laskijan omalla vastuulla. Mutta mikä on teidän mielestä pk-seudun paras pulkkamäki? Pienten Helsingin taustatiimin lemppari löytyy upeista kansallismaisemista Porvoosta!


Helsingin suosituimmat pulkkamäet

Kaivopuisto on pulkkamäkien klassikko, jonka pitkä mäki houkuttelee laskijoita vuodesta toiseen. Kokemottoman pulkkailijan tulee kuitenkin varoa rinteen puita, täällä kun vauhti kiihtyy helposti varsin hurjaksi. Lähellä myös pari eri leikkipaikkaa sekä esimerkiksi talvikaudella helposti saavutettava Uunisaari.

Taivaskallio Käpylässä on lähiseudun lasten suosiossa ja tuntuu siltä, että tänne reissataan pidemmänkin matkan päästä pulkkailemaan. Hieno historiallinen paikka ja ympärillä kivoja puutalokortteleita.

Annalan huvilan mäki Toukolassa on ihana vapaapäivän ulkoilukohde. Annalan huvilan kahvila on avoinna pääosin sunnuntaisin. Läheltä löytyy mm. Vanhankaupunginkosken kuohut, Tekniikan museo sekä Annanlan hevostalli.

Leikkipuisto Oravan viereinen mäki vanhassa Herttoniemessä on todella hyvä kohde lasten kanssa, tosin mäki on verrattain jyrkkä mutta myös loivempia kohtia löytyy. Vieressä nimensä mukaisesti muutamia vuosia sitten uusittu leikkipuisto Orava.

Leikkipuisto Rudolfin mäki Laajasalossa on lähialueen perheiden suosiossa. Myös itse leikkipuisto on monipuolinen ja tekemistä löytyy eri-ikäisille.

Tullisaaren puistosta Laajasalosta löytyy useita loivempia mäkiä hitaamman vauhtin ystäville. Paikka on myös hieno seikkailukohde ja kiva ulkoilupaikka lasten kanssa. Alueen Kaitalahden päässä on pieni leikkaipaikka. Kahvilapalveluita ei valitettavasti ole.

Topeliuksen puisto Töölössä sopii hyvin pienemmille pulkkailjoille ja hitaampien vauhtien ystäville. Läheltä löytyy Sibeliusmonumentti, useita kahviloita, leikkipaikka sekä Töölön kirjasto.

Kaisaniemen puistosta, Kaisaniemen ala-asteen vierestä löytyy jyrkkiä kumpareita, jossa näkee usein laskettavan mäkeä. Vierestä löytyy mm. Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, pieni leikkipaikka sekä keskustan palvelut.
Päivitys joulukuu 2023: Alueella rakennustöitä, jotka osin estävät mäenlaskun kyseisessä paikassa.

Paloheinän pulkkamäki.

Paloheinän urheilupuiston pulkkamäki on Helsingin ainoa virallinen pulkkamäki, jossa pulkalla lasku on yritetty tehdä mahdollisimman turvalliseksi. Ja koska kyseessä on Helsingin ainoa virallinen mäki ja alue on muutenkin talviurheilijoiden suosiossa, täällä on sesonkipäivinä usein ruuhkaa. Paloheinän ulkoilumajan kahvila palvelee pulkkamäen lähellä. Paloheinässä myös lapsille omat ladut sekä aika ajoin suksien vuokrausta.

Myllypuron täyttämäki Alakiventien päässä.

Myllypuoron täyttömäki Alakiventien päässä on hyvä kohde ulkoiluun ja pulkkailuun. Jos täyttömäki on liian jyrkkä pulkkailuun, löytyy lähiympäristöstä useita muita pulkkailuun sopivia kohtia joka makuun. Täyttömäen lähellä on mm. leikkipuisto Myllynsiipi sekä Myllypuron liikuntapuisto.

Myllypuron täyttömäen läheisyydestä löytyy erilaisia pulkkailuun sopivia mäkiä.

Sinebrychoffin puisto Hietanlahdessa on klassikko lähes keskellä kaupunkia. Mäki on varsin jyrkkä pienimmille laskijoille. Puiston kulmalla voi hyvällä tuurilla nähdä vilauksen Sinebrychoffin tallissa asustavista hevosista. Lähellä useita kahviloita ja puiston huipulla on myös pieni leikkipaikka.

Alppipuisto Linnanmäen naapurissa on yllättävän laaja alue, jossa erilaisia pieniä mäkiä ja kivoja seikkailupaikkoja. Alueelta löytyy myös hyviä paikkoja bongailla junia ja tähystellä maisemia.

Kontulan kelkkapuiston Kesoilinmäki on erittäin hyvä paikka talviseen ulkoiluun lasten kanssa. Mäki on hyvä ja varsin turvallinen, tosin puiston valaisinpylväitä tulee varoa.

Suomen hienoin pulkkamäki?

Suomen kenties upein (ja hurjin) pulkkamäki löytyy Porvoosta kansallismaisemista, Vanhan-Porvoon ja Linnamäen välistä Maarin alueelta. Lähellä vanhan Porvoon palvelut (huomioi aukioloajat!) ja Porvoon tuomiokirkko.

Suomen ehkä kaunein pulkkamäki löytyy Porvoon Linnamäeltä.

Mutta mistä löytyy teidän mielestä pk-seudun paras pulkkamäki?

Pulkkamäkiä Helsingistä löydät alla olevalta kartalta!


Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pienten-helsinki-logo.png
#pientenhelsinki

Seuraa Pienten Helsinkiä!

Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin