Mainos

Uusivuosi 2021-2022 lasten kanssa

Uudenvuoden 2023 vinkit löydät täältä!

Uusivuosi 2022 lasten kanssa Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla

Mitä tehdä ja minne mennä lasten kanssa uudenvuodenaattona? Missä järjestetään ilotulituksia? Uuttavuotta 2022 juhlitaan tänäkin vuonna erilaisissa tunnelmissa, kun pääosa tapahtumista on peruttu. Uudenvuoden ilotulituksia järjestetään kuitenkin Helsingin lähikunnissa ja -kaupungeissa jo alkuillasta, Helsingissä ja Espoossa puolestaan puolen yön aikaan vuoden vaihtuessa. Pienten Helsinki listaa ilotulitusten lisäksi vinkkejä ja ideoita, mitä lasten kanssa voi tehdä uutenavuotena sekä loppiaisen välipäivinä.

HUOM! Varmistathan aina viimeisimmät tapahtumatiedot sekä
mahdolliset muutoksen järjestäjän sivuilta.


Uudenvuoden ilotulituksia 2022

Missä voi nähdä uudenvuoden ilotulituksia Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla?
Yleisiä ilotulitusnäytöksiä järjestetään tämän hetken tiedon mukaan uudenvuodenaattona 31.12.2021 ainakin:

Keravan Aurinkomäellä klo 18

Sipoon Nikkilän Jokilaaksossa klo 18

Kirkkonummen keskustassa urheilupuistossa klo 18.30

Järvenpään Rantapuistossa klo 19

Porvoossa Taidetehtaan edustalla klo 19

Nummelan keskustassa klo 19

Espoon Otaniemessä keskiyöllä klo 00

Helsingin kaupungin ilotulitus ammutaan tänä vuonna vuoden vaihtuessa hajautetusti kolmesta eri paikasta Töölönlahdelta, Tervasaaresta ja Malmilta. Ilotulitukset ammutaan tavallista korkeammalle, jolloin ne ovat kaikkien nähtävissä ympäri kaupungin.

Lisäksi useissa Helsingin kaupunginosissa on järjestetty epäviralllisia, asukkaiden omia ilotulituksia alkuillan ja illan aikana. Lisätietoja kannattaa etsiä oman kaupunginosan fb-ryhmistä.
Esimerkiksi näissä paikoissa on aiemmin järjestetty asukkaiden omia, epävirallisia yhteisiä ilotulituksia lapsiperheille klo 18-20 aikoihin:
HUOM! Nämä tiedot ovat aiemmilta vuosilta.

– Lauttasaaressa Kasinonrannan uimarannan tuntumaan
– Vartioharjussa Varjakanvalkamassa rannan tuntumassa
– Herttoniemessä Majavatien päädyn kalliolle
– Arabianrannassa Toukolan rantapuistossa
– Kruununhaassa Siltavuorenrannassa
– Kulosaaressa Kluuvin puistossa

Huom! Kaupunginosien yhteiset ilotulitukset eivät ole virallisia tapahtumia, joten jokainen vastaa omista ilotulitteista, turvallisuudesta ja roskien keräämisestä.


Tekemistä uudenvuoden aattona lasten kanssa

Helsingin kaupungin Unikeon uudenvuoden valvojaiset katsottavissa Helsinki-kanavalla 31.12.2021-1.1.2022.

Uutelan Tähtipolku on erilainen tapa viettää uuttavuotta! Uutelan Tähtipolku on koettavissa Uutelan rantareitillä ja tänä vuonna Tähtipolun rasteille johdattaa mobiilikartta eli maastossa ole rastimerkkejä. Uutelan Tähtipolku alkaa Kahvila Kampelan vierestä metsäpolulta ja päättyy Niemenapajan keittokatokselle, josta löytyy myös grillipaikka (omat puut mukaan).

Espoossa vuoden vaihtumista ja samalla Espoo 50 -juhlavuoden alkua juhlistetaan Träskändan kartanolla säihkyvin ikkunaruuduin. Valaistu Träskändan kartano ilahduttaa puistossa kulkijoita aina 4.1.2022 asti. Uudenvuoden aattona 31.12.2021 ikkunat säihkyvät aina yön tunneille (klo 1.00) asti. Pienten Helsinki suosittelee retkeä Träskändan upeaan kartanopuistoon!

Mainos

Uudenvuoden 2023 vinkit löydät täältä!

Tekemistä ja kokemista uudenvuoden ja loppiaisen aikaan

Seurasaaren joulupolku

Seurasaaren omatoimisella joulupolulla pääsee seikkailemaan rastien avulla joulun välipäivinäkin. Osan Seurasaaren joulupolusta voi kokea myös virtuaalisesti.

Linnoitustontun reitti Suomenlinnassa

Linnoitustontun reittiä Suomenlinnassa 27.11.2021-6.1.2022.
Linnoitustontun reitti on omatoiminen tehtäväpolku, jonka varrella voi seurata tonttujen puuhia eri puolilla talvista linnoitusta. Kartta ja opasteet johdattavat pisteisiin, joista jokainen kertoo Suomenlinnan tonttujen touhuista. Reitti alkaa Rantakasarmin matkailuneuvonnasta.

Linnoituksen joulu Suomenlinnassa 6.1.2020 saakka.

Uutelan Tähtipolku

Uutelan Tähtipolku on taas koettavissa Uutelan rantareitillä! Tänä vuonna Tähtipolun rasteille johdattaa mobiilikartta eli maastossa ole rastimerkkejä.

Kirjastoon

Kirjastot ovat avoinna uusista rajoituksista huolimatta, vain kirjastojen tapahtumat on peruttu. Lisätietoja kirjastojen uudenvuoden ja loppiaisen aukioloajoista löytyy Helmetin sivulta.

Valoja kaupungissa

Helsingin puistoja ja katuja sekä rakennuksia valaistaan tuomaan valoa pimeyteen ja joulun tunnelmaa kaupunkiin. Keskuskadun valaistut joulukuuset, Espan puiston valot ja eläinhahmot, Aleksanterinkadun joulukadun valot sekä useissa kauppakeskuksissa ja niiden ympäristöissä loistavat lukuisat jouluvalot ja erilaiset joulukoristeet.

Vanhankaupunginkoksen patoa valaistaan LED-värivaloin elokuusta toukokuuhun. Valojen väri vaihtuu vuodenaikojen mukaan (vuoden 2021 valaituksesta ei ole täyttä varmuutta).

Lux Korkeasaari järjestetään 25.12.2021-9.1.2022, jolloin eläintarha on avoinna päivittäin kello 10-19. Sisäänpääsymaksu.

Lux Helsinki järjestetään ympäri kaupunkia 5.-9.1.2022. Festivaali on avoinna päivittäin klo 17-22 ja tapahtumaan on vapaa pääsy.

Jouluikkunoita

Suuret kauppakeskukset ovat perinteisesti koristaneet jouluikkunoitaan myös lasten makuun sopiviksi. Jouluklassikko, keskustan Stockmannin satuikkuna on tänäkin vuonna ihana elämys ja jouluikkunaa pääsee ihastelemaan aina loppiaiseen saakka Aleksanterinkadun ja Keskuskadun kulmassa. Myös esimerkiksi Kluuvikadun Fazerin jouluikkunaa kannattaa käydä katsomassa.


Eläimiä kaupungissa

Haltialan kotieläintilalla voi nähdä kotieläimiä ulkotarhoissa myös talvikaudella. Falkullassa lehmät ja hevoset ulkoilevat sään salliessa yleensä päivittäin noin klo 10-14.30, Haltialassa pitkin päivää. Myös Haltialan leikkipaikka on Pienten Helsingi tietojen mukaan avoinna. Haltialan sisätilat pysyvät suljettuina, Fallkullan kotieläintila on suljettu poikkeustilan vuoksi yleisöltä.

Korkeasaaren eläintarha on avoinna.

Lux Korkeasaari järjestetään 25.12.2021-9.1.2022, jolloin eläintarha on avoinna päivittäin kello 10-19. Sisäänpääsymaksu.

Lue myös Pienten Helsingin Eläimiä kaupungissa -juttu!


Ulkoilemaan ja liikkumaan

Leikkipuistoon

Vinkit parhaisiin leikkipaikoihin sekä uusimpien leikkipaikkojen esittely löytyvät Pienten Helsingistä.

Luistelemaan ja laskettelemaan

Luistelemaan? Useilla Helsingin, Espoon ja Vantaan teko- ja luonnonjääradoilla pääsee on luistelemaan! Tekojääradoilla luistellaan tänäkin vuonna maksutta. Ajankohtaiset kenttien kuntotiedot löytyvät Ulkoliikunta.fi -palvelusta.

Mainos

Laskettelemaan pääsee jo osassa Etelä-Suomea. Ajankohtaiset rinnetiedot löytyvät Ski.fi -palvelusta.

Suunnistamaan

Tontturallin lasten rastit etsittävissä Maunulassa 1. – 31.12.2021.

Espoon puolella Lasten rastit löytyvät Puolarmaarissa koko joulukuun ajan.

Espoossa Karhusaaren metsässä järjestetään taskulamppusuunnistusta torstaina 30.12.2021 klo 15-18.

Seikkaile Helsingissä

Oletko jo bongannut uudet Supercellin pelihahmot Jätkäsaaresta?
Supercellin peleistä tutut hahmot ilahduttavat Jätkäsaarenlaiturilla peliyhtiö pääkonttorin edessä ja kurkkivat ympäröivien rakennusten katoilta ohikulkijoita.Läheltä Supercelliä löytyy myös useita kivoja leikkipaikkoja. Lisää muista Jätkäsaaren nähtävyyksistä voi lukea Pienten Helsingissä aiemmin Jätkäsaari-jutusta.

Uunisaari Kaivopuiston edustalla on saanut siltayhteyden talvikuukausiksi ja kallioisella saarella voi tähystellä horisonttiin ja ihmetellä ohi kulkevia laivoja sekä rannan tyrskyjä.

Omatoimiselle talviretkelle kauas kauppojen jouluruuhkista kannataa suunnata esimerkiksi pitkospuita pitkin Lammassaareen, Suomenlinnan linnoitukseen, Kruunuvuorenlammen rauhaan tai Kivinokan poluille. Lisää vinkkejä Helsingin seikkailuille löytyy Pienten Helsingin Helsingin paikat -jutusta.

Retkeile lähiseudulla

Retkeillä voi myös jouluna! Sipoonkorpi, Nuuksio, Luukki ja Talosaari ovat mahtavia retkipaikkoja myös talvella. Eväät reppuun ja lämmintä päälle!

Sipoonkorvesta löytyy esimerkiksi helppokulkuinen Tasakallio – Storträsk reitti sekä ennen Ponun perinnnepostia -reittinä tunnettu Byabäckenin luontopolku, joka vie grillipaikalle ja kodalle lämmittelemään. Vinkki kokemuksen pohjalta: pienten kanssa Byabäckenin reitti kannattaa kulkea alusta grillipaikalle ja palata samaa reittiä takaisin, ei siis kiertää reittiä ympäri. Grillipaikalta on löytynyt yleensä hyvin valmiita polttupuita, joten tulitikut ja eväät mukaan.

Myös Kuusijärveltä Sipoonkorpeen lähtevää reittiä kannattaa kokeilla ja kokea samalla uusi siltayhteys kansallispuistoon.

Uusia ja mielenkiintoisia retkipaikkoja löytyy myös Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen kohteista.


Muista myös Pienten Suomen reissuvinkkikartta, josta löytyy sopivia kohdevinkkejä myös talvikaudelle! Pienten Suomi on Pienten Helsingin pikkusisko, joka vinkkaa tekemistä ja kokemista koko Suomessa. Mukana myös paljon vinkkejä lähiseudulle ja päiväretkiin sekä suuri parhaiden leikkipaikkojen listaus ympäri Suomen!


Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pienten-helsinki-logo.png
Seuraa Pienten Helsinki:
Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin