Mainos

Uutelan Tähtipolku 2021

Lähde seikkailemaan lasten kanssa Uutelaan oppimaan ja ihmettelemään tähtiä ja luonnonilmiöitä! Uutelan Tähtipolku toteutetaan vuonna 2021 mobiilipolkuna ja mukana on myös uusi Päiväpolku! Tutustu Ursa ry:n juhlavuoden Bongaa 100 –haasteeseen ja ansaitse diplomi taivaankannen ihmeiden äärellä!

Jutun kansikuva: Luontohetkiblogi

Vuonna 2021 Uutelan Tähtipolku on koettavissa mobiilikartan avulla ja uutuutena polulta löytyy hämärän ajan rastien lisäksi valoisaan aikaan koettavat Päivärastit. Jokaiselta mobiilikarttapisteeltä löytyy siis kaksi rastia: TÄHTIrasti pimeään aikaan sekä PÄIVÄrasti valoisalla koettavaksi.

Mainos

Vuosi 2021 on Tähtitieteellisen yhdistyksen, Ursa ry:n, 100-v juhlavuosi ja sitä vietetään Bongaa 100 –haasteen merkeissä. Uutelan Tähtipolun rastit on päivitetty sisältämään Bongaa 100 –haasteen tehtäviä, jotka ovat tutkittavissa myös päivällä. Tänä vuonna voit siis kulkea Uutelan Tähtipolun myös valoisaan aikaan ja tutustua sen tehtävien avulla maailmankaikkeuden ihmeellisiin ilmiöihin.

Huomaathan, että kaikkia ilmiöitä ei välttämättä voi kokea samalla kerralla, mutta jos onnistut kaikissa kymmenessä rastissa, ansaitset Ursan Bongaa 100 -haasteen Arjen ihmettelijä -diplomin! Kulje siis Uutelan Päiväpolku ja jos innostut diplomeiden tavoittelusta osallistu myös haasteeseen sivulla www.bongaa100.fi, josta löydät ohjeet osallistumiseen.

Kurkkaa myös Ursan tähtikarttaa, josta löytyy apua tähtikuvioiden tunnistamiseen.

Tervetuloa seikkailulle!


Uutelan Tähtipolku ja Päiväpolku 2021 opastavat taivaankannen ilmiöihin Uutelan rantareitillä

Uutelan rantareitillä seikkaillaan tänä vuonna 2021 mobiilisti. Polku alkaa Kahvila Kampelan vierestä rantareitiltä ja päättyy Niemenapajan tulipaikalle. Seuraa reittiä ja rasteja kännykän paikannuksen avulla. Jokaiselta mobiilirastilta löytyy sekä Tähtipolku- että Päiväpolku-rasti tehtävineen.

Mainos

Uutelan Tähtipolun mobiilikartta löytyy
Google Earth -palvelusta

Suosittelemme asentamaan maksuttoman Google Earth-sovelluksen puhelimeen, jolloin reitin seuraaminen onnistuu puhelimella kolmiulotteisen kartan avulla.
Uutelan Tähtipolkun kartan kevyempi versio löytyy myös Google Maps-karttapalvelusta.

Rastien hahmot on tuttuja Popin ja Pikkukarhun avaruusmatka- kirjasta.


Tärkeitä huomioita tähtiseikkailulle

Metsäpoluilla ei ole talvikunnossapitoa ja niillä seikkaillaan omalla vastuulla. Poluilla voi olla ajoittain liukkaita paikkoja.

– Uutelan rantapolulla ei ole vuonna 2021 erillisiä heijastimia tai tehtävärasteja
maastossa
. Huolehdi että kännykässä on akkua, jotta voit seurata mobiilirasteja.
– Pue talviretkelle lämmintä vaatetta ja ota mukaan myös lämmittävää evästä.
– Niemenapajan tulipaikalla ei valitettavasti ole valmiiksi polttopuita, joten nuotioeväistä haaveilevien tulee tuoda oman polttopuut mukana.
– Liikutaan luonnossa jälkiä jättämättä, siivoathan myös retkieväsroskat.
– Ota pimeäseikkailulle mukaan taskulamppu ja lämmin istuinalusta. 


Tähtipolun toteutus

Uutelan Tähtipolun toteutuksesta vastaavat Luonthetkibogin perustaja Mira Lainiola ja Tuukka Perhoniemi (Ursa ry) sekä kuvittajat Juhani Anttila sekä Maria Ilvonen. Mukana polun teknisessä toteutuksessa on myös Pienten Helsinki. Tähtikuviohahmojen seikkailuista voit lukea lisää kirjasta ”Popin ja Pikkukarhun avaruusmatka”.

Uutelan Tähtipolulla pääsee seikkailemaan vuonna 2021 myös Päivärasteilla valoisaan aikaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin