Lekparksgömman 2018

Lekparksgömman 2018

Helsingfors stads lekparker erbjuder under sommaren en betydelsefull verksamhet för många barnfamiljer i Helsingfors. Lekparksverksamheten består av så väl ledd verksamhet för små barn och familjer samt av den avgiftsfria parklunchen för barn under 16 år. Visste du att du kan besöka 66 olika lekparker i Helsingfors?

Lekparksgömmornas ledtrådar hittar du på denna sida. Ledtrådarna är tills vidare endast på finska.

(c) Lotta Maija Paananen 2018 www.lottamaija.com
(c) Lotta Maija Paananen 2018 www.lottamaija.com

Du kan under sommaren 2018 hitta lekparksgömmor i flera olika lekparker i Helsingfors. Ledtrådarna till de olika gömmorna hittar du på sidan www.pientenhelsinki.fi/puistopiilo. Länken aktiveras 12.6 kl. 8 och finns tillgänglig till början på augusti.

Lekparksgömman är en slags skattjakt där din uppgift blir att med hjälp av nedskrivna ledtrådar hitta skatter som finns gömda i olika lekparker runt om i Helsingfors. Till skillnad från geocaching behöver du inga telefoner eller koordinater utan istället behöver du ha skarpa ögon och huvudet på skaft för att ta dig fram till gömmorna.

Ideén är enkel; i respektive lekpark finns det en liten plastlåda gömd. På locket till lådan finns det en logo med namnet ”puistopiilo/lekparksgömman”. Inne i lådan finns det ett litet häfte och en penna. Då du hittat lådan kan du skriva en liten hälsning samt dagens datum. Kom ihåg att lägga locket på lådan och lådan tillbaka på samma ställe där du hittat den.

Alla ledtrådar hittar du på adressen www.pientenhelsinki.fi/puistopiilo samt på anslagstavlan i respektive lekpark. Gömmorna finns på lekparksområdet men inte inomhus eller i lekställningarna

Kom med på äventyr till ett somrigt Helsingfors; lek i en för dig bekant lekpark eller bekanta dig med en för dig okänd lekpark. Vilken lekparksgömma får flest besökare och finns det någon som kan hitta alla gömmor?

Om du vill kan du dela bilder, berätta om ert äventyr eller ge feedback på projektet med hashtag #puistopiilo #pientenhelsinki #leikkipuistot. Pienten Helsinki följer med projektet och du kan också hitta evenemanget på Facebook.

Pienten Helsinki vill tillsammans med lekparksverksamheten uppmuntra barn och vuxna att utforska Helsingfors, upptäcka nya lekparker, och skapa möjlighet till ett lekfullt äventyr för både stora och små!

Ifall du har frågor eller hittar en söndrig lekparksgömma kan du gärna ta kontakt; mari@pientenhelsinki.fi

Välkommen med på lekparksäventyr i ett somrigt Helsingfors!

(c) Lotta Maija Paananen 2018 www.lottamaija.com
(c) Lotta Maija Paananen 2018 www.lottamaija.com
Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin