Syysloma Helsingissä 2022

Mitä tehdä syyslomalla 17.-23.10.2022 Helsingissä?

Mitä tehdä tai minne mennä syyslomaviikolla 2022 Helsingissä lasten kanssa? Helsingin kouluissa vietetään syyslomaa viikolla 42. Syyslomaviikolla monet perhekerhot ja harrastukset lomailevat, mutta useat tahot myös järjestävät syyslomatekemistä ja ohjelmaa lapsille ja nuorille. 


Pienten Helsingin menovinkit syyslomalle on koottu pieniä ja heidän perheitään sekä alakouluikäisiä lapsia ajatellen.

Jutun kansikuva Lammassaaresta Kuusiluodolle johtavilta pitkospuilta.


TEKEMISTÄ

Mitä tehdään? Vinkkejä tylsiin päiviin -juttu vinkkaa kaksikymmentä helppoa ja erilaista vierailukohdetta Helsingissä lasten kanssa!

Taideneuvola: Ihan abstrakti kassi Annantalossa maanantaina klo 12-15. Non-stop periaatteella toimivaa työpajaa suositellaan  3–12 -vuotaille (alle 8-vuotiaat oman aikuisen kanssa). Vapaa pääsy.

Syysloman perhepäivät liikennekaupungissa maanantaista perjantaihin sekä sunnuntaina klo 10-16. Vapaa pääsy.

EasySport-viikko Töölön kisahallissa maanantaista perjantaihin klo 11-14. Tapahtuma on suunnattu ala-asteikäisille. Sisäänpääsymaksu 2 € / 3,50 €.

Kaupunginkirjastot ympäri Helsinkiä tarjoavat syyslomalla tekemistä lapsille: satutuokioita, työpajoja sekä teemapäiviä.

Pohjoismainen kirjasto Kaisaniemenkadulla on avoinna myös syyslomaviikolla.

Satupäivää vietetään tiistaina 18.10.2022. Teemapäivän tapahtumia järjestetään mm. Annantalossa.

Annantalon koko syyslomaviikon ohjelma löytyy Annantalon sivuilta.

Stoan syyslomakurssit kouluikäisille löytyvät kulttuurikeskuksen sivuilta.

Vuotalon syyslomakurssit kouluikäisille on listattu kulttuurikeskuksen omille sivuille.

Päiväkohtaiset menovinkit löydät Minne tällä viikolla -jutusta!

Vinkit Helsingin parhaisiin leikkipaikoihin sekä uusimpien leikkipaikkojen esittelyn löydät Pienten Helsingistä.

Espoo: Leikkipaikkavinkkeinä naapurikaupunki Espooseen uusittu Angry Birds -leikkipaikka Espoon Leppävaarassa sekä Tapiolan asukaspuiston monipuolinen leikkipaikka.

Osa Helsingin kaupungin leikkipuistoista on avoinna syyslomaviikolla maanantaista perjantaihin tarjoamalla tekemistä ja ohjelmaa lapsiperheille ja koululaisille. Leikkipuistot tiedottavat syyslomaohjelmastaan kaupungin tapahtumakalenterissa sekä leikkipuistojen omilla Facebook-sivuilla.
Huom! Osa leikkipuistoista on suljettu ainakin 11.11.2022 saakka henkikökunnan paikatessa päiväkotien henkilöstöpulaa. #maailmantoimivinkaupunki

Valokarnevaalit Linnanmäellä 13.-23.10.2022. Sisäänpääsymaksu.

Sirkus Finlandia Kaisaniemen puistossa 23.10.2022 saakka. Sisäänpääsymaksu.

Lähde ruskaretkelle! Helsingin puistot ja metsät hehkuvat nyt upeissa ruskan väreissä! Pienten Helsinki suosittelee retkeä ainakin Tullisaareen sekä Stansvikin kartanopuistoon Laajasaloon, Herttoniemen kartanon puistoon sekä Sibeliuksenpuistoon Töölööseen. Myös Espoon Träskandan kartanopuisto on upea paikka!

Vartiosaareen pääsee retkelle syyslomaviikolla, kun sähkölautta palaa liikenteeseen lomaviikolla. Lautta kuljettaa retkeilijöitä Vartiosaareen maanantaina 17.10.2022 klo 12-17,  torstaina 20.10.2022 klo 12-17 ja sunnuntaina 23.10.2022 klo 11-17. Lauttamatka on maksullinen.

Lammassaari ja Kuusiluoto, Talosaari, Seurasaari, Suomenlinna, Kruunuvuori... Retkikohteiksi sopivia paikkoja on lukuisia. Retkelle voi luoda oman teeman tai mennä suunnitellun reitin mukaan. Esimerkiksi Suomenlinnaan voi tutustua monella eri tavalla.


ELÄIMIÄ KAUPUNGISSA

Talvipuutarhassa pääsee ihailemaan kasvihuoneen altaassa uiskentelvia karppeja. Talvipuutarha on myös erinomainen eväsretkikohde.

Fallkullan kotieläintilan ulkotilat ovat avoinna syyslomaviikolla ja eläimet ulkoilevat sään salliessa noin kello 10-14. Sunnuntaina tila on avoinna vierailijoille klo 10-14. Vapaa pääsy.

Haltialan tilan piha-alueella voi vierailla oman aikataulun mukaan, leikkiä ulkoleikkipaikalla ja grillata pihan grillissä omatoimisesti eväitä. Tilan eläimet ulkoilevat vielä lokakuussakin sään salliessa.

Korkeasaaren eläintarha on avoinna koko syyslomaviikon. Saaresta löytyy myös useita grillipaikkoja sekä kivoja leikkipaikkoja. Sisäänpääsymaksu.

Muista myös: Pienten Helsingin Eläimiä kaupungissa -juttu!


MUSEOON

Vinkkejä Helsingin museoihin lasten näkökulmasta löytyy Museoon lasten kanssa -jutusta!

Huomaa, että useat museot ovat kiinni maanantaisin, mutta ainakin Päivälehdemuseo, Ratikkamuseo, Kaupunginmuseo sekä Amos Rex ovat avoinna myös maanantaisin (Amos Rex suljettu tiistaisin!).

Lastentarhamuseo Sörnäisissä on avoinna syyslomaviikon tiistaina ja keskiviikkona klo 12-19. Pieni sisäänpääsymaksu.

Palomuseo on avoinna syyslomaviikolla keskiviikkona ja sunnuntaina klo 12-16. Erottajan pelastusasemalla sijaitsevan museoon on pieni sisäänpääsymaksu.

Tiitiäisen aika-näyttely Päivälehden museossa 20.5.–30.10.2022. Päivälehden museoon on vapaa pääsy.

EspooMauri Kunnas -näyttely WeeGee-näyttelykeskuksessa 7.10.2022 alkaen. Museon sisäänpääsymaksu.


Reissukohteita syyslomalle ympäri Suomen

Pienten Suomesta löytyy yli 630 syytä matkailla Suomessa lasten kanssa!

Useimmilla Uudenmaan virkistysalueilla pääsee grillaamaan upeissa maisemissa.

Muista myös lähikaupunkien ja -kuntien retkikohteet: Sipoo, Porvoo ja Loviisa idässä, lännessä Espoo, Kirkkonummi ja Inkoo. Fiskarssista on hienon miljöön lisäksi erittäin hyvä leikkipaikka.
Kansallispuistojakin on kaksin kappalein lähellä Helsinkiä: Nuuksio ja Sipoonkorpi ovat mainioita perheiden retkikohteita.

Reissuvinkki Varsinais-Suomeen: Halikon Kurpitsaviikot 10.-23.10.2022!

Retkivinkki Klaukkalaan: Ali-Ollin Alpakkatila Klaukkalassa on avoinna syyslomaviikolla 19.-23.10.2022. Sisäänpääsymaksu.

Päiväretkivinkki Kemiönsaarelle: Syysloma Sagalundissa 20.-22.10.2022. Pieni sisäänpääsymaksu.


Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pienten-helsinki-logo.png
#pientenhelsinki

Seuraa Pienten Helsinkiä!

Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa
Pienten Helsinki TikTokissa


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.