Mainos

Joulun välipäivät ja uusivuosi Helsingissä 2018

Lasten kanssa joulun ja uudenvuoden välipäivinä Helsingissä

Vinkit vuoden 2019 jouluviikolle ja välipäiviin löydät täältä.
Ja lasten uudenvuoden nostoja täältä.

Joulun ja uudenvuoden välipäivinä Helsingissä voi seikkailla, kokea ja nähdä vaikka mitä. Tapahtumavinkkien lisäksi Pienten Helsingin Joulu Helsingissä -artikkeli vinkkaa päiväretkikohteita ja muita omatoimisia seikkailuvinkkejä aina loppiaiseen asti. Jutun lopussa myös vinkit uudenvuoden viettoon Helsingissä lasten kanssa.

Tekemistä

Rekiajelua Seurasaaressa Tapaninpäivän 26.12.2018 klo 13-16 (maksullinen). Lisäksi  vipukelkan kyytiin pääsee klo 10-14. Juhlakentän grillipaikalla voi grillata ja syödä omia eväitä, myös kioski ja saaren kahvila palvelevat ulkoilijoita.
Lue lisää Seurasaarisäätiön fb-sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna  myös välipäivinä 6.1.2019 saakka päivittäin klo 10-15. Tilalle on vapaa pääsy. Lue lisää Fallkullan sivuilta.

Talvipuutarha täyttyy joulukukista ja -koristeista ja joulun tunnelmasta pääsee nauttimaan aina loppiaiseen asti. Joulun aikaan Talvipuutarhassa järjestetään ohjelmaa: joulukonsertti, joululauluja ja lasten nukketeatteriesityksiä. Katso Talvipuutarhan joulunajan poikkeusaukioloajat Helsingin kaupungin sivuilta. Vapaa pääsy.

Sytkytin nukketeatteriesitys
Pessi ja Illusia – metsän joulu nähdään Talvipuutarhassa joulun ja uudenvuoden välipäivinä. Esitykseen on vapaa pääsy ja se sopii kaikenikäisille. 
Sytkytin nukketeatteriesitykset Talvipuutarhassa jouluna 2018:

26.12.2018 klo 13 ja 15
28.12.2018 klo 13
5.1.2019 klo 13 ja 15
6.1.2019 klo 13 ja 15

Linnoitustontun reitti Suomenlinnassa 6.1.2019 asti. Lue lisää omatoimisesta tonttuseikkailusta Suomenlinnan sivuilta

Suomenlinnan Linnoituksen joulu tarjoaa elämyksiä ja joulunajan tunnelmaa 6.1.2019 saakka. Kiva kohde koko perheelle ja paljon nähtävää ja ihmeteltävää! Lue lisää ja tarkista saaren palveluiden aukioloajat Suomenlinnan sivuilta.

Mantan markkinat Havis Amandan patsaan ympäristössä 9.1.2019 saakka. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Museoon

Useimmat museot Helsingissä ovat avoinna myös joulun ja uudenvuoden välipäivinä. Katso tarkemmat aukioloajat museoiden omilta sivuilta kohdesta ”poikkeusaukioloajat”.

Amos Rex ja teamLabin näyttelyn viimeiset viikot tuovat varmasti jonoja Lasipalatsin eteen. Näyttely on kuitenkin kokemisen arvoinen, joten jonottaminen kannattaa. Rattaiden kanssa sisäänpääsy Lasipalatsin aukion puolelta. Sisäänpääsymaksu.

Helsingin kaupunginmuseo ja sen Lasten kaupunki on aina varma valinta pienten museovierailuun. Myös täällä leikitään historialla! Vapaa pääsy.

Mainos

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha hurmaa talven pimeydessä. Sisäänpääsymaksu.

Kansallismuseossa pääsee ihmettelemään  Suomen historiaa ja museon Vintillä leikkimään. Sisäänpääsymaksu.

Luonnontieteellinen museo on ehdoton museokohde lasten kanssa. Sisäänpääsymaksu.

Päivälehdenmuseossa voi esimerkiksi ihmetelle kirjoituskoneita, faxeja ja muita vanhoja lehtimiestin työvälineitä, selata vanhoja päivälehtiä ja tutustua sanomalehtityöhön monipuolisesti. Vapaa pääsy.

Hotelli ja -ravintolamuseossa sekä Teatterimuseossa Kaapelitehtaalla on paljon tekemistä ja kokemista lapsille. Sisäänpääsymaksu.

Muista myös: Lelumuseo Hevosenkenkä sekä Talomuseo Glims Espoossa!

Museoon lasten kanssa? Lue Pienten Helsingin juttusarja Museokaverini ja minä, jossa seikkailaan Helsingin museoissa lapsen kanssa.

Liikkumaan

Uutelan kota on avoinna myös välipäivinä ja tarjoaa valmiit tulet eväiden grillaukseen ja lämmittelyyn keskellä upeaa Uutelan luontoa. Tarkemmat aukioloajat löytyvät kodan fb-sivulta.

Jääpuisto Rautatientorilla on avoinna joulun ja uudenvuoden välipäivinä ja luistelemaan pääsee päivittäin. Maksullinen. Lue lisää Jääpuiston omilta sivuilta.

Rautatientorin Jääpuisto.

Luistelemaan pääsi ainakin useille kaupungin kentille pakkaspäivinä. Luonnonjääkentillä luistellaan maksutta, teköjääkentillä pieni pääsymaksu. Lue lisää pääsymaksuista ja aukioloajoista Helsingin kaupungin sivuilta
Ajankohtainen jäätilanne löytyy ulkoliikunta.fi -palvelusta (vaihda aktiviteetiksi luistelu).

Hiihtämään ulkoladuille pääsee ainakin muutamassa paikassa Helsingin lähiympäristössä, ajankohtaiset latutiedot löytyvät ulkoliikunta.fi -palvelusta.
Hiihtohallissa Kivikossa hiihdetään myös välipäivinä, joten lahjaksi saatuja suksia pääsee kokeilemaan heti joulun jälkeen. Maksullinen. Lue lisää joulunajan aukioloajoista ja pääsymaksuista Helsingin kaupungin sivuilta.

Uimahallit ympäri Helsinkiä ovat avoinna myös joulun ja uudenvuoden välipäivinä. Maksullinen. Katso uimahallien tarkemmat aukioloajat Helsingin kaupungin sivuilta.

Pulkkamäet esimerkiksi Paloheinässä, Kivikon liikuntapuistossa, Kaivopuistossa kuin Myllypuron Alakivenpuistokin kutsuvat laskemaan mäkeä, jos vain lumi pysyy maassa.

Laskettelemaan pääsee jo Etelä-Suomessakin, ajankohtaiset rinnetiedot löytyvät Ski.fi -palvelusta.

Retkeillä voi myös talvella! Sipoonkorpi, Nuuksio, Luukki, Talosaari, Lammassaari ja vaikka Suomenlinna ovat mahtavia retkipaikkoja myös talvella. Eväät reppuun ja lämmintä päälle! Lue vinkkejä retkikohteista esimerkiksi Pienten Helsingin päiväretket-jutuista.
Sipoonkorvesta löytyy esimerkiksi helppokulkuinen Ponun perinnnepostia -reitti, joka vie grillipaikalle ja kodalle lämmittelemään. Vinkki kokemuksen pohjalta: Pienten lasten kanssa Ponun perinnepostia -reitti kannattaa kulkea alusta grillipaikalle ja palata samaa reittiä takaisin, ei siis kiertää reittiä ympäri. Grillipaikalta on löytynyt yleensä hyvin valmiita polttupuita, joten tilitikut ja eväät mukaan.

Helsingin kaupungin ulkoilualueet löytyvät Helsinki liikkuu -sivulta. Oletko esimerkiksi vieraillut jo Uutelan uudessa kodassa tai yliopiston arboretumissa Viikissä?

Päiväretkelle

Päiväretkikohteita välipäivien iloksi enintään tunnin matkan päässä Helsingistä löytyy useita.
Tunnelmallinen Porvoo, Lahti ja Launeen perhepuisto, Espoon monet mahdollisuudet, Loviisan vanhat talot ja Onnelin ja Annelin leikkipuistot, Vantaalla Heureka ja kylpylä

Joulu vanhassa Porvoossa.

Eläimiä

Fallkullan kotieläintila on avoinna  myös välipäivinä 6.1.2019 saakka päivittäin klo 10-15. Tilalle on vapaa pääsy. Lue lisää Fallkullan sivuilta.

Haltialan tilan eläimista osa ulkoilee myös talvella ja tilan kiva leikkipaikka  kutsuu leikkimään.

Korkeasaaren eläintarha on avoinna myös joulun ja uudenvuoden välipäivinä päivittäin klo 10-16. Maksullinen. Lue lisää eläintarhan omilta sivuilta.

Rehndahlin kotieläinpiha Kirkkonummella on avoinna joulun ja uudenvuoden pyhinä. Sisäänpääsymaksu.

Kirjastot

Kirjastojen satutunnit ja lorutuokiot joululomailevat, mutta lastenosastoilla voi viettää omatoimisia lukuhetkia, leikkiä, pelata ja vaikka piirtää. Kaikki Helsingin kaupungin kirjastot löydät listattuna Helmetin sivuilta. Muista myös uusi keskustakirjasto Oodi. 

Muita menoja

Elokuviin: Uusin Onneli ja Anneli ja nukutuskello ja Ryhmä Hau superpennut pyörivät parhaillaan elokuvateattereissa ja sopivat pienten ensimmäiseksi elokuvakokemukseksi. Esimerkiksi Finnkinon elokuvateatterit ovat avoinna joulupäivänä sekä Tapaninpäivänä ja uutenvuoden aattona  ja -päivänä.

Sirkukseen: Tanssiteatteri Hurjaruthin Talvisirkus Rakkaus -esitykset jatkuvat 13.1.2019 saakka Kaapelitehtaalla. Maksullinen. Katso esitysaikataulu ja lippujen hinnat Hurjaruthin sivuilta.

Teatterikissa lomaseikkailut Teatterimuseossa 2.-4.1.2019 klo 12-15 lomalaisille museon pääsymaksun hinnalla. Lue lisää Teatterikissan lomaseikkailuista museon sivuilta.

Mainos

LUX Helsinki valaisee kaupungin taas 5.1.-9.1.2019. Lue lisää Lux Helsingin sivuilta, missä valotaidetta voi nähdä.

EspoossaSuomen suurin pienoisrautatie kauppakeskus Sellossa joulu-tammikuussa. Tarkat aukioloajat Alppirautatieharrastajien sivuilta.

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus!

Uusivuosi 2019 Helsingissä lasten kanssa

Lasten oma ilotuslitus Senaatintorilla uudenvuoden aattona klo 17.30.

Lasten uusivuosi Senaatintorilla 31.12.2018
Lasten uudenvuoden juhlallisuudet järjestetään tänä vuonna kaupungin toimesta Senaatintorilla klo 17-18. Ohjelmassa Maria Baric Companyn teatterillinen tulishow klo 17 ja lasten oma ilotulitus klo 17.30. Lue lisää My Helsingin sivuilta. Senaatintorin ilotulitus näkyy kauas, joten hyviä paikkoja katsoa esitystä löytyy myös muualta (esim. Mustikkamaa, Katajanokalla Uspenskin katetraali, Tervasaari, Tähtitorninmäki sekä Kruunuvuorenranta.

Vanhemmille: Helsingin uusivuosi Senaatintorilla klo 22-01 ja ilta huipentuu keskiyön ilotulitukseen. Juhlallisuuksia voi seurata myös TV1:stä klo 23 alkaen. Tarkemmat tiedot My Helsingin sivuilta.

Uudenvuoden tanssit Musiikkitalossa 31.12.2018 klo 15-17. Tanssimaan Jorma Kääriäisen tahdissa ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin. Lue lisää Musiikkitalon sivuilta

Useissa Helsingin kaupunginosissa järjestetään epäviralllisia kokoontumisia alkuillan aikana ilotulituksia ajatellen. Lisätietoja kannattaa etsiä oman kaupunginosan fb-ryhmistä.
Esimerkiksi näissä paikoissa on aiemmin järjestetty yhteisiä kokoontumisia lapsiperheille (tarkista tiedot, sillä osa voi olla vanhentunutta tietoa:)
– Lauttasaaressa alkuillan ilotulituksia kokoonnutaan ampumaan Kasinonrannan uimarannan tuntumaan klo 19.
– Vartioharjussa Varjakanvalkamassa rannan tuntumassa on useana vuonna ollut perheitä alkuillasta.
Herttoniemessä sovittu yhteinen perheiden kokoontuminen Majavatien päätyyn kalliolle klo 18-19 aikaan.
– Arabianrannassa perheiden perinteinen kokoontumispaikka on ollut Toukolan rantapuistossa klo 19.
– Kruununhaassa perheiden yhteinen ilotulitus klo 20 Siltavuorenrannassa.
– Kulosaaressa alkuillan yhteinen ilotulitteiden ampuminen Kluuvin puistossa klo 19.
Huom! Kaupunginosien yhteiset ilotulitukset eivät ole virallisia tapahtumia, joten jokainen vastaa omista ilotulitteista, turvallisuudesta ja roskien keräämisestä.

Myös Helsingin Sanomat on listannut pääkaupunkiseudun kaupunginosien kokoonumispaikkoja alkuillan rakettien ampumiseen liittyen, HS:n juttu löytyy täältä.

Monet muut artikkelissa mainitut välipäivien ohjelmat soveltuvat myös uudenvuoden aaton ohjelmaksi Helsingissä. Esimerkiksi Uutelan kota ja Fallkullan kotieläintila ovat avoinne myös uudenvuodenpäivänä.

Muista myös: 

Uusivuosi Espooossa tuo lasertaidetta Espoon keskuksen Kirkkopuistoon uudenvuoden aattona 31.12.2018 klo 17.30-19. 

Lasten Uudenvuoden juhla Taidetalo Pessissa Vantaalla 1.1.2019 klo 14.30-16. Ohjelmassa Nukketeatteri Lauran satuaarteen esitys: Jälki lumessa. Vapaa pääsy, huomaa kuitenkin että sisään mahtuu vain 80 katsojaa.


SEURAA PIENTEN HELSINKIÄ

Pienten Helsinki Facebookissa

Pienten Helsinki Instagramissa

Pienten Helsinki Twitterissä

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin