Pienenä Helsingin kattojen alla.
Pienenä Helsingin kattojen alla.
MainosLasten uusivuosi Helsingissä 2020

Uuden vuosikymmenen alkamista juhlintaan tänä vuonna tiistaina 31.12.2019. Lasten kanssa uuttavuotta voi juhlistaa muutamissa tapahtumissa, mutta valitettavasti tätä juhlaa on hyödynnetty todella vähän lastentapahtumien osalta, joten tarjolla ei ole tapahtumarunsautta. Pienten Helsinki kokosi tarjolla olevat tapahtumavinkkit lasten uuteen vuoteen 2020 sekä uudenvuodenpäivään 1.1.2020.

HELSINKI

Uuden vuoden etkot Jääpuistossa

Rautatientorin Jääpuistossa tarjolla ainakin ennustuksia ja tähtisadetikkuja uudenvuoden aattona klo 10-21. Maksullinen. Lisätiedot päivittyvät Jääpuiston sivuille.

Uudenvuoden tanssit Musiikkitalossa

Musiikkitalossa tanssitaan perinteiseen tapaan tiistaina 31.12.2019 klo 15-17. Tanssimaan Kyösti Mäkimattilan tahtiin ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin. Lue lisää Musiikkitalon sivuilta

Uutelan Tähtipolku

Uutelan Tähtipolku on erilainen tapa viettää uuttavuotta. Se vie seikkailulle luontoon ja Uutelan poluille taskulampun ja tähtien loisteeseen. Pakkaa eväät reppuun ja nauti eväät polun tulipaikalla. Polttopuita myy Saunalautta Kahvila Kampelan kulmilla (avoinna klo 17 saakka) tai esimerkiksi useat huoltoasemat. Lue lisää Tähtipolusta tapahtuman fb-sivulta.

Lasten uusivuosi Kansalaistorilla

Lasten uudenvuoden juhlallisuudet järjestetään tänä vuonna kaupungin toimesta Kansalaistorilla uudenvuoden aattona klo 17-18. Ohjelmassa Pikku Papun orkesteri klo 17 ja lasten oma ilotulitus klo 17.30. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.
Viime vuonna lupailin ilotulituksen näkyvän myös kauammaksi, mutta petyimme itse sen vaatimattomuuten, joten lienee paras olla lupailematta liikoja. Ilotulitusta voi siis mahdollisesti ihailla mm. Eduskuntatalon portailta, Linnanmäen kallioilta, Töölönlahden pohjoisreunalta sekä Eläintarhanlahden ympäristöstä.

Vanhemmille: Helsingin uusivuosi Kansalaistorilla klo 22-01 ja ilta huipentuu keskiyön ilotulitukseen. Juhlallisuuksia voi seurata myös TV1:stä klo 23 alkaen. Tarkemmat tiedot tapahtuman fb-sivuilta.


Uudenvuoden ilotulituksia 2020

Helsingissä ja Uudellamaa järjestetään virallisia ilotulituksia uudenvuodenaattona ainakin seuraavissa paikoissa:

Lasten oma ilotulitus Kansalaistorilla tiistaina klo 17.30.

Helsingin uusivuosi ja keskiyön ilotulitus klo 00.00 Kansalaistorilla.

Kerava: Uudenvuoden ilotulitus Aurinkomäellä Keravan keskustassa uudenvuodenaattona klo 20. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Sipoo: Koko perheen uudenvuoden ilotulitus Nikkilässä 31.12.2019 klo 18. Lisätiedot Sipoon kunnan sivuilta.

Pohja: Raaseporissa järjestetään ilotulitus Pohjan FBK:n toimesta klo 18. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Uudenvuoden vaihtumista maailmalla ja ilotulituksia voi seurata suorana lähetyksenä Yle Areenasta.


Epävirallisia ilotulituksia Helsingissä

Useissa Helsingin kaupunginosissa järjestetään epäviralllisia kokoontumisia alkuillan aikana ilotulituksia ajatellen, joissa ammutaan itsehankittuja rakettaja. Lisätietoja kannattaa etsiä oman kaupunginosan fb-ryhmistä.
Esimerkiksi näissä paikoissa on aiemmin järjestetty yhteisiä kokoontumisia lapsiperheille.

HUOM! Nämä eivät ole virallisia tapahtumia. Kokoontumisten tiedot on kerätty vuonna 2018 ja tilaisuudet perustuvat alueen asukkaiden aktiivisuuteen. Tarkemmat tiedot löytyvät esim. asuinalueiden fb-ryhmistä.

Lauttasaaressa alkuillan ilotulituksia kokoonnutaan ampumaan Kasinonrannan uimarannan tuntumaan klo 19.
Roihuvuoressa ja Tammisalossa yhteinen ilotulitusten ampumistapahtuma lapsiperheille Tammisalon ja Roihuvuoren välissä olevalle Porosaarelle klo 18-20.
– Vartioharjussa Varjakanvalkamassa rannan tuntumassa on useana vuonna ollut perheitä alkuillasta.
Herttoniemessä sovittu yhteinen perheiden kokoontuminen Majavatien päätyyn kalliolle klo 18-19 aikaan.
Arabianrannassa perheiden perinteinen kokoontumispaikka on ollut Toukolan rantapuistossa klo 19.
– Kruununhaassa perheiden yhteinen ilotulitus klo 20 Siltavuorenrannassa.
Kulosaaressa alkuillan yhteinen ilotulitteiden ampuminen Kluuvin puistossa klo 19.
Huom! Kaupunginosien yhteiset ilotulituskokoontumiset eivät ole virallisia tapahtumia, joten jokainen vastaa omista ilotulitteista, turvallisuudesta ja roskien keräämisestä.


Muita ideoita vuoden viimeisen ja ensimmäisen päivän viettoon

Uutelan Tähtipolku on erilainen tapa viettää uuttavuotta. Se vie seikkailulle luontoon ja Uutelan poluille taskulampun ja tähtien loisteeseen. Pakkaa eväät reppuun ja nauti eväät polun tulipaikalla. Polttopuita myy Saunalautta Kahvila Kampelan kulmilla tai esimerkiksi huoltoasemat. Lue lisää Tähtipolusta tapahtuman fb-sivulta.

Ilmainen sisäänpääsy Ateneumin taidemuseoon uudenvuoden aattoona 31.12.2019 klo 10-17. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Lux Korkeasaari valotaidetapahtuma valtaa eläintarhan 25.12.2019-8.1.2020. Eläinätarha on avoinna päivittäin klo 10-18 (4.-8.1.2020 kello 10 – 20). Sisäänpääsymaksu.

Linnoitustontun omatoimireitti Suomenlinnassa 30.11.2019-6.1.2020.
Lue lisää omatoimisesta tonttuseikkailusta Suomenlinnan sivuilta

Välipäivät Helsingissä -jutusta löytyy lisää vinkkejä myös vapaamuotoisempaan tekemiseen, jotka soveltuvat myös uudenvuoden aaton ohjelmaksi Helsingissä. Esimerkiksi Uutelan kota ja Fallkullan kotieläintila ovat avoinne myös uudenvuodenpäivänä.


ESPOO

Espoon uusivuosi Kirkkopuistossa Espoon keskuksessa tiistaina 31.12.2019 klo 16-20. Valopuistossa ohjelmaa myös lapsille, mm. työpajoja ja hevoskaruselli. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.


PORVOO

Suomen suurin ulkoilmadisko Porvoon Taidetehtaan piha-aluueella tiistaina klo 18 alkaen. Lisätiedot Taidetehtaan sivuilta.


Uudenvuoden päivän menovinkit 1.1.2020

Fallkullan kotieläintila on avoinna joka päivä aina loppiaiseen 6.1.2020 saakka päivittäin klo 10-15. Tilalle on vapaa pääsy. Lue lisää Fallkullan sivuilta.

Haltialan kotieläintilan eläimista osa ulkoilee myös talvella ja tilan kiva leikkipaikka kutsuu leikkimään. Tilan pihapiirissä voi vierailla ympäri vuoden.

Lux Korkeasaari valotaidetapahtuma valtaa eläintarhan 25.12.2019-8.1.2020. Eläinätarha on avoinna päivittäin klo 10-18 (4.-8.1.2020 kello 10 – 20). Sisäänpääsymaksu.

Linnoitustontun omatoimireitti Suomenlinnassa 30.11.2019-6.1.2020.
Lue lisää omatoimisesta tonttuseikkailusta Suomenlinnan sivuilta

Vantaa: Lasten Uudenvuoden juhla Taidetalo Pessissa Vantaalla keskiviikkona 1.1.2020 klo 14.30-16. Ohjelmassa Erkki Karhu ja kaveri-nukketeatteriesitys. Vapaa pääsy, huomaa kuitenkin että sisään mahtuu vain 80 katsojaa.

Tekemistä kotona? Ensimmäinen balettielämys lasten kanssa kotisohvalla? Kansallisbaletin Peppi Pitkätossu -baletti on nyt katsottavissa kokonaisuudessaan Yle Areenassa. Pienten Helsingin taustatiimiltä vahva suositus tällä!

Leikkipuistoon? Pienten Helsingin Suuri leikkipuistojuttu vinkkaa kaupungin parhaat puistot!

Uutelan kota on avoinna uudenvuodenpäivänä klo 11-16.

Uutelan Tähtipolku vie seikkailulle luontoon joulukuun pimeydessä, kun Uutelan poluilla seikkaillaan taskulampun ja tähtien loisteessa joulukuussa. Lue lisää Tähtipolusta tapahtuman fb-sivulta.

Jääpuisto Rautatientorilla on avoinna joulun ja uudenvuoden välipäivinä ja luistelemaan pääsee päivittäin (säävaraus). Maksullinen. Lue lisää Jääpuiston omilta sivuilta.
Laajasalon liikuntapuistoon on avattu uusi tekojääkenttä, jossa ei ole pääsymaksua eikä varattuja vuoroja, mailavuoroja erikseen. Lue lisää kaupungin tekojääkentistä Helsingin kaupungin sivuilta (osaan pieni pääsymaksu). 
Ajankohtainen jäätilanne löytyy ulkoliikunta.fi -palvelusta (vaihda aktiviteetiksi luistelu).

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus!


Seuraathan jo Pienten Helsinkiä?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.