Perheiden kaupunkipolut

Neljä ensimmäistä Perheiden kaupunkipolkua julkaistaan 1.10.2019!

Haluatko eksyä uusille poluilla ja löytää jotain uutta? Katsoa Helsinki toisin silmin? Kääntyä risteyksestä toiseen suuntaan? Perheiden kaupunkipolut on juuri tätä varten!

Kaupunkipolut vievät uusiin kaupunginosiin, uusiin paikkoihin ja auttavat sekä inspiroivat seikkailemaan kotikaupungissa tai vierailemaan turistina uusilla kulmilla.

Perheiden kaupunkipolut on uudenlainen kaupunkimatkailukonsepti, joka vie tutkimusmatkalla uusiin paikkoihin ja näyttää kotikulmat uudessa valossa. Se myös haastaa miettimään, onko aina syytä matkustaa pitkälle kokeakseen jotain uutta ja ennennäkemätöntä.

Tulossa erilaisia uusia polkuja uusiin paikkoihin ja uusiin käyttötarkoituksiin: kaupunginosaseikkailuja, päivä Helsingissä -polkuja, polkuja luontoon, polkuja kiipeilypaikkoihin, polkuja eri ikäisille…. 

Mistä idea Perheiden kaupunkipolkuihin syntyi?

”Ajatus kaupunkipoluista lähti omasta kiinnostuksesta kaupunkimatkailuun lasten kanssa, ja erityisesti halusta tutustua kaupunkeihin ydinkeskustojen ulkopuolella.”

Perheiden kaupunkipolut on osa Heidi Säynätkarin restonomiopintojen opinnäytetyötä, joka toteutetaan yhteistyössä Pienten Helsingin kanssa.
”Ajatus kaupunkipoluista lähti omasta kiinnostuksesta kaupunkimatkailuun lasten kanssa, ja erityisesti halusta tutustua kaupunkeihin ydinkeskustojen ulkopuolella. Usein tiedot ovat hajanaisesti monissa lähteissä ja haastavasti löydettävissä, joten mietin miksi ei olisi sivustoa johon kaikki olisi koottuna yhteen. Lopputyössäni tutkin laajemmin live like local-tyylillä matkustamista lasten kanssa, ja kaupunkipolkujen kohteet ovat juuri niitä, joissa paikalliset viihtyvät. Kaupunkipolkujen ansiosta olen itsekin herännyt näkemään Helsingin potentiaalia vielä enemmän mahtavana kaupunkina, josta löytyy tutkittavaa niin paikallisille kuin matkailijoillekin!”

Perheiden kaupunkipolku-konsepti kaipaa kommentteja, ideoita ja ajatuksia – kaikki otetaan ilolla vastaan ja kaikki auttavat Heidiä lopputyön viimeisillä metreille.

Perheiden kaupunkipolut on tehty kaikille seikkailijoille ja olemme heittäneet haaste on myös kaikille kokemusasiantuntijoille:
Luo oma polkusi ja jaa se muille seikkailijoille! Omia polkuja lisätään mielellään polkupankkiin, joten lähetä rohkeasti polkusi vaikka sähköpostilla mari (a) pientenhelsinki.fi. Julkaisemme polut tekijöiden luvalla.

Nähdään poluilla ja uusilla kulmilla!

Pääset Perheiden kaupunkipolkuseikkailulle tästä.