Mainos

Syysloma Helsingissä 2023

Mitä tehdä syyslomalla 16.-22.10.2023 Helsingissä ja pk-seudulla?

Mitä tehdä tai minne mennä syyslomaviikolla 2023 Helsingissä lasten kanssa? Helsingin kouluissa vietetään syyslomaa viikolla 42. Syyslomaviikolla monet perhekerhot ja harrastukset lomailevat, mutta muuta syyslomaviikon tekemistä ja ohjelmaa järjestetään lapsille ja nuorille. 

Pienten Helsingin menovinkit syyslomalle on koottu pieniä ja heidän perheitään sekä alakouluikäisiä lapsia ajatellen.

Jutun kansikuva Lammassaaresta Kuusiluodolle johtavilta pitkospuilta. Huom! Kuusiluodon pitkospuut ovat veden alla merenpinnan noususta johtuen eikä luodolle välttämättä pääse tällä hetkellä kuivin jaloin.


TEKEMISTÄ

 • Syysloman perhepäivät Lasten liikennekaupungissa sunnuntaina 15.10. ja maanantaista perjantaihin sekä sunnuntaina klo 10-16. Perhepäivät ovat ikärajattomia, avoimia päiviä, joissa lapset pääsevät polkuautoilemaan oman aikuisen ohjaamana! Käytössä on polkuautot ja ohjeet turvalliseen liikkumiseen. Vapaa pääsy.
 • EasySport-viikko Töölön kisahallissa maanantaista keskiviikkoon 16.-18.10.2023 klo 11-14. Tapahtuma on suunnattu ala-asteikäisille. Sisäänpääsymaksu 2 € / 3,50 €.
 • Satupäivän tapahtuma keskustakirjasto Oodin lastenalueelle keskiviikkona 18.10.2023 klo 12–15. Vapaa pääsy.
 • Helmet-kirjastot tarjoavat syyslomalla tekemistä lapsille: satutuokioita, työpajoja sekä teemapäiviä omatoimisten kirjastovierailujen lisäksi.

Päiväkohtaiset menovinkit löydät Minne tällä viikolla -jutusta!

 • Osa Helsingin kaupungin leikkipuistoista on avoinna syyslomaviikolla maanantaista perjantaihin tarjoamalla tekemistä ja ohjelmaa lapsiperheille ja koululaisille. Leikkipuistot tiedottavat syyslomaohjelmastaan kaupungin tapahtumakalenterissa sekä leikkipuistojen omilla Facebook-sivuilla.

  Syyslomalla 2023 avoinna olevat leikkipuistot:
  –    leikkipuisto Orava
  –    leikkipuisto Kiiltotähti
  –    leikkipuisto Trumpetti
  –    leikkipuisto Vähätupa
  –    leikkipuisto Laurinniitty
  –    leikkipuisto Munkki
  –    leikkipuisto Intia
  –    leikkipuisto Linja
  –    leikkipuisto Sanna
  –    leikkipuisto Taivallahti
  –    leikkipuisto Loru
  –    leikkipuisto Kotinummi
  –    leikkipuisto Viikkari 
  –    leikkipuisto Traktori
  –    leikkipuisto Mäkitorppa
  –    leikkipuisto Lohikäärmepuisto
  –    leikkipuisto Kipinäpuisto
  –    leikkipuisto Iso-Antti
  –    leikkipuisto Myllynsiipi
  –    leikkipuisto Kesanto
  –    leikkipuisto Tapuli
  –    leikkipuisto Kankarepuisto
 • Elokuviin! Espoon puolella Kino Tapiola tarjolaa syyslomaviikon lastennäytöksiä pienessä elokuvateatterissa keskiviikosta perjantaihin sekä viikonloppuna. Maksullinen.
 • Valokarnevaalit Linnanmäellä 12.-22.10.2023. Sisäänpääsymaksu 20 € / henkilö, ennakkovaraus vaaditaan.
 • Sirkus Finlandia Kaisaniemen puistossa 22.10.2023 saakka. Sisäänpääsymaksu.
 • Vartiosaareen pääsee retkelle myös syyslomaviikolla, kun sähkölautta palaa liikenteeseen lomaviikolla. Lautta kuljettaa retkeilijöitä Vartiosaareen keskiviikkona 18.10 ja sunnuntaina 22.10 klo 10-17. Lauttamatka on maksullinen.
 • Lähde ruskaretkelle! Helsingin puistot ja metsät hehkuvat nyt upeissa ruskan väreissä! Pienten Helsinki suosittelee retkeä ainakin Tullisaareen sekä Stansvikin kartanopuistoon Laajasaloon, Herttoniemen kartanon puistoon sekä Sibeliuksenpuistoon Töölööseen. Myös Espoon Träskandan kartanopuisto on upea paikka!
 • Lammassaari ja Kuusiluoto, Talosaari, Seurasaari, Suomenlinna, Kruunuvuori... Retkikohteiksi sopivia paikkoja on lukuisia. Retkelle voi luoda oman teeman tai mennä suunnitellun reitin mukaan. Esimerkiksi Suomenlinnaan voi tutustua monella eri tavalla.
  Huom! Kuusiluodolle johtavat pitkospuut ovat veden alla merenpinnan noususta johtuen eikä luodolle pääse tällä hetkellä kuivin jaloin.

ELÄIMIÄ KAUPUNGISSA

 • Talvipuutarhassa pääsee ihailemaan kasvihuoneen altaassa uiskentelvia karppeja. Talvipuutarha on myös erinomainen eväsretkikohde.
  Talvipuutarhan aukioloajat:
  – Maanantaista torstaihin klo 10-16
  – Perjantaisin suljettu
  – Lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16
 • Huomaa muutos! Fallkullan kotieläintilan sisätilat ovat avoinna vierailijoille syyslomaviikolla vain sunnuntaina 15.10. ja sunnuntaina 22.10.2023 klo 10-14. Maanntaista lauantaihin sään salliessa valtaosa eläimistä nähtävillä ulkona laitumilla klo 10-14 välillä. Ei kahvilatoimintaa syyslomaviikolla. Vapaa pääsy.
 • Haltialan tilan piha-alueella voi vierailla oman aikataulun mukaan, leikkiä ulkoleikkipaikalla ja grillata pihan grillissä omatoimisesti eväitä. Tilan eläimet ulkoilevat vielä lokakuussakin sään salliessa.
 • Korkeasaaren eläintarha on avoinna koko syyslomaviikon. Saaresta löytyy myös useita grillipaikkoja sekä kivoja leikkipaikkoja. Sisäänpääsymaksu.

MUSEOON

 • Huom! Useat museot ovat kiinni maanantaisin, mutta ainakin Ratikkamuseo, Kaupunginmuseo sekä Amos Rex ovat avoinna myös maanantaisin (Amos Rex suljettu tiistaisin!).
 • Helsingin kaupunginmuseossa askerrellaan syyslomaviikolla maanantaista perjantaihin 16.–20.10 klo 12–15
  lehtiolentoja syksyn lehdistä. Työpaja on maksuton ja avoin kaikille.⁣⁣ Myös Lasten kaupunki on avoinna koko viikon ja sinne on aina vapaa pääsy.⁣⁣
 • Lastentarhamuseo Sörnäisissä on avoinna syyslomaviikon tiistaina ja keskiviikkona klo 12-19. Pieni sisäänpääsymaksu.
 • Satumainen perhepäivä Kaapelimuseoissa keskiviikkona klo 12-16. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta.
 • Palomuseo on avoinna syyslomaviikolla keskiviikkona ja sunnuntaina klo 12-16. Erottajan pelastusasemalla sijaitsevan museoon on pieni sisäänpääsymaksu yli 15-vuotiailta.
 • Kaameat kasvit -draamaopastus Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa torstaista sunnuntaihin 19.-22.10.2023 klo 12, klo 13 ja klo 14. Liput: 5 € / 5–12-vuotias (+ sisäänpääsymaksu). Aikuinen voi osallistua lapsen seuralaisena seikkailuun kasvihuoneiden sisäänpääsymaksulla. Paikat varattavissa ennakkoon.

Reissukohteita syyslomalle ympäri Suomen

 • Muista myös lähikaupunkien ja -kuntien retkikohteet: Sipoo, Porvoo ja Loviisa idässä, lännessä Espoo, Kirkkonummi ja Inkoo (keskustan Muumileikkipaikka!). Fiskarssista on hienon miljöön lisäksi erittäin hyvä leikkipaikka. Kansallispuistojakin on kaksin kappalein lähellä Helsinkiä: Nuuksio ja Sipoonkorpi ovat mainioita perheiden retkikohteita.
 • Retkivinkki Klaukkalaan: Ali-Ollin Alpakkatila Klaukkalassa on avoinna syyslomaviikolla keskiviikosta sunnuntaihin 18.-22.10.2023 klo 10-16. Sisäänpääsymaksu.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pienten-helsinki-logo.png
#pientenhelsinki

Seuraa Pienten Helsinkiä!

Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin