Mainos

Talviloma 2020 – tekemistä ja tapahtumia

Vinkkejä hiihtoloman viettoon Helsingissä ja lähiseudulla

Talvilomaa tai hiihtolomaa vietetään pääkaupunkiseudun kouluissa viikolla kahdeksan. Liiku, ulkoile, seikkaile, koe ja näe – Helsingistä ja lähiseudulta löytyy paljon tekemistä lomaviikolle. Hiihtoloma helmikuussa 2020 on aiempiin vuosiin verrattuna erilainen, sillä Helsingissä ei ole talvisista hiihtosäistä tietoakaan.
Tapahtumavinkkien lisäksi Pienten Helsinki vinkkaa päiväretkikohteita ja muita omatoimisia seikkailupaikkoja. Talvilomaviikon vinkit on koottu alle kouluikäisiä ajatellen, mutta mukaan mahtuu myös tekemistä koululaisille.

Päiväkohtaiset menovinkit talvilomaviikolle löydät Minne talvilomaviikolla -jutusta!


Ulkoilemaan ja retkelle

Retki Uutelaan ja ainakin viikonloppuna Uutelan kodalle, jossa päivystävät kotakummit pääosin aina lauantaisin ja sunnuntaisin. Kodassa voi lämmitellä sekä paistaa vaikka makkaraa ja tikkupullaa. Kota löytyy Skatan tilan vierestä, noin kilometrin päästä kahvila Kampelasta.
Uutelan kota avoinna talvilomaviikolla 2020 seuraavasti:
Keskiviikkona 19.2. klo 11-15
Torstaina 20.2. klo 11-17
Lauantaina 22.2. klo 12-15
Sunnuntaina 23.2. klo 11-17

Uutelan ulkoilualueelta löytyy myös Niemenapajan tulipaikka (omat puut mukaan). Myös Uutelan Tähtipolulle pääsee seikkailemaan, reitin merkit löytyvät nyt virtuaalisena täältä.  

Uutelan Tähtipolku on koettavissa vielä virtuaalisten reittimerkkien avulla.
Kuva: Maria Ilvonen

Vuosaaresta, Uutelan kodan kulmilta löytyy myös talvilomaviikolla keskiviikosta sunnuntaihin 19.-23.2.2020 Villa Vuosannan hiihtolomakahvila. Tarjolla ainakin keittolounas sekä makeita ja suolaisia herkkuja. Kahvio on avoinna päivittäin klo 10.30-17, laskiaissunnuntaina 23.2. klo 10.30-20. Lue lisää kahvilan fb-sivulta.

Retkeillä voi myös talvella! Oletko koskaan käynyt Lammassaaressa, Kruunuvuoren huipulla tai Stansvikin kartanopuistossa? Myös Sipoonkorpi, Nuuksio, Talosaari, Vartiosaari, Uunisaari, Tullisaari, Seurasaari, Lammassaari ja vaikka Suomenlinna ovat mahtavia retkipaikkoja myös talvella. Eväät reppuun ja lämmintä päälle! Lue vinkkejä retkikohteista esimerkiksi Pienten Helsingin Päiväretket -jutuista.

Helsingin kaupungin ulkoilualueet löytyvät Helsinki liikkuu -sivulta.

Retkivinkki Espooseen: Villa Elfvik kutsuu seikkailemaan myös talvilomalla. Luontotalon ympäristöstä löytyy mainioita paikkoja seikkailla myös pienten kanssa.
Talvisia leikkejä koko perheelle Villa Elfvikissä sunnuntaina 23.2.2020 klo 11-13.


Liiku Helsingissä

Luistemaan Helsingin tekojääkentille! Tänä talvena luistellaan ainoastaan tekojääkentillä sekä jäähallien yleisöluisteluvuoroilla. Tekojääkenttien sijainnit, aukioloajat sekä tarkemmat tiedot pääsymaksuista löytyvät Helsingin kaupungin sivuilta. Ajankohtaiset tiedot luistelukenttien kunnosta löytyvät www.ulkoliikunta.fi -sivulta.
Laajasalon, Lassilan ja Pukinmäen tekojäillä luistelu on maksutonta.
Huomioithan mahdolliset mailavuorot sekä poikkeusaukioloajat.

Helsingin Luistelijoiden tapahtuma Paloheinän jäähallissa keskiviikkona klo 15.30-18.30.  Ohjelmassa mm. luistelijoiden esityksiä, temppurata, kuntoluistelua, luistelun opetusta, kisailuja ja vapaata luistelua. Tapahtumaan vapaa pääsy, omat luistimet ja kypärä mukaan.

Jääkaruselli-luistelutapahtuma ja Kikattavan Kakkiaisen lasten disco Kontulan tekojääkentällä torstaina 20.2. klo 14−17. Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta.

Jääpuisto Rautatientorilla on avoinna päivittäin. Jääpuistossa järjestetään myös vaihtuvaa ohjelmaa ja teemapäiviä. Luistelu Jääpuistossa on maksullista.

Espoon puolella kaupungin tekojääkentillä luistellaan maksutta. Tapiolan jääpuutarhassa lisäksi luistenten vuokrausta sekä kahvila.

Lumiraja

Useat Etelä-Suomen hiihtokeskukset ovat avoinna tykkilumen turvin ja esimerkiksi Sipoon Talma Ski:stä löytyy lasten oma Verneri Park, jossa pääsee myös pulkkamäkeen (maksullinen).
Tällä hetkellä luonnonlumen perässä pitää matkustaa lähes Keski-Suomen korkeudelle saakka.
Espoon kaupunki on tehnyt tykkilumesta pienen pulkkamäen Oittaan ulkoilualueelle hiihtolomalaisten iloksi, tyylinäyte mäenlaskusta löytyy Espoo Likkuu facebook-sivulta.

Uimaan

Uimahallit ympäri Helsinkiä ovat avoinna myös talvilomaviikolla. Uimahallien tarkemmat aukioloajat ja sisäänpääsymaksut löytyvät Helsingin kaupungin sivuilta.

Vesiliikuntarata Itäkeskuksen uimahallissa maanantaista keskiviikkoon 17.-19.2. sekä perjantaina 21.2. klo 10-16. Wibit Aquatrack -rata sopii uimataitoisille.


Eläimiä katsomaan

Fallkullan kotieläintila on talvilomaviikolla auki yleisölle maanantaista sunnuntaihin klo 10-15.

Haltiala tilalla asustaa eläimiä ympäri vuoden ja Ravintola Wanha Pehtoori palvelee myös talvella. Tilan leikkipaikalla voi vierailla myös muina aikoina.

Korkeasaari on avoinna talvilomaviikolla joka päivä klo 10-18 (lipunmyynti sulkeutuu klo 17). Tutustu hiihtolomaviikon ohjelmaan Korkeasaaren sivuilla. Eläintarhan sisäänpääsymaksu 14 €/8 €, alle 4-vuotiaat maksutta.

Mainos

Talvipuutarha ja puutarhan karpit odottavat hiihtolomaviikon eväsretkeilijöitä. Puutarha on avoinna tiistaisin klo 9-15, keskiviikosta perjantaina klo 12-15 ja lauantaina sekä sunnuntaina klo 12-16. Vapaa pääsy.


Kirjastojen talvilomaviikko

Kirjastoissa ympäri Helsinkiä järjestetään satutunteja ja muuta lapsille suunnattua ohjelmaa myös talvilomaviikolla. Lastenosastoilla voi myös viettää omatoimisia lukuhetkia, leikkiä ja pelata. Kaikki Helsingin kaupungin kirjastot ja hiihtolomaviikon tapahtumat löytyvät listattuina Helmetin sivuilta.
Keskustakirjasto Oodin tapahtumat löytyvät Oodin omasta kalenterista.

Muista myös Pohjoismainen kirjasto Kaisaniemenkadulla.

Keskustakirjasto Oodi

Leikkipuistojen talvilomaviikko

Helsingin kaupungin leikkipuistojen talvilomaviikon tapahtumatietoja löytyy kaupungin tapahtumakalenterista sekä leikkipuistojen omilta sivuilta.

Tule viihtymään talvilomalla leikkipuistoon -juttu kaupungin sivuilla.


Talvilomaviikon tapahtumia ja menovinkkejä

Päiväkohtaiset menovinkit talvilomaviikolle löydät Minne talvilomaviikolla -jutusta!

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus lasten kanssa!

Lasten liikennekaupunki on avoinna perheille 17.-21.2.2020 päivittäin klo 9-15. Liikennekaupungissa polkuautoilua oman aikuisen valvonnassa, mahdollisuus syödä eväitä sisätiloissa ja pieni leikkipaikka. Vapaa pääsy.

Talvijamit Musiikkitalossa – musiikkia lapsille ja lomalaisille maanantaista sunnuntaihin 17.-23.2.2020. Katso koko viikon ohjelma Musiikkitalon sivuilta. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Koko perheen talvilomaleffoja Malmitalossa sekä Vuotalossa. Vapaa pääsy.

Aalto-yliopisto Juniorin tiedepajat Oodissa keskiviikosta perjantaina 19.-21.2.2020 klo 12-16.

Jääkaruselli-luistelutapahtuma ja Kikattavan Kakkiaisen lasten disco Kontulan tekojääkentällä torstaina 20.2. klo 14−17.

Talvipuutarha ja puutarhan karpit odottavat hiihtolomaviikon eväsretkeilijöitä. Avoinna tiistaisin klo 9-15, keskiviikosta perjantaina klo 12-15 ja lauantaina sekä sunnuntaina klo 12-16. Vapaa pääsy.

Haltialan perinteinen laskiaisrieha Haltialan maatilalla sunnuntaina 23.2.2020 klo 11-18.

Laskiaissunnuntain kepparisirkus-tapahtuma Stoan aukiolla sunnuntaina 23.2.2020 klo 12-15.

Elokuviin! Ainakin Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen, Frozen 2, Ella Bella Bingo sekä Ryhmä Hau Radalla pyörivät talvilomaviikolla elokuvateattereissa. Maksullinen.


Museoon hiihtolomalla

Sisätekemistä kaipaaville monet museot Helsingissä ja lähiseudulla ovat avoinna myös talvilomaviikolla. Huomaa kuitenkin, että maanantaisin useat museoista ovat suljettu.

Talviloman designpajat lapsille ja perheille Designmuseossa tiistaista perjantaihin 18.–21.2.2020 kello 14–16. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta. Suositusikä: yli 4-vuotiaille oman aikuisen seurassa.

Amos Rexissä, Lasipalatsin aukion alla, on esillä nuorten,
15-23-vuotiaiden taiteilijoiden suurnäyttely ja näyttelyyn voi tutustua myös toiminnallisesti tai vaikka lasten oma kartan tai tehtävien avulla. Amos Rex tarjoaa mukaan näyttelyyn pienille myös Ou-halikavereita.
Lue myös Lasten Amos Rex, josta löytyy vinkkejä museoreissuun lasten kanssa. Pienten Helsingin taustatiimi suosittelee myös seikkailua museon sisäpihan kukkoloilla.

Amos Rexin katto jatkuu Lasipalatsinaukiolle.

Helsingin kaupunginmuseo ja sen Lasten kaupunki on aina varma valinta pienten museovierailuun. Täällä leikitään historialla! Aina vapaa pääsy. Talvilomaviikon ohjelmana koululaisille suunnattu Neulo graffiti-työpaja päivittäin klo 12-15. Paja on ilmainen ja avoin kaikille.

Hotelli- ja ravintolamuseo Kaapelitehtaalla tarjoaa talvilomatekemistä tiistaista sunnuntaihin klo 11-18, keskiviikkona 11-20. Museon sisäänpääsymaksu 10 €/5 €, alle 15-vuotiaat maksutta.

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha hurmaa myös talvella. Sisäänpääsymaksu, alle 7-vuotiaat maksutta.

Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa on aika kesä!

Kansallismuseossa pääsee ihmettelemään Suomen historiaa ja museon Vintillä leikkimään. Suomen tarina -näyttely on oikein toimiva myös lasten kanssa. Talvilomaviikoilla 15.2-8.3.2020 Kansallismuseossa kulttuurimatkaillaan maailman ympäri. Museon sisäänpääsymaksu 14 €/10 €, alle 18-vuotiaat maksutta.

Lastentarhamuseossa leikitään talvilomaviikolla keskiviikkona klo 12–19. Pieni sisäänpääsymaksu.

Luonnontieteellinen museo on ehdoton museokohde lasten kanssa. Talvilomaviikoilla 8 ja 9 museossa vietetään Dinot irti! -tapahtumaviikkoja tiistaista lauantaihin klo 11-15. Museon sisäänpääsymaksu, alle 7-vuotiaat maksutta.

Palomuseo Erottajan pelastusaseman kyljessä on mahtava kohde jo pelkän sijaintinsa vuoksi. Museo on avoinna keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 12-16. Museon sisäänpääsymaksu 2€, alle 15-vuotiaat maksutta.

Päivälehdenmuseossa voi esimerkiksi ihmetelle kirjoituskoneita, faxeja ja muita vanhoja lehtimiestin työvälineitä, selata vanhoja päivälehtiä ja tutustua sanomalehtityöhön monipuolisesti. Vapaa pääsy.
HUOM! Museo suljettu remontin vuoksi maanantaista keskiviikkon 17.-19.2.20202.

Ratikkamuseo Töölön ratikkahallien kyljessä vie aikamatkalle Helsingin historiaan joka päivä 11–17. Esillä ratikoita eri vuosikymmeniltä ja ratikoihin liittyvää muuta materiaalia. Vapaa pääsy.

Taidehallin perhepäivä lauantaina 22.2.2020 klo 13-17. Muson sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaille vapaa pääsy.

Teatterimuseossa Kaapelitehtaalla on tekemistä ja kokemista lapsille. Talvilomaviikolla Teatterikissan lomaseikkailut Tunteen viemää -teemalla tiistaista perjantaihin 18.-21.2.2020 klo 11-14. Mukaan voit tulla oman aikataulun mukaan, mutta kuitenkin viimeistään klo 13.30. Museon sisäänpääsymaksu 10 €/5 €, alle 3-vuotiaat maksutta. 

Espoo: Talviloma WeeGee:llä Espoossa 18.-23.2.2020. Tekemistä joka päivälle museokeskuksen eri toimipisteissä. Lue lisää Espoon kulttuuritoimen sivuilta. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta.

Espoo: Lelumuseo Hevosenkengän hiihtolomaviikon ohjelma löytyy museon sivuilta. Museon sisäänpääsymaksu (samalla lipulla kaikkiin Weegeen museoihin), alle 18-vuotiaat maksutta.

Espoo: Lumileopardit liikkeellä – talvilomatekemistä Luontokeskus Haltiassa 15.-23.2.2020. Avoinna poikkeuksellisesti viikolla 8 myös maanantaina. Museon sisäänpääsymaksu, alle 7-vuotiaat maksutta.

Muista myös: Espoossa Talomuseo Glimsin hiihtolomaviikon työpajat sekä Ilmailumuseo Vantaalla!

Museoon lasten kanssa? Pienten Helsingin juttusarjassa Museokaverini ja minä seikkailaan museoissa lapsen kanssa.


Talvilomaviikko Espoossa

Espoon kaupunki on tehnyt tykkilumesta pienen pulkkamäen Oittaan ulkoilualueelle hiihtolomalaisten iloksi, tyylinäyte mäenlaskusta löytyy Espoo Likkuu facebook-sivulta.

Sottapyttyrumba -puuhapajat Lastenkulttuurikeskus Pikku-Aurorassa Espoossa maanantaista perjantaihin klo 10-13. 

Hiihtolomaviikon ohjelmaa Espoon uimahalleissa.

Mainos

Hop on Hop off -talvilomaliikuntaa Tapiolan urheilupuistossa maanantaista perjantaihin 17.-21.2.2020 klo 10-15. Tapahtumaan on vapaa pääsy (lukkopanttia lukuunottamatta).

Talviloma WeeGee:llä Espoossa 18.-23.2.2020. Tekemistä joka päivälle museokeskuksen eri toimipisteissä. Lue lisää Espoon kulttuuritoimen sivuilta. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta.

Lelumuseo Hevosenkengän hiihtolomaviikon ohjelma löytyy museon sivuilta. Museon sisäänpääsymaksu (samalla lipulla kaikkiin Weegeen museoihin), alle 18-vuotiaat maksutta.

Lumileopardit liikkeellä – talvilomatekemistä Luontokeskus Haltiassa 15.-23.2.2020. Avoinna poikkeuksellisesti viikolla 8 myös maanantaina. Museon sisäänpääsymaksu, alle 7-vuotiaat maksutta.

Talvilomaleffoja Sellosalissa tiistaina 18.2.2020. Elokuviin on vapaa pääsy.

Talvilomaleffoja Espoon kulttuurikeskuksessa (Tapiola) tiistaina ja keskiviikkona. Vapaa pääsy.

Espoo: Suomen suurin pienoisrautatie kauppakeskus Ainoan 2.kerroksessa torstaisin klo 16-19, lauantaisin klo 11-17 sekä sunnuntaisin klo 12-16.Vapaaehtoinen pääsymaksu. Lisätiedot Alppirautatieharrastajien sivuilta.

Talvisia leikkejä koko perheelle Villa Elfvikissä sunnuntaina 23.2.2020 klo 11-13.

Muista myös Espoossa: Angry Birds -leikkipuistot, kirjastot, lukuisat ulkoilukohteet ja esimerkiksi Träskandan upea kartanopuisto.
Pienten Helsingin Päiväretki Espooseen -juttu.


Päiväretkelle

Päiväretkivinkkejä talvilomalle enintään noin tunnin matkan päähän Helsingistä löytyy useita:

Porvoo ja esimerkiksi vanhan Porvoon nähtävyydet sekä Muumileikkipuisto. Ilmaisia tilakierroksia järjestetään Bosgårdin tilalla torstaina ja perjantaina 20.-21.2.2020 klo 11.

Kimppa! -lastenkulttuuriviikot Keravalla 13.2.-23.2.2020. Työpajoja, konsertteja, elokuvia ja teemapäiviä pienille ja vähän suuremmille.

Lahti ja Launeen perhepuisto sekä suuret mäkihyppymäet olympiahengenssä.

Loviisan vanhat talot ja Onnelin ja Annelin leikkipuistot.

Vantaalta löytyy esimerkiksi tiedekeskus Heureka ja suuret dinosaurukset sekä Flamingo Spa -kylpylä.

Kirkkonummi ja Linloon sekä Porkkalan ulkoilualueet.

Inkoon Degerbyssä luonnonrauhaa ja grillausta Kopparnäsin virkistysalueella.

Kotka ja Merikeskus Vellamo sekä lukuisat upeat puistot ja leikkipaikat ympäri Kotkaa.

Turussa varma valinta on esimerkiksi upea Seikkailupuisto (ulkona, maksuton), jossa järjestetään hiihtolomaviikolla tapahtumia. Viikon kruunaa Seikkailupuiston Lasten valomaa -tapahtuma. Turun kaupungin vinkit talvilomaviikkoon löydät täältä.
Disney On Ice-jääshow Turussa 20.-23.2.2020.
Naapurikaupunki Naantalissa vietetään Muumimaailman taikatalvea (maksullinen).


Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pienten-helsinki-logo.png
Seuraathan jo Pienten Helsinkiä?
Pienten Helsinki Facebookissa!
Pienten Helsinki Instagramissa!
Pienten Helsinki Twitterissä!


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ajatus aiheesta “Talviloma 2020 – tekemistä ja tapahtumia”

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin