Perheiden kaupunkipolut: Uutelan Tähtipolku 2019

Vuoden 2020 Tähtipolun sivun löydät täältä.

Haluatko eksyä uusille poluille ja löytää jotain uutta? Katsoa Helsinkiä toisin silmin? Kääntyä risteyksestä toiseen suuntaan? Perheiden kaupunkipolut ovat juuri tätä varten! Kaupunkipolut vievät uusiin kaupunginosiin, uusiin paikkoihin ja auttavat sekä inspiroivat seikkailemaan kotikaupungissa tai vierailemaan turistina uusilla kulmilla. Perheiden kaupunkipolut ovat restonomiopiskelija Heidi Säynätkari lopputyönään kehittelemä uudenlainen matkailukonsepti Helsingin kaupunginosiin. Lopputyönä luodut neljä kaupunkipolkua saavat nyt seurakseen uusia ja erilaisia polkuja ympäri kaupunkia.

Jutun kansikuva: Maria Ilvonen (Instagram: taianomainen)

Uutelan Tähtipolku

Koska viimeksi näit tähtitaivaan? Lähtisitkö ulos seikkailulle vaikka on jo pimeää? Uutelaan avautuu koko perheen jännittävä ja taskulampun valossa kuljettava Tähtipolku! Uutelan Tähtipolku on Luontohetkiblogin ja Ursan ideoima heijastinpolku, jonka varrelta löytyy mielenkiintoisia tehtävärasteja ja taianomaisia tähtikuvioeläimiä. 

HUOM! Uutelan Tähtipolku asennetaan maastoon sunnuntaina 1.12.2019.

Kilometrin mittainen Tähtipolku alkaa Kahvila Kampelan viereiseltä metsäpolulta ja päättyy Niemenapajan tulipaikalle (karttalinkki alla). Heijastinnauha ja heijastavat tähtikuvioeläimet johdattavat polun tehtävärasteille.

Uutelan Tähtipolku asennetaan maastoon 1.12.2019. Tähtipolkua huolletaan säännöllisesti vapaaehtoisten toimesta, kurkista viimeiset uutiset tapahtumasivulta ennen polulle suuntaamista. Tähtipolku on maastossa niin kauan kuin se säilyy hyväkuntoisena tai tammikuun loppuun. Ilmoitathan jos kohtaat polulla töhryjä tai ilkivaltaa.

Tähtipolun rastit löytyvät koko talven Pienten Helsingin perheiden kaupunkipoluista kartan tähtiä klikkaamalla. 

Ota mukaan Tähtipolulle:

– Tasku- tai otsalamppu
– Lämmintä vaatetta
– Eväät ja istuinalusta
– Ystävä tai useampi
– Seikkailumieltä

Voit lämmittää eväitä Niemenapajan katoksellisella tulipaikalla. Varaa mukaan omat puut ja sytykkeet. Helsingin Saunalautta (Kahvila Kampelan vieressä) myy nuotiopuita aukioloaikoinaan ja varauksesta. 

Uutelan Tähtipolusta vastaavat vuosaarelainen tapahtumapuuhari Luontohetkiblogin Mira Lainola sekä Ursan tähtiopas Tuukka Perhoniemi. Tähtipolun tähtikuvioeläimet ja tapahtumakuvan on taiteillut Maria Ilvonen. 

Uutelan tähtipolun kartan löydät myös täältä.


Tapahtumia Uutelan Tähtipolulla

Lue myös vinkit tähtiretkeilyyn Helsingissä:


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ajatus aiheesta “Perheiden kaupunkipolut: Uutelan Tähtipolku 2019”