Lelumuseo Hevosenkenkä

Huom! Lelumuseo Hevosenkenkä on suljettu 8.3.2021 alkaen.

Museokaverini ja minä Espoossa: Lelumuseo Hevosenkenkä

Espoossa, tarkemmin Tapiolassa, WeeGee-näyttelykeskuksen toisesta kerroksesta löytyy lasten unelmien museo: Lelumuseo Hevosenkenkä. Museo jossa saa leikkiä ja olla lapsi, mutta joka tarjoaa katsauksen myös lelujen historiaan ja nostalgiaa aikuisille. Tämä paikka on Pienten Helsingin taustatiimin yksi sadepäivien pelastaja, esimerkiksi arkisin täällä on usein sopivan rauhallista pienten leikkijöiden touhuta. Tästä syystä sekä Länsimetron ansiosta, Hevosenkenkä pääsee osaksi Pienten Helsingin museosarjaa, vaikka sijaitseekin naapurikaupugissa.

Lelumuseo Hevosenkenkä on elämys koko perheelle.

Lelumuseo Hevosenkengässä on vitriineissä eri vuosikymmenten leluja, joista voi etsiä tuttuja esineitä omasta lapsuudestaan. Lapsia varten Hevosenkengässä on leikkimökki, verstas, keppihevostalli, liukumäki, nukkekerrostalo, junarata, leikkitelevisio, kanala, auto ja traktori, pyykkitupa… Kooltaan museo ei ole suuren suuri, mutta pienten mittakaavassa tekemistä on aivan riittivästi.

Vinkkinä mainittakoon, että keskellä arkipäivää museossa ei ollut ainakaan ruuhkaa, vaan saimme leikkiä ihan omassa rauhassa ja tutkia mitä kaikkea Lelumuseo Hevosenkenkä tarjoaa.

Leikkimökki ja puuverstas ovat pienten suosikkeja.

 

Hevosenkengän tallissa asuu useita hevosia, joita pääsee hoitamaan ja ratsastamaan pitkin museota.

Osana Lelumuseota toimii Mankkaalla myös teatteri Hevosenkenkä, jonka ohjelmistossa on laadukkaita lastenesityksiä. Tapiolan Lelumuseoon tiloissa järjestetään lisäksi vauva- ja taaperoteatteriesityksiä. Museossa järjestetään myös paljon lastentapahtumia ja viikonloppuisin esimerkiksi askatelupajoja.
WeeGeellä saa liikkua rattaiden kanssa ja toimivat lastenhoitotilat löytyvät Lelumuseon edestä sekä museorakennuksen pohjakerroksesta, jonne vie tilava hissi. WeeGee-talon kahvilaan mahtuu vaivatta rattaiden kanssa.

Löylymäen pienoisrautatie kiermurtelee Lelumuseo Hevosenkengässä.

Lelumuseon ohella WeeGee-näyttelykeskuksessa toimii muitakin museoita, jotka sopivat lapsille. Lelumuseon pääsylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin WeeGeen museoihin ja näyttelyihin.
WeeGeen ikkunoista voi ihmetellä myös Futuro-taloa.

Metron myötä matka Lelumuseoon taittuu Helsingistä helposti: Tapiolan metroasemalta on lyhyt kävelymatka WeeGeelle. Matkalla voi poiketa Tapiolan ostoskeskuksen ulko- tai sisäleikkipaikassa – hyvä leikkihuone löytyy kauppakeskus Ainosta, kuten toimiva lastenhoititilakin.

Myös Tapiolan metroasemalla taide tervehtii matkustajia.

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä
Näyttelykeskus WeeGee

Huom! Lelumuseo Hevosenkenkä on suljettu alkaen 8.3.2021.

 

Lelumuseo Hevosenkengän aulassa pääsee autonrattiin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ajatus aiheesta “Lelumuseo Hevosenkenkä”