Mainos

Kesäpihoja ympäri kaupunkia

Kesäpihoja (= päiväunipaikkoja) Helsingin keskustassa

Kesäpiha-jutun päivitetyn version löydät täältä.

Juttu julkaistu ensimmäisen kerran 22.5.2018

Mainos

Lämpimänä kesäpäivänä Helsingin puistot ovat upeita paikkoja viettää aikaa. Puistojen lisäksi Helsingistä löytyy monta erilaista kesäpihaa, joissa voi hengähtää keskellä kaupungin vilinää tai vaikka nukuttaa pientä päiväunille. Pienten Helsingin listaa kaupungista löytyviä kesäpihoja ja vinkkaa tutkimaan kaupunkia myös sisäpihoilta ja kivimuurien takaa. Vinkit päivitetty vuoden 2019 tiedoilla.

Kansallismuseon sisäpiha

Kansallismuseon kesäpiha on salainen keidas keskellä Helsinkiä: museon takana, jykevien kivimuurien takana on vehreä kesäkeidas, jossa voi hengähtää keskellä kaupungin vilinää, ihailla puita, kukkia ja hyötykasvipuutarhaa, nukkua päiväunet rattaissa tai vaikka nauttia eväitä. Uskomattoman hieno paikka, joka unohtuu helposti.
Lue lisää: Kansallismuseo

Kansallismuseon kesäpiha yllättää.

Rikun kesäpiha

Rikhardinkadun kirjaston sisäpihalla aukeaa kesäparatiisi Helsinki-päivänä 12.6.2019. Aikaisempina vuosina täällä on järjestetty tapahtumia, tanssittu, luettu, leikitty, askarreltu ja nautittu kesästä. Lisätietoa tämän vuoden ohjelmasta on tulossa pian.
Lue lisää: Rikun kesäpiha

Torikortteleiden keskuspuisto

Torikortteleiden kesäpiha löytyy Kaupungintalon sisäpihalta (Sofiankatu 1-3/Katariinankatu 2). Suojaisella pihalla on hiekkalaatikko ja hiekkaleluja, riippumatto, penkkejä, kukkaistutuksia, yrttitarha ja kiva tunnelma. Pihalla voi nauttia eväitä, leikkiä, hengähtää ja vain oleilla suojassa ympäröivän kaupungin hulinalta.
Kesäpihan ympäristöstä löytyy useita ravintoloita ja esimerkiksi Kaupungintalon ravintolan terassi, jossa voi nauttia vaikka lounasta lasten leikkiessä tai nukkuessä päiväunia.
Lue lisää: Torikorttelit

Mainos
Torikortteleiden kesäpiha.

Annantalon kesäpiha

Annantalo Helsingin keskustassa tarjoaa kesäkuukausina ohjelmaa, rentoa oleskelua ja tekemistä kulttuuritalon pihapiirissä lapsille ja nuorille. Takapihalta löytyy A•lava, jossa järjestetään kesällä 2019 esimerkiksi muskareita, konsertteja, kaupunkitansseja ja muita esityksiä. Pihalla kasvaa kesällä 2019 myös yhteisöllinen puutarha, jonka hoitamiseen kaikki saavat osallistua. Annantalon kahvila on kaupungin lapsiystävällisin Skidilä (valitettavasti suljettu heinäkuussa).
Lue lisää: Annantalo

Teurastamon kesäpiha

Teurastamon pihalla voi makoilla riippumatossa ja aurinkotuoleissa, grillailla yleisessä käytössä olevalla grillillä vaikka eväitä, nautiskellä ja oleskella. Pihapiirissä toimii muun muassa Jädeliino-jäätelötehdas ja Teurastamon ravintola.
Lue lisää: Teurastamon alue 

Muista myös: Hyviä puistoja Helsingissä lasten kanssa löytyy Helsingin paikat -jutusta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin