Kesäpihoja ympäri kaupunkia

Kesäpihoja (= päiväunipaikkoja) Helsingin keskustassa

Lämpimänä kesäpäivänä Helsingin puistot ovat upeita paikkoja viettää aikaa. Puistojen lisäksi Helsingistä löytyy monta erilaista kesäpihaa, joissa voi hengähtää keskellä kaupungin vilinää tai vaikka nukuttaa pientä päiväunille. Pienten Helsingin listaa kesän 2018 kaupungista löytyviä kesäpihoja ja vinkkaa tutkimaan kaupunkia myös sisäpihoilta ja kivimuurien takaa. 

Kansallismuseon sisäpiha

Kansallismuseon kesäpiha on salainen keidas keskellä Helsinkiä: museon takana, jykevien kivimuurien takana on vehreä kesäkeidas, jossa voi hengähtää keskellä kaupungin vilinää, ihailla puita, kukkia ja hyötykasvipuutarhaa, nukkua päiväunet rattaissa tai vaikka nauttia eväitä. Uskomattoman hieno paikka, joka unohtuu helposti.
Lue lisää: Kansallismuseo

Kansallismuseon kesäpiha yllättää.

Rikun kesäpiha

Rikhardinkadun kirjaston sisäpihalla aukeaa kesäparatiisi Helsinki-päivänä 12.6.2018. Aikaisempina vuosina täällä on järjestetty tapahtumia, tanssittu, luettu, leikitty, askarreltu ja nautittu kesästä. Lisätietoa tämän vuoden ohjelmasta on tulossa pian.
Lue lisää: Rikun kesäpiha

Torikortteleiden keskuspuisto

Torikortteleiden kesäpiha löytyy Kaupungintalon sisäpihalta (Sofiankatu 1-3/Katariinankatu 2). Suojaisella pihalla on hiekkalaatikko ja hiekkaleluja, riippumatto, pelkkejä, kukkaistutuksia ja kiva tunnelma. Pihalla voi nauttia eväitä, leikkiä, hengähtää ja vain oleilla suojassa ympäröivän kaupungin hulinalta. Kesäpiha aukeaa 24.5.2018 klo 15 Ihana Helsinki -festivaalin hengessä ja kutsuu istuttaaan kukkia ja mansikantaimia. Kesäpihan ympäristöstä löytyy useita ravintoloita ja esimerkiksi Kaupungintalon ravintolan terassi, jossa voi nauttia vaikka lounasta lasten leikkiessä tai nukkuessä päiväunia.
Lue lisää: Torikorttelit

Torikortteleiden kesäpiha.

Annantalon kesäpiha

Annantalo Helsingin keskustassa tarjoaa kesäkuukausina ohjelmaa, rentoa oleskelua ja tekemistä kulttuuritalon pihapiirissä lapsille ja nuorille. Takapihalta löytyy A•lava, jossa järjestetään kesällä 2018 esimerkiksi muskareita, konsertteja, kaupunkitansseja ja muita esityksiä.
Lue lisää: Annantalo

Designmuseon kesäpiha

Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon yhteisellä pihalla järjestetään tapahtumia ja vietetään aikaa. Piha löytyy Designmuseon ja arkkitehtuurimuseon välistä.
Lue lisää: Desinmuseon kesäpiha

Teurastamon kesäpiha

Teurastamon pihalla voi makoilla riippumatossa ja aurinkotuoleissa, grillailla yleisessä käytössä olevalla grillillä vaikka eväitä, nautiskellä ja oleskella. Pihapiirissä toimii muun muassa Jädeliino-jäätelötehdas, Teurastamon ravintola ja Kirjasverstas.
Lue lisää: Teurastamon alue 

Muista myös: Hyviä puistoja Helsingissä lasten kanssa löytyy Helsingin paikat -jutusta.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.