Kesäpihoja ympäri kaupunkia

Juttu julkaistu ensimmäisen kerran 22.5.2018, päivitetty 8.6.2021.

Lämpimänä kesäpäivänä Helsingin puistot ovat upeita paikkoja viettää aikaa. Puistojen lisäksi Helsingistä löytyy monta erilaista kesäpihaa, joissa voi hengähtää keskellä kaupungin vilinää tai vaikka nukuttaa pientä päiväunille. Pienten Helsingin listaa kaupungista löytyviä kesäpihoja ja vinkkaa tutkimaan kaupunkia myös sisäpihoilta ja kivimuurien takaa. Vinkit päivitetty kesän 2021 tiedoilla.


Rikun kesäpiha

Rikhardinkadun kirjaston kesäpiha on jälleen avattu Helsinki-päivänä 2021 ja varjoiselle sisäpihalle voi pelailla, leikkiä, lukea tai vain istuskella varjossa ja nukkua vaikka päiväunet. Täällä on rauhallista, vaikka keskustan hälinä on aivan nurkan takana. Aiempina vuosina pihalla on myös ollut piano! Rikun kesäpihalle kuljetaan Korkeavuorenkadulta, kirjaston sisäpihan puolelta. Kesäpiha on avoinna kirjaston aukioloaikojen mukaan.

Rikun kesäpihaa koristavat leijuvat sateenvarjot.

Kansallismuseon pihapuisto

Kansallismuseon pihapuisto on salainen keidas keskellä Helsinkiä: museon takana, jykevien kivimuurien takana on vehreä kesäkeidas, jossa voi hengähtää keskellä kaupungin vilinää, ihailla puita, kukkia ja hyötykasvipuutarhaa, nukkua päiväunet rattaissa tai vaikka nauttia eväitä. Uskomattoman hieno paikka, joka unohtuu helposti. Pihapuistosta löytyy myös paviljonki, joka on käytettävissä vaikka sateen sattuessa tai paasteisena päivänä piknik-paikkana.

Kansallismuseon kesäpiha yllättää.

Torikortteleiden kesäpiha vuonna 2019. Valitettavasti kesäpihaa ei ole vuonna 2021.

Annantalon kesäpiha

Annantalo Helsingin keskustassa tarjoaa kesäkuukausina ohjelmaa, rentoa oleskelua ja tekemistä kulttuuritalon pihapiirissä lapsille ja nuorille. Takapihalta löytyy A•lava, jossa järjestetään myös kesällä 2021 esimerkiksi muskareita ja muuta ohjelmaa. Pihalla kasvaa kesällä 2021 myös yhteisöllinen puutarha, jonka hoitamiseen kaikki saavat osallistua. Annantalon kahvila on kaupungin lapsiystävällisin Skidilä (toistaiseksi suljettu kulttuuritalojen sulun vuoksi).

Annantalo

Teurastamon kesäpiha

Teurastamon pihalla voi makoilla riippumatossa ja aurinkotuoleissa, grillailla yleisessä käytössä olevalla grillillä, nautiskellä ja oleskella. Pihapiirissä toimii muun muassa Jädeliino-jäätelötehdas ja Teurastamon ravintola. Läheltä löytyy kauppakeskus Redin huikea kattoleikkipaikka.


Muista myös:
Hyviä puistoja ja muita kesäpaikkoja lasten kanssa
seikkailuun löytyy Helsingin paikat -jutusta


Seuraa Pienten Helsinki:
Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa
Pienten Helsinki Twitterissä

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.