Kesäpihoja ympäri kaupunkia

Juttu julkaistu ensimmäisen kerran 22.5.2018, päivitetty 06/2020.

Lämpimänä kesäpäivänä Helsingin puistot ovat upeita paikkoja viettää aikaa. Puistojen lisäksi Helsingistä löytyy monta erilaista kesäpihaa, joissa voi hengähtää keskellä kaupungin vilinää tai vaikka nukuttaa pientä päiväunille. Pienten Helsingin listaa kaupungista löytyviä kesäpihoja ja vinkkaa tutkimaan kaupunkia myös sisäpihoilta ja kivimuurien takaa. Vinkit päivitetty kesän 2020 tiedoilla.

Kansallismuseon pihapuisto

Kansallismuseon pihapuisto on salainen keidas keskellä Helsinkiä: museon takana, jykevien kivimuurien takana on vehreä kesäkeidas, jossa voi hengähtää keskellä kaupungin vilinää, ihailla puita, kukkia ja hyötykasvipuutarhaa, nukkua päiväunet rattaissa tai vaikka nauttia eväitä. Uskomattoman hieno paikka, joka unohtuu helposti. Pihapuistosta löytyy myös paviljonki, joka on käytettävissä vaikka sateen sattuessa tai paasteisena päivänä piknik-paikkana.

Kansallismuseon kesäpiha yllättää.

Torikortteleiden keskuspuisto

Torikortteleiden keskuspuisto löytyy Kaupungintalon sisäpihalta (Sofiankatu 1-3/ Katariinankatu 2). Suojaisella pihalla on hiekkalaatikko (ei hiekkaleluja kesällä 2020, joten omat ämpärit ja lapiot mukaan), riippumatto, penkkejä, kukkaistutuksia, yrttitarha ja kiva tunnelma. Pihalla voi nauttia eväitä, leikkiä, hengähtää ja vain oleilla suojassa ympäröivän kaupungin hulinalta.
Kesäpihan ympäristöstä löytyy useita kahviloita ja ravintoloita sekä esimerkiksi Kaupungintalon ravintolan terassi, jossa voi nauttia lounasta lasten leikkiessä tai nukkuessa päiväunia.

Torikortteleiden kesäpiha vuonna 2019. Kesällä 2020 hiekkaleluja
ei ole leluja johtuen poikkeusajasta.

Annantalon kesäpiha

Annantalo Helsingin keskustassa tarjoaa kesäkuukausina ohjelmaa, rentoa oleskelua ja tekemistä kulttuuritalon pihapiirissä lapsille ja nuorille. Takapihalta löytyy A•lava, jossa järjestetään myös kesällä 2020 esimerkiksi muskareita, jumppaa, kaupunkitansseja ja muita esityksiä. Pihalla kasvaa kesällä 2020 myös yhteisöllinen puutarha, jonka hoitamiseen kaikki saavat osallistua. Annantalon kahvila on kaupungin lapsiystävällisin Skidilä.
Annantalon kesäohjelman löydät täältä (huomioi ennakkoilmoittautuminen johtuen poikkeusoloista).

Annantalo

Teurastamon kesäpiha

Teurastamon pihalla voi makoilla riippumatossa ja aurinkotuoleissa, grillailla yleisessä käytössä olevalla grillillä, nautiskellä ja oleskella. Pihapiirissä toimii muun muassa Jädeliino-jäätelötehdas ja Teurastamon ravintola. Läheltä löytyy kauppakeskus Redin huikea kattoleikkipaikka.


Muista myös:
Hyviä puistoja ja muita kesäpaikkoja lasten kanssa
seikkailuun löytyy Helsingin paikat -jutusta

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.