Uutelan Tähtipolku 2020

#uutelantähtipolku

Tervetuloa Uutelan Tähtipolulle!

Juttu on julkaistu 11.12.2020, päivitetty 19.2.2021

Haluaisitko nähdä tähtitaivaan? Lähtisitkö ulkoilemaan, vaikka on jo pimeää? Tervetuloa taskulamppuseikkailulle tähtitaivaan ihmeiden ääreen!

*Uutelan Tähtipolun opasteet on poistettu maastosta tammikuun lopussa 2021, mutta Tähtipolulla voi seikkailla myös virtuaalisen kartan ja opasteiden avulla. Linkki karttaan ja opasteisiin löytyy tästä jutusta.
Hauskoja seikkailuja tähtitaivaan alla!

Uutelan Tähtipolku on omatoimisesti kuljettava Ursan tähtirasteja sisältävä heijastinpolku Uutelassa, Vuosaaressa. Ota taskulamppu mukaan ja astu rohkeasti pimeään metsään. Polulle kiinnitetyt heijastimet sekä* mobiilikartta johdattavat sinut Ursa ry:n tähtikuviorasteille ja tähtitaivaan ihmeiden ääreen. Kilometrin mittainen Uutelan Tähtipolku alkaa Kahvila Kampelan vierestä metsäpolulta ja päättyy Niemenapajan keittokatokselle (edestakainen matka on 2 km).

Uutelan Tähtipolun kartta löytyy Google Earth -palvelusta

Suosittelemme asentamaan maksuttoman Google Earth-sovelluksen puhelimeen, jolloin reitin seuraaminen onnistuu puhelimella kolmiulotteisen kartan avulla. Uutelan Tähtipolkun kartta löytyy myös Google Maps-karttapalvelusta.

Kuva: Maria Ilvonen ja Juhani Anttila

Nappaa mukaan omatoimisesti kuljettavalle Uutelan Tähtipolulle:

  • tasku- tai otsalamppu
  • lämmintä vaatetta
  • eväät ja istuinalusta
  • seikkailumieltä ja rohkeutta

Uutelan Tähtipolku sopii koko perheelle. Lumettomaan aikaan reitillä voi kulkea myös rattailla. Tähtipolulla kuljetaan omalla vastuulla – Uutelan rantareitillä ei ole talvikunnossapitoa ja polku voi olla jäinen.
Edestakainen matkan pituus on noin 2 km.

Koronaohjeistuksen mukaisesti polulla ei järjestetä tapahtumia ja ulkoillessakin huolehditaan turvaväleistä. Pyydämme kiinnittämään erityistä huomiota tulipaikalla oleskeluun ja suosittelemme eväitä, jotka eivät vaadi nuotiolla lämmittämistä.

Tähtipolun toteutus

Uutelan Tähtipolun toteutuksesta vastaavat Luonthetkibogin perustaja Mira Lainiola ja Tuukka Perhoniemi (Ursa ry) sekä kuvittajat Juhani Anttila sekä Maria Ilvonen. Tähtikuviohahmojen seikkailuista voit lukea lisää kirjasta ”Popin ja Pikkukarhun avaruusmatka”.

Tähtipolun toteutuksen ovat mahdollistaneet polkua säännöllisesti huoltavat vapaaehtoiset helsinkiläiset. Tähtipolku on maastossa tammikuun loppuun ja polulla on Helsingin kaupungin myöntämä lupa.

Mukana Uutelan Tähtipolun seikkailutunnelmissa ovat Kahvila Kampela sekä Pienten Helsinki! Nappaa eväät mukaan Kampelalta (avoinna klo 10 – 18) ja pysy polulla seuraamalla Tähtipolun mobiilireittiä Pienten Helsingistä.

Seuraa Facebookissa tapahtumasivua Uutelan Tähtipolku 2020 ja osallistu somessa tunnisteella #uutelantähtipolku


Pienten Helsinki -sovelluksena puhelimeen!

#pientenhelsinki
Seuraathan jo Pienten Helsinkiä?
Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa
Pienten Helsinki Twitterissä

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ajatus aiheesta “Uutelan Tähtipolku 2020”