Mitä jos vappuna sataa?

Vinkkejä sateisen vapun viettoon Helsingissä lasten kanssa

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran vappuna 2018, kun sääennuste Helsingissä näytti lohduttomalta piknik-suunnitelmien suhteen. Pienten Helsinki päivitti jutun tiedot vapun 2022 osalta – ihan vain varmuuden vuoksi!

Mitä tehdä lasten kanssa vappuna, jos kurahousu-piknik ei tule kyseeseen tai vapputorin ja Lintsin hulinat eivät sateessa ei kiinnosta? Mikä pelastaa sateisen vappupäivän? Pienten Helsinki yritti keksiä sateisen vappupäivän pelastuksia.


Pienten Helsingin Vappu Helsingissä 2022
tapahtumavinkit löytyvät TÄÄLTÄ.


Talvipuutarha on avoinna vappuaattona 30.4.2022 sekä vappupäivänä 1.5.2022 avoinna klo 12-16. Ihana eväsretkipaikka! Vapaa pääsy.

Fallkullan kotieläintila on avoinna vappupäivänä 1.5.2022 klo 10-14. Tilalle on vapaa pääsy.

Haltialan tilalla voi vierailla vapaasti aamusta ilta kymmeneen ja lampolakin on tämän hetken tiedon mukaan avoinna sunnuntaisin klo 10-13. Haltialan pihapiiriin leikkipaikka on hakepintainen, joten pientä sadetta uhmaten kurahousut ja muut ulkoiluvermeet päälle ja leikkimään sekä moikkaa lehmiä. Tilalla toimiva kahvila-ravintola Wanha Pehtoori myy munkkeja ympäri vuoden! Tilalle on vapaa pääsy.

Espoo: Suomen luontokeskus Haltia Nuuksiossa Espoossa on avoinna vappupäivänä klo 10-17. Pihan kodassa voi paistaa omia eväitä vappupiknikin muodossa. Luontokeskuksen näyttelyihin sisäänpääsymaksu.

Korkeasaaren eläintarhan voi kokea myös toisesta näkökulmasta ja tutkia eläintarhan sisätiloissa asuvat eläimet tarkasti ajan kanssa. Piknik-eväitä voi nauttia esimerkiksi kodassa, myös saaren ravintolat palvelevat. Vappupäivänä Korkeasaareen voi matkustaa myös lautalla Kauppatorinrannasta. Sisäänpääsymaksu.

Tiedekeskus Heureka Vantaan puolella on avoinna klo 10-18. Sisäänpääsymaksu.

Useista Helsingin leikkipuistoista löytyy katoksi, joissa retkieväät voi syödä myös pienessä sateenropinassa ulkona. Myös useilla pk-seudun ulkoilualuilla on retkikatoksia ja niissä usein myös tulipaikkoja.

Kotona piknikin voi kattaa vaikka olohuoneen lattialle tai rakentaa majan, jonka täyttää ilmapalloilla ja vappuherkuilla!

Tai jos vain uhmaisi säätä ja kokisi erilaisen vapun kuralätäköissä hyppien?

Mitä tehdään? Pienten Helsingin juttu vinkkaa kaksikymmentä helppoa ja ilmaista kohdetta Helsingissä lasten kanssa.


Vapun 2022 tapahtumista ainakin seuraavat tapahtuman ovat ainakin osin sisätiloissa:

Lasten Lauantai -lastenteatterifestarit vappuaattona 30.4.2022 klo 10.30 alkaen Laajasalon VPK:lla (Yliskylänkaari 10). Liput 2 €.

Lasten lauantai: vappujuhlat Viikin kirjastossa lauantaina 30.4.2022 klo 11-15.

Vappushokkelo vappupäivänä 1.5.2022 Kumpulan kasvitieteellisellä puutarhalla (Jyrängöntie 2) klo 10-17 Liput 4 € (lapset) ja 2 € (aikuiset), sylivauvat maksutta.


Hauskaa Vappua!

#pientenhelsinki


Seuraa Pienten Helsinkiä!
Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa
Pienten Helsinki TikTokissa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.