Syysloma Helsingissä

Vinkit syyslomalle 2017

Päivitetty 16.10.2017

Helsingin kouluissa vietetään syyslomaa viikolla 42 eli 16.-20.10.2017. Lomapäivien määrä vaihtelee: esimerkiksi suomenkielisissä kaupungin kouluissa lomaillaan pääsääntöisesti koko viikko, ruotsinkielisissä kouluissa vain muutama päivä. 
Syyslomalla useat tahot järjestävät ohjelmaa lapsille ja nuorille. Erilaisia kerhoja ja päiväleirejä järjestävät esimerkiksi leikkipuistot ja nuorisotalot sekä urheiluseurat ja näihin on ennakkoilmoittautuminen. 

Pienten Helsinki kokosi listan kaikille avoimista menovinkeistä syyslomaviikolle. Listaa päivitetään, joten tuoreita vinkkejä kannattaa tarkistaa aika ajoin.

Lue myös Pienten Helsingin syyslomavinkit lähiseudulle sekä  Minne mennä -artikkeli viikolle 42. 


Eläimiä ja maatiloja

  • Fallkullan maatila on avoinna syyslomalla koko viikon maanantaista sunnuntaihin klo 10-15.
  • Haltialan tila ja ravintola Wanha Pehtoori ovat avoinna myös syyslomalla. Pehtoori palvelee klo 9-18. Haltialassa on tähän aikaan vuodesta ainakin kanoja,  vuohia, lampaita ja lehmiä.
  • Myös Korkeasaaren eläintarha on avoinna koko syyslomaviikon maanantaista perjantaihin klo 10-16. Viikolla Korkeasaaressa tutustutaan korpeen ja kotimaisiin eläimiin, kävellään pitkospuilla ja paistetaan makkaraa kodassa. Mukana menossa Helsingin kaupungin leikkipuistojen ohjaajia. Korkeasaaren syyslomaohjelma

Käy kirjastossa

Kaupunginkirjastot ympäri Helsinkiä tarjoavat syyslomalla tekemistä lapsille: satutuokioita, työpajoja sekä teemailtapäiviä. Vinkki: kirjastoista löytyy myös lautapelejä ja esimerkiksi soittimia sadepäivien varalle.
Kirjaston syysloman tapahtumat löytyvät linkin takaa.

Muista myös Pohjoismainen kirjasto Kaisaniemenkadulla.

Leikkipuistot

Useissa Helsingin kaupungin leikkipuistoissa on tarjolla tekemistä myös syyslomalla. Koululaisille järjestetään päiväleirejä (ennakkoilmoittautuminen), perheille muuta syyslomaviikon ohjelmaa auki olevissa leikkipuistoissa.
Leikkipuistot tiedottavat syyslomaohjelmastaan omilla sivuillaan. Pienten Helsinki yrittää koota listaa leikkipuistojen ohjelmasta, huomaa kuitenkin että linkit vievät pääosin leikkipuistojen omille facebook-sivuille.

Pienten Helsingin sivuilta löytyy jo useita leikkipaikkojen ja leikkipuistojen esittelyjä.

Leikkipuistojen ohjelmaa syyslomalla

Syyslomaohjelmaa perheille:
Syyslomaohjelmaa koululaisille:

Suljetut leikkipuistot syyslomalla: Nurkka, Jalopeura, Kesanto, Vähätupa, Munkki

Huom! Jos tiedät listalta puuttuvan leikkipuiston syyslomaohjelmasta jotain, vinkkaa tieto mari@pientenhelsinki.fi 

Lastenkulttuuri: Annantalo

Annantalo tarjoaa lapsille ja nuorille tekemistä syyslomalla. Revi siitä! -työpajat sunnuntaista perjantaihin on suunnattu 3-9-vuotiaille ja pajojen ohjelma vaihtelee päivittäin.
Satupäivää vietetään keskiviikkona 18.10.2017. Lue lisätietoa Satupäivän ohjelmasta Annantalon sivuilla.

Poikkea museossa

Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki, Luonnontieteellinen museo, Kansallismuseo, Tekniikan museo, Teatterimuseo… Vaihtoehtoja museovierailulle lasten kanssa on useita. Pienten Helsingin museot-sivulta voi lukea vinkkejä museovierailulle.

Luonnontieteellisessä museossa.

Syyslomalla Luonnontieteellisessä museossa järjestetään Dinosaurusopastuksia sekä Luuranko kohtaa robotin- ohjelmointi- ja robotiikkatyöpajoja. Lue lisää syyslomaohjelmasta museon omilta sivuilta.

Myös Lastentarhamuseon putkiremontti on valmistunut ja museo avaa jälleen ovensa avajaisten merkeissä 18.10.2017. Lue lisää Lastentarhamuseon ajankohtaisista kuulumisista museon sivuilta.

Designmuseossa järjestetään syyslomaviikolla ohjelmaa koko perheelle. Lue mitä kaikkea museo tarjoaa lomalaisille ja muille kävijöille Designmuseon sivulta.

Lasten liikennekaupunki

Lasten liikennekaupunki on auki perheille syyslomaviikolla maanantaista perjantaihin klo 9-15. Liikennekaupungissa pääsee oman aikuisen seurassa opettelemaan liikennesääntöjä ja kurvailemaan liikennepuistossa polkuautolla tai pyörällä.

Linnanmäki

Linnanmäellä vietetään lokakuussa Valokarnevaaleja 12.-22.10.2017. Luvassa upeassa tunnelmavalaistuksessa kylpevä huvipuisto, esiintyjiä ja ilotulituksia. Lue lisää Valokarnevaaleista Linnanmäen sivulta.
Merimaailma Sealifessa vietetään Kalakarnevaaleja ja viikonloppuna Kalojen yötä.

Liikkumaan

Helsinki liikkuu järjestää liikuntapahtumia myös syyslomalla.
Liikuntahulinat jatkuvat sunnuntaisin Liikuntamyllyssä klo 9-10.45.
Perhepalloilua Pallomyllyssä tiistaina klo 9.30-11.30 sekä torstaina klo 16-17.
EasySport-viikko maanantaista perjantaihin klo 11-14 Töölön kisahallissa tarjoaa lapsille monipuolisia liikuntapisteitä ja lajikokeiluja Kisiksen sisäänpääsymaksun hinnalla (1,50€).

Nuorten omaa FunAction-päivää vietetään Liikuntamyllyssä keskiviikkona 18.10. klo 15–19.

Itäkeskuksen uimahallissa vietetään perheiden EasySport-vesiliikuntapäivä sunnuntaina 15.10.2017 klo 13–17.
Wibit Aqutrack-radalle pääsee Itäkeskuksen uimallissa myös maanantaista keskiviikkoon klo 10-18.
Muista myös muut Helsingin uimahallit sekä esimerkiksi Vantaan Flamingo Spa.

Lue lisää syysloman liikuntatapahtumista Helsinki liikkuu -sivulta.

Vuosaaren uimahallissa ohjelmaa syyslomalla.

Perhepalloilemaan pääsee myös syyslomalla.

Luistelemaan ja hiihtämään

Maksuttomat yleisöluisteluvuorot Helsingin jäähalleissa jatkuvat. Lue lisää Helsinki liikkuu -sivuilta.
Kivikon hiihtohalli on avannut ovensa ja palvelee pieniä ja suurempia hiihtäjiä. Lue lisää Kivikon hiihtohallista ja hallin aukioloajoista.

Retkeile Helsingissä

Lammassaari ja Kuusiluoto, Talosaari, Suomenlinna, Kruunuvuori,… Retkikohteiksi sopivia paikkoja on lukuisia. Retkelle voi luoda oman teeman tai mennä suunnitellun reitin mukaan. Esimerkiksi Suomenlinnaan voi tutustua monella eri tavalla.
Muista myös lähikaupunkien ja -kuntien retkikohteet: Sipoo, Porvoo ja Loviisa idässä, lännessä Espoo, Kirkkonummi ja Inkoo. Kansallispuistojakin on kaksin kappalein lähellä Helsinkiä: Nuuksio ja Sipoonkorpi ovat mainioita perheiden retkikohteita.

Lue Pienten Helsinkin retkivinkit

Syksyinen retki Kruunuvuoren lammella.

Lue myös Pienten Helsingin syyslomavinkit lähiseudulle.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.