Syyslomavinkit lähiseudulle 2018

Syyslomaviikko Helsingin lähiseudulla

Lähde syyslomaviikolla lomalle naapurikaupunkiin! Pienten Helsingin syysloman vinkit enintään tunnin matkan päähän Helsingistä vievät leikkipaikkoihin, metsäretkille, seikkailemaan ja kulttuurielämyksiin.

Pienten Helsingin menovinkit syyslomalle on koottu pieniä ja heidän perheitään sekä alakouluikäisiä lapsia ajatellen.

Lue myös Pienten Helsingin syyslomavinkit Helsinkiin sekä Minne tällä viikolla -artikkeli viikolle 42.

TOIVE: #pientenhelsinki löytyy muun muassa Instagramista ja tunnisteen takaa löytyy muidenkin perheiden kokemuksia ja vinkkejä tekemiseen lasten kanssa. #pientenhelsinki -tunnistetta saa mielellään käyttää 😉


ESPOO

Luontokeskus Haltia Nuuksiossa on hyvä perhekohde. Syyslomaviikolla luontokeskuksessa on erityistä lomaviikon ohjelmaa. Lomaviikon ohjelma löytyy Haltian sivuilta. Luontokeskukseen sisäänpääsymaksu, mutta myös maksuttomia retkiä järjestetään.

Luontokeskus Haltia Nuuksiossa esittelee Suomen luontoa.
Luontokeskus Haltia Nuuksiossa esittelee Suomen luontoa.

Nuuksion kansallispuistosta löytyy valmiita reittejä kaikenikäisille ja -kuntoisille. Syksyinen metsäretki upeassa ruskassa ja retkieväillä on elämys koko perheelle.

Luontotalo Villa Elfvikin ympäristössä on helppokulkuisia luontopolkuja koko perheelle. Retkeily onnnistuu myös vaunujen kanssa. Lue lisää Villa Elfvikistä ja ympäristön luontopoluista luontotalon sivuilta.

Talomuseo Glims Espoossa on avoinna syyslomaviikolla tiistaista perjantaihin klo 10–16 ja sunnuntaina klo 11–16 (suljettu maanantaina ja lauantaina). Viikolla museossa järjestetään työpajoja. Lue lisää Glimsin ohjelmasta museon sivuilta. Museon sisäänpääsymaksu.

Lelumuseo Hevosenkenkä Espoossa tarjoaa myös syyslomatekemistä. Tarkemmat tiedot löytyvät museon sivuilta.
WeeGeen näytelykeskuksessa on muutakin nähtävää: Kamu (Espoon kaupunginmuseo), Emma (Espoon modernin taiteen museo) sekä Suomen Kellomuseo. Kaikkiin museoihin pääsee samalla lipulla. Liput 12 €, alle 18-vuotiaat maksutta.

Lasten kulttuurikeskus Pikku-Aurorassa tarjolla Maahisten mailla -luontopaja lomalaisille maanantaista perjantaihin klo 10-13. Vapaa pääsy. Lue lisää Pikku-Auroran sivuilta. Pikku-Auroran ylläpitämä Puistopiilo on myös yhä löydettävissä Träskändan puistosta!

Sellosalissa (Leppävaara) nähdään syyslomaleffoja tiistaina klo 9.15 ja klo klo 11. Elokuviin on vapaa pääsy, ei paikkavarausta. Lue lisää Sellosalin sivuilta.

Espoon kirjastoissa järjestetään myös syyslomaviikolla tekemistä lomalaisille. Espoon kirjastojen viikon tapahtumat löytyvät täältä.

Kauppakeskus Ison Omenan palvelutorilla järjestetään ohjelmaa lomalaisille. Raxu Taskunen -esitys viihdyttä kaikenikäisiä katsojia, tarkemman esitysajat löytyvät Ison Omenan palvelutorin fb-tapahtumasta. Lisäksi Ison Omenan kirjasto järjestää lasten osastolla pitkin viikkoa erilaisia pienimuotoisia tapahtumia peliturnauksista kasvomaalaukseen.
Vinkki: Kauppakeskus Isosta Omenasta löytyy erinomainen hoitohuone ja vierestä suuri kiipeilyteline lapsille.

Angry Birds -puistot Oittaalla ja Leppävaaran urheilupuistossa toimivat pienempien ja isompien lomalaisten kanssa. Leppävaaran AB-puiston vieressä suuri urheilupuisto ja esimerkiksi skuuttirampit sekä Leppävaaran uimahalli.

Espoon uimahallit palvelevat myös syyslomalla.

Espoo jäähallien yleisöluisteluvuoroista syyslomaviikolla tiedotetaan Metro Areenan fb-sivulla.


KIRKKONUMMI

Porkkalanniemen ja Linloon saaren (siltayhteys mantereelle) ulkoilualueet ovat hyvällä säällä erittäin hyviä retkikohteita Kirkkonummella.

Rehndahlin kotieläinpiha Kirkkonummella tarjoaa maalaistunnelmaa ja monenlaisia muita aktiviteetteja sekä tietenkin kotieläimiä. Pihapiirissä on lisäksi aidattu leikkipaikka, merirosvolaiva, keppihevosille esterata sekä kesäkahvila. Rehndahlin tila on auki ympäri vuoden. Syyskuusta huhtikuuhun kotieläinpiha on avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 10-14. Talvikauden sisäänpääsymaksu 5€, alle 2-vuotiaat maksutta. Myös perhelippuja.


VANTAA

Ilmailumuseossa järjestetään syyslomaohjelmaa. Ohjelmassa Mielikuvituksen siivin – Lentäminen saduissa ja tarinoissa. Museon sisäänpääsymaksu. Lue lisää Ilmailumuseon omilta sivuilta.

Vinkki Vantaalle: Koko perheen Hohtodisco Kulttuuritehdas Vernissassa (Tikkurila) klo 13-16. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Tiedekeskus Heureka Tikkurilassa on koleiden syyspäivien kohde Vantaalla. Sisäänpääsymaksu 22 € / 15 €, alle 6-vuotiaat maksutta.

Flamingo Spa Vesipuisto tarjoaa etelän lämpöä koleissa syyskeleissä.

Pienten Helsingin Bongaillaan -artikkelita löytyy vinkki myös Vantaalle.


KERAVA

Keravan Kimppa! -lastenkulttuuriviikko 10.10-21.10.2018. Lue lisää viikon ohjelmasta Keravan kaupungin kulttuurisivulta.

Aivan Kerava naapurissa Tuusulan puolella on mitä mainioin pysähdyspaikka lasten kanssa: Koiramäen pajutalli tarjoilee elämyksiä pienille, eväitä viehättävästä kahvilasta ja pajukoristeita kotiinvietäväksi. Kokemisen arvoinen paikka!


LAHTI

Launeen perhepuisto Lahdessa mitä parhain hyvä retkikohde noin tunnin matkan päässä Helsingistä. Launeelle voi tehdä retken myös junalla: Rattaiden kanssa myös Lahteen matkustaa VR:n lähiliikenteen junilla maksutta.
Tässä kohtaa on hyvä huomauttaa, että Launeen puisto ei ole mikään perusleikkipuisto vaan paljon enemmän. Tekemistä riittää kaikenikäisille: on pienten leikkialue, leikki-ikäisten leikkipaikka, liikennekaupunki, skuutti- ja skeittiramppeja, kesällä kahluupaikka ja minogolf-rata (maksullinen) ja paljon muuta. WC:t käytössä myös viikonloppuisin henkilökunnan ollessa paikalla. Launeen puistoon valmistui uusi Linna -leikkialue loppukesästä. 

Launeen perhepuisto kesällä 2017.

SIPOO

Sipoonkorven kansallispuisto tarjoaa monia mahdollisuuksia sieniretkiin tai ruskaa ihailemaan. Pienten retkeilijöiden kanssa kannattaa suunnata esimerkiksi Ponun perinnepostia -reitille, joka on tehty pienille helppokulkuiseksi. Pienten Helsingin taustatiimi suosittelee pienten kanssa liikkuvia pakkaamaan hyvät eväät reppuun ja suuntaamaan reitin nuotio- ja laavupaikalle nauttimaan eväitä ja seikkailemaan lähialueella ja palaamaan samaa reittiä takaisin – koko reitti kun vie loppupäässä osin autotien varteen ja toi turhia loppureitin haasteita pienten retkeilijöiden kanssa.

Sipoonkorven kansallispuiston Ponun perinnepostia -polulla on vaihtelevaa luontoa ja paljon nähtävää.
Sipoonkorven kansallispuiston Ponun perinnepostia -polulla on vaihtelevaa luontoa ja paljon nähtävää.

Talma Active Park on avoinna syyslomaviikolla arkisin klo 12-19, viikonloppuna klo 10-18. Lue lisää Talman omilta sivuilta. Sisäänpääsymaksu.


PORVOO

Muumipuisto Porvoossa on kiva kohde pienemmille lomalaisille.

Porvoon syyslomaohjelmaa on koottu Visit Porvoo -sivuille.


LOVIISA (ja Kotka)

Onnelin ja Annelin leikkipuisto löytyy Laivasillan ranta-alueelta sekä Loviisan keskusta-alueelta.

Strömforsin ruukin alue on mainio pysähdyspaikka Loviisaan reissulla.

Kotkaan on jo hiukan tuntia pidempi matka, mutta Kotkan monet puistot kannattaa kokea joskus!

Onnelin ja Annelin leikkipuisto kesällä 2017.

ASKOLA

Peikkorinteen lintutarha ja kotieläinpiha on avoinna syyslomaviikolla torstaista sunnuntaihin klo 11-16. Lue lisää Peikkorinteen fb-sivulta.

MUISTA MYÖS

Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen ulkoilualueet 


TOIVE: #pientenhelsinki löytyy muun muassa Instagramista ja tunnisteen takaa löytyy muidenkin perheiden kokemuksia ja vinkkejä tekemiseen lasten kanssa. #pientenhelsinki -tunnistetta saa mielellään käyttää 😉

Pienten Helsinki logo

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.