Leikkipaikat ja leikkipuistot

Esittelyssä Helsingin leikkipaikat ja leikkipuistot

Pienten Helsingin leikkipaikkojen ja leikkipuistojen sarja esittelee Helsingin kaupungin leikkipaikat ja -puistot valokuvin ja tiedoin, jotta lähteminen vieraaseen puistoon olisi mahdollisimman helppoa ja omiin tarpeisiin sopiva puisto löytyisi helposti. Sarjan ensimmäiset leikkipuistot valokuvineen ilmestyivät sivulle heinäkuussa 2017 ja urakka jatkuu pitkälle ensi vuoteen.

Helsingissä on 69 leikkipuistoa, joissa järjestetään ohjattua toimintaa arkisin ulko- ja sisätiloissa. Leikkipuistojen listaukseen on laskettu mukaan myös kaupungin perhetalot. Leikkipuistojen toiminta on avointa kaikille lapsille ja lapsiperheille, varhaisnuorille leikkipuistot tarjoavat iltapäiväkerhoja ja lomatekemistä. Iltaisin ja viikonloppuisin puistojen ulkoalueet ovat vapaassa leikkikäytössä. Leikkipuistojen sisätiloja myös vuokrataan esimerkiksi lastensyntymäpäivien juhlapaikaksi.

Leikkipaikkoja, joissa ei järjestetä ohjattua toimintaa, löytyy Helsingistä yli 200. Kaupungin leikkipaikkojen kunnossapidosta vastaa Kaupunkiympäristön toimiala (entinen Rakennusvirasto).

Lisätietoa Helsingin kaupungin leikkipuistosta ja leikkipaikoista.

Leikkipaikat »
Leikkipuistot »

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin