Taidenäyttelyyn!

Näyttelyvinkit pienille

Päivitetty 15.4.2018

Lapsille sopivia taidenäyttelyitä löytyy yllättävän paljon. Kulttuurikeskukset, kirjastot ja taidegalleriat ympäri kaupunkia tarjoavat juuri lapsille suunnattuja näyttelyitä tai taide-elämyksiä, jotka sopivat kaikenikäisille. Pienten Helsinki toivoo, että listauksen avulla näihin hienoihin tapahtumiin löytäisivät mahdollisimman monet. Taidenäyttelyssä käyminen on voi innostaa myös pientä taiteilijaa luomaan oman näyttelyn, Helsingissä tähän on mahdollisuus esimerkiksi Kirjasto 10:ssa mutta muitakin mahdollisuuksia kannattaa kysellä. Lasten tekemä taide saattaisi ilahduttaa myös ikäihmisiä palvelutaloissa?


Sipoon Gumbostrand Konst & Formissa avautui 23.3.2018 yhdysvaltalaisen animaatiosuunnittelijan Phil Mendezin satuaiheinen näyttely FUN (Finnish Unknown Nature). Näyttelyn satumaailmaan ovat lapset erityisen tervetulleita.
Phil Mendezin FUN on esillä Sipoon saaristomaisemassa sijaitsevassa taidekeskuksessa aina 27.5.2018 asti. Vapaa pääsy. Lisätietoa tapahtuman fb-sivulta. Gumbostrand Konst & Formista voit lukea lisää täältä. Konst & Form on avoinna myös pääsiäisenä.

Ystävät-kuvitusnäyttely Annantalon kahvilassa 13.5.2018 asti, avoinna Annantalon aukioloaikojen mukaan. Lue lisää Annantalon sivuilta.  

Kirjasto 10:ssä nähdään seitsemäs lasten oma taidenäyttely, kun Roosa Eräsaari avaa näyttelynsä ”Kuvia Suomesta ja Espanjasta”. Näyttelyä pääsee ihailemaan kirjaston aukioloaikoina 26.3.-22.4.2018.
Lasten oma taidenäyttelytoiminta on lajissaan tiettävästi ainutlaatuinen konsepti Suomessa ja näyttelyn voi pitää kuka lapsi vain. Lisätietoja tapahtumasta ja Kirjasto 10:n näyttelytoiminnasta.

Salwa Bra Ep Berichin mainiota kirjataidetta on esillä Arabianrannan kirjaston lastenosastolla huhtikuun ajan. Lisätietoja kirjaston sivuilta.

Malmitalossa nähdään Pohjois-Helsingin kuvataidekoulun oppilastöiden kevätnäyttely 18.4.-2.5.2018. Esillä on kuvataidekoulun 4-20 -vuotiaiden oppilaiden töitä. Lue lisää Malmitalon sivuilta.

Päivälehden museon uusi, kaikenikäisille sopiva toiminnallinen näyttely Pelle Peloton – Maailman pelottomin keksijä on esillä syksyyn 2018 asti. Päivälehden museoon on vapaa pääsy. Pienten Helsingin juttu museosta löytyy täältä, juttu uudesta näyttelystä tulossa ihan pian!

 

Taidenäyttelyssä voi piipahtaa myös lasten kanssa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *