Mainos

Mainos: Lapsimessuilla lasten kanssa

*Juttu on tehty kaupallisessa yhteistyössä Lapsimessujen kanssa.

Lapsimessut järjestetään 20. kerran Helsingin Messukeskuksessa perjantaista sunnuntaihin 14.-16.4.2023. Koko perheen suosikkitapahtumassa myös lapset on huomioutu ja messupäivä hurahtaa hetkessä. Pieten Helsingin yhteistyöjuttu Lapsimessujen kanssa vinkkaa, mitä kaikkea tekemistä ja kokemista messut tarjoavat lasten kanssa messuilla seikkaileville.

Huomaa, että Lapsimessujen allergiavapaata päivää voi viettää perjantaina 14.4.2023, lauantaina ja sunnuntaina Messukeskuksessa järjestetään myös Lemmikkimessut.


Lapsimessut järjestetään tänä viikonloppuna jo 20. kerran ja tarjolla on suuren messuhallin verran nähtävää, koettavaa ja myös ostettavaa. 205 näytteilleasettajaa ja 10 000 neliötä takaavat sen, ettei tylsää ehdi tulla ja mikä parasta Pienten Helsingin näkökulmasta, messupisteiden suunnittelussa on huomioitu erityisesti lapset! Messuosastojen lisäksi tarjolla on monipuolista ohjelmaa kuudella eri lavalla: tietoiskuja, lastenesityksiä, satu- ja suosikkihahmojen tapaamisia sekä muuta ohjelmaa lasten makuun. Lapsimessujen ohjelma kokonaisuudessaan löytyy tapahtuman sivuilta.

Uutta Lapsimessuilla on tänä vuonna esimerkiksi kiertotalousalue, jossa mukana on myös muun muassa second hand-löytöjä tarjoavia lastenkirpputoreja ja vaatteiden korjauksessa neuvova Vaatelaastari® – korjausklinikka. Uutta on myös vauvojen ohjelmahuone pienokainen, jossa omaa ohjelmaa aivan pienimmille sekä odottajille suunnattu aamupäivä.

Lapsimessuilla tekemistä on aivan pienimmistä alakouluikäisiin saakka. Liikennekylän polkuautokoulu, poliisin- ja pelastuslaitoksen pisteet, Pomppilinnamaailma, minitivoli (erillismaksullinen), eri osastoilta löytyvät leikki- ja liikuntapisteet sekä Herra Hakkaraisen kirjakahvila ovat varmasti monen lapsen mieleen. Tubettajat, HELriden skeittialue, pelipisteet ja -myyntikojut, pomppulinnat sekä lukemiseen ja kirjoihin keskittyvät alueet kiinnotavat myös alakouluikäisiä messuvieraita. Myös vauvoja ja odottajia muistetaan tänä vuonna! Odottajien aamupäivää vietatään lauantaina ja muuta vauvoille ja vauva-aikaan suunnattua ohjelmaa on tarjolla jokaisena messupäivänä. Messuilla esiin nousevat myös lasten oikeidet, uni, kasvatus ja leikin eri muodot. Messujen eri aktiviteetteihin pääset tutustumaan tämän linkin kautta.

Lapsimessuilla on varauduttu pieniin vieraisiin myös erillisillä eväspaikoilla, vaippavarikoilla, imetys- ja syöttönurkkauksilla ja rauhallisimmalla kahvila-alueilla esimerkiksi päiväuniaikaa ajatellen.

Vaippavarikolla on helppo huoltaa pienet messuvieraat.

Messukeskuksen itäinen sisäänkäynti on täysin esteetön, joten jos saavut messuilla rattaiden tai vaunujen kanssa haluat välttää hissijonon, kannattaa tätä sisäänkäyntiä hyödyntää.

Messuilla on käytössä myös cashback-kampanja, jossa jokaista 100 euro arvon ylittänyttä ostosta, tai ostosten kokonaissummaa vastaan saat yhden Messukeskuksen lahjalipun, joka oikeuttaa kertakäyntiin vapaavalintaisessa tapahtumassa yleisöaikana vuonna 2023.


Pienten Helsingin pikavinkit Lapsimessuille 2023:

  • Vaunujen ja rattaiden vuoksi hisseissä on ruuhkaa. Itäinen sisäänkäynti pääsisäänkäynnistä katsottuna oikealla puolella hotellin jälkeen on täysin esteetön (= ei hissijonoja!) eli sitä kannattaa suosia vaunujen ja rattaiden kanssa. 
  • Erityisesti pienemmille lapsille on saatavilla ulko-ovien yhteydestä tarrroja, joihin voit lisätä omat yhteystietosi ihan varmuuden vuoksi.
  • Hyödynnä messujen palvelut: vaunuparkki, vaippavarikko, imetys- ja syöttöpiste, eväiden syöntipaikat…
  • Ilmapalloja on jaossa usealla osastolla, mutta navakka kevättuuli vei monen pienen ilmapallon ja aiheutti surua. Huomio siis tämä, jos poistutte ulos Messukeskuksesta ilmapallon kanssa.
  • Tutustu etukäteen ohjelmaan ja erityisestl siihen, millä lavalla esitys on, niin säästät aikaa etkä missaa mitään tärkeää. Messualueen kartta löytyy mm. messuesitteestä.
  • Lasten kanssa pärjää messuhulinassa, kunhan muistaa ettei ihan kaikkea tarvitse suorittaa, pitää taukoja ja varautuu myös pieneen jonotukseen. Ainakin perjantaina mm. esityksissä oli hyvin tilaa.
  • Pienten Helsingin toive ensi vuoden messuille: iso leikkipaikka vaikka messujen keskipisteeksi?

Lapsimessujen yhteydessä järjestetään lauantaina ja sunnuntaina 15.-16.4.2023 pitkän tauon jälkeen myös Lemmikkimessut.

Lapsimessut Helsingin messukeskuksessa perjantaista sunnuntaihin 14.-16.4.2023!

Liput 23 €/ 16 € / 10 €, alle 4-vuotiaat ilmaiseksi. Alle 12-vuotiaat vain aikuisen seurassa.
Ennakkoon ostetut liput Lapsimessuille edullisempaan hintaan!


Lapsimessuilla lasten kanssa – ideoita messupäivään

Pienten Helsinki sai messuseurakseen kaksi hurmaavaa viisivuotiasta ja heidän kanssaan olikin hauskaa etsiä, mitä kaikkea kivaa Lapsimessut juuri lapsvierailleen tarjoakaan. Ilmapalloja, tikkareita, pomppulinnoja ja merenneito sekä glittertatuoinnit mainittiin, kun kyselin messupäivän jälkeen tunnelmia ja kivoja asioita. Ja näitä kaikkia olikin tarjolla! Lähes jokaiselta messuosastolta löytyy jotain pientä tai suurempaa tekemistä lapsille: piirustus- tai askertalupisteitä näimme kymmeniä, liikunta- ja leikkipisteitä useita, tarroja ja herkkuja tarjottiin useissa paikoissa, kuten myös maistiaisia. Pomppulinnoille oli varattu oma alueensa, samoin lisämaksullisille tivolilaitteille. Oma elämyksensä oli Lasten liikennekaupunki, jossa potkuautokoulun jälkeen saattoi saada ihan oikean potkuautoajokortin! Satuhahmoja vilahteli niin ohjelmalavoilla kuin messuosastoilla ja jo pelkällä messuhulinalla tuntui olevan oma viehätyksensä.

Seuraavissa vinkkejä ja messutunnelmia Lapsimessuille 2023 kuvien muodossa.

Lasten liikennekaupungissa opetellaan liikennesääntöjä 15 minuutin välein alkavassa polkuautokoulussa. Liikenneopetus on suunnattu 5-8-vuotiaille.
Lapsimessujen Liikennekylässä pääsee näkemään poliisi-ja pelastusajoneuvoja ja kysymään mieltä askarruttavia kysymyksiä.
Lapsimessujen Liikennekylään on tuotu myös paloauto!
Pomppulinnamaailman sisäänpääsy kuuluu messulipun hintaan ja täällä pompimaan oman aikuisen valvonnassa. Alueelle mahtuu kerrallaan 140 lasta, joten varaudu pieneen jonotukseen. Taaperoille on oma pomppulinnalue.
Minitivolin alueelta löytyy muutamia tivolilaitteita ja
muuta tivolitunnelmaa.
Minitivoli Pomppulinnamaailman vieressä on lisämaksillinen
(hintaesimerkkejä: laiteliput 4 €, benjitrampoliini 6 €, pelit 1 €)
Ruffle Armyn jättisaippuakuplashow nähdään Vekarat-lavalla
jokaisena messupäivänä.
Ruffle Armyn pisteellä voi pientä maksua vastaan teettää
glittertatuoinni ja -meikin.
Hyvä kiertää -kiertotaloousalueella annetaan vinkkejä ja avustetaan vaatteiden korjauksessa, tehdään second hand-löytöjä ja saadaan vinkkejä vastuullisemmasta
arjesta lasten kanssa.
Laspimessuilta löytyy myös MLL:n Suomen suurin perhekahvila.
Ohjelmalavoja Lapsimessuilla on kaikkiaan kuusi ja lavaohjelmien aikataulut löytyvät tapahtuman sivuilta.
Messuilla on ohjelmassa myös muskarihetkiä ja lastenkonsertteja.
Satuhahmoja vilahteli niin ohjelmalavoilla kuin messuosastoilla.
Kirjastoauto, Herra Hakkaraisen kirjakahvila, kustantajien myyntipisteet ja kirjalahjat innostivat lukemaan.
HELriden skeittikoulussa pääsee kokeilemaan lajia ohjaajien avustuksella.
Heurekan pisteellä on tarjolla tiedekokeiluja!
Pelialueella on tarjolla tekemistä alakouluikäisille.
Pelikauppojen myyntipisteitä oli tänä vuonna Lapsimessuilla useampia.
Messuilla on myös lukuisia mahdollisuuksia tehdä hyviä messulöytöjä!

Pist! Loppuun vielä pieni tehtävä pienille messuvieraille! Näin nimittäin korkauksissa jotain tuttua. Mimmi-lehmä ja varis olivat kiivenneet messuhallin korkeuksiin keinumaan! Löydätkö sinä heidät?

Löydätkö Lapsimessuilta Mimmi-lehmän ja variksen?

*Juttu on tehty kaupallisessa yhteistyössä Lapsimessujen kanssa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin