Mainos

Mitä jos vappuna sataa?

Vinkkejä sateisen vapun viettoon Helsingissä lasten kanssa

Julkaistu 30.4.2018, päivitetty 25.4.2019

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran vappuna 2018, kun sääennuste Helsingissä näytti lohduttomalta piknik-suunnitelmien suhteen. Pienten Helsinki päivitti jutun tiedot vapun 2019 osalta – ihan vain varmuuden vuoksi!
Mitä keksiä lasten kanssa, jos kurahousu-piknik ei tule kyseeseen tai vapputorin ja Lintsin hulina sateessa ei kiinnosta? Mikä pelastaa sateisen vappupäivän ja mitä tehdä lasten kanssa? Pienten Helsinki yritti keksiä nopealla aikataululla vappupäivän pelastuksia.


Pienten Helsingin Vappu Helsingissä 2019 -tapahtumavinkit löytyvät täältä.


Monet kahvilat ja ravintolat palvelevat myös vappupäivänä, joten vappubrunssien peruutuspaikkoja kannatta kysellä ainakin keskustan ulkopuolelta. Kahviloista ainakin Kahvila Puhuri (avoinna vappupäivänä klo 11-14) ja Puhvetti (avoinna vapunpäivänä klo 12-17) Lauttasaaressa, Cafe Monami Rastilan kartanolla sekä kahvila Kampela Vuosaaren Aurinkolahdessa ovat avoinna myös ilman pöytävarausta. Ravintola Stansvikin kahvila Laajasalossa palvelee ilman pöytävarausta (brunssi loppuunvarattu) ja Arabianrannassa Kaffila Bokvillanissa vietetään vapunpäivää.

Mainos

Korkeasaaren eläintarhan voi kokea myös toisesta näkökulmasta ja tutkia eläintarhan sisätiloissa asuvat eläimet tarkasti ajan kanssa. Piknik-eväitä voi nauttia esimerkiksi kodassa, myös saaren ravintolat palvelevat. Vappupäivänä Korkeasaareen voi matkustaa myös lautalla Kauppatorin rannasta. Sisäänpääsymaksu.

Fallkullan kotieläintila on avoinna vappupäivänä klo 10-15. Lue lisää Fallkullan fb-sivuilta. Tilalle on vapaa pääsy.

Haltialan tila on aina auki, mutta lampolan aukioloaikoja ei ainakaan äkkiseltään vapun osalta löytynyt. Lähde munkille (vegaaninen) ravintola Wanhaan Pehtooriin Haltialan pihapiiriin säätä uhmaten kurahousuissa ja muissa ulkoiluvermeissä, moikkaa lehmiä ja leiki mainiossa Haltialan leikkipaikassa? Tilalle on vapaa pääsy.

Suomen luontokeskus Haltia Nuuksiossa Espoossa on avoinna vappupäivänä klo 10-18. Pihan kodassa voi paistaa omia eväitä vappupiknikin muodossa. Sisäänpääsymaksu, museokorttikin käy!

Mainos

Tiedekeskus Heureka Vantaan puolella on avoinna klo 10-18. Sisäänpääsymaksu.

Kotona piknikin voi kattaa vaikka olohuoneen lattialle tai rakentaa maja, jossa nauttia vappuherkkuja.

Tai uhmata rohkeasti säätä ja kokea erilainen vappu kuralätäköissä hyppien? Todellisessa tylsyydessä Prismat ovat avoinna  ja myynnissä on vappupalloja ja -herkkuja joka lähtöön.


Vappupäivän 2019 tapahtumista voisi veikata seuraavien olevan ainakin osin sisätiloissa:


Hauskaa Vappua!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin