Pienenä Helsingin kattojen alla.
Pienenä Helsingin kattojen alla.

Lasten kanssa: Cafe Monami

Cafe Monami

Aukioloajat päivitetty 4.9.2017

Lounasta? Välipalaa? Nälka yllättää kesken matkan ja jostain pitäisi löytää paikka, jonne mahtuu rattaiden kanssa tai jossa on erityisen lapsiystävällinen tunnelma. Pienten Helsinki listaa lounaspaikkoja ja kahviloita, joissa olemme viihtyneet lasten kanssa.

Rastilan kartanoon loppukesällä 2017 avattu Cafe Monami on tunnelmataan ihastuttava kahvila. Vierailimme kahvilassa elokuisena sunnuntaina, jolloin tunnelma oli seesteinen ja erittäin kotoisa. Vitriini notkui kakuista ja muista herkuista, lisäksi tarjolla oli suolaisia piirakoita. Erityishuomio haudutetusta teestä pienessä kannussa sekä paikan päällä leivotuista herkuista on ansaittu.

Cafe Monami tarjoilee myös lounaskeittoa joka päivä klo 11 alkaen. Ainakin naapuripöydästä kantautui hyvä tuoksu, lounas täytynee siis kokeilla lähiaikoina.

Cafe Monami toimii Rastilan kartanossa.

Rastilan kartano on tilana upea ja rattailla mahtui ainakin vierailuajankohtana hyvin sisään. Muutama porras sisäänkäynnin yhteydessä, lisäksi kaksi kapeaa luiskaa. Toisella puolella taloa on terassi, jonka alatasolle vie kunnollinen luiska. Terassin aurinkotuolit houkuttelivat loppukesän päivänä ja terassin katoksen alla voi istua sateen sattuessa.

Sisätilat ovat raikkaat, hyvällä maulla remontoidut ja mielyttivät kaikin puolin silmää. Oli kieltämättä melkoinen yllätys astua näin kivaan miljööseen keskellä leirintäaluetta. Rohkeat tapettivalinnat ja vanhan kartanon hienot yksityiskohdat jäivät mieleen.

Kartano oli remontoitu vanhaa kunnioittaen, mukana ripaus rohkeutta tapettivalinnoissa.

Terassin vieressä olevat viljelylaatikot notkuivat loppukesän satoa ja loivat paikalle sielua ja kivaa tunnelmaa. Terassin vieressä on suuri nurmikkoalue ja muutaman sadan metrin päässä Rastilan uimaranta sekä Vartiokylänlahden ulkoilureitit.

Kahvilan pihan hyötypuutarha.

Cafe Monamista löytyy erillinen, inva-wc:n yhteydessä oleva lastenhoitotila, joka on kiitettävän tilava. Hoitopöytä ja potta ilahduttivat lasten kanssa vierailevaa. Kahvilan puolelta löytyi syöttötuoleja.

Cafe Monamissa oli huomioitu myös lapsiasiakkaat.

Rastilan kartanon uusi kahvila jätti hyvän mielen. Palvelu oli hyvää ja lapset toivotettiin tervetulleiksi. Täällä on helppo poiketa, sillä Rastilan metroasemalta matkaa Monamiin noin 500 metriä.

Cafe Monami
Rastilan leirintäalue
Karavaanikatu 4, Helsinki
p. 044 2376077

Avoinna

Maanantaista torstaihin klo 10-16
Perjantaisin ja lauantaisin klo 10-20
Sunnuntaisin klo 11-18

Maljakoiden veikeät ratamot yllättivät positiivisesti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.