Kotieläinpihoja

Kotieläinpihojen tiedot on päivitetty 11.10.2017 talviaukiolotiedoilla.

Helsinki

Haltialan kotieläintila Helsingin ja Vantaan rajalla on kaupungin kotieläinpiha, jossa asustaa lampaita, lehmiä, kanoja, possuja ja kesäisin myös Fallkullan kotieläinpihan hevosia. Eläinten lisäksi pihapiirissä seisoo usein tilanhoidossa käytettäviä traktoreita ja muita työkoneita, tämä tiedoksi traktoreiden ystäville. Kesäkuukausina eläimet asuvat ulkona, joten niitä pääsee katsomaan aamusta iltaan. Muina aikoina eläimet asuvat sisätiloissa ja tuolloin vierailu kannattaa ajoittaa aukioloaikojen mukaan. Loppukesällä Haltialan pelloilla kasvavat herneet ja kukat ovat vapaasti kaupunkilaisten poimittavissa (ilmoitetaan erikseen).
Haltialan pihapiirissä on kiva maatila-aiheinen leikkipaikka ja tilalla toimii myös ympäri vuoden ravintola Pehtoori. Vilkkaimpina päivinä maksullista poniratsastusta.
Vapaa pääsy.

Haltialan tilalla.

Fallkulla kotieläinpiha Malmilla on Nuorisoasiainkeskuksen maatila, jossa asuu hevosia (lomalla Haltialassa), lampaita, lehmiä, kaneja, possuja, ankkoja, kanoja. Talvikautena Fallkulla on avoinna keskiviikosta perjantaihin klo 10-18 ja sunnuntaina klo 10-15. Tilalla toimii kahvila Kilikuppila kotieläinpihan aukioloaikoina (talvikauden tieto kahvilan osalta ei ole varma). Huomaathan, että kahvilassa käy vain käteinen.Vapaa pääsy.
Syyslomaviikolla 42 Fallkulla on avoinna maanantaista sunnuntaihin klo 10-15.

Yliopiston koetilan laiduntavat lehmät  ja Viikin arboretum. Kaupungin hulinaa voi paeta Viikin pelloille katsomaan siellä laiduntavaa lehmäjoukkoa ja retkelle upeaan arboretum-puistoon. Puistossa penkkejä ja pöytyä eväshetkiin ja lintutorni, josta avautuu näkymä Vanhankaupungin luonnonsuojelualueelle ja aina keskustaan saakka. Kiva metsäinen puisto seikkailla. Alueen läpi kulkee myös pyörereitti joten huomioi tämä aivan pienimpien kanssa liikkuessa. Vapaa pääsy.

Vanhankaupunginlahdella Kuusiluodolla laiduntaa kesäkuukausina lampaita. Kuusiluodolle kuljetaan Lammassaaren kautta pitkospuita pitkin. Lammasaaren uusituilla pitkospuilla mahtuu kulkemaan rattaiden kanssa, mutta Kuusiluodolle asti matka rattaiden kanssa ei onnistu. Pornaistenniemeltä lähtevä pitkospuureitti on itsessään elämys. Vapaa pääsy.
Lampaat lähtevät talvilomalle Kuusisaaresta 20.10.2017.

Lammassaareen ja Kuusiluodolle vievät pitkospuut.

Vantaa

Katrinebergin kartanon eläinpihaan Vantaan Seutulasta. Katrinebergin 4H-kotieläinpihalla asustelee kesäkuukausina lampaita, vuohia, kaneja, kanoja ja kukko. Kotieläinpiha on avoinna heinäkuussa maanantaista perjantaihin klo 10-16, mutta kotieläinpihalla voi vierailla myös muina aikoina (eläimiä ei saa ruokkia ominpäin). Katrineberg sijaitsee Katriinan sairaalan naapurissa ja lähin bussipysäkki on sairaalan vieressä. Vapaa pääsy.
Kotieläinpihan kesäasukkaat palaavat Katrinebergiin taas kesällä 2018.

Katrinebergin kartano Vantaan Seutulassa.

Espoo

Talomuseo Glims Espoon Bembölessä on historiallinen maatila, jossa pääsee kurkistamaan menneesseen maalaismasemissa. Glimsin pihapiiristä löytyy kesäkuukausina 4H-yhdistyksen kotieläinpiha ja sen asukkaita pääsee ihailemaan museon aukioloaikoina. Laidunvierailuja, joissa eläimiä pääsee rapsuttamaan ja syöttämään, järjestetään kesällä viikoittain. Lisätietoa Glimsin kesäesitteestä.
Pääsymaksu aikuisilta 4 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Museokorttikohde. Keskiviikkoisin vapaa pääsy. Museo on avoinna talvikuukausina tiistaista perjantaihin klo 10-16,  sunnunutaina 11-16. Maanantaisin ja lauantaisin suljettu.

Kotieläinpihan asukkaat ovat muuttaneet talvilomakotiinsa ja palaavat toivottavasti Glimsiin kesällä 2018. Talomuseo Glims on auki myös talvella.

Porvoo

Kungsbackan kotieläinpiha Porvoon Ilolassa on kiva kohde, jossa eläimiä pääsee katselemaan lähietäisyydeltä ja monia myös rapsuttelemaan. Kungsbackassa asustaa kanoja, kaneja, aaseja, poroja (!), possuja, villisikoja, lampaita, vuohia, hevosia… ja työkoneita!
Kotieläintila on elokuun loppuun asti auki päivittäin klo 10-18 (suljettu 22.7.2017), syyskuussa vain sunnuntaisin. Sisäänpääsymaksu aikuisilta 9 € ja yli 3-vuotiailta lapsilta 5 €. Huomaa kuitenkin, että tilalla käy vain käteinen (näin ainakin aiemmin).
Kungbackan kotiläinpiha on suljettu tältä kesältä ja avaa tallin ovet taas keväällä 2018. 

Bosgårdin maatila Porvoon itäpuolella on myös hyvä päiväretkikohde. Tilalla laiduntaa Charolais-lehmiä. Tilakauppa sekä ravintola palvelevat syksyllä 2017 torstaista lauantaihin klo 11-18 ja sunnuntaina klo 11-16. Bosgårdin mailta löytyy myös kolme kaikille avointa luontopolkua ja reittien varrella voi tutustua tilan eläimiin. Luontopoluilla on nähtävää myös syksyllä. Bosgårdissa järjestetään juhlapyhinä ja jouluna erikoistilaisuuksia.

Bosgårdin lehmiä kevätlaitumella.

Askola

Peikkorinteen lintutarha & kotieläinpiha toimii Askolassa, Itäisellä Itä-Uudellamaalla. Kotieläinten lisäksi täällä asuu myös paljon lintuja.
Peikkorinteen kesäkausi on päättynyt ja kotieläinpiha avaa ovensa taas keväällä 2018. 

Kirkkonummi

Rehndahlin kotieläinpiha Kirkkonummella tarjoaa maalaistunnelmaa ja monenlaisia muita aktiviteetteja. Täällä asuu possuja, kilejä, falabelloja, kissoja, koria, marsuja ja kanoja. Osa eläimistä tepastelee tilalla vapaina. Maksullista poniratsastusta.
Pihapiirissä lisäksi aidattu leikkipaikka, merirosvolaiva, keppihevosille esterata sekä kesäkahvila. Rehndahlin tila on auki ympäri vuoden. Syyskuusta huhtikuuhun kotieläinpiha on avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 10-14. Talvikauden sisäänpääsymaksu 5€ (kesäkautena 10 €), alle 2-vuotiaat maksutta. Myös perhelippuja.

 

 

 

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *