Mainos

Talviloma Helsingissä 2019

Vinkkejä hiihtoloman viettoon Helsingissä ja lähiseudulla

Talvilomaa tai hiihtolomaa vietetään pääkaupunkiseudun kouluissa viikolla kahdeksan. Liiku, ulkoile, seikkaile, koe ja näe, Helsingistä ja lähiseudulta löytyy paljon tekemistä lomaviikolle. Tapahtumavinkkien lisäksi Pienten Helsinki vinkkaa päiväretkikohteita ja muita omatoimisia seikkailupaikkoja. Talvilomaviikon vinkit on koottu alle kouluikäisiä ajatellen, mutta mukaan mahtuu myös tekemistä koululaisille.

Jutun kansikuva: Latukahvila Laajasalon uimarannan edustalla talvella 2018.

Lisää vinkkejä talvilomaviikon Minne tällä viikolla jutusta!


Ulkoile Helsingissä

Latukahvila merenjäällä Laajasalon uimarannan edustalla talvilomaviikolla 16.-24.2.2019 päivittäin klo 10-18. Myynnissä suolaisia ja makeita herkku. Polku vie perille Laajasalon uimarannalta. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta. HUOM! Jäätilanne tulee varmistaa aina ennen kahvilaretkeä!

Latukahvila Laajasalon uimarannan edessä talvella 2018.

Vartiosaaren talviriehessa lauantaina 23.2.2019 pyörii ainakin jääkaruselli ja tarjolla paljon muutakin ohjelmaa kaikenikäisille. Lue lisää Vartiosaaren fb-sivulta.

Aurinkoiset talvipäivät kutsuvat ulkoilemaan, Pienten Helsinki suosittelee eväsretkeä Uutelaan ja alueen uudelle kodalle, jossa päivystävät kotakummit pääosin aina lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-15. Talvilomaviikon aukioloajat eivät valitettavasti ole tiedossa. Kodassa voi lämmitellä ja paistaa esimerkiksi makkaraa ja tikkupullaa. Kota löytyy Skatan tilan vierestä, noin kilometrin päästä kahvila Kampelasta. Perille vie viimeiesten tietojen mukaan melko huonosti aurattu tie, joten täyttä varmuutta rattaiden kestävästä reitistä ei ole. Uutelan kodan fb-sivuilta löytyy ajankohtaiset aukioloajat

Uutelan kodan kulmilta Vuosaaresta löytyy myös talvilomaviikolla 18.-24.2.2019 Villa Vuosannan hiihtolomakahvio. Tarjolla ainakin keittolounas sekä makeita ja suolaisia herkkuja. Mahdollisuus vuokrata myös lumikenkiä ja fatbike-polkupyöriä. Kahvio on avoinna päivittäin klo 10-17. Lue lisää kahvion fb-sivulta.

Retkeillä voi myös talvella! Sipoonkorpi, Nuuksio, Talosaari, Vartiosaari, Uunisaari, Tullisaari, Stansvik, Seurasaari, Lammassaari ja vaikka Suomenlinna ovat mahtavia retkipaikkoja myös talvella. Eväät reppuun ja lämmintä päälle! Lue vinkkejä retkikohteista esimerkiksi Pienten Helsingin Päiväretket -jutuista.

Helsingin kaupungin ulkoilualueet löytyvät Helsinki liikkuu -sivulta. Oletko esimerkiksi vieraillut jo Uutelan uudessa kodassa tai yliopiston arboretumissa Viikissä?

Retkivinkki Espooseen: Villa Elfvik kutsuu seikkailemaan myös talvilomalla. Luontotalon ympäristöstä löytyy mainioita paikkoja seikkailla myös pienten kanssa.
Talvisia leikkejä koko perheelle Villa Elfvikissä sunnuntaina 24.2.2019 klo 11-13.


Liiku Helsingissä

Luistemaan Helsingin lukuisille luistelukentille! Lue lisää kenttien sijainnista, aukioloajoista sekä tekojääkenttien pääsymaksuista Helsingin kaupungin sivuilta. Ajankohtaiset tiedot luistelukenttien kunnosta löytyvät sivulta www.ulkoliikunta.fi.

Jääpuisto Rautatientorilla on avoinna päivittäin. Jääpuistossa järjestetään myös vaihtuvaa ohjelmaa ja teemapäiviä lähes päivittäin.

Hoidettuja hiihtolatuja löytyy ympäri kaupunkia. Kartta Helsingin hiihtoladuista ja latujen kunnosta löytyy sivulta  Ulkoliikunta.fi -palvelusta. Lasten oma hoidettu hiihtolatu löytyy esimerkiksi Paloheinän ulkoilupuistosta. Paloheinässä on myös Suomen ladun toimipiste, josta voi muun muassa vuokrata suksia.

Pulkkamäkeen! Tunnettujen Kaivopuiston ja Paloheinän pulkkamäkien lisäksi Helsingistä löytyy useita epävirallisia pulkkamäkiä: Kelkkapuisto Kontulassa, Alakivenpuisto Myllypurossa, Kaisaniemen puiston mäet, Herttoniemen leikkipuiston viereisen puiston mainio mäki sekä Taivaskallio Käpylässä tarjoavat hyvät vauhdit pulkkailijoille. Lue myös My Helsingin juttu Helsingin parhaat pulkkamäet.

Uimaan! Uimahallit ympäri Helsinkiä ovat avoinna myös talvilomalla. Katso uimahallien tarkemmat aukioloajat ja sisäänpääsymaksut Helsingin kaupungin sivuilta.
Vesiliikuntarata Pirkkolan uimahallissa 18.-19.2.2019 klo 10-15 ja Itäkeskuksen uimahallissa 21.–22.2.2019 klo 11-16. Wibit Aquatrack -rata sopii uimataitoisille.

Aiemmista tiedoista poiketen Perhepalloilua EI järjestetä talvilomaviikolla.

Paloheinän talvirieha keskiviikkona 20.2.2019 klo 15.30-18.30 Paloheinän ulkoilualueella. Paljon erilaista liikunnallista ohjelmaa koko perheelle. Paikalla myös Ryhmä Hausta tutut Samppa ja Vainu. Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta.

Jääkaruselli – Luistelun iloa kaikenikäisille Kontulan tekojääradalla torstaina 21.2.2019 klo 13-16. Opastusta jäälajeihin ja apua ensiluisteluun. Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta.


Eläimellinen hiihtoloma

Fallkullan kotieläintila on talvilomaviikolla auki yleisölle maanantaista sunnuntaihin klo 10-15.

Haltiala tilalla asustaa eläimiä ympäri vuoden ja Ravintola Wanha Pehtoori palvelee myös talvella. Lampolasta kantautui iloisia perheuutisia, joten lampola on suljettu pääsiäiseen asti. Tilan leikkipaikalla voi vierailla myös muina aikoina.

Haltialassa.

Korkeasaari on avoinna talvilomaviikolla joka päivä klo 10-18 (lipunmyynti sulkeutuu klo 17). Eläintarhassa järjestetään ohjelmaa lomalaisille yhdessä Helsingin kaupungin leikkipuisto-ohjaajien kanssa. Tutustu hiihtolomaviikon ohjelmaan Korkeasaaren sivuilla. Eläintarhan sisäänpääsymaksu 12 €/6 €, alle 4-vuotiaat maksutta. Muista myös Korkeasaaren vuosikorttitarjous!


Kirjastojen talvilomaviikko

Kirjastoissa ympäri Helsinkiä järjestetään satutunteja ja muuta lapsille suunnattua ohjelmaa myös talvilomaviikolla. Lastenosastoilla voi myös viettää omatoimisia lukuhetkia, leikkiä ja pelata. Kirjastoista löytyy myös lainattavia luistimia! Kaikki Helsingin kaupungin kirjastot ja hiihtolomaviikon tapahtumat löytyvät listattuina Helmetin sivuilta.

Muista myös Pohjoismainen kirjasto Kaisaniemenkadulla.


Leikkipuistojen talvilomaviikko

Osa Helsingin kaupungin leikkipuistoista on on suljettu talvilomaviikolla, mutta monissa puistoissa on toimintaa myös talviloman aikaan perheille. Puistokohtaiset tiedot löytyvät puistojen omilta fb-sivuilta ja osin myös kaupungin tapahtumakalenterista.

Nurkan Talvikarnevaali leikkipuisto Nurkassa Puistolassa keskiviikona 20.2.2019 klo 10-13. Lisätietoja kaupungin tapahtumakalenterista.

Talvirieha Maunulan leikkipuistossa torstaina 21.2.2019 klo 10-16. Paljon ohjelmaa koko perheelle. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.


Museoon!

Sisätekemistä kaipaaville monet museot Helsingissä ja lähiseudulla ovat avoinna myös talvilomaviikolla. Huomaa kuitenkin, että maanantaisin monet museot ovat kiinni.

Ateneumissa järjestetään hiihtolomapaja keskiviikona 20.2.2019 klo 11-14. Pajaa suositellaan yli 3-vuotiaille. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta, museokorttikohde.

Designmuseossa talvilomapuuhaa päivittäin tiistaista perjantaihin 19.2–23.2.2019 klo 14-16 Designmuseon studiossa. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta, museokorttikohde.

Helsingin kaupunginmuseo ja sen Lasten kaupunki on aina varma valinta pienten museovierailuun. Myös täällä leikitään historialla! Aina vapaa pääsy. Talvilomaviikolla talvista tekemistä sisätiloissa: Talvilomapajat Falkmanin siivessä 18.2.- 24.2.2019 klo 12–15. Paja on ilmainen ja avoin kaikille.

Helsingin observatoriossa hiihtolomaviikon avaruusaskartelua torstaina ja perjantaina 21.2.-22.2.2019 klo 12-16. Museo sisäänpääsymaksu, alle 7-vuotiaat maksutta, museokorttikohde.

Hotelli- ja ravintolamuseo Kaapelitehtaalla ja museossa parhaillaan esillä oleva Taikinan taju -näyttely on rakennettu lasten ehdoilla. Talvilomaviikolla näyttelyyn voi tutustua seikkailukartan avulla tai osallistua opastetulle kierrokselle tiistaista torstaihin 19.-21.2.2019 klo 14. Museon sisäänpääsymaksu 10 €/5 €, alle 15-vuotiaat maksutta, museokorttikohde.

Hotelli- ja ravintolamuseon Taikina taju -näyttelyssä leivotaan.

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha hurmaa myös talvella. Sisäänpääsymaksu, alle 7-vuotiaat maksutta, museokorttikohde.

Kansallismuseossa pääsee ihmettelemään Suomen historiaa ja museon Vintillä leikkimään. Suomen tarina -näyttely on oikein toimiva myös lasten kanssa. Talviloman Kansallismuseossa vietetään Viikinkiviikkoa 16.-24.2.2019. Museon sisäänpääsymaksu 12 €/9 €, alle 18-vuotiaat maksutta, museokorttikohde.Kiasmassa esillä oleva Hrafnhildur Arnardóttir eli Shoplifterin näyttely Nervescape VIII lupaa ainakin kuvissa paljon. Pienten Helsingin taustatiimi suuntaa tänne mahdollisimman pian! Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta, museokorttikohde.

Kiasmassa esillä oleva Hrafnhildur Arnardóttir eli Shoplifterin näyttely Nervescape VIII on hämmentävä ja saa hymyilemaan. Shoplifterin näyttely sopii hyvin myös pienille ja teosta saa silitellä hellästi. Muut Kiasmassa parhaillaan esillä olevia näyttelyitä ei välttämättä voi suositella herkimmille ja pienimmille museovieraille. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta, museokorttikohde.

Shoplifterin näyttely Nervescape VIII Kiasmassa

Lastentarhamuseossa leikitään aina keskiviikkoisin klo 12-18. Talvilomaviikon lauantaina 23.2.2019 museossa järjestetään koko perheen tapahtuma uni-teemalla klo 10-13. Keskiviikkoisin museon sisäänpääsymaksu 4 €, alle 16-vuotiaat maksutta. Teemalauantaihin vapaa pääsy.

Luonnontieteellinen museo on ehdoton museokohde lasten kanssa. Talvilomaviikoilla 8 ja 9 museossa vietetään Ihan pimeetä talvilomaviikkoa tiistaista lauantaihin. Museon sisäänpääsymaksu, alle 7-vuotiaat maksutta, museokorttikohde.

Luonnontieteellisessä museossa.

Palomuseo Erottajan pelastusaseman kyljessä on mahtava kohde jo pelkän sijaintinsa vuoksi. Museo on avoinna keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 12-16. Museon sisäänpääsymaksu 2€, alle 15-vuotiaat maksutta.

Päivälehdenmuseossa voi esimerkiksi ihmetelle kirjoituskoneita, faxeja ja muita vanhoja lehtimiestin työvälineitä, selata vanhoja päivälehtiä ja tutustua sanomalehtityöhön monipuolisesti. Vapaa pääsy.
Preeglaa emoji -nonstop-työpaja talviloman viettäjille Päivälehden museossa keskiviikkona 20.2.2019 klo 13-16.

Ratikkamuseo Töölön ratikkahallien kyljessä vie aikamatkalle Helsingin historiaan. Esillä ratikoita eri vuosikymmeniltä ja ratikoihin liittyvää muuta materiaalia. Vapaa pääsy.

Teatterimuseossa Kaapelitehtaalla on paljon tekemistä ja kokemista lapsille. Talvilomaviikolla 19.-22.2.2019 klo 12-15 museossa Teatterikissan lomaseikkailuMuseon sisäänpääsymaksu 10 €/5 €, alle 3-vuotiaat maksutta, museokorttikohde. 

Espoossa: Talviloma WeeGee:llä Espoossa 16.-24.2.2019. Tekemistä joka päivälle museokeskuksen eri toimipisteissä. Lue lisää Espoon kulttuuritoimen sivuilta. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta, Museokorttikohde.T

Espoossa: Lelumuseo Hevosenkengän hiihtolomaviikon ohjelma löytyy museon sivuilta. Museon sisäänpääsymaksu (samalla lipulla kaikkiin Weegeen museoihin), alle 18-vuotiaat maksutta, museokorttikohde.

Lelumuseo Hevosenkenkä Espoossa.

Muista myös: Espoossa Talomuseo Glimsin hiihtoloma, Luontokeskus Haltian talvilomaviikko sekä Ilmailumuseo Vantaalla!

Museoon lasten kanssa? Lue Pienten Helsingin juttusarja Museokaverini ja minä, jossa seikkailaan Helsingin museoissa lapsen kanssa.


Talvilomaviikon tapahtumia ja menovinkkejä

Lisää vinkkejä talvilomaviikon Minne tällä viikolla jutusta!

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus lasten kanssa!

Uutelan kodan kulmilta Vuosaaresta löytyy myös talvilomaviikolla 18.-24.2.2019 Villa Vuosannan hiihtolomakahvio. Tarjolla ainakin keittolounas sekä makeita ja suolaisia herkkuja. Mahdollisuus vuokrata myös lumikenkiä ja fatbike-polkupyöriä. Kahvio on avoinna päivittäin klo 10-17. Lue lisää kahvion fb-sivulta.

Latukahvila merenjäällä Laajasalon uimarannan edustalla talvilomaviikolla 16.-24.2.2019 päivittäin klo 10-18. Myynnissä suolaisia ja makeita herkku. Polku vie perille Laajasalon uimarannalta. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta. HUOM! Jäätilanne tulee varmistaa aina ennen kahvilaretkeä!

Lasten liikennekaupunki on avoinna perheille 18.-22.2.2019 päivittäin klo 9-15. Liikennekaupungissa polkuautoilua oman aikuisen valvonnassa, mahdollisuus syödä eväitä sisätiloissa ja pieni leikkipaikka. Vapaa pääsy.

Talviloma Kanneltalossa 18.-22.2.2019.

Talvijamit Musiikkitalossa – musiikkia lapsille ja lomalaisille maanantaista sunnuntaihin 18.-24.2.2019. Katso koko viikon ohjelma Musiikkitalon sivuilta. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Albertin olohuone on avoinna myös talvilomaviikolla maanantaista torstaihin: rauhallinen leikkipaikka vauvoilla ja taaperoille löytyy Albertinkadulta.

Nurkan Talvikarnevaali leikkipuisto Nurkassa Puistolassa keskiviikona 20.2.2019 klo 10-13. Lisätietoja kaupungin tapahtumakalenterista.

Paloheinän talvirieha keskiviikkona 20.2.2019 klo 15.30-18.30 Paloheinän ulkoilualueella. Paljon erilaista liikunnallista ohjelmaa koko perheelle. Paikalla myös Ryhmä Hausta tutut Samppa ja Vainu. Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta.

Talvirieha Maunulan leikkipuistossa torstaina 21.2.2019 klo 10-16. Paljon ohjelmaa koko perheelle. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Jääkaruselli – Luistelun iloa kaikenikäisille Kontulan tekojääradalla torstaina 21.2.2019 klo 13-16. Opastusta jäälajeihin ja apua ensiluisteluun. Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta.

Rusettiluistelu ja jäädisco Käpylän liikuntapuiston tekojääkentällä torstaina 21.2.2019 klo 16-19. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta.

Vartiosaaren talviriehessa lauantaina 23.2.2019 pyörii ainakin jääkaruselli ja tarjolla paljon muutakin ohjelmaa kaiken ikäisille. Lue lisää Vartiosaaren fb-sivulta.

Retki kauppahalliin Kauppatorille, Hakaniemen lasihalliin tai Hietaniemen halliin on elämys lapselle ja retkelle voi lähteä koska vain aikatauluista välittämättä.

Koko perheen ilmaisia talvilomaleffoja Vuotalossa (suomeksi ja ruotsiksi) sekä Malmitalossa.

Elokuviin! Ainakin Risto Räppääjä ja Pullistelija, Onneli ja Anneli ja nukutuskello ja Lego elokuva 2 pyörivät parhaillaan elokuvateattereissa. Muista myös Kino Reginan lastennäytökset sekä kauppakeskus Redistä löytyvä elokuvateatteri Cinamon.


Talvilomaviikko Espoossa

Vinksin Vonksin -talvilomaviikko Lastenkulttuurikeskus Pikku-Aurorassa Espoossa maanantaista perjantaihin klo 10-13. Lue lisää tapahtuman fb-sivuilta.

Hop on Hop off -talvilomaliikuntaa Tapiolan urheilupuistossa maanantaista perjantaihin 18.-22.2.2019. Monipuolisia lajikokeiluja päivittäin sekä joka päivä perheen pienimmille oma naperonurkkaus. Tapahtumaan on vapaa pääsy (lukkopanttia lukuunottamatta). Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Talviloma WeeGee:llä Espoossa 16.-24.2.2019. Tekemistä joka päivälle museokeskuksen eri toimipisteissä. Lue lisää Espoon kulttuuritoimen sivuilta. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta, Museokorttikohde.T

Hiihtolomalle luontokeskus Haltiaan ja Nuuksioon! Tarjoaa monipuolista tekemistä kaikenikäisille. Lue lisää Haltian sivuilta. Osa ohjelmasta maksullista.
Maksuton bussikuljetus Tapiolasta Haltiaan maanantaista perjantaihin, lisätietoja Haltian sivuilta.

Talvilomaleffoja Sellosalissa tiistaina 19.2.2019. Elokuviin on vapaa pääsy.

Talvilomaleffoja Espoon kulttuurikeskuksessa (Tapiola) maksutta tiistaina ja torstaina. Lomaleffojen aikataulu löytyy kulttuurikeskuksen sivuilta.

Suomen suurin pienoisrautatie Espoon Tapiolan Heikintorin kauppiastavaratalon pohjakerroksessa tammi-huhtikuussa. Tarkat aukioloajat Alppirautatieharrastajien sivuilla.

Muista myös Espoossa: Angry Birds -leikkipuistot, kirjastot, lukuisat ulkoilukohteet ja esimerkiksi Träskandan upea kartanopuisto.


Päiväretkelle

Päiväretkivinkkejä talvilomalle enintään noin tunnin matkan päähän Helsingistä löytyy useita:

Porvoo ja esimerkiksi vanhan Porvoon nähtävyydet sekä Muumileikkipuisto. Sikosaaren luontopolku ja lintutorni toimivat myös talvella. Sikosaaren löytyy PopUp -kahvila talvilomaviikolla.

Keravan kaupunkin Kimppa! -lastenkulttuuriviikot  12.2.-23.2.2019. Työpajoja, konsertteja, elokuvia ja teemapäiviä pienille ja vähän suuremmille. Lue lisää mainion viikon tarjonnasta Keravan kaupungin sivuillta.

Lahti ja Launeen perhepuisto sekä suuret mäkihyppymäet olympiahengenssä.

Espoon monet mahdollisuudet kuten Luontokeskus Haltia ja Angry Birds -leikkipuistot ja Lelumuseo Hevosenkenkä.

Loviisan vanhat talot ja Onnelin ja Annelin leikkipuistot.

Vantaalta löytyy esimerkiksi tiedekeskus Heureka ja suuret dinosaurukset sekä Flamingo Spa -kylpylä.

Kirkkonummi ja Linloon sekä Porkkalan ulkoilualueet.

Inkoon Degerbyssä luonnonrauhaa, grillausta ja pulkkamäkiä Kopparnäsin virkistysalueella.

Kotka ja Merikeskus Vellamo sekä lukuisat upeat puistot ja leikkipaikat ympäri Kotkaa.


SEURAA PIENTEN HELSINKIÄ

Pienten Helsinki Instagramissa

Pienten Helsinki Facebookissa

Pienten Helsinki Twitterissä


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ajatus aiheesta “Talviloma Helsingissä 2019”