Kokemuksia Museokortista

Museokaverini ja minä: Museokortti

Kotonaoloa helpottamaan hankin Museokortin* esikoiseni ollessa parivuotias ja sen myötä museovierailuiden ja kotoa lähtemisen kynnys madaltui huomattavasti. Museokortin takia näyttelyissä voi piipahtaa lapsen kanssa lapsen ehdoilla ja viipyä niin kauan kun museokaveria jaksaa kiinnostaa. Ei siis harmita, jos vierailun pituus ei aina olekaan tunteja vaan vaikka hetki ja yhden näyttelykerroksen kierros.
 Museokorttikohteita on tällä hetkellä Helsingissä 34, koko maassa 250. Vuoden voimassa oleva kortti on pääsylippu, jota näytetään lipunmyynnissä museovierailuiden yhteydessä.

Museokortti* on muuten erittäin hyvä lahjaidea tuleville vanhemmille tai pienten lasten kanssa kotona olevalle aikuiselle – se inspiroi lähtemään ulos ja tarjoaa kulttuurielämyksiä pienille ja suurille ja virkistää kotihöperöitynyttä vanhempaa. Meidän museojengille se on ollut monen sadepäivän pelastus ja kaupunkiretken rauhoittumispaikka. Vai miltä kuulostaa lapsen päiväunet Ateneumissa, kun itse saa kerrankin kiertää näyttelyssä rauhassa?

Kehun korttia vilpittömästi (ja ilman sidonnaisuuksia), sillä Helsingin museotarjonta on tällä hetkellä mielestäni erittäin hyvä ja lapsiystävällinen, muun Suomen museokorttikohteita emme ole edes vielä päässeet kokeilemaan.

Lisätietoa Museokortista

*Museokortti hankittu ja maksettu itse, joten kehut ovat vilpittömiä kokemukseen perustuvia omia mielipiteitä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.