Talviloma Helsingissä

Minne mennä talvilomalla Helsingissä ja lähiseudulla 2018

Päivitetty 19.2.2018

Talvilomaa tai hiihtolomaa vietetään pääkaupunkiseudun kouluissa viikolla kahdeksan. Liiku, ulkoile, seikkaile, koe ja näe, Helsingistä ja lähiseudulta löytyy paljon tekemistä lomaviikolle. Tapahtumavinkkien lisäksi Pienten Helsinki vinkkaa päiväretkikohteita ja muita omatoimisia seikkailupaikkoja. Talvilomaviikon vinkit on koottu alle kouluikäisiä ajatellen, mutta mukaan mahtuu myös tekemistä koululaisille.

Lue myös Pienten Helsingin Minne tällä viikolla -juttu talvilomaviikolle (19.-25.2.2018).


Ulkoile Helsingissä

Pilkille Puotilaan talvilomalla 20.-23.2.2018 klo 10-14. Tarjolla opastusta, lainavälineitä ja nuotiopaikka lampaantaljoineen. Lue tarkemmat tiedot mainiosta hiihtolomaviikon tapahtumasta Helsinki liikkuu fb-sivuilta.

Retkeillä voi myös talvella! Sipoonkorpi, Nuuksio, Talosaari, Seurasaari, Lammassaari ja vaikka Suomenlinna ovat mahtavia retkipaikkoja myös talvella. Eväät reppuun ja lämmintä päälle! Lue vinkkejä retkikohteista esimerkiksi Pienten Helsingin Päiväretket -jutuista.

Helsingin kaupungin ulkoilualueet löytyvät Helsinki liikkuu -sivulta. Oletko esimerkiksi vieraillut jo Uutelan uudessa kodassa tai yliopiston arboretumissa Viikissä?

Latukahvila merenjäällä Laajasalon uimarannan edustalla talvilomaviikolla päivittäin klo 10-18. Suolaisia ja makeita herkkuja, napakelkka ja muuta tekemistä. Polku vie perille Laajasalon uimarannalta. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Aurinkoiset talvipäivät kutsuvat ulkoilemaan, Pienten Helsinki suosittelee eväsretkeä Uutelaan ja alueen uudelle kodalle, jossa päivystävät kotakummit pääosin aina lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-16. Talvilomaviikolla (vk 8) kotakummit ovat paikalla myös tiistaista torstaihin sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 12-16. Kodassa voi lämmitellä ja paistaa esimerkiksi makkaraa. Kota löytyy Skatan tilan vierestä, noin kilometrin päästä kahvila Kampelasta. Perille vie aurattu tie, joten retki onnistuu myös rattailla. Uutelan kodan fb-sivuilta löytyy ajankohtaiset aukioloajat

Retkivinkki Espooseen: Villa Elfvik kutsuu seikkailemaan myös talvilomalla. Luontotalon ympäristöstä löytyy mainioita paikkoja seikkailla myös pienten kanssa.
Talvisia leikkejä koko perheelle Villa Elfvikissä sunnuntaina 25.2.2018 klo 11-13.

Retkivinkki Vantaalle: Kuusijärvellä kota on avoinna lomalaisille päivittäin 17.-25.2.2018 klo 11-17.

VINKKI: Pienten Helsingin Bongaillaan! -juttuun on päivitetty talvisia bongailuvinkkejä Helsinkiin.

Liiku Helsingissä

Luistemaan Helsingin lukuisille luistelukentille! Lue lisää kenttien sijainnista, aukioloajoista sekä tekojääkenttien pääsymaksuista Helsingin kaupungin sivuilta. Ajankohtaiset tiedot luistelukenttien kunnosta löytyvät sivulta www.ulkoliikunta.fi.

Jääpuisto Rautatientorilla on avoinna päivittäin. Jääpuistossa järjestetään myös vaihtuvaa ohjelmaa ja teemapäiviä lähes päivittäin. Lasten luistelukoulu Jääpuistossa keskiviikkoin klo 17-18. Luistelukoulu on maksuton ja se on suunnattu 4–10 vuotiaille. Lisätietoja Jääpuiston sivuilta.

Hoidettuja hiihtolatuja löytyy ympäri kaupunkia. Kartta Helsingin hiihtoladuista ja latujen kunnosta löytyy sivulta  www.ulkoliikunta.fi. Lasten oma hoidettu hiihtolatu löytyy esimerkiksi Paloheinän ulkoilupuistosta, jossa myös Suomen ladun toimipiste josta voi muun muassa vuokrata suksia.

Pulkkamäkeen! Tunnettujen Kaivopuiston ja Paloheinän pulkkamäkien lisäksi Helsingistä löytyy useita epävirallisia pulkkamäkiä: Kelkkapuisto Kontulassa, Alakivenpuisto Myllypurossa, Kaisaniemen puiston mäet, Herttoniemen leikkipuiston viereisen puiston mainio mäki sekä Taivaskallio Käpylässä tarjoavat hyvät vauhdit pulkkailijoille. Lue myös My Helsingin juttu Helsingin parhaat pulkkamäet.

Uimaan! Uimahallit ympäri Helsinkiä ovat avoinna myös talvilomalla. Katso uimahallien tarkemmat aukioloajat ja sisäänpääsymaksut Helsingin kaupungin sivuilta.
Vesiliikuntarata Itäkeskuksen uimahallissa 19.–20.2.2018 klo 10-17 ja Pirkkolan uimahallissa 22.-23.2.2018 klo 10-15. Wibit Aquatrack -rata sopii uimataitoisille.

Perhepalloilemaan pääsee myös talvilomalla Pallomyllyn sisähalliin Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu tiistaisin klo 9.30-11.30 ja klo 16-18 sekä torstaisin klo 16-17. Aamupäivän palloiluun kaikilta vapaa pääsy, iltapäivän palloilu maksaa aikuisille Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €).

Eläimellinen hiihtoloma

Fallkullan kotieläintila on talvilomaviikolla auki yleisölle maanantaista sunnuntaihin klo 10-15.

Haltiala tilalla asustaa eläimiä ympäri vuoden ja Ravintola Wanha Pehtoori palvelee myös talvella. Lampolaan pääsee talvisin käymään arkisin klo 18–20 ja viikonloppuisin klo 11–18. Esimerkiksi tilan leikkipaikalla voi vierailla myös muina aikoina.

Korkeasaari on avoinna lähes joka päivä ympäri vuoden ja talvilomaviikolla eläintarhassa järjestetään ohjelmaa lomalaisille yhdessa Helsingin kaupungin leikkipuisto-ohjaajien kanssa. Tutustu hiihtolomaviikon ohjelmaan Korkeasaaren sivuilla. Eläintarhan sisäänpääsymaksu 12 €/6 €, alle 4-vuotiaat maksutta.

Muualla: Askolassa Peikkorinteen kotieläinpiha on avoinna talvilomaviikolla torstaista sunnuntaihin 22.2.-25.2.2018 klo 11-16. Sisäänpääsymaksu 6 €, alle 2-vuotiaat maksutta.

Kirjastojen talvilomaviikko

Kirjastoissa ympäri Helsinkiä järjestetään satutunteja ja muuta lapsille suunnattua ohjelmaa myös talvilomaviikolla. Lisäksi kirjastoissa kaikille avointa hiihtolomaviikon ohjelmaa, esimerkiksi elokuvia Kallion kirjaston Satulinnassa, taidepainotteista tekemistä Kontulan kirjastossa ja askartelua Herttoniemen, Laajasalon ja Roihuvuoren kirjastoissa. Lastenosastoilla voi myös viettää omatoimisia lukuhetkia, leikkiä, pelata ja vaikka piirtää. Kaikki Helsingin kaupungin kirjastot ja tapahtumakalenteri löytyvät listattuna Helmetin sivuilta.

Kirjasto 10:ssä aukeaa viiden lasten oma taidenäyttely 12.2.2018, kun taiteilijaryhmä Taivaanrannan maalarit valtaa lastenosaston näyttelytilan. Näyttely on syntynyt kolmen helsinkiläisen perhepäivähoitoryhmän teoksista. Värikästä näyttelyä pääsee ihailemaan kirjaston aukioloaikoina aina 4.3.2018 saakka. Lasten oma taidenäyttelytoiminta on lajissaan tiettävästi ainutlaatuinen konsepti Suomessa ja näyttelyn voi pitää kuka lapsi vain. Lisätietoja tapahtumasta ja Kirjasto 10:n näyttelytoiminnasta.

Leikkipuistojen talvilomaviikko

Osa Helsingin kaupungin leikkipuistoista on on suljettu talvilomaviikolla, mutta monissa puistoissa on toimintaa myös talviloman aikaan perheille.

Hiihtolomaviikon ohjelma alueittain:

Kallio-Pasila-Vallila: Leikkipuisto Arabian, Intian Lehdokin ja Linjan talvilomaviikon Ipanakimara -ohjelma löytyy Linjan fb-sivuilta. Ohjelmassa ainankin vauvasirkusta, lemmikkipäivä, värileikkejä ja leivontaa ulkotekemistä unohtamatta. Alueen leikkipuistoista Brahe, Kimmo, Sanna ja Vallila suljettu talvilomaviikolla perheiden ohjelman osalta.

Puistola-Suutarila-Jakomäki: Leikkipuisto Kesannon, Linnunradan, Tapulin ja Jakomäen talvilomaviikon Ipanakimara -ohjelma löytyy Linnunradan fb-sivuilta. Ohjelmassa ainakin lumimaalausta, kirjastoauton vierailu, talvirieha ja luistelua. Alueen leikkipuistoista Jalopeura, Kurranummi ja Nurkka ovat suljettu talvilomaviikolla.

Kampinmalmi-Lauttasaari-Töölö: Leikkipuisto Ruoholahden, Lahnalahden, Taivallahden sekä perhetalo Betanian talvilomaviikon Ipanakimara-ohjelmaan voi tutustua Lahnalahden fb-sivuilla.

Reijola-Munkkiniemi-Haaga: Leikkipuistot Tullinpuomi, Pohjois-Haaga, Munkki ja Isonneva ovat avoinna talvilomaviikolla, mutta perheille suunnattua ohjelmaa on pääosin vain leikkipuisto Tullinpuomissa. Lomaviikon ohjelmaan voi tutustua leikkipuisto Munkin fb-sivulla. Alueen puistoista leikkipuistot Laurinniitty, Ulvila ja Viiri ovat kiinni hiihtolomaviikon.

Kaarela: Alueen avoinna olevat leikkipuistot talvilomaviikolla: Strömberg, Nuoli, Piika, Trumpetti, Kannelmäki ja Kaunokki. Leikkipuisto Vähätupa lomailee. Alueen puistojen ohjelmatietoja ei ole yrityksistä huolimatta löytynyt, joten osassa puistoista ohjelmaa saattaa olla vain koululaisille.

Maunula-Oulunkylä: Leikkipuistot Etupelto ja Unikko ovat avoinna hiihtolomaviikolla ja tarjoavat perheille ainakin leivontaa, pallerokerhoa, mäenlaskua ja grillausta. Talvilomaviikon ohjelma löytyy Torpparinmäen sivuilta.  Alueen leikkipuistoista Soihtu, Maunula, Mäkitorppa ja Torpparinmäki ovat suljettu.

Malmi-Latokartano: Alueen leikkipuistoista Filpus, Maasälpä, Traktori ja Viikkari ovat avoinna hiihtolomaviikolla. Ohjelmassa ainakin vauvatreffejä, disko, lauluhetkiä ja askartelua ja viikon tarkka ohjelma löytyy Maasälvän fb-sivuilta. Alueen puistoista suljettuina ovat leikkipuistot Kotinummi, Salpausselkä ja Tervapääsky.

Herttoniemi-Laajasalo: Leikkipuistot Tuorinniemi ja Rudolf ovat avoinna talvilomaviikolla. Alueen puistoista Herttoniemi, Kiiltotähti, Puuskankulma ja Santahamina ovat suljettuina.  Talvilomaviikon Ipanakimara Tuorinniemen leikkipuistossa Herttoniemenrannassa.

Mellunkylä-Vuosaari: Leikkipuistot Kipinäpuisto, Mellunmäki ja Haruspuisto tarjoavat alueen lapsiperheille ohjelmaa talvilomaviikolla: esimerkiksi käsinukkepaja, retki Uutelaan ja monenlaista ulkotekemistä. Alueen leikkipuistoista Kurkimäki, Kiikku, Mustakivi ja Lohikäärmepuisto ovat suljettu talvilomaviikolla.

Myllypuro-Vartiokylä: 

Talvilomaviikon ohjelmaa perheille leikkipuisto Myllynsiivessä Myllypurossa.

Lomaviikon ohjelmaa leikkipuisto Hillerissä Siilitiellä.

Perhetalo Naapurin hiihtolomaviikon ohjelmaan voi tutustua Naapurin fb-sivuilla.

Svenskspråkig lekparksverksamhet i Helsingfors: Veckoprogrammet för sportlovsveckan.

 

Talvirieha leikkipuisto Tapulissa tiistaina 20.2.2018 klo 10-12. Lisätietoja tapahtuman fb-sivuilta.

Talvitapahtuma Maunulan leikkipuistossa torstaina 22.2.2018 klo 10-15. Lisätietoja tapahtuman fb-sivulta.

 

Museoon!

Sisätekemistä kaipaaville monet museot Helsingissä ja lähiseudulla ovat avoinna normaalisti ja lomalaisille suunniteltua ohjelmaakin on tarjolla.

Ateneumissa voi hämmästellä Ankallisgallerian aarteita ja ajaa Aku Ankan autolla (näyttelyn viimeinen viikko) sekä ihailla von Wrightin veljesten teoksia. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta, museokorttikohde. Hiihtolomaviikolla näyttelyiden viimeisen viikon kunniaksi erityisohjelmaa myös lapsille.

Designmuseon California-näyttely sopii mainosti lasten museokohteeksi. Talvilomaviikolla designtyöpajoja kaikenikäisille. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta, museokorttikohde.

HAM Helsingissä pääsee katsomaan Pekka Kauhasen veistoksia ja Tove Janssonin taidetta, myös muumeja. Museon sisäänpääsymaksu 10 €, alle 18-vuotiaat maksutta, museokorttikohde. Perjantaina 23.2.2018 klo 11-19 freeHAM-ilmaispäivä.

Helsingin kaupunginmuseo ja sen Lasten kaupunki on aina varma valinta pienten museovierailuun. Myös täällä leikitään historialla! Aina vapaa pääsy. Talvilomaviikolla talvista tekemistä sisätiloissa Lunta tupaan -hiihtolomatyöpajoissa maanantaista perjantaihin klo 12-15.

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha hurmaa myös talvella. Sisäänpääsymaksu, alle 7-vuotiaat maksutta, museokorttikohde.

Kansallismuseossa pääsee ihmettelemään Suomen historiaa ja museon Vintillä leikkimään. Talviloman ohjelmana Oi maamme! -elokuvasuunnitus 17.-25.2.2018, jossa mahtavia palkintoja ja kivaa tekemistä kaikenikäisille. Museon sisäänpääsymaksu 12 €/9 €, alle 18-vuotiaat maksutta, museokorttikohde.

Lastentarhamuseossa leikitään aina keskiviikkoisin klo 12-18. Talvilomaviikon lauantaina 24.2.2018 tapahtumalauantaisssa palataan isovanhempien aikaan klo 10-13. Keskiviikkoisin museon sisäänpääsymaksu 4 €, alle 16-vuotiaat maksutta. Teemalauantaihin vapaa pääsy.

Luonnontieteellinen museo on ehdoton museokohde lasten kanssa. Talvilomaviikolla museossa pelataan eläinlottoa maanantaista lauantaihin (19.2.-24.2.) klo 10.30-15.30. Museon on myös hiihtolomaviikolla poikkeuksellisesti avoinna maanantaina 19.2.2018. Museon sisäänpääsymaksu, alle 7-vuotiaat maksutta, museokorttikohde.

Palomuseo Erottajan pelastusaseman kyljessä on mahtava kohde jo pelkän sijaintinsa vuoksi. Museo on avoinna keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 12-16. Museon sisäänpääsymaksu 2€, alle 15-vuotiaat maksutta.

Päivälehdenmuseossa voi esimerkiksi ihmetelle kirjoituskoneita, faxeja ja muita vanhoja lehtimiestin työvälineitä, selata vanhoja päivälehtiä ja tutustua sanomalehtityöhön monipuolisesti. Vapaa pääsy.

Ratikkamuseo Töölön ratikkahallien kyljessä vie aikamatkalle Helsingin historiaan. Esillä ratikoita eri vuosikymmeniltä ja ratikoihin liittyvää muuta materiaalia. Vapaa pääsy.

Ruiskumestarin talo Kruununhaassa on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin klo 11-17. Pieni museo, joka on kuitenkin huomioinut myös lapsivieraat. Aina vapaa pääsy.

Teatterimuseossa Kaapelitehtaalla on paljon tekemistä ja kokemista lapsille. Talvilomaviikolla 20.-23.2.2018 klo 12-16 Teatterikissan lomaseikkailuissa pääsee ratkomaan mysteereitä Salapoliisitoimisto Kissa&Kissan kanssaMuseon sisäänpääsymaksu 10 €/5 €, alle 3-vuotiaat maksutta, museokorttikohde.

Muista myös: Lelumuseo Hevosenkenkä ja Talomuseo Glims Espoossa sekä Ilmailumuseo Vantaalla!

Museoon lasten kanssa? Lue Pienten Helsingin juttusarja Museokaverini ja minä, jossa seikkailaan Helsingin museoissa lapsen kanssa.

Talvilomaviikon tapahtumia ja menovinkkejä

Lasten liikennekaupunki on avoinna perheille 19.-23.2.2018 päivittäin klo 9-15. Liikennekaupungissa polkuautoilua oman aikuisen valvonnassa, mahdollisuus syödä eväitä sisätiloissa ja pieni leikkipaikka. Vapaa pääsy.

Elokuviin! Supermarsu, Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset sekä Muumien taikatalvi pyörivät parhaillaan elokuvateattereissa ja sopivat pienten ensimmäiseksi elokuvakokemukseksi.

Retki kauppahalliin Kauppatorille, Hakaniemen lasihalliin tai Hietaniemen halliin on elämys lapselle ja retkelle voi lähteä koska vain aikatauluista välittämättä.

Latukahvila merenjäällä Laajasalon uimarannan edustalla talvilomaviikolla päivittäin klo 10-18. Suolaisia ja makeita herkkuja, napakelkka ja muuta tekemistä. Polku vie perille Laajasalon uimarannalta. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Nukketeatteri Sampossa maksutonta ohjelmaa talvilomaviikolla maanantaista keskiviikkoon. Lisätietoja Sampon omilta sivuilta.

Koko perheen ilmaisia talvilomaleffoja Vuotalossa (suomeksi ja ruotsiksi) sekä Malmitalossa.

Talvirieha leikkipuisto Tapulissa tiistaina 20.2.2018 klo 10-12. Lisätietoja tapahtuman fb-sivuilta.

Lauttasaaren MLL järjestää vauvatanssia ja perheliikuntaa talvilomaviikolla nuorisotalo Apajassa tiistaina, keskiviikkona ja torstaina. Tunnit maksavat 4 €/kerta. Lue lisää Lauttasaaren MLL:n fb-sivulta.

Perhepalloilemaan pääsee myös talvilomalla Pallomyllyn sisähalliin Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu tiistaisin klo 9.30-11.30 ja klo 16-18 sekä torstaisin klo 16-17. Aamupäivän palloiluun kaikilta vapaa pääsy, iltapäivän palloilu maksaa aikuisille Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €).

Lastentarhamuseossa leikitään aina keskiviikkoisin klo 12-18. Talvilomaviikon lauantaina 24.2.2018 tapahtumalauantaisssa palataan isovanhempien aikaan klo 10-13. Keskiviikkoisin museon sisäänpääsymaksu 4 €, alle 16-vuotiaat maksutta. Teemalauantaihin vapaa pääsy.

Stadin talvirieha Paloheinän ulkoilualueella keskiviikkona 21.2.2018 klo 15.30-18.30. Maksuttomassa liikuntatapahtumassa paljon ohjelmaa koko perheelle. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Talvitapahtuma Maunulan leikkipuistossa torstaina 22.2.2018 klo 10-15. Lisätietoja tapahtuman fb-sivulta.

Pilkille Puotilaan talvilomalla 20.-23.2.2018 klo 10-14. Tarjolla opastusta, lainavälineitä ja nuotiopaikka lampaantaljoineen. Lue tarkemmat tiedot mainiosta hiihtolomaviikon tapahtumasta Helsinki liikkuu fb-sivuilta.

Aurinkoiset talvipäivät kutsuvat ulkoilemaan, Pienten Helsinki suosittelee eväsretkeä Uutelaan ja alueen uudelle kodalle, jossa päivystävät kotakummit pääosin aina lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-16. Talvilomaviikolla (vk 8) kotakummit ovat paikalla myös tiistaista torstaihin sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 12-16. Kodassa voi lämmitellä ja paistaa esimerkiksi makkaraa. Kota löytyy Skatan tilan vierestä, noin kilometrin päästä kahvila Kampelasta. Perille vie aurattu tie, joten retki onnistuu myös rattailla. Uutelan kodan fb-sivuilta löytyy ajankohtaiset aukioloajat

ESPOO:

Talvilomaleffoja Sellosalissa maksutta tiistaina 20.2.2018.

Talvilomaleffoja Espoon kulttuurikeskuksessa (Tapiola) maksutta tiistaista torstaihin 20.-22.2.2018. Lomaleffojen aikataulu löytyy kulttuurikeskuksen sivuilta.

LEGO®-festivaali kauppakeskus Isossa Omenassa 6.2.-25.2.2018. Näyttelyssä myös leikkialue. Lue lisää festivaalista ja katso tarkemmat tiedot ja aukioloajat kauppakeskuksen sivuilta. Ps. Tänne pääsee metrolla mainiosti Helsingistä ;).
Isossa Omenassa myös mainio kirjasto, jossa tilana leikki- ja lukupaikka lapsille, kauppakeskuksen leikkipaikalla pääsee kiipeilemään ja lastenhoitotilat ovat erinomaisia koko kauppakeskuksessa.

Hihih Hiihtolomapajatusta Lastenkulttuurikeskus Pikku-Aurorassa Espoossa maanantaista perjantaihin klo 10-13. Lue lisää Pikku-Auroran sivuilta.

Talviloma WeeGee:llä Espoossa 16.-25.2.2018. Tekemistä joka päivälle museokeskuksen eri toimipisteissä. Lue lisää Espoon kulttuuritoimen sivuilta. Sisäänpääsymaksu aikuisilta, Museokorttikohde.

Talvilomaviikko Suomen luontokeskus Haltiassa Espoossa tarjoaa monipuolista tekemistä kaikenikäisille. Lue lisää Haltian sivuilta. Maksuton bussikuljetus Kiasmalta Haltiaan maanantaista perjantaihin, lisätietoja Haltian sivuilta.

Suomen suurin pienoisrautatie Espoon Tapiolan Heikintorin kauppiastavaratalon pohjakerroksessa tammi-huhtikuussa. Tarkat aukioloajat Alppirautatieharrastajien sivuilla.

KERAVA:

Keravan kaupunkin Kimppa! -lastenkulttuuriviikot taas 14.2.-25.2.2018. Työpajoja, konsertteja, elokuvia ja teemapäiviä pienille ja vähän suuremmille. Lue lisää mainion viikon tarjonnasta Keravan kaupungin sivuillta.

Päiväretkelle

Päiväretkivinkkejä talvilomalle enintään noin tunnin matkan päähän Helsingistä löytyy useita:

Porvoo ja esimerkiksi vanhan Porvoon nähtävyydet sekä Muumileikkipuisto.

Askolassa Peikkorinteen kotieläinpiha on avoinna talvilomaviikolla torstaista sunnuntaihin 22.2.-25.2.2018 klo 11-16. Sisäänpääsymaksu 6 €, alle 2-vuotiaat maksutta.

Lahti ja Launeen perhepuisto sekä suuret mäkihyppymäet olympiahengenssä.

Espoon monet mahdollisuudet kuten Luontokeskus Haltia ja Angry Birds -leikkipuistot ja Lelumuseo Hevosenkenkä.

Loviisan vanhat talot ja Onnelin ja Annelin leikkipuistot.

Vantaalta löytyy esimerkiksi tiedekeskus Heureka ja Flamingo Spa -kylpylä.

Kirkkonummi ja Linloon sekä Porkkalan ulkoilualueet.

Inkoon Degerbyssä luonnonrauhaa, grillausta ja pulkkamäkiä Kopparnäsin virkistysalueella.

Kotka ja Merikeskus Vellamo sekä lukuisat upeat puistot ja leikkipaikat ympäri Kotkaa.


 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.