Mainos

Taiteiden yö 2017, osa 1: Keskustan ulkopuolella

Taiteiden yö tapahtumia pienille ympäri Helsingin

Päivitetty 20.8.2017

Taiteiden yö valtaa Helsingin 29. kerran torstaina 24.8.2017. Viime vuosien tapaan ohjelmaa on myös keskustan ulkopuolella. Pienten Helsinki listaa lapsiystävälliset menovinkit alle kouluikäisille tähän klassikkotapahtumaan. Ensimmäinen osa esittelee keskustan ulkopuolella järjestettävät lastentapahtumat ja vinkkaa minne mennä pienten kanssa.
Taiteiden yön ohjelmaa päivittyy vielä.

#taiteidenyö #juhlaviikot #lastentaiteidenyö #piententaiteidenyö

PH:n vinkit Taiteiden yön lastentapahtumiin keskustassa löytyvät täältä.

 

 


Haaga, Haagan tori, Haagan tori 2
Taiteiden yö Haagan torilla klo 16-20

Haagan torilla muun muassa kasvomaalausta lapsille klo 18–19, piirtämistä katuliiduilla sekä saippuakuplia. Luvassa myös akustista musiikkia. Etelä-Haagan kirjasto myy poistokirjoja klo 16–19, lisäksi myös paikallisten käsityöläisten myyntipöytiä. Säävaraus.
Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Itäkeskus, Stoa, Turunlinnantie 1
Stoan Taiteiden yö klo 17-20

Musiikkia, työpajoja, jättisaippuakuplia ja disko! Stoan kulttuurikeskus täyttyy ohjelmasta koko perheelle. Teatterisalissa kuullaan keikkalavoille palaavaa Paukkumaissia klo 17.15 ja Nomada Ensemblea klo 18.30.
Stoan aukiolla nähdään Ruffle Army -jättisaippuakuplaryhmä (säävaraus) sekä illan päättävä Kikattavan Kakkiaisen disco klo 19.15 (sateen sattuessa disco musiikkisalissa).
Lisäksi erilaisia työpajoja ympäri Stoaa, mukana menossa myös Itäkeskuksen kirjasto sekä Työväenopisto.

Mainos

Stoan Taiteiden yön ohjelman tarkempi aikataulu ja lisätiedot löytyvät täältä.

Itä-Pasila, Leikkipuisto Lehdokki, Pakkamestarinkatu 4
Itä- Pasila goes Taiteiden Yö klo 13-16

Kolmen intensiivisen tunnin aikana leikkipuiston pihalla on mahdollisuus kuunnella musiikkia bändin soittamana tai tarttua itse mikkiin. Lisäksi leikkipuiston pihalla on kaikenikäisille kasvomaalausta ja mahdollisuus osallistua yhteisötötaideteoksen tekemiseen taiteilijan opastamana. Kahvilabuffetti. Lue lisää Lehdokin tapahtumasta täältä.

Jakomäki, Jakomäen kirjasto, Jakomäenpolku 3
Koiraranssia ja piirustusta klo 17-19

Jakomäen kirjaston Taiteiden yössä nähdään sekarotuisen Sysi-koiran koiratanssinäytös kirjaston pihalla. Syliä pääsee myös silittämään ja juttelemaan koirakuulumisia.Tanssiesityksen jälkeen croquis-piirtämistä eli pikapiirroksia kaikenikäisille. Mallina voi käyttää Sysiä tai vapaaehtoisia ihmismalleja. Kuka tahansa saa piirtää tai olla mallina. Lue lisää illan ohjelmasta täältä.

Kannelmäki, Kanneltalo, Klaneettitie 5
Kanneltalon Taiteiden yö

Kanneltalon Taiteiden yö koostuu työpajoista ja esityksistä. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Kuusisaari, Villa Gyllenbergs, Kuusisaarenpolku 11
Kadonnut kannel klo 17-21

Väinämöinen ja kadonnut kannel. Aarteenetsintää Väinämöisen ja Ainon kanssa. Soitto ja laulu on vaiennut Karjalan kunnilla: auta Väinämöistä ja Ainoa löytämään kadonnut kannel, jotta voimme juhlia 100-vuotiasta Suomea!
Kantele-laulu -duo Unaja esiintyy klo 18.30 sekä klo 20.00.
Kahvila auki. Ohjelma sopii kaikenikäisille ja tapahtumaan on vapaa pääsy.
Lisätietoa tapahtumasta löydät täältä.

Käpylä, Pelastakaa lapset, Koskelantie 38
Tohinaa Tiukulassa klo 17-19.30

Pelastakaa Lapset kutsuu lapsia ja perheitä Taiteiden yönä!
Ohjelmassa muun muassa sirkuskoulu, taikuri, ilmapalloja, onnenpyörä, arpajaiset, somevisa ja kasvomaalausta.  Lisätietoa ohjelmasta löytyy täältä.

Laajasalo, Ylistalo, Muurahaisenpolku 4
Taiteiden yö Kartanopuistossa klo 18-22

Ylistalossa nähdään Taikuri Heikki Varvikon lastensow klo 18. Lisäksi laulu- ja musiikkiesityksiä, runonlausuntaa, taidenäyttely ja lapsille kasvomalausta. Kahvila Brita palvelee koko illan.

Lauttasaari, Lahnalahden leikkipuisto, Lauttasaarentie 40-42
Larun lasten Taiteiden yö klo 17-20

Monipuolista ohjelmaa koko perheelle, luvassa ainakin musiikkia, tanssia ja taiteilua. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Taiteiden yönä lapset pääsevät monessa tapahtumassa taiteilemaan.

 

Malmi, Malmitalo, Ala-Malmin tori 1
Sadan lapsen talo klo 17-20

Malmitalon Taiteiden yön teemana tänä vuonna runous kirjailija Kirsi Kunnaksen kunniaksi. Kunnaksen runojen jalanjäljissä lasketaan Malmitalossa viliseviä lapsia, lisäksi tarjolla on kivoja työpajoja ja musiikkia. Taikametsän työpajassa arkarrellaan ja Loiskis-orkisteri solistinaan Eeva-Leena Pokela nähdään lavalla klo 18. Aikuisille tarjolla esimerkiksi runomuotokuvia.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Oulunkylä, Oulunkylän vanha puukoulu, Teinintie 8
Puukoulun Taiteiden yö klo 17-20

Puukoulu on pieni kulttuuritalo kulttuurin harrastajille ja ammattilaisille. Idyllinen vanha kansakoulu kutsuu Taiteiden yönä niin lapsiperheet kuin aikuisetkin nauttimaan tunnelmallisesta illasta. Lisätietoa illan ohjelmasta löytyy täältä.

Pohjois-Haaga, Ostoskeskus/Työväenopisto, Näyttelijäntie 14
Taidekahvila klo 15.30-20.30

Herkkuja, taidetta ja musiikkia lapsille sekä aikuisille, esimerkiksi muskarituokio klo 16.30-17.15 muumien tahtiin, taidejoogaa ja Trio Kimero.
Ohjelmasta vastaavat Haagan Taideseura, Helsingin Työväenopisto, Helsingin kaupungin kulttuurikeskus.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Pukinmäki, Pukinmäen sirkuskoulu, Erkki Melartinin tie 2 D
Pukinmäen Taidefestivaalit klo 14-18

Pukinmäen alueen oma taidefestivaali järjestetään ensimmäistä kertaa Pukinmäen Taidekoulujen toimesta. Ohjelmassa esityksiä, työpajoja, kasvomaalauksia, ilmapalloja ja paljon muuta! Sukella sirkuksen, musiikin, tanssin, teatterin ja kuvataiteen maailmaan!

Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Mainos

Tapanila, Tapanilan kirjasto, Hiidenkiventie 21
Satutuokio: Aurinko ja Tuuli klo 17-18

Teatteri Tuikkeen esitys perustuu Aisopoksen satuun ja siinä käytetään aistiteatterin menetelmiä. Esitys kestää n. 10 minuuttia, illan aikana esitykset klo 17.20, 17.40 ja 18.00. Esitys sopii kaikenikäsille.

Lisätietoa ohjelmasta löytyy täältä.

Vallila, Vallilan kirjasto, Päijänteentie 5
Vallia vieköön! klo 17-19

Vallila vieköön -illassa on paljon mukavaa tekemistä ja kokemista lapsille, mutta kaikki ilman ikärajaa ovat iloisesti tervetulleita! Tapahtumassa päiväkoti Runon lasten lauluesitys, Nukketeatteri Poijun Sircus Srada -esitys (sopii erityisesti 3–8-vuotiaille.) sekä sirkustyöpaja, jota vetää Sirkus Magenta (sopii erityisesti 8–12-vuotiaille ja tietysti aikuisille!)
Askartelupistettä pyörittää Craft Peoplen väki.  Tarjolla on mehua, pullaa, kahvia ja teetä.
Järjestäjä: Vallilan kirjaston ystävät ry ja Vallilan kirjasto.
Tapahtumaa tukevat Stiftelsen 7:nde Mars ja Taike. Ohjelma tarkentuu lähempänä tapahtumaa.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Viikki, Viikin kirjasto, Viikinkaari 11
Lasten Taiteiden yö: Yhtä sirkusta kaikki! klo 16-19

Lapsiperheille suunnatussa Taiteiden yön tapahtumassa vierailee Pelle PasiAnssi klo 18. Lisäksi tiedossa on taikasauvan askartelua, sirkusrunoilua ja temppuilua hämähäkinverkossa ynnä muuta!

Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Vuosaari, Villa Lill Kallvik, Juhannusruusunkuja 5
Taiteilijatalon Taiteiden yö – Jazzia, Groovea ja tanssia Aurinkolahdessa klo 17-22

Taiteilijatalon Taiteiden Yö Aurinkolahdessa on perinteeksi muodostunut yhteisöllinen taidetapahtuma, joka kutsuu Vuosaaren alueen asukkaat ja perheet taiteen äärelle.Tapahtuman ohjelma teemoittuu tanssin ja musiikin ympärille. Villassa myös Aurinkolahden koululaisten taidenäyttely ja lasten kuvataidetyöpaja “Liikkuva viiva” ja Itä-Helsingin musiikkikoulun 6M oppilaat musisoivat. Pihapiirissä kahvila. Lisätietoa illan ohjelmasta löytyy täältä.

Vuosaari, Vuotal, Mosaiikkitori 2
Vuotalon Taiteiden yö

Vuotalon Taiteiden yössä lauletaan ja askarrellaan koko perheen voimin. Vuosaaren mittainen muskari Vuosalissa Tuuli Paasolaisen johdolla laulattaa ja leikittää koko perhettä. Muskari on suunnattu 0-7 -vuotiaille, mutta kaikenikäiset ovat tervetulleita. Mukaan mahtuu 120 osallistujaa.

Kirjaston lastenosastolla järjestetään askartelua kierrätysmateriaaleista. Lisäksi Vuotalossa erilaisia galleriatyöpajoja klo 17-19.
Lisätietoa Vuotalon Taiteiden yöstä löytyy täältä.

Tapahtumiin on vapaa pääsy, ellei toisin mainita. Muutokset mahdollisia, tarkasta tapahtumajärjestäjän sivuilta tarkemmat tiedot.


Vinkit Taiteiden yön lastentapahtumiin keskustassa löytyvät täältä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin