Mainos

Leikkipuisto Trumpetti

Leikkipuisto Trumpetti uudistettu piha avattiin leikkijöille kesäkuussa 2023 ja Pienten Helsingin taustatiimi testasi sen heti!

Kannelmäessä sijaitseva leikkipuisto Trumpetin piha-alue hohtaa vielä vierailuhetkellämme uutuuttaan. Uudistustyö näyttää olevan ainakin yhden keinun ja mahdollisesti myös karusellin vinoudesta päätellen vielä osin kesken, mutta onneksi muuten puisto näyttää hienolta ja lämmin kesäilta on houkutellut monipuoliselle pihalla jo paljon leikkijöitä. Nimestään huolimatta leikkipuisto Trumpetin pihaa ei ole rakennettu soitin-teeman ympärille, vaan tässä leikkipuistossa seikkailevat kotieläimet. Eläinten jäljet leikkipuistojen porteilla johdattavat puisten hevosten, possujen, lehmien ja lampaiden luokse, kiipeilemään, keinumaan, laskemaan liukumäkeä sekä hurjaan vaijeriliukuun. Leikkipuisto Trumpetin leikkialue on aidattu, pienten leikkialuetta ei ole erotettu muusta pihasta.

Trumpetin pihan uudistus on rakennettu jo aiemmin uudistetuista leikkipuistoista tutuilla Lappsetin puisilla, pääosin ruskean sävyisillä leikkivälineillä ja väriä puistoon tuovat asfaltille tehdyt maalaukset. Puistosta löytyy mm. kolme erilaista liukumäkeä, kiipeily- ja tempputelineitä kaikenikäisille, erilaisia keinuja, hiekkalaatikko ja muita leikkivälineitä sekä jo aiemmin mainittuja puisia eläinhahmoja, joiden päälle pääsee istumaan. Puiston kulmassa on myös pieni, erikseen aidattu monitoimikenttä jalka- ja koripallopelejä varten. Leikkialueen ja aidan ulkopuoleta löytyy lisäksi kaksi vaijeriliukua, pieni skeitti- ja skuuttiparkki, sekä lentopallo- ja hiekkapintainen pelikenttä (näitä ei ole uudistettu remontin yhteydessä).

Mainos

Leikkipuisto Trumpetissa järjestetään ohjattua toimintaa arkisin klo 9-16, jolloin myös piha-lelut sekä wc-tilat ovat käytettävissä. Muina aikoina sekä 3.7-9.8.2023 Trumpetin sisätilat ovat suljettu, mutta piha-alueella saa leikkiä vapaasti.

Pienten Helsingin taustatiimi kiittää eläinten ympärille rakennettua ja hauskoilla yksityiskohdilla viimeisteltyä leikkipuiston teemaa. Kokonaisuudessaan puisto on kiva, mutta ei tarjoa juuri teeman lisäksi mitään mullistavaa verrattuna viime vuosina avattuihin, huomattavasti mielenkiintoisempiin ja erilaisiin leikkipuistojen pihoihin Helsingissä. Plussaa eri-ikäisten leikkijöiden huomioimisesta ja rauhallisesta sijainnista puiston keskellä.
Ja vaikka leikkipuisto Trumpettia varjostavat osin puiston vanhat ja hienot puut, olisi varjopaikoille tai katosratkaisulle ollut tässäkin puistossa tilaa ja tarvetta.

Leikkipuisto Trumpetti sijaitsee Kannelmäessa osoitteessa Trumpettikuja 5.


Kuvia leikkipuisto Trumpetista

Jutun kuvat on otettu kesäkuussa 2023

Mainos
Leikkipuisto Trumpetin uudistettu piha-alue avattiin leikkijöille kesäkuussa 2023.
Leikkipuisto Trumpetissa voi tepastella
kanojen jalanjäljissä.
Trumpetin pihasuunnitelma on rakennettu puisten eläinten ja kotieläinteeman ympärille.
Erilaisia ja eritasoisia kiipeilytelineitä on useita.
Leikkipuisto Trumpetin uusittu piha kesällä 2023.
Pihaa elävöittävät puisten eläinhahmojen lisäksi myös eläinten jäljet.
Trumpetin uudistetun pihan näyttävin osa on suuri kiipeilyteline.
Hevosen pihan takaosassa suuren tammen alla ovat hauska yksityiskohta leikkipuisto Trumpetissa.
Kiipeilytelineen vieressä oleva karuselli vaikutti varsin korkealle asennetulta ja horjuvalta. Jäimme miettimään onko tämä tarkoitettu näin vai onko laite on näin alussa rikki?
Pihamaalaukset houkuttelevat pelaamaan ja leikkimään.
Myös pienemmille löytyy leikkipuisto Trumpetin pihalta oma liukumäki.
Leikkipuisto Trumpetin piha-alueen ulkopuolella on mm. lentopallokenttä…
…sekä pieni skeikki- ja skuuttiparkki.

Muista myös:

Lisää juttuja Helsingin leikkipuistoista ja leikkipaikoista löydät Pienten Helsingistä!

Pienten Helsingin Suuri leikkipaikkajuttu on klassikko, joka kokoaa kokemusasiantuntijoiden parhaat leikkipaikkavinkit yhteen artikkeliin!


Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pienten-helsinki-logo.png
#pientenhelsinki

Seuraa Pienten Helsinkiä!

Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin