Mainos

Leikkipuisto Mellunmäki

Leikkipuisto Mellunmäen uudistuprojekti on osin valmistunut heinäkuussa 2023 ja lopputulos mitä onnistunein! Koko urakka ja uusi leikkipuistorakennus valmistunee lokakuun 2023 aikana. Lähde virtuaaliselle leikkipuistokierrokselle ja katso lisää kuvia leikkipuisto Mellunmäestä jutun lopusta!


Uudistettu leikkipuisto Mellunmäki oli mitä mahtavin yllätys ja puisto meni heittämättä heti ensi käynnillä Pienten Helsingin taustatiimin Top-5 leikkipuistolistalle Helsingissä!

Vierailuhetkellä leikkipuisto ei ollut vielä täysin valmis: pihan toisen päädyn sekä leikkipuistorakennuksen urakka oli edelleen kesken sekä muun muassa valaisinpylväät asentamatta koko puistoon. Tämä ei kuitenkaan häirinnyt, sillä puisto tarjosi jo nyt paljon tekemistä ja aivan uusia elementtejä koko Helsingin mittapuulla.

Leikkipuisto on uudistettu monen muun uudehkon leikkipuiston ja -paikan tavoin Kompanin pääosin puisilla leikkipuistovälineillä. Erikoisuutena leikkipuisto Mellunmäestä löytyy kiipeilytelineenä ja liukumäkenä toimivan pöllö, joita on aiemmin voinut nähdä ulkomailla uusissa Kompanin leikkipuistoissa. Pöllö onkin puiston vetonaula ja näyttävä sellainen sekä tuntuu olevan myös lasten mieleen. Nimesimme puiston jo pöllöpuistoksi!

Uudelle leikkipuistolle näyttää olleen alueella kysyntää ja moni oli sen jo löytänytkin vain muutamia päiviä valmistumisen jälkeen. Eikä ihme, kokonaisuus on erittäin toimiva ja laajenee vielä, kun puiston toinen pääty vielä valmistuu. Mellunmäen leikkipuiston parhaita puolia ovat metsäinen, rauhallinen ja paljon varjon paikkoja tarjoava sijainti – varjoiset leikkipuistot kun ovat Helsingissä harvassa. Leikkipuisto olikin rakennuttu metsäteeman ympärille ja täällä voi tavata pöllön lisäksi ainakin ketun, jäniksen ja karhun. Tekemistä puistosta löytyy monen ikäisille.

Mainos

Leikkipuisto Mellunmäestä löytyy näyttävän pöllö-kiipeilytelineen lisäksi keinut, kaksi trampoliinia, pienempi kiipeilyteline, erilaisia temppuilu-telineitä ja käsin roikuttava vaijeriliuku, pieni monitoimikenttä, pieni skeitti-/skuuttipaikka sekä istuskelu- ja loikoilualue. Vieressä hiekkapintainen pelikenttä. Leikkipuisto Mellunmäen leikkialue on vain osin aidattu, mahdollinen pienempien leikkialueen aitaus selvinnee syksyn 2023 aikana.

Kokonaisuudessaan leikkipuisto Mellunmäen remontin on määrä valmistua lokakuussa 2023, jonka jälkeen puistossa järjestetään taas myös ohjattua toimintaa arkisin. Leikkialue on suurelta osin kuitenkin jo nyt käytössä.

Pienten Helsingin taustatiimi viihtyi varjoisessa puistossa, jossa leikkivälineiden määrä ja erityisesti pöllö-kiipeilyteline jäivät mieleen. Puiston äänimaailma, ympäröivät puut sekä rauhallinen sijainti olivat tämän leikkipuiston valttikortteja. Kokonaisuus oli liki täydellinen ja tänne tullaan varmasti uudelleen!

Leikkipuisto Mellunmäki sijaitsee osoitteessa Pyhätunturintie 2. Matkaa Mellunmäen metroasemalta leikkipuistoon noin noin 900 metriä. Runkolinja 560 pysäkit (Mellunmäentie H4360 ja H4361) ovat puiston lähellä.

Mainos

Kuvia leikkipuisto Mellunmäestä (heinäkuu 2023)

Leikkipuisto Mellunmäen pihalta löytyy monipuolinen valikoima
erilaisia kiipeily- ja leikkivälineitä.
Leikkipuiston Mellumäen uudistettu piha-alue heinäkuussa 2023.
Piha on rakennettu Kompanin suuren pöllönmuotoisen kiipeilytelineen ympärille.
Leikkipuisto Mellunmäen pöllö-kiipeilytelineen takaa löytyy liukumäki.
Erilaisia kiipeilytelineitä Mellunmäen leikkipuistosta löytyy useita.
Leikkipuisto Mellunmäen piha-aluetta varjostavat suuret puut ja alue on
metsäinen ja osa ympäröivää luontoa.
Leikkipuisto Mellunmäen kivitaidetta vai kiipeilykivi?
Jänisveistos leikkipuisto Mellunmäessä.
Kettuveistos leikkipuisto Mellunmäessä.
Leikkipuistosta löytyy myös paikkoja lepäilyyn ja eväiden syöntiä varten.
Leikkipuiston vieressä on suuri hiekkapintainen pelikenttä ja vehreää puisto-aluetta.

Muista myös:

Lisää juttuja Helsingin leikkipuistoista ja leikkipaikoista löydät Pienten Helsingistä!

Pienten Helsingin Suuri leikkipaikkajuttu on klassikko, joka kokoaa kokemusasiantuntijoiden parhaat leikkipaikkavinkit yhteen artikkeliin!


Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pienten-helsinki-logo.png
#pientenhelsinki

Seuraa Pienten Helsinkiä!

Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 ajatuksia aiheesta “Leikkipuisto Mellunmäki”

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin