Uimapaikkoja heinä-elokuun helteillä

Uimapaikkoja Helsingissä ja lähiseudulla

Päivitetty 2.8.2018

Suuret sinilevälautat peittävät nyt Suomenlahden ja Helsingin uimarannat ovat heinäkuun helteiden myötä pääosin täysin myrkyllisen sinilevän peittämiä, eikä uimista vedessä suositella. Pienten Helsinki kokosi listan uimapaikoista, joissa uiminen onnistuu myös hellesäällä vailla huolta sinilevästä.

Sinilevätilanteen seuranta

Helsingin ja pääkaupunkiseudun uimarantojen levätilanne löytyy Ulkoliikunta-palvelusta, johon esimerkiksi kaupungin uimarantojen uimavalvojat ilmoittavat aistinvaraisista havainnoistaan.

Järvien ja merialueiden levätilannetta seurataan viranomaisten toimesta Järvi- ja meriwiki-palvelussa.

Sipoon, Porvoon ja Loviisan uimavesien tilannetta voi seurata täältä.

Uimapaikan tilanne pitää aina tarkistaa ennen uimista myös silmämääräisesti, sillä sinilevätilanne vaihtelee hyvinkin nopeasti ja Suomenlahdella on nähty viime päivinä erittäin runsaita levälauttoja. 

Sinilevättömiä uimapaikkoja

Leikkipuistojen kahluualtaat ovat lasten uimapaikkoja arkisin. Leikkipuistojen altaissa ei ole vettä viikonloppuisin tai puistojen kesäsulun aikana. Kahluualtaiden uimakausi päättyy 3.8.2018, mutta ne leikkipuistot joissa on esimerkiksi vesisuihkuja, saattavat pitää suihkuja päällä myös tämän jälkeen. Ainakin leikkipuisto Myllynsiivestä löytyy tälläinen.

Pirkkolan Plotti on luonnonpohjainen uimapaikka lapsille: vesisuihku, vesiliukumäki, leikkipaikka ja kioski. Vesi on kloorattua ja sitä vaihdetaan aika ajoin, joten sinileväongelmaa Plotilla ei ole. Plotin lähin HSL:n bussipysäkki on Pirjontiellä, autolla tullessa pysäköintipaikkoja on Pirjontieltä sekä uimahallin parkkipaikalla. Plotille kannattaa varata mukaan uimakellukkeet uimataidottomille. Plotin uimakausi päättyy 12.8.2018. 

Uimastadionin maauimalassa on myös oma allas lapsille. Sisäänpääsymaksu. Uimastadionin uintikausi päättyy 16.9.2018.

Kumpulan maauimalassa on matala kahluuallas aivan pienimille sekä lastenallas. Sisäänpääsymaksu. Uimastadionin uintikausi päättyy 26.8.2018.

Allas Sea Pool Kauppatorin laidalla, lapsille oma 60 cm syvä allas. Maanantain huippukokous voi vaikuttaa Altaan aukioloaikoihin. Sisäänpääsymaksu.

Leppävaaran maauimala Espoossa. Sisäänpääsymaksu.

Joensuun tila Sipoon Söderkullassa on kiva kesänviettopaikka lyhyen matkan päästä Helsingistä. Uimarannan vesi tulee joesta, joten täällä vesi pysyy usein hyvälaatuisena (ei sinilevää 13.7.2018). Mahdollisuus vuokrata kajakkeja, SUP-lautoja, pienveneitä ja harrastaa rantalentistä ja frisbeegolfia pientä maksua vastaan. Kahvila ja nuotiopaikka, johon polttopuita myydään kahvilassa. Lisätietoa Joensuun tilan sivuilta. Lauantaina 14.7.2018 Joensuun tilalla vietetään perheiden liikuntapäivää

Myös Sipoon Pilvijärvelle ja Taasjärvelle pääsee viimeisimmän tiedon mukaan uimaan.

Kokonniemen maauimala Porvoossa.

Hiekkakuoppien uimapaikoilla vesi on usein viileämpää eikä sinilevää muodostu niin herkästi. Koska hiekkakuopat eivät aina ole virallisia uimapaikkoja, veden laatua ei usein seurata. Hiekkakuoppien uimapaikkoja ovat esimerkiksi Vetokannas Vantaalla, Häklin hiekkakuoppa Tuusulassa, Vessöön hiekkakuoppa Porvoossa ja Störsvikin hiekkakuoppa Siuntiossa.

Tiedätkö muita sinilevättömiä uimapaikkoja? Kommentoi tai vinkkaa sähköpostilla (mari@pientenhelsinki.fi) ja auta muita löytämään helpotusta helteisiin päiviin!


Pienten Helsingin Kesä Helsingissä -sarja vie monien seikkailujen Helsinkiin

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ajatus aiheesta “Uimapaikkoja heinä-elokuun helteillä”