Vappu Helsingissä 2019

Vapputapahtumia lasten kanssa Helsingissä

Vappua eli kevään ja työväen sekä opiskelojoiden juhlaa vietetään keskiviikkona 1.5.2019. Keväisiä tapahtumia järjestetään kuitenkin jo vappuaattona 30.4.2019. Pienten Helsinki listaa vapputapahtumia ja vinkkejä vapun viettoon lasten kanssa liikkuville Helsingissä ja lähiseudulla. Listaa päivitetään, joten voit vinkata myös oman tapahtumasi listalle (mari (a) pientenhelsinki.fi). 


Salainen vinkki! Roihuvuoren kirsikkapuiston ja Roihuvuoren japanilaistyylisen puutarhan kirsikkapuut puhkeavat hetkenä minä hyvänsä vaaleanpunaiseen kukkaloistoonsa. Roihuvuoren kirsikkapuistot eivät siis ole lainkaan huonoja retkikohteita tai vappupiknik-paikkoja lähipäivinä, tämä salaisena vinkkinä!

Maanantai 29.4.2019

Perinteinen vappukonsertti ja kulkue Lahdalahden leikkipuistossa perjantaina klo 9.30-10.30. Katso kulkueen lähtöpaikka ja tapahtuman tarkemmat tiedot leikkipuiston fb-sivulta.

MLL Ruoholahti-Jätkäsaaren vappurieha Ruoholahden leikkipuistossa maanantaina klo 16-18. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Useissa leikkipuistoissa järjestetään vappuhulinoita ja muuta teemaan sopivaa tekemistä. Lisätiedot lähileikkipuistosi fb-sivulta tai Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista.


Vappuaatto tiistai 30.4.2019

Mitä jos vappuna sataa? Pienten Helsingin vinkit sateisen vapun varalle löydät täältä!


Useissa leikkipuistoissa järjestetään vappuhulinoita ja muuta teemaan sopivaa tekemistä. Lisätiedot lähileikkipuistosi fb-sivulta tai Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista.

Leikkipuisto Linnunradan Vappujuhla vappuaattona klo 10-12. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Leikkipuisto Maunulan Perhevappu tiistaina klo 10-12. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Linnanmäen huvipuisto on avoinna vappuaattona klo 13-21 ja ohjelmassa on lasten vappuohjelmaa sekä Avajaiskarnevaalien tunnelmaa. Lintsille on vapaa pääsy.

Pihliksen Vappu 2019 vappuaattona Pihlajamäen nuorisotalolla klo 13.30-18. Ohjelmaa ja tekemistä kaikenikäisille. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Koko perheen perinteinen Vappupuisto Säätytalon puistossa (Ritarikatu 9) Kruununhaassa vappuaattona klo 15-18. Myynnissä ilmapalloja ja vappuherkkuja, ohjelmassa lastenkonsertti (klo 16.30), tanssia ja DJ, kasvomaalausta, poniratsastusta ja paljon muuta. Tapahtuman järjestää Vironniemen päiväkodin kannatusyhdistys. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Espoo: Vappunen! -festarit Lastenkulttuurikeskus Pikku-Aurorassa tiistaina klo 16-19. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta. Liput 5 €, alle 2-vuotiaat maksutta. HUOM! Olethan nopea lippujen hankinnassa, illan pääesiintyjä on nimittäin Pikku Papun orkesteri!

Vallilan vapputanssit 2019 tanssitaan Hartolan puistikossa Inarintiellä vappuaattona klo 16-20. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se sopii kaikenikäisille. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Huhun mukaan vanhan Herttoniemen Majavapatsas lakitetaan näyttävin menoin vappuaattona alkaen klo 17.30 (Hiihtomäentien 32).

Havis Amandan patsas lakitetaan tiistaina eli vappuaattona klo 18. Patsaan pesu alkaa jo klo 17. Tänä vuonna lakitusvuorossa on Aalto-yliopiston ylioppilaskunta. Varaudu ihmisvilinään! Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.


Vapunviettoa Helsingissä 1.5.1966. Kuvaaja Volker von Bonin, Helsingin kaupunginmuseon arkisto.

Vappupäivä keskiviikko 1.5.2019

Mitä jos vappuna sataa? Pienten Helsingin vinkit sateisen vapun varalle löydät täältä!


Vantaa: MLL Aviapoliksen Lasten perinteinen vapputapahtuma Illenpuistossa keskiviikkona klo 10-13. Illenpuisto on tuttu Risto Räppääjä -elokuvasta ja puistossa paljon kivaa ohjelmaa koko perheelle. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna vappupäivänä klo 10-15. Lue lisää Fallkullan fb-sivuilta. Tilalle on vapaa pääsy.

Lasten vappushokkelo 2019 Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa vappupäivänä keskiviikkona klo 10-17. Lapsille suunnatussa Vappushokkelossa tutustutaan tänä vuonna jääkauden maailmaan. Liput 4 €/ 2 €. Lue lisää tapahtuman sivuilta.

Kuva: Vappushokkelo Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa vappuna 2017. Kuvan oikeudet: Vappushokkelon järjestäjät.

Helsingin Työväen vappujuhlassa Rautatientorilla ohjelmaa myös lapsille vappupäivänä klo 11-15. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Vantaa: Vaaralan vappu vapunpäivänä klo 13-15. Tapahtumassa esiintyy mm. Kengurumeininki-duo sekä Taika-Petteri. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Vappuhulinat leikkipuisto Myllynsiivessä Myllypurossa vappupäivänä klo 13-16. Hauskaa tekemistä pienille leikkipuistoympäristössä. Tapahtuman järjestää MLL:n Myllypuron yhdistys. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Lasten Vappu! -tapahtuma teatteri Kuukivessä Laajasalossa vappupäivänä klo 13-17. Liput lapsilta 5 €, alle 1-vuotiaat maksutta, samoin aikuiset. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Linnanmäen huvipuisto on avoinna klo 13-21. Huvipuistossa vietetään Avajaiskarnevaaleja ja karnevaalien ohjelma löytyy Linnanmäen sivuilta

Lasten Vappukarkelot leikkipuisto Traktorissa Malmilla vappupäivänä klo 14-16. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Hyvinkää: Hyvinkään Vappu -tapahtuma Hyvinkään keskustan alueella keskiviikkona klo 10-14. Ohjelmassa suuret vappumarkkinat, yhteinen piknik pöytien ääressä ja lisäksi harrasteajoneuvojen Vappu Cruising sekä muuta ohjelmaa. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Monet kahvilat ja ravintolat palvelevat myös vappupäivänä, joten vappubrunssien peruutuspaikkoja kannatta kysellä ainakin keskustan ulkopuolelta. Kahviloista ainakin Kahvila Puhuri (avoinna vappupäivänä klo 11-14) ja Puhvetti (avoinna vapunpäivänä klo 12-17) Lauttasaaressa, Cafe Monami Rastilan kartanolla sekä kahvila Kampela Vuosaaren Aurinkolahdessa ovat avoinna myös ilman pöytävarausta. Ravintola Stansvikin kahvila Laajasalossa palvelee ilman pöytävarausta (brunssi loppuunvarattu) ja Arabianrannassa Kaffila Bokvillanissa vietetään vapunpäivää.


Muita ideoita Vappuaaton ja Vappupäivän viettoon perheille

Suomen luontokeskus Haltia Nuuksiossa Espoossa on avoinna vappupäivänä klo 10-18. Pihan kodassa voi paistaa omia eväitä vappupiknikin muodossa. Näyttelyyn sisäänpääsymaksu, museokorttikin käy!

Piknikille: Kaivopuisto, Tähtitorninmäki ja Kaisaniemenpuisto täyttyvät vapun viettäjistä, joten pienten kanssa vappupiknikille voi suunnata esimeriksi Linnanmäen naapuriin Lenininpuistoon, Koffin puistoon, Mustikkamaan kallioille, Stansvikin kartanopuistoon tai vaikka Lauttasaaren eteläkärjen ulkoilualueelle. Herttoniemen kartanopuisto, Seurasaari tai Tervasaari toimivat myös. Rauhallista vappupiknikiä luonnossa pääsee viettämään esimerkiksi Uutelessa, Kallvikissä ja Sipoonkorven kansallispuiston Ponun perinnepostia-luontopolulla.

Linnanmäki avaa porttinsa perjantaina 27.4.2019 klo 16 ja tänäkin vuonna huvipuistoon on vapaa pääsy. Pienimmät pääsevät muutamin puiston laitteisiin maksutta. Vapun aikaan huvipuistossa vietetään Avajaiskarnevaaleja ja karnevaalien ohjelma päivittyy lähiaikoina Linnanmäen sivuille.

Vappuperinteeksi Korkeasaari ja eväiden syönti saaren kodalla? Tämäkin on mahdollista, sillä Korkeasaaren eläintarha on avoinna myös vappuna. Lauttaliikenne Korkeasaareen alkaa Kauppatorilta vappupäivänä 1.5.2019. Sisäänpääsymaksu.

VINKKIHelsingin paikat on lapsimyönteisiä Helsingin helmiä, paljon hiljaista tietoa ja alku Helsingin paikkojen hakemistolle. Ehkä näistä paikoista löytyy erilaista tekemistä myös vappuun?


Seuraa Pienten Helsinki:
Pienten Helsinki Facebookissa!
Pienten Helsinki Instagramissa!
Pienten Helsinki Twitterissä!S

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.