Mainos

Pikku Kakkosen juhlanäyttelyssä

Pikku kakkosen posti, postilokero 347, 33101 Tampere 10!


Päivitys: Pikku Kakkosen juhlanäyttely Annantalossa on päättänyt. Näyttely kiertää ympäri Suomen ja syyskuussa sen voi nähdä Turun Seikkailupuistossa.


Laulu muistuu mieleen monelle ja tuo väistämättä muistoja lapsuudesta. Sen muistaa omasta lapsuudestaan tai omien lasten lapsuudesta niin hyvin, että posti menisi varmasti perille.

Pikku Kakkosen juhlanäyttelyssä.

Pikku Kakkonen täyttää tänä vuonna 40-vuotta ja kutsuu kaikki mukaan juhlimaan juhlanäyttelyynsä. Näyttely on katsaus P2:n historiaan ja tähän päivään ja historian vuoksi näyttelyyn kannattaa tutustua niin pienten kuin suurempienkin. Nostalgisia muistoja nousee mieleen ainakin, kun näkee esimerkiksi nuoren Eeva-Leena Pokelan tai Ransu-koiran.
Lue juhlanäyttelyn kiertueesta lisää täältä.

Juhlanäyttelyssä seikkaillaan Pikku Kakkosen historiassa ja tässä päivässä.

 

Mainos

Elokuun ensimmäisenä päivänä avautui Pikku Kakkosen juhlanäyttely Annantalolle Helsingin ydinkeskustaan. Näyttely on esillä talon ensimmäisessä kerroksessa elokuun loppuun asti (2017).
Tutustuimme näyttelyyn ohikulkumatkalla kolme ja puolivuotiaan sekä konttaavan vauvan kanssa. Molemmat viihtyivät, niin viihtyi äitikin. Juhlanäyttely on hyvän mielen tapahtuma, josta jokainen löytää mieleistään tekemistä tai katseltavaa. Kolme ja puolivuotias rakenteli palapeliä ja tasapainoili laudalla, vauva keskittyi pyydystämään (ja syömään) kaloja ja ryömimään näyttelytilan pahvimökkien ympäri.  Näyttely on lapsen mittakaavassa ja hyvin monipuolinen: täällä saa kokeilla, temppuilla, koskea ja tutkia. Muista myös piirtää Pikku Kakkoselle onnittelukortti ja pudottaa se postilaatikkoon terveisten kera.

Kalastamaan, temppuilemaan, rakentamaan, esiintymään… Kaikkea tätä on tarjolla Annantalolla koko elokuun.

Näyttely sopii mielestäni vauvasta vaariin ja siellä saa ajan kulumaan hyvin. Aulassa on lisäksi mahdollisuus katsoa Pikku Kakkosen parhaita paloja vuosien varrelta. Näyttelyyn voi tutustua pelien avulla tai omaan tahtiin katsellen ja ihmetellen. Näyttelyoppaat auttavat ja opastavat mielellään.

Juhlanäyttelyssä viihtyvät vauvatkin.

Annantalon takapihalla on katoksellinen vaunuparkki. Pieni tila vaunuille löytyy myös ensimmäisestä kerroksesta, mutta huomaa että jokaisen talon sisäänkäynnin yhteydessä on portaita. Inva-hissi löytyy toisen sisäänkäynnin yhteydestä, mutta sitä varten tarvitaan talon vahtimestarin apua. Pyörätuolilla liikkuvat saavat apua talon vahtimestarilta. Hoitotila on ensimmäisessä kerroksessa inva-wc:n yhteydessä. Annantalon kahvila on valitettavasti vielä kesälomalla, mutta kahvilatilaan pääsee hetkeksi hengähtämään.
Näyttelyssä liikutaan ilman ulkojalkineita, joten vaunuillakaan itse näyttelytilaan ei pääse. Pienten lasten kannalta tämä on toki hyvä asia, sillä konttaamalla on kiva tutustua näyttelyyn.

Katti Matikainen kurkistaa.

Pikku Kakkosen juhlanäyttely on osa Suomi 100 -juhlavuotta ja Suuri lukuseikkailu-hanketta, jota koordinoivat Lastenkirjainstituutti ja Lukukeskus

Juhlanäyttely on esillä Annantalolla koko elokuun aina talon aukioloaikoina. Näyttelyyn on vapaa pääsy.
Lisätietoa Annatalosta löytyy osoitteesta www.annantalo.fi

Muista myös Annantalon etu- ja takapihat, joissa voi piipahtaa vaikka päiväunilla tai keinumassa riippumatossa, sekä sisältä löytyvä kirjakahvila (aukeaa vasta 4.9.2017).

 

Mainos
Juhlanäyttelyn avajaisissa 1.8.2017 saattoi tavata tuttuja.

 

 

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin