Mainos

Minne tällä viikolla? 25.-1.12.2019

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä tapahtumia Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat lapsiperheet, joissa on alle kouluikäisiä lapsia.

Minne tällä viikolla -artikkeli jatkaa ilmestymistään hiukan muuttuneella konseptilla. Juttu listaa viikon tapahtumien kohokohtia ja viikon kiinnostavimpia menovinkkejä. Mukana myös nostoja Pienten Helsingin artikkeleista ja uutisia. Sivun tulevaisuus on hyvin avoinna. Jos haluat mainoksesi kohderyhmänsä erinomaisesti tavoittavalle sivulle, lue lisää täältä.

Joulu Helsingissä juttusarjan kolme ensimmäistä artikkelia on julkaistu!

Perheiden kaupunkipolut: Neljä ensimmäistä Perheiden kaupunkipolkua ovat saaneet seurakseen viidennen polun, joka vie seikkailulle kaupungin uusille kulmille Jätkäsaareen. Jätkäsaaren kaupunkipolku on myös ensimmäinen kaupallinen polku. Kurkkaa mitä kaikkea Jätkäsaari tarjoaa lasten näkökulmasta täältä.

Voit myös luoda oman polkusi ja jakaa sen muille seikkailijoille! 
Lue lisää kaupunkipoluista ja lähde seikkailulle!

Jutun kansikuvan mielenkiintoisen seinän ja paljon muuta löydät Jätkäsaaren perheiden kaupunkipolun varrelta.


MAANANTAI 25.11.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa maanantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone, avoin kohtaamispaikka lapsiperheille ja senioreille Kampissa, on avoinna maanantaisin klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

MLL:n Dad Cafe – Isäkahvila leikkipuisto Iso-Antissa maanantaisin klo 10. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Nukketeatterimuskari Sampon aulagalleriassa maanantaina klo 10 ja klo 11. Maksullinen (8€/kerta tai 80€/ koko syksy). Lue lisää Nukketeatteri Sampon sivuilta.

Taideneuvola 3-6 -vuotiaille Annantalolla maanantaina klo 10 ja klo 12.30. Taideneuvolaan voi osallistua viikoittain tai vain silloin tällöin, mutta paikalla tulee olla ajoissa. Ei ennakkoilmoittautumista. Lue lisää Taideneuvolatoiminnasta Annantalon sivuilta.

Metsämieli-hyvinvointiretki perheille Maunulan majan ympäristössä maanantaina klo 18. Lisätiedot ja ilmoittautumiset tapahtuman fb-sivulla.

Näyttely: Vironniemen päiväkodin Meillä on asiaa -näyttely Annantalossa 5.-30.11.2019. Näyttely on avoinna Annantalon aukioloaikoina.

Maanantaisin avoinna olevia museoita ovat Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki, Amos Rex ja Päivälehden museo.


TIISTAI 26.11.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa tiistain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Tiistain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Perhepalloilu Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu tiistaisin klo 9.30-11.30 sekä klo 16-18. Aamupäivän palloiluun kaikilta vapaa pääsy, iltapäivän palloilu maksaa aikuisille Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €). Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Näyttely: Vironniemen päiväkodin Meillä on asiaa -näyttely Annantalossa 5.-30.11.2019. Näyttely on avoinna Annantalon aukioloaikoina.


KESKIVIIKKO 27.11.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa keskiviikon osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Vinkki vauvoille ja vanhemmille: BabyKino Kallion kirjastossa. Elokuviin vauvan kanssa pääsee keskiviikkoisin klo 12 ja klo 14.30. BabyKinon oma ryhmä Facebookista löytyy täältä, ryhmässä esimerkiksi julkaistaan viikon elokuva ja äänestetään tulevasta ohjelmistosta. Lisätietoa löytyy myös BabyKinon fb-sivulta.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Keskiviikon tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone, avoin kohtaamispaikka lapsiperheille ja senioreille Kampissa, on avoinna keskiviikkoisin klo 9.30-17. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna keskiviikkoisin klo 10-18. Vapaa pääsy.

Palomuseo Erottajan pelastusasemalla on avoinna keskiviikkoisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lisätiedot museon sivuilta.

Vapaa pääsy Kaapelitehtaan museoihin keskiviikkona klo 17-20. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Näyttely: Vironniemen päiväkodin Meillä on asiaa -näyttely Annantalossa 5.-30.11.2019. Näyttely on avoinna Annantalon aukioloaikoina.


TORSTAI 28.11.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa torstain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Torstain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

MLL:n perhekahvila Krunun Mestassa (Meritullinkatu 6) torstaisin klo 9.30-11.30. Lisätiedot perhekahvilan fb-ryhmästä.

Albertin olohuone, avoin kohtaamispaikka lapsiperheille ja senioreille Kampissa, on avoinna torstaisin klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Nukketeatteri Sampo: Joulu tulla jollottaa -esitys Stoassa torstaina klo 10. Liput 12 € / 9 €. Lisätiedot Stoan sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna torstaisin klo 10-18. Vapaa pääsy.

Perhepalloilu Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu torstaisin klo 16-17. Lapsille vapaa pääsy, aikuisilta Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €). Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Näyttely: Vironniemen päiväkodin Meillä on asiaa -näyttely Annantalossa 5.-30.11.2019. Näyttely on avoinna Annantalon aukioloaikoina.


PERJANTAI 29.11.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa perjantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Perjantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone, avoin kohtaamispaikka lapsiperheille ja senioreille Kampissa, on avoinna perjantaisin klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Naperokinon erikoisnäytös Annantalon juhlasalissa perjantaina klo 10. Ikäsuositus: 0–3 v. aikuisen seurassa, myös vanhemmat lapset tervetulleita. Erikoisnäytöksessä nähdään tällä kertaa Late Lammas. Elokuviin on vapaa pääsy. Lisätiedot Annantalon sivuilta.

Lasten perjantait Alppilan kirkolla perjantaisin klo 10-12. Koko syksyn ohjelma löytyy tapahtuman fb-sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna perjantaisin klo 10-18. Vapaa pääsy.

Arbis Julvaka -tapahtuma Arbiksen tiloissa Töölössä perjantaina klo 17-21. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Tuusula: Joulunavaus Hyrylässä perjantaina klo 17.30-19. Siina ja Taikaradio esiintyy lapsille klo 18. Vapaa pääsy. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Mainos

Näyttely: Vironniemen päiväkodin Meillä on asiaa -näyttely Annantalossa 5.-30.11.2019. Näyttely on avoinna Annantalon aukioloaikoina.


LAUANTAI 30.11.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa lauantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Joulumyyjäisiä Helsingissä ja lähiseudulla.

Skeittikoulu vauvasta vaariin Kontulan skeittihallilla eli Luuppi Skatessa lauantaina klo 10-12. Kurssimaksu. Lisätiedot, ilmoittautumiset sekä kurssiajat Helriden sivuilla.

Lastentarhamuseon Joulua vietetään Ebenesser-talolla lauantaina klo 10-13. Vapaa pääsy. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Järvenpää: Joulukadun avajaisia vietetään Järvenpään keskustassa lauantaina klo 10-15. Ohjelmaa myös lapsille. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

BUU-dagen 2019 Arcadassa Arabianrannassa lauantaina klo 10-16. TV:stä tuttujen hahmojen lisäksi paljon tekemistä ja kokemista pienille. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Haltialan kotieläintila on käytännössä lähes aina auki. Piipahda moikkaamassa tilan kotieläimiä ja leikkimässä Haltialan leikkipaikalla.

Espoo: Pienoisrautatiekerho ry:n Joulunäyttely Tapiolan Heikintorilla lauantaina ja sunnuntaina klo 10-17. Liput 5 € / 2 €. Lisätiedot yhdistyksen sivuilta.

Minä rakennan musiikkia! -lastenmusiikkikonsertti Musiikkitalossa lauantaina klo 11. Konserttiin on vapaa pääsy. Lisätiedot Musiikkitalon sivuilta.

Vuosaaressa kauppakeskus Columbuksen joulunavauksessa kuullaan Mimmejä klo 11 ja klo 13. Tarkemmat tiedot tapahtuman fb-sivulta.

Lasten lauantai jouluisissa tunnelmissa Maunula-talossa lauantaina klo 11-14. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Pikkuisten joulu Helsingin kaupunginmuseossa lauantaina klo 11-15. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Lastenteatterikatselmus – koko perheen teatteritapahtuma Teatteri Tuikkeen tiloissa lauantaina klo 11-15. Lisätiedot ja lippujen hinnat tapahtuman fb-sivulta.

Adventtimyyjäiset Munkkivuoren ala-asteella lauantaina klo 12-14. Paljon ohjelmaa myös lapsille. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Unelmien piparikoti -työpaja Hotelli- ja ravintolamuseossa Kaapelitehtaalla lauantaina klo 12-15. Museoon on vapaa pääsy koko päivän (klo 11-18), joten työpajan yhteydessä on mahdollisuus vierailla vaikkapa vielä vuoden vaihteessa päättyvässä Taikinan taju -näyttelyssä. Lisätiedot museon sivuilta.

Vuosaaren Joulupolku Kahvila Kampelan ja Uutelan ympäristössä lauantaina klo 12-17. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Joulu Ehrensvärd-museossa Suomenlinnassa lauantaina klo 12-17. Museon sisäänpääsymaksu. Lisätiedot Suomenlinnasäätiön sivuilta.

Porvoo: Vanhan Porvoon Perinteinen Joulunavaus Vanhalla Raatihuoneen torilla lauantaina klo 14.30. Lisätiedot Porvoon kaupungin sivuilta.

Suutarilan tonttupolku leikkipuisto Linnunradassa lauantaina klo 15-18. Lapsille kannattaa pakata mukaan oma lautanen, lusikka ja muki, sillä tarjolla on joulupuuroa. Lisätiedot Linnunradan leikkipuiston fb-sivulta.

Espoo: Tonttupolku Villa Elfvikin maisemissa lauantaina klo 15-18. Lue lisää tapahtuman sivuilta.

Vantaa: Lasten Joulupolku Ylästön kotiseututalolla lauantaina klo 15.30-17.30. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Salaisuuksien sateenvarjo -konsertti perheille Kulttuurimyllyssä Myllypurossa lauantaina klo 16. Liput 12 € / 8 €. Lisätiedot järjestäjän sivuilta.

Linnoitustontun omatoimireitti Suomenlinnassa 30.11.2019-6.1.2020.


SUNNUNTAI 1.12.2019

Tapahtumia ja menovinkkejä

Joulumyyjäisiä Helsingissä ja lähiseudulla.

Leikkimielinen joulusuunnistus Helsingin kaupunginmuseossa 1.12.2019-6.1.2020 museon aukioloaikoima. Vapaa pääsy.

Syksyn viimeinen! Liikuntahulinat Liikuntamyllyssä Myllypurossa sunnuntai-aamuisin klo 9-10.45. Pääsymaksu aikuisilta 3.50 €, alle 9-vuotiaat hulisevat maksutta. Saapua voi oman aikataulun mukaan, rattaille löytyy tilaa aulasta ja oma lukko kannattaa pakata mukaan pukukaappia varten. Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna sunnuntaisin klo 10-15. Vapaa pääsy.

Haltialan kotieläintila on käytännössä lähes aina auki. Piipahda moikkaamassa tilan kotieläimiä ja leikkimässä Haltialan leikkipaikalla.

Espoo: Pienoisrautatiekerho ry:n Joulunäyttely Tapiolan Heikintorilla lauantaina ja sunnuntaina klo 10-17. Liput 5 € / 2 €. Lisätiedot yhdistyksen sivuilta.

Palomuseo Erottajan pelastusasemalla on avoinna sunnuntaisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lisätiedot museon sivuilta.

Vantaa: Tonttumetsän seikkailu Arboretum-ystävyydenpuistossa Tikkurilan Koivuhaassa sunnuntaina klo 13-15. Lisätiedot järjestäjän sivuilta.

Vapaakaupungin Joulukortti- & Piparipaja kauppakeskus Redin Vapaakaupungissa sunnuntaina klo 13-16. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Uutelan tähtipolku vie seikkailemaan luontoon ja tiirailemaan tähtitaivaalle taskulampun valossa. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus lasten kanssa!


Muista myös

Linnoitustonttu Kaarlen kierros marras-joulukuussa Suomenlinnassa (maksullinen).

Helsingin ulkoluistelukausi on jo alkanut Oulunkylän tekojääkentällä ja sään salliessa muutkin kaupungin tekojääkentät sekä Jääpuisto avautuvat marras-joulukuussa.

Sirkus Tähden Joulusirkus Suvilahdessa 15.-24.11.2019. Liput 15,50-29 €.

Näyttely: Vironniemen päiväkodin Meillä on asiaa -näyttely Annantalossa 5.-30.11.2019. Näyttely on avoinna Annantalon aukioloaikoina.

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus lasten kanssa!


Pienten Helsinki -sovelluksena puhelimeen!

Pienten Helsinki toimii nyt myös PWA-sovelluksena. Voit asentaa Pienten Helsingin Android- tai iPhone-puhelimeesi yksinkertaisesti avaamalla sivun Chrome- tai Safari-selaimessa ja valitsemalla jakonapista Lisää aloitusnäytölle (”add to home screen”). PWA-sovellus eroaa perinteisestä sovelluksesta siten, että sitä ei tarvitse erikseen asentaa App Storesta, tai vastaavista. Käytännössä sisältö on täsmälleen sama kuin selaimessa, mutta sivu latautuu nopeammin.
Pienten Helsinki ei vaadi rekisteröintiä toimiakseen nyt, eikä koskaan.


Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pienten-helsinki-logo.png
Seuraa Pienten Helsinki:
Pienten Helsinki Facebookissa!
Pienten Helsinki Instagramissa!
Pienten Helsinki Twitterissä!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.